יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
2 שאלות חשובות לכל מי שיכול לעזור לי
IRON_MAN:
בס"ד
1.לאחרונה עולות בי מחשבות אולי של פחד וחשש מפני המות וזה שהעולם הזה הוא רק מעבר לעולם-הבא,אני מרגיש שאני לא מוכן נפשית לקחת בקלילות את המות(שלי ושל קרובים) וזה נורא מלחיץ-אותי.אני-יודע שזה עולם-השקר אבל בכל-זאת אני אוהב את העולם הזה ומצד שני אני מרגיש שאני לא יוכל להתמודד עם כל מיני מצבים מלחיצים שקשורים למות ולצרות-קשות,האם לכל בן-אדם זה ככה? גם לבן-אדם המאמין?(אני חוזר-בתשובה) אומרים שההנאה האמיתית היא בעולם-הבא אבל מכיוון שאני מפחד למות אז איך אני יכול לחשוב על העולם-הבא בכלל?
2.הכרתי בחורה בשידוך ונפגשתי איתה כבר 3 פעמים וככל-הנראה בעזרת-ה' זה הולך להיות רציני אבל הבעיה שלי היא שאין לי נושא שיחה איתה זאת אומרת שאני נפגש איתה ואנחנו מדברים ואז פתאום אין לי עוד על מה לדבר ואז יש שקט ארוך ואני גם נורא ביישן ואני לא-יודע מה לעשות במצבים כאלו אז השאלה שלי היא איך אני יכול לדבר איתה ממש שתהיה בינינו כימיה על איזה נושאים?
ועוד משהו שקשור לזה:אני לומד 4 פעמים בשבוע בישיבה בבקרים ואחרי-זה אני לא עושה משהו מיוחד והבחורה אומרת שעם נתחתן אז היא רוצה שהבעל יעבוד בבוקר וילמד אחרי-הצהריים והבעיה שלי היא שהחברותא שלי היא בבוקר וגם שאני ממש קשה לי לעבוד ובנוסף שכמעט ואין עבודות של 3-4 שעות אחרי-הצהריים נכון?
ויש עוד עניין שאני מאוד נלחץ ממנו שזה שאני קשה לי עם התפילות(בחגים ובשבתות) בחגים קשה לי מכיוון שהתפילות נורא ארוכות ובשבתות קשה לי מכיוון שזה גם ארוך וגם מבחינת זה שאני לא רגיל וגם אין לי כוחות-נפש לזה עדיין,אז אני חושש מה יהיה עם נגיד ואני יתחתן בעזרת-ה' ואשתי תרצה ללכת לבית-הכנסת בשבת ובחג ולי זה קשה-נורא אז מה אני יכול-לעשות מהבחינה-הזאת?
אבל לעומת-זאת בדברים אחרים אני כן חזק כמו:לשמור-שבת,תפילין,מקווה,כספי-מעשר,תפילות ביום-חול,לשמור על קדושת-הברית.
אחים באמת:
שנה טובה רן, לפני הכל נברכך:
תכתב בספר החיים ובספר הזיכרון, ובספר מחילה וסליחה וכפרה!
1. לגבי המוות, וודאי שלא קל להתייחס לנושא בקלילות, אך ככל שתלמד ותדע שזהו דרכו של עולם, והגוף הזה הוא חליפה ממש משוכללת ונוחה לנשמה הקדושה שלנו, זה ידחף אותך לנצל את שהותך בעולם הזה ולהתכונן לפרידה לעתיד לבוא לעבר העולם המופלא שרגע בו מתעלה על כל הנאות העולם החומרי שלנו. אולי לך קצת יותר קשה עם זה אך במרוצת הזמן תתגבר על כל הפחדים בעז"ה. אני אישית ממש מסתקרן לראות ולהבין מה יש "שם" - כפי שמכנה זאת הרמב"ם ע"ה.
2. גם לי היו קטעים כאלו. אני מסכים איתך שזה ממש לא נעים, אך הצד השני צריך לקבל זאת ולראות את התמימות שבך. זה משהו שאתה צריך לזרום איתו, לא כל בחורה יכולה לדבר על אותם נושאים - שאותם מישהו יתן לך כאן בפורום. אולי זה מסמן שאתה איש של מעשים ולא של דיבורים, תנסה לדבר דווקא על זה שאתה ביישן מעט, ולפתח את זה ואז תתגלגל כבר הלאה, לא להתקע על משהו, ספונטיניות [אם יש למישהו מילה דומה בעברית הוא מוזמן להעיר לי] תעזור.
וחוץ מזה, בטוח שיש לך חברים קרובים יותר, שאינני מכיר אותך כמותם [למעשה אינני מכיר אותך כמעט בכלל], "ותשועה ברוב יועץ".
מאוד חשוב שתעבוד, "כל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון" [פרקי אבות] וסופו שיגנוב את הבריות. אתה חייב לעבוד ולפרנס את נוות ביתך כשתהיה בעז"ה בקרוב. העצמאות הזו שאינך תלוי בבשר ודם ורק בבורא עולם היא אושר בפני עצמו.
פתרון לנושא החברותא? אין לי. אינך מסוגל לעבוד? - לא נראה לי בריא בכלל כפי שכבר כתבתי. אתה חייב להתגבר על כל זאת - אתה צריך חיזוק מהקרובים אליך, הורים רב מחנך חברים טובים וכו', תמיד יכולים להשפיע עליך לטובה, לא שאני לא מנסה, אך זה נראה מאוד קשה להשפיע דרך האותיות הללו, ללא נגיעה ממשית וטפיחה על השכם.
בנוגע לתפילות, אתה צריך להתחיל בקטן ולגדול עם הזמן, אז תבוא למשל רק לשחרית או מוסף, או קריאת התורה, אתה תתרגל, תלמד גם את החשיבות של הענין הציבורי של התפילה וההלכדה של הציבור.
תחשוב איך אתה חזק בדברים האחרים ובזה לא?
מה בעצם ההבדל? הרי אלו ואלו דברי א-לוהים חיים.
אבי 1:
העולם הזה חשוב מאד.אין לפחד מהמוות או לחשוב עליו.מה שצריך לקרות יקרה.
להפך יש בפירוש עבודות במשרה חלקית רק אחר הצהרים:ניקיון,שמירה,סקרים,מכירות הכל אחרי הצהרים ויש בעיתון.אני עובד משמרת שניה קבוע.
אם נתקעת בשיחה עם הבחורה תשאל אותה שאלות על עצמה!נשים אוהבות לדבר על עצמן,תשאל אותה עליה,על משפחתה,על העבודה שלה,תדבר איתה על מזג האויר,נושאים פוליטיים,תשאל אותה מה היא אוהבת לאכול,לבשל,לקרוא.
הבעיה הפוכה שאי אפשר להשתיק נשים ואתה עוד תתגעגע לימים בהם שתקה.
אל תחשוש מהתפילה,ראיתי שישנים בתפילה.אל תחשוב מה יהיה כי האדם מתכנן והאלוהים צוחק.
אתה תתחתן בס"ד,אתה תתפלל,אתה תדבר ולא תמות.
שהערבים ימותו אינשאללה,אתה בחור טוב.
הכל יהיה בסדר גמור בס"ד בעולם הזה.
rubi65:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על אוקטובר 01, 2008, 22:15:43 ---בס"ד
1.לאחרונה עולות בי מחשבות אולי של פחד וחשש מפני המות וזה שהעולם הזה הוא רק מעבר לעולם-הבא,אני מרגיש שאני לא מוכן נפשית לקחת בקלילות את המות(שלי ושל קרובים) וזה נורא מלחיץ-אותי.אני-יודע שזה עולם-השקר אבל בכל-זאת אני אוהב את העולם הזה ומצד שני אני מרגיש שאני לא יוכל להתמודד עם כל מיני מצבים מלחיצים שקשורים למות ולצרות-קשות,האם לכל בן-אדם זה ככה? גם לבן-אדם המאמין?(אני חוזר-בתשובה) אומרים שההנאה האמיתית היא בעולם-הבא אבל מכיוון שאני מפחד למות אז איך אני יכול לחשוב על העולם-הבא בכלל?
2.הכרתי בחורה בשידוך ונפגשתי איתה כבר 3 פעמים וככל-הנראה בעזרת-ה' זה הולך להיות רציני אבל הבעיה שלי היא שאין לי נושא שיחה איתה זאת אומרת שאני נפגש איתה ואנחנו מדברים ואז פתאום אין לי עוד על מה לדבר ואז יש שקט ארוך ואני גם נורא ביישן ואני לא-יודע מה לעשות במצבים כאלו אז השאלה שלי היא איך אני יכול לדבר איתה ממש שתהיה בינינו כימיה על איזה נושאים?
ועוד משהו שקשור לזה:אני לומד 4 פעמים בשבוע בישיבה בבקרים ואחרי-זה אני לא עושה משהו מיוחד והבחורה אומרת שעם נתחתן אז היא רוצה שהבעל יעבוד בבוקר וילמד אחרי-הצהריים והבעיה שלי היא שהחברותא שלי היא בבוקר וגם שאני ממש קשה לי לעבוד ובנוסף שכמעט ואין עבודות של 3-4 שעות אחרי-הצהריים נכון?
ויש עוד עניין שאני מאוד נלחץ ממנו שזה שאני קשה לי עם התפילות(בחגים ובשבתות) בחגים קשה לי מכיוון שהתפילות נורא ארוכות ובשבתות קשה לי מכיוון שזה גם ארוך וגם מבחינת זה שאני לא רגיל וגם אין לי כוחות-נפש לזה עדיין,אז אני חושש מה יהיה עם נגיד ואני יתחתן בעזרת-ה' ואשתי תרצה ללכת לבית-הכנסת בשבת ובחג ולי זה קשה-נורא אז מה אני יכול-לעשות מהבחינה-הזאת?
אבל לעומת-זאת בדברים אחרים אני כן חזק כמו:לשמור-שבת,תפילין,מקווה,כספי-מעשר,תפילות ביום-חול,לשמור על קדושת-הברית.
--- סוף ציטוט ---
קודם כל, יישר כח לך רן הכהניסט! אתה יהודי אמיתי וטוב מאוד!
שנית, לשאלותיך הרי התשובות שלי:
1. אין מה לפחד מן המוות אלא לחיות את הרגע ולא לחשוב מה יהיה בעתיד (עיצה מאוד מועילה לכל מצב של לחץ ומתח!) העולם הבא בוא יבוא גם אם לא תרצה ותקבל את שכרך בגן-עדן בע"הית!!!
2. אתה יכול לדבר איתה גם על מוזיקה שאתם אוהבים לשמוע לפעמים, נושאים משותפים ותחומי עניין משותפים הם המתכון להצלחה בזוגיות טובה לאורך שנים (הייתי נשוי 5 שנים לאותה אישה ואפילו קיימתי מצוות "מחזיר גרושתו" עפ"י ההלכה היהודית כמובן ויש לי הרבה ניסיון בזוגיות טובה אלא שלצערי אותה בת זוג כנראה לא הייתה הזיווג שלי מן השמיים ואנו התגרשנו ברבנות בחיפה)
3. תעבוד במכירות אחה"צ גם תרוויח מצוות בבוקר בלימוד גמרא ותורה וגם תתפרנס בכבוד והיא תוכל בע"הית להיות אשתך בבוא העת הנכונה
4. בקשר לאורך התפילה בבית כנסת ספרדי ו/או של עדות המזרח התפילה יותר קצרה בהרבה מאשר זאת הנהוגה אצל עדות אשכנז וגם לפי נוסח "ספרד" לכן אני ממליץ לך להתפלל שם (נוסח ספרדי או עדות המזרח)
אני מקווה שעניתי נכונה לכל שאלותיך ואתה מרוצה! O0 :dance: :) :dance: O0
IRON_MAN:
בס"ד
1.הבחורה מדברת מהר מדי והרבה פעמים נוצר מצב שהיא חושבת שאני לא מקשיב לה ואז היא מתעצבנת(בגלל שהיא מדברת מהר וחלש) מה אפשר לעשות?
2.אני נלחץ בפגישות נורא ואני נורא מפחד שהיא תשים-לב לזה(אני מדבר מהר,מגמגם קצת) מה אפשר לעשות בקשר לזה?
3.יש לי איזה בעיה קטנה:שהייתי נער ההורים שלי התגרשו ובעקבות המשבר הזה זה השפיע עלי קשה ובעקבות זה אני נוטל תרופות נגד דכאון ומקבל קצבת נכות מהביטוח-הלאומי(היום אני מתפקד מצויין וברוך-ה' הבעיה היא מינורית) אז השאלה שלי היא איך אפשר לספר את זה לבחורה? ואיך כדאי לספר לה את-זה? האם עצם העובדה שיש לי קצבה של 2000 ש"ח בחודש תרגיע אותה? כי היא נורא לחוצה מזה שאני לא עובד. מה אתם חושבים?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה