יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
2 שאלות חשובות לכל מי שיכול לעזור לי
IRON_MAN:
בס"ד
1.האם תמיד הבחורות מדברות הרבה? או שזה ככה רק בהתחלה?
2.אחרי כמה פגישות נראה לכם שאפשר לסגור כבר על חתונה?
3.איך יודעים שמתאימים ב100%?
4.ומה בקשר לעניין של הביטוח-לאומי ? לספר?
2shpatz:
--- ציטוט של: אחים באמת על אוקטובר 03, 2008, 16:29:59 ---משנה תורה, הלכות תלמוד תורה:
ג,ט [י] כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.
ג,י אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטס את הברייות.
ג,יא מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא: שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב)--"אשריך" בעולם הזה, "וטוב לך" לעולם הבא שכולו טוב.
--- סוף ציטוט ---
תודה על החיזוק...
בקשר להמשך השאלות....
1. מה זאת אומרת בהתחלה? לפני החתונה כאילו? זה יפריע לך אם אישתך תדבר הרבה?
בקשר לשאר אולי זה קצת מעצבן כשאומרים את זה אבל לדעתי זה לא צריך לבוא מהמוח
אתה לא יודע אחרי כמה פגישות הגיע הזמן להתחתן אתה לא יודע אם אתם מתאימים ב100%
אתה מרגיש את זה...
אך כמובן זו דעתי...
שנינו באים ממקומות קצת שונים אפשר לומר, שידוך זו הדרך האחרונה שאני אפנה אליה
אם אני אכיר מישהי זה לא יהיה משהו בסגנון של 5 פגישות ויאללה לחופה
אם כיף לי איתה וזה הדדי אז נמשיך לשלב הבא (אני מפחד לומר את זה כאן אבל קוראים לזה: חברה...)
אחרי הכל לא משנה מאין באנו לכל סיר יש מכסה ובעזרת הקב"ה הכל יסתדר
דבר אחרון תפסיק לעשות עניין כל כך גדול מהביטוח הלאומי,
שוב כשתרגיש שאתה מדבר איתה בחופשיות ואין מתיחות ולחץ באוויר ספר לה על העניין אני בטוח שהיא תבין.
זה טיבעי להרגיש בהתחלה לחץ, אתה עומד בפני צעד מכריע בחייך...
אחים באמת:
--- ציטוט של: 2shpatz על אוקטובר 03, 2008, 17:03:44 ---תודה על החיזוק...
בקשר להמשך השאלות....
1. מה זאת אומרת בהתחלה? לפני החתונה כאילו? זה יפריע לך אם אישתך תדבר הרבה?
בקשר לשאר אולי זה קצת מעצבן כשאומרים את זה אבל לדעתי זה לא צריך לבוא מהמוח
אתה לא יודע אחרי כמה פגישות הגיע הזמן להתחתן אתה לא יודע אם אתם מתאימים ב100%
אתה מרגיש את זה...
אך כמובן זו דעתי...
שנינו באים ממקומות קצת שונים אפשר לומר, שידוך זו הדרך האחרונה שאני אפנה אליה
אם אני אכיר מישהי זה לא יהיה משהו בסגנון של 5 פגישות ויאללה לחופה
אם כיף לי איתה וזה הדדי אז נמשיך לשלב הבא (אני מפחד לומר את זה כאן אבל קוראים לזה: חברה...)
אחרי הכל לא משנה מאין באנו לכל סיר יש מכסה ובעזרת הקב"ה הכל יסתדר
דבר אחרון תפסיק לעשות עניין כל כך גדול מהביטוח הלאומי,
שוב כשתרגיש שאתה מדבר איתה בחופשיות ואין מתיחות ולחץ באוויר ספר לה על העניין אני בטוח שהיא תבין.
זה טיבעי להרגיש בהתחלה לחץ, אתה עומד בפני צעד מכריע בחייך...
--- סוף ציטוט ---
אני דווקא אשמח לקצר תהליכים ולסיים את זה ב-5 פגישות בערך - שזה מה שעושים הרבה חרדים-בממוצע.
כמובן זה בתנאי שזו מישהי שאני מכיר אותה מהעבר, אם לא אני אחקור ואחפור קצת יותר.
הייתי גם מאורס וביטלתי...
אל תתבייש לומר את האמת בשלב כלשהוא, סופה להתגלות ועדיף מוקדם יפה ובטוב, מאשר מאחורי הגב.
IRON_MAN:
בס"ד
1.כפי שאמרתי אני מרגיש שהבחורה יותר חזקה ממני מבחינה-רוחנית למשל:היא הולכת כל שבת לבית-הכנסת ואני לא...לעומת-זאת אני שומר גם די הרבה דברים כמו:שבת,תפילין,חגים,שומר-ברית,מקווה,נותן כספי-מעשר,קובע עיתים-לתורה. ומעבר לזה אני מרגיש שאני לא מסוגל כרגע לעשות עוד כי זה מעבר לכוחותיי מה גם שהאמונה שלי היא לא אמונה שלמה ב100% יש לי הרבה ספקות בלבולים וחששות לצערי :'(
2.אני מרגיש חסר-אונים לגבי העולם-הזה אדם לא-יודע מתי הוא יילקח מהעולם הזה וכיצד,העולם הזה הוא זמני, כך שזה ממש מלחיץ-אותי(הדאגה היא בעיקר למשפחה) אני חי בלחץ ופחד תמידי מפני המוות והזקנה שלי ושל משפחתי והסובבים אותי(למרות שאני מנסה להפנים את-זה שהכל מה' ואין מה לחשוש) זה פשוט לא נכנס לי למוח :'(
אומרים שהעולם-הבא הוא העולם האמיתי ושם ההנאה הגדולה-ביותר וזה עולם-השקר,אני מרגיש שטוב לי מכמה בחינות בעולם-הזה נגיד למשל:אם אני יתחתן תהיה לי אשה ואז אני יהיה מאושר,או למשל שאני אוכל משהו טעים בסעודת-מצווה וכדומה. כך שההנאה של העולם-הבא לא מנחמת אותי כל-כך כי אני רגיל לגשמיות של העולם-הזה(עד גיל 20 הייתי חילוני).
מה אתם מציעים לי לעשות? ומה אתם הייתם עושים במקומי?
אחים באמת:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על אוקטובר 04, 2008, 20:42:24 ---בס"ד
1.כפי שאמרתי אני מרגיש שהבחורה יותר חזקה ממני מבחינה-רוחנית למשל:היא הולכת כל שבת לבית-הכנסת ואני לא...לעומת-זאת אני שומר גם די הרבה דברים כמו:שבת,תפילין,חגים,שומר-ברית,מקווה,נותן כספי-מעשר,קובע עיתים-לתורה. ומעבר לזה אני מרגיש שאני לא מסוגל כרגע לעשות עוד כי זה מעבר לכוחותיי מה גם שהאמונה שלי היא לא אמונה שלמה ב100% יש לי הרבה ספקות בלבולים וחששות לצערי :'(
2.אני מרגיש חסר-אונים לגבי העולם-הזה אדם לא-יודע מתי הוא יילקח מהעולם הזה וכיצד,העולם הזה הוא זמני, כך שזה ממש מלחיץ-אותי(הדאגה היא בעיקר למשפחה) אני חי בלחץ ופחד תמידי מפני המוות והזקנה שלי ושל משפחתי והסובבים אותי(למרות שאני מנסה להפנים את-זה שהכל מה' ואין מה לחשוש) זה פשוט לא נכנס לי למוח :'(
אומרים שהעולם-הבא הוא העולם האמיתי ושם ההנאה הגדולה-ביותר וזה עולם-השקר,אני מרגיש שטוב לי מכמה בחינות בעולם-הזה נגיד למשל:אם אני יתחתן תהיה לי אשה ואז אני יהיה מאושר,או למשל שאני אוכל משהו טעים בסעודת-מצווה וכדומה. כך שההנאה של העולם-הבא לא מנחמת אותי כל-כך כי אני רגיל לגשמיות של העולם-הזה(עד גיל 20 הייתי חילוני).
מה אתם מציעים לי לעשות? ומה אתם הייתם עושים במקומי?
--- סוף ציטוט ---
במקומך הייתי לומד, את הדברים העמוקים שבמחשבת הרמב"ם רס"ג ורבנו בחיי, מה שאני מידי פעם לומד כיום.
המעבר מהחול לקודש לא קל, ואל תקח אותו חזק מדי, תלך בקצב שלך אך אל תפסיק ואל תתייאש, שום דבר אחר לא שווה את זה!
צריך להנות מהעולם הזה, בצורה מאופקת אך שמחה וגדולה, כמו בחגים
וזה צריך להספיק כדי לספק את היצר.
בדיוק קראתי היום שצריך שתהיה "שמאל דוחה וימין מקרבת" - כלומר תן לגוף מעט מכל ההנאות והרחיקהו באופן כללי מההידרדרות לעומק התאוות הללו.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה