יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מה ההבדל בין דתים לאומיים לחרדים

<< < (3/4) > >>

IRON_MAN:
בס"ד

1.אני לא שייך לישיבה עצמה אני פשוט לומד שם עם האברך שהוא עצמו למד שם,וזה ישיבה של חוזרים-בתשובה(נורא-מדכאת באאאא >:()

2.שריון אני רוצה להיות יהודי-פשוט שזה אומר:להניח-תפילין,לשמור-שבת,תפילות-לפעמים,כשרות,קידוש,הבדלה,ציצית,ברית-קודש,לקבוע עיתים-לתורה,אז איך אני נקרא? מסורתי לא? או דתי-לאומי? לא מתאים לי להיות בסביבה חרדית-חסידית זה יותר מדי בשבילי לא כל אחד בנוי לזה...באמת. ואם אני כבר ירצה באמת לחזור-בתשובה עד-הסוף אז אני כבר יילך ללמוד במכון-מאיר ובוודאי שלא בישיבה של דוסים(לא שיש לי משהו אישי נגדם חלילה).

אז מה הייתם מציעים לי לעשות? כי אני לא רוצה ללמוד במקום הזה יותר אבל מצד שני יהיה לי קשה לעזוב שם בגלל שהתרגלתי לחברותא איתו.

2shpatz:
למרות שאין לי כבר כח לענות לך כי אתה לא ממש מקשיב:

אני מציע לך להישאר ללמוד שם (בישיבה שלך) מסגרת זה חשוב בשביל שתוכל להתמיד, בלימוד תורה.
אני אפילו אישית שוקל ללכת מדיי פעם לכפר חב"ד... (יש לי שם מכר)

פשוט אל תתן להם להשתלט על החיים שלך לך לשם ללמוד נטו,
ותחזור בבית לחיים של דתי לאומי אם זה מה שאתה רוצה.

רק עוד דבר אחד הזכרת תפילות- לפעמים, תפילות לפעמים זה להיות אדם מסורתי (שבאמת מקלים)
תתמיד בתפילות זה חשוב!

אחים באמת:
רן היקר!

המגמה של יהודי היא להשתפר עם הזמן.
אני בטוח שכשתסתגל לרמה מסויימת ותתמיד בה, אתה תשאף תמיד ליותר ותרצה לעשות יותר מהמצב הקיים
ברגע כזה תתחיל לחפש בעצמך נקודות לשיפור והתחזקות
וכך תתעלה במרוצת הזמן לרמה שמצופה ממך להגיע אליה משמיים
אל תחשוב שאינך מסוגל, בידי כל יהודי להטות עצמו להיות צדיק כמשה רבנו, ;D
אך למעלה ישאלו אותך מדוע לא הגעת להיות 'רן הכהניסט' שעשה ככה וככה וכולי... (מה שבכוחך לעשות אך אינך עושה כרגע)

עליך להוציא את היכולות העצומות שבך מהכוח אל הפועל.

הציוני:
[אל תחשוב שאינך מסוגל, בידי כל יהודי להטות עצמו להיות צדיק כמשה רבנו, ;D

מצטער לקטוע את תשובתך אך לדעתי לפי הקב"ה משה לא היה כזה צדיק משום שהוא חטא.
למרות שאין אדם מושלם מעצמו

אֵיתָן:

--- ציטוט של: הציוני על נובמבר 24, 2008, 22:48:29 ---[אל תחשוב שאינך מסוגל, בידי כל יהודי להטות עצמו להיות צדיק כמשה רבנו, ;D

מצטער לקטוע את תשובתך אך לדעתי לפי הקב"ה משה לא היה כזה צדיק משום שהוא חטא.
למרות שאין אדם מושלם מעצמו

--- סוף ציטוט ---
משה לא חטא.הקב"ה בוחן את הצדיקים על קצה השערה.
מה שעשה משה בכלל לא חטא אלא יותר דברים שלא מתאים לרמתו מה שגם אנו הפשוטים לא מוסגלים להבין אלא רק להאמין שכל מה שעשה משה לטובת עם ישראל.
ועל פי עומקם של הדברים וכדומה מה שעשה משה -זה רק הטיב לעם ישראל.
ולומר על משה שהוא לא צדיק צריך להיות מטורף כי כל החכמה וכל הנבואה שהגיע יותר מאוחר לעם ישראל אך ורק מגדולתו וחומכתו של משה רבנו וכיום גם כל החוכמות נובעות מהשןרש של החכמה שהיא משה רבנו.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה