יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
2 שאלות חשובות לכל מי שיכול לעזור לי
Juda-Yoda:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על אוקטובר 01, 2008, 22:15:43 ---בס"ד
1.לאחרונה עולות בי מחשבות אולי של פחד וחשש מפני המות וזה שהעולם הזה הוא רק מעבר לעולם-הבא,אני מרגיש שאני לא מוכן נפשית לקחת בקלילות את המות(שלי ושל קרובים) וזה נורא מלחיץ-אותי.אני-יודע שזה עולם-השקר אבל בכל-זאת אני אוהב את העולם הזה ומצד שני אני מרגיש שאני לא יוכל להתמודד עם כל מיני מצבים מלחיצים שקשורים למות ולצרות-קשות,האם לכל בן-אדם זה ככה? גם לבן-אדם המאמין?(אני חוזר-בתשובה) אומרים שההנאה האמיתית היא בעולם-הבא אבל מכיוון שאני מפחד למות אז איך אני יכול לחשוב על העולם-הבא בכלל?
2.הכרתי בחורה בשידוך ונפגשתי איתה כבר 3 פעמים וככל-הנראה בעזרת-ה' זה הולך להיות רציני אבל הבעיה שלי היא שאין לי נושא שיחה איתה זאת אומרת שאני נפגש איתה ואנחנו מדברים ואז פתאום אין לי עוד על מה לדבר ואז יש שקט ארוך ואני גם נורא ביישן ואני לא-יודע מה לעשות במצבים כאלו אז השאלה שלי היא איך אני יכול לדבר איתה ממש שתהיה בינינו כימיה על איזה נושאים?
ועוד משהו שקשור לזה:אני לומד 4 פעמים בשבוע בישיבה בבקרים ואחרי-זה אני לא עושה משהו מיוחד והבחורה אומרת שעם נתחתן אז היא רוצה שהבעל יעבוד בבוקר וילמד אחרי-הצהריים והבעיה שלי היא שהחברותא שלי היא בבוקר וגם שאני ממש קשה לי לעבוד ובנוסף שכמעט ואין עבודות של 3-4 שעות אחרי-הצהריים נכון?
ויש עוד עניין שאני מאוד נלחץ ממנו שזה שאני קשה לי עם התפילות(בחגים ובשבתות) בחגים קשה לי מכיוון שהתפילות נורא ארוכות ובשבתות קשה לי מכיוון שזה גם ארוך וגם מבחינת זה שאני לא רגיל וגם אין לי כוחות-נפש לזה עדיין,אז אני חושש מה יהיה עם נגיד ואני יתחתן בעזרת-ה' ואשתי תרצה ללכת לבית-הכנסת בשבת ובחג ולי זה קשה-נורא אז מה אני יכול-לעשות מהבחינה-הזאת?
אבל לעומת-זאת בדברים אחרים אני כן חזק כמו:לשמור-שבת,תפילין,מקווה,כספי-מעשר,תפילות ביום-חול,לשמור על קדושת-הברית.
--- סוף ציטוט ---
א.אומרים ששעה אחת של תשובה בעולם הזה שווה מכל חיי העולם הבא,ושעה אחת של שלוות נפש בעולם הבא שווה מכל חיי העולם הזה,אל תזלזל בעולם הזה...ופחד מהמוות זה טבעי,זה אינסטינקטיבי ובלתי נשלט,גם בנאדם שלא מפחד מוות באותו רגע יחסיר פעימה.
ב.אולי היא ל הבחורה בשבילך לך תדע....
ג.למה דווקא את התפילות אתה מוריד? תפילה שווה לערך לימוד תורה...שנאמר על שלושה דברים עומד העולם תפילה לימוד תורה וגמילות חסדים,אולי אתה צריך להוריד קצת מהמקווה וכו' ומדברים קצת פחות חשובים כדי שתוכל להתפלל באופן מלא וישאר לך כח,ולאט לאט תוסיף את העניינים הפחות חשובים.
2shpatz:
--- ציטוט של: Juda-Yoda על אוקטובר 03, 2008, 14:08:47 ---
ג.למה דווקא את התפילות אתה מוריד? תפילה שווה לערך לימוד תורה...שנאמר על שלושה דברים עומד העולם תפילה לימוד תורה וגמילות חסדים,אולי אתה צריך להוריד קצת מהמקווה וכו' ומדברים קצת פחות חשובים כדי שתוכל להתפלל באופן מלא וישאר לך כח,ולאט לאט תוסיף את העניינים הפחות חשובים.
--- סוף ציטוט ---
המממ... מוזר דווקא אני זכרתי את זה יותר בסגנון של: על שלושה דברים עומד העולם על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים.
כדברי חז"ל וזה מתקשר לעניין השאלה הנ"ל (האם צריך בנוסף ללימוד התורה גם לעבוד) והתשובה היא כמובן כן!
נקודת מחשבה לכל הדתיים שחיים על חשבון משלם המיסים במקום ללכת לעבוד...
האלקשי:
--- ציטוט של: 2shpatz על אוקטובר 03, 2008, 15:29:59 ---המממ... מוזר דווקא אני זכרתי את זה יותר בסגנון של: על שלושה דברים עומד העולם על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים.
כדברי חז"ל וזה מתקשר לעניין השאלה הנ"ל (האם צריך בנוסף ללימוד התורה גם לעבוד) והתשובה היא כמובן כן!
נקודת מחשבה לכל הדתיים שחיים על חשבון משלם המיסים במקום ללכת לעבוד...
--- סוף ציטוט ---
באותה מידה יכולת לומר שמדובר במפלגת העבודה.
"העבודה" בלשון המשנה - עבודת הקרבנות בבית המקדש.
2shpatz:
--- ציטוט של: האלקשי על אוקטובר 03, 2008, 15:32:44 ---באותה מידה יכולת לומר שמדובר במפלגת העבודה.
"העבודה" בלשון המשנה - עבודת הקרבנות בבית המקדש.
--- סוף ציטוט ---
ומתי בדיוק חז"ל אמרו את המשפט הזה?
בתקופת בית המקדש שהיה ניתן להקריב קורבנות?
הם רצו לחנך את הדור של אותה התקופה (וגם לדורות הבאים) ללימוד תורה עשיית מעשים טובים,
וכמובן לא להיות פרזיטים ולעבוד, כמשמעות המילה!
עבודת אדמה או כל עבודה אחרת שתפרנס אותך.
הדבר החכם במשפט הזה הוא שלא משנה איזה רגל אתה מוריד העולם לא יחזיק מעמד.
תורה (בין אדם למקום) גמילות חסדים (בין אדם לחברו) ועבודה (לעצמו ומשפחתו)
כל אחת מהרגליים תומכת בשתיים האחרות.
אחים באמת:
--- ציטוט של: 2shpatz על אוקטובר 03, 2008, 16:00:39 ---ומתי בדיוק חז"ל אמרו את המשפט הזה?
בתקופת בית המקדש שהיה ניתן להקריב קורבנות?
הם רצו לחנך את הדור של אותה התקופה (וגם לדורות הבאים) ללימוד תורה עשיית מעשים טובים,
וכמובן לא להיות פרזיטים ולעבוד, כמשמעות המילה!
עבודת אדמה או כל עבודה אחרת שתפרנס אותך.
הדבר החכם במשפט הזה הוא שלא משנה איזה רגל אתה מוריד העולם לא יחזיק מעמד.
תורה (בין אדם למקום) גמילות חסדים (בין אדם לחברו) ועבודה (לעצמו ומשפחתו)
כל אחת מהרגליים תומכת בשתיים האחרות.
--- סוף ציטוט ---
משנה תורה, הלכות תלמוד תורה:
ג,ט [י] כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.
ג,י אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטס את הברייות.
ג,יא מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא: שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב)--"אשריך" בעולם הזה, "וטוב לך" לעולם הבא שכולו טוב.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה