יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מה ההבדל בין דתים לאומיים לחרדים
משה לוי:
האם גם על דתיים לאומיים חל האיסור כמו לא להקשיב לאישה שרה ככתוב" קול זמר באישה ערווה",ויש גם הרבה דתים לאומיים שהולכים ללא טלית קטן,והאם יש ביניהם שוני מבחינת הלבוש,ואני גם יודע שלא כל הדתיים לאומים עושים את כל ד' הצומות,והבנתי שגם דתיים עם כיפה שחורה יש כאלה שהם גם דתיים לאומים ז"א שכיפה שחורה זה לא אומר בהכרח חרדי?
שׂריון:
ודאי שכל המצוות מחייבות דתי או חרדי באותה המידה. הבעיה שבציבור הדתי לאומי לא חסרים דתיים לייט המוציאים לציבור שם של מקילים.
משה לוי:
--- ציטוט של: שׂריון על נובמבר 14, 2008, 14:33:19 ---ודאי שכל המצוות מחייבות דתי או חרדי באותה המידה. הבעיה שבציבור הדתי לאומי לא חסרים דתיים לייט המוציאים לציבור שם של מקילים.
--- סוף ציטוט ---
כולל גם מה שאמרו דרבנן ואני לא יודע אם זה מצוה של "לשמוע אישה שרה"
2shpatz:
ההבדל העיקרי ביננו לבין חרידים זה שהם סגורים בקהילה שלהם ואנחנו יותר מחוברים למציאות המשתנה
מה שהופך אותנו לדעתי אנשים שהם לא שטופי מוח
נושאי הלימוד שלנו בבתי הספר הם בהרבה יותר מפותחים לא לומדים רק תורה וגמרא אלא גם את שאר המקצועות ברמה גבוהה
אנחנו לא לובשים חליפות שחורות, אנחנו מאמינים שהעולם הזה הוא קצת יותר ממזדרון לעולם הבא ומותר להנות ממנו.
בקשר למצוות אין ממש הבדל אנחנו הולכים בעיקר לפי השולחן ערוך,
ומכאן זה קצת מתפצל,
אצל החרידים ולחלק מהדתיים הלאומיים לכל אחד יש את הרב שלו שכל מה שהוא אומר קדוש,
למשל אסור להקשיב לאישה שרה,
ולאחרים כמוני אין רב אחד שרק מחכים למוצא פיו אנחנו יותר עצמאיים,
וכן אני מקשיב לזמרות שרות, זה עדיין לא גורם לי למחשבות "לא נקיות" ישר כשאני שומע אישה שרה...
משה לוי:
--- ציטוט של: 2shpatz על נובמבר 15, 2008, 19:01:34 ---ההבדל העיקרי ביננו לבין חרידים זה שהם סגורים בקהילה שלהם ואנחנו יותר מחוברים למציאות המשתנה
מה שהופך אותנו לדעתי אנשים שהם לא שטופי מוח
נושאי הלימוד שלנו בבתי הספר הם בהרבה יותר מפותחים לא לומדים רק תורה וגמרא אלא גם את שאר המקצועות ברמה גבוהה
אנחנו לא לובשים חליפות שחורות, אנחנו מאמינים שהעולם הזה הוא קצת יותר ממזדרון לעולם הבא ומותר להנות ממנו.
בקשר למצוות אין ממש הבדל אנחנו הולכים בעיקר לפי השולחן ערוך,
ומכאן זה קצת מתפצל,
אצל החרידים ולחלק מהדתיים הלאומיים לכל אחד יש את הרב שלו שכל מה שהוא אומר קדוש,
למשל אסור להקשיב לאישה שרה,
ולאחרים כמוני אין רב אחד שרק מחכים למוצא פיו אנחנו יותר עצמאיים,
וכן אני מקשיב לזמרות שרות, זה עדיין לא גורם לי למחשבות "לא נקיות" ישר כשאני שומע אישה שרה...
--- סוף ציטוט ---
גם הם בבתי ספר לומדים עוד מקצועות חול חוץ מתורה וגמרא
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה