סקר

סקר: האם צה''ל דואג על החיילים?

כן. הם מנסים לשמור על החיילים כמה שאפשר, אבל לצערנו במלחמות יש חללים ונפגעים.
8 (34.8%)
לא. הצבא עושה מה שהבוגדים בתשקורת, בג''ץ והממשלה מכתיבים, ואיבדנו אלפי חיילים ללא צורך.
15 (65.2%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: האם צה''ל דואג על החיילים?  (נקרא 4975 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« ב- : ספטמבר 07, 2008, 11:00:08 »
בס''ד

אנא הסבירו את בחירתכם.

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 07, 2008, 11:34:56 »
צה"ל דואג לחיילים כמיטב יכולתו, וגם אם יש לכם (או לכל אחד אחר) האשמות כנגד צה"ל, אז זה או נגד אנשים פרטיים (דוגמת חייל שביצע פשע) או נגד הממשלה; הצבא כשלעצמו הוא כלי ותו לא, אין לו דעה והוא עושה מה שאומרים לו.

מה שכן, גם אם "הממשלה הבולשביקית והתשקורת השמאלנית" (בחיי, אני כל כך אוהב את הטרמינולוגיה שלכם. :)) מכתיבים לו מה לעשות, הוא עדיין מנסה לשמור על חיי חיילים כמה שיותר. השאלות שלך מגמתיות, חיים.
האדם מחפש משמעות. אני מחפש אמת.

מנותק מנורה

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • ואהבת לרעך כמוך (אלא אם כן הוא טרוריסט ערבי)...
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 07, 2008, 15:36:25 »
לא, אם ערבי רוצח חייל מתאבלים אבל אם חייל רוצח ערבי (מסיבה מוצדקת) ייזרקו את החייל למשפט וימררו לו את החיים.

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 07, 2008, 15:39:21 »
מי מתאבל על הערבי, בדיוק??? לא אני... אבל אם זה "רצח" במובן של פגיעה באוכלוסייה אזרחית שלא היה לה נשק ביד (ולו רק באותו הרגע), אז העמדת החייל לדין זה מעשה צודק ומוסרי.

Aaron

• אורח
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 07, 2008, 15:55:08 »
אם צה"ל היה דואג לחיילים, הוא לא היה שולח חי"ר לכפרים המוסלמים הנאצים בדרום לבנון, הוא היה משמיד אותם בהפגזות כבדות כולל שימוש בנשק כימי שחודר לבונקרים התת קרקעיים של העכברים האלה.
צה"ל לצערי מרחם על אוכלוסיה מוסלמית נאצית "חפה מפשע". לוקח שעות עד שטייס מקבל אישור להשמיד בית של מחבלים ורוב הפעמים זה מתבטל כי אולי יש "חפשים מפשע" בבית. ואז שולחים לבית חיילים שמסתכנים בחטיפה ורצח.

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 07, 2008, 19:14:47 »
לא. הצבא עושה מה שהבוגדים בתשקורת, בג''ץ והממשלה מכתיבים, ואיבדנו אלפי חיילים ללא צורך.

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 07, 2008, 20:34:42 »
כן, כמו שאמר א.ק הצבא הוא כלי של השלטון, בין עם שמלאני ובין עם בעז''ה ימני, אבל בכל זאת הוא דואג לחייליו כמה ששהוא יכול.

אם צה"ל היה דואג לחיילים, הוא לא היה שולח חי"ר לכפרים המוסלמים הנאצים בדרום לבנון, הוא היה משמיד אותם בהפגזות כבדות כולל שימוש בנשק כימי שחודר לבונקרים התת קרקעיים של העכברים האלה.
צה"ל לצערי מרחם על אוכלוסיה מוסלמית נאצית "חפה מפשע". לוקח שעות עד שטייס מקבל אישור להשמיד בית של מחבלים ורוב הפעמים זה מתבטל כי אולי יש "חפשים מפשע" בבית. ואז שולחים לבית חיילים שמסתכנים בחטיפה ורצח.

להזכיר לך מה היתה מטרת המלחמה?
להחזיר את שני יקירנו החילים החטופים ה' יקום דמם.
לא רוצינו לפגוע בהם ח"ו.

מנותק Gloomwraith

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • ממתין לגאולה
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 07, 2008, 20:40:20 »
אהרון צודק.
נשק כימי וביולוגי זה פתרון מספר 1 נגד עכברים פחדנים שמשגרים מתוך המאורות שלהם טילים על אזרחים.

Aaron

• אורח
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 07, 2008, 20:52:52 »
כן, כמו שאמר א.ק הצבא הוא כלי של השלטון, בין עם שמלאני ובין עם בעז''ה ימני, אבל בכל זאת הוא דואג לחייליו כמה ששהוא יכול.

להזכיר לך מה היתה מטרת המלחמה?
להחזיר את שני יקירנו החילים החטופים ה' יקום דמם.
לא רוצינו לפגוע בהם ח"ו.
אתה באמת מאמין שזאת הייתה המטרה?? בזמן שצה"ל תקף בתים ריקים ובזבז טילים יקרים על מחבלים יחידים, החיילים החטופים כבר מזמן היו באיזה בונקר בצפון לבנון, מוקפים במאות מחבלים חמושים. לשחרר את החיילים בעזרת כוח צבאי אפשר היה רק בשניות החטיפה. כעבור חצי שעה זה כבר בלתי אפשרי.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 07, 2008, 20:56:28 על ידי אהרֹן »

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 07, 2008, 22:15:32 »
אני מאמין שצה"ל עושה את עבודה קשה להגן על החיילים...

מנותק הגולה בארץ

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • '' וייכחשו אוייבך לך ואתה על במותמו תדרוך ''
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 08, 2008, 00:19:37 »
בס''ד

רוב אחינו הי''ד  שנרצחו ע''י האויב הערבי הנאצי יש''ו בהיותם חיילים , נרצחו למעשה בעקבות גינונים פוליטיים גרידא , והרצח הי'ה יכול להימנע בנקל !! דמו של החייל היהודי הפך להיות זול בעיניהם ר''ל , וזאת ראינו בפרשיות של אהוד ברח (ברק)  שהזניח חיילים פצועים בשטח באסון צאלים כאשר הי'ה על מסוק , והותיר אותם לדמם למוות בשטח !! אפילו את החייל הדרוזי שנרצח במתחם ציון קבר יוסף הצדיק ע''ה זיע''א הותירו שם לדמם למוות לאחר שנורה ע''י האויב הערבי הנאצי יש''ו , ובלבד שלא ישחררו את מתחם ציון הקבר הידי האויב הערבי הנאצי יש''ו , וזו ההוכחה שההשתלטות של האויב הערבי הנאצי יש''ו הייתה מתואמת עם גורמי השלטון השמאלני הציוני-ממלכתי בולשביקי שר''י שנתנו הוראה להפקיר את החייל בתוך מתחם ציון קבר יוסף -הצדיק ע''ה זיע''א , וזאת למרות שהצבא יכל לחסל בנקל את האויב הערבי הנאצי יש''ו שהתנפל על המתחם והרס את המצבה , ושרף את המתחם של קבר יוסף הצדיק בן יעקב אבינו ע''ה זיע''א כאשר מתחם זה נחשב ל '' קדוש '' גם לפי דת-הדמים שלו ( איסלאם מתועב ) המגואלת בדם אחינו השפוך הי''ד !!--והתשובה לסקר מכאן ברורה כשמש !!!והקב''ה יציל את כלל אחינו שנפלו לרשתות הפרושות של הצורר השמאלני הציוני-ממלכתי בולשביקי שר''י ויגאלנו במהרה וישלח גואל-צדק בבאכי''ר .

הגולה בארץ  :smil037:
בס''ד
 '' חשף ה' את זרוע קדשו לעיני כל הגויים ,וראו כל אפסי ארץ את ישועת א'לוקנו ''
 '' קול צופיך נשאו קול יחדיו ירננו כי עין בעין יראו בשוב ה' ציון ''

מנותק יפרח

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • לאומן מרקסיסט
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 08, 2008, 01:03:54 »
אתה באמת מאמין שזאת הייתה המטרה?? בזמן שצה"ל תקף בתים ריקים ובזבז טילים יקרים על מחבלים יחידים, החיילים החטופים כבר מזמן היו באיזה בונקר בצפון לבנון, מוקפים במאות מחבלים חמושים. לשחרר את החיילים בעזרת כוח צבאי אפשר היה רק בשניות החטיפה. כעבור חצי שעה זה כבר בלתי אפשרי.

אז למה היתה המלחמה הזאת? למה רוב העם תמך בה?

ותפסיקו להגיד שחיילים נרצחו, הם נהרגו בקרב, בדיוק כמו נתן-זדה הי''ד, הוא מת בקרב, מוות של גיברים, הוא לא נירצח.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 08, 2008, 01:05:08 על ידי יפרח »

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 08, 2008, 01:46:47 »
הצבא לא דואג לחיילים בגרוש

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 08, 2008, 01:49:53 »
הצבא לא דואג לחיילים בגרוש

בוא'נה אחי, כבר כמה אשכולות שאני רואה אותך מגיב במשפט אחד או שניים, בלי שום נימוק - רק הסכם כללי עם השאלות המאוד לא אובייקטיביות שחיים שואל. יש לך שכל או שאתה יסמן?

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 08, 2008, 07:46:27 »
אז למה היתה המלחמה הזאת? למה רוב העם תמך בה?

ותפסיקו להגיד שחיילים נרצחו, הם נהרגו בקרב, בדיוק כמו נתן-זדה הי''ד, הוא מת בקרב, מוות של גיברים, הוא לא נירצח.

המלחמה הייתה מוצדקת והגיע הזמן שישראל תעשה משהו.
אך המשומדים שונאי ישראל הללו שר"י, אפילו לא קראו לזה מלחמה בהתחלה, אלא "אירועים" שהיו באזור.
אם היו נלחמיםם כמו שאיתן כתב לעיל, אז היינו מרגישים שהצבא שומר על חייליו, בעזרת שימוש בטכנולוגיה חכמה ויעילה,
במקום לשפוך דם יהודי קדוש לחינם.
אני במלחמה ועכשיו בשרות סדיר, ואני מרגיש שנותנים לאחים שלי למות סתם!
אם באמת רוצים לשמור על חיי אזרחי מדינת ישראל בכל מקום שהם, בין אם זה מתנחלים בשטחים או בגוש קטיף,
או אנשים שמסתובבים בקניונים ובשווקים, "ההגנה הכי טובה היא ההתקפה" ולא לשבת על הגדר ולהבליג,
כמו שעשה זה שחטף כבר בראש ושוכב בבית חולים, קרי "בעל החווה המפוטם" שר"י, שהפך את עורו והבליג והבליג על התקפות המוסלמים הנXצים הללו בכל מקום שהם.
ולבסוף גרם לגירוש אחינו היקרים משם, החזרת אדמות קודש לאוייב טרוריסט מתועב, והרס חיי המגורשים.

עד שהרעיונות של תנועתנו לא ייושמו, לא יהיה פה טוב לכולם.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 08, 2008, 09:54:37 »
  כשאומרים 'צה"ל' – הכוונה למנהיגים של צה"ל, לאלופים, לרמטכ"ל, למפקדים הבכירים, לצמרת של צה"ל. כל אלו שמאלנים שרופים, עושי דברו של הממסד ונבחרים בעצמם בקפידה על-ידיו. כל מאן דהוא שמנסה לומר על צה"ל שהוא כביכול גוף מנותק מן המשחק הפוליטי הדיקטטורי, אינו אלא טועה ומטעה. אריק שרון ימשו"ז בעצמו החליף את הרמטכ"ל יעלון ובכירים אחרים בצה"ל מראש הפירמידה ומטה, במטרה לאייש את התפקידים המשפיעים האלה באנשים "נאמנים לו", שישרתו אותו ויממשו את תכניתו הזדונית.

העובדה שהצמרת של צה"ל מורכבת היום כולה מאנשים של הממסד הופכת את צה"ל לזרוע המבצעת של הממסד, ולכן גם אם המלחמה של הממסד בלבנון לפני שנתיים הייתה לכאורה מוצדקת, היא הייתה מיותרת באופן שבו היא נוהלה מפני שצה"ל קרי הממסד לא רצו לנצח, אלא רק שפכו והפקירו דם חיילים יהודים בלי שום סיבה, ובלי שהשיגו כל מטרה. כי המדיניות של השמאל היא שחיי "אזרחים ערבים" יקרים יותר מחיי חיילינו וילדינו. והמדיניות ההפקרותית הזו עתה מיושמת, מושרשת ומוחלת על כל האגפים של צה"ל מראשון המפקדים ועד אחרון הלוחמים.

אחים באמת, אני מסכים עם כל מילה.
יש לי רק תיקון קל בניסוח לגבי הפיסקה האחרונה שלך:

ולבסוף גרם לגירוש אחינו היקרים משם, החזרת מסירת אדמות קודש לאוייב טרוריסט מתועב, והרס חיי המגורשים.

[...] השאלות שלך מגמתיות, חיים.

זה פורום מגמתי ותנועה מגמתית. ברוך הבא. (:

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 08, 2008, 10:45:21 »
  כשאומרים 'צה"ל' – הכוונה למנהיגים של צה"ל, לאלופים, לרמטכ"ל, למפקדים הבכירים, לצמרת של צה"ל. כל אלו שמאלנים שרופים, עושי דברו של הממסד ונבחרים בעצמם בקפידה על-ידיו. כל מאן דהוא שמנסה לומר על צה"ל שהוא כביכול גוף מנותק מן המשחק הפוליטי הדיקטטורי, אינו אלא טועה ומטעה. אריק שרון ימשו"ז בעצמו החליף את הרמטכ"ל יעלון ובכירים אחרים בצה"ל מראש הפירמידה ומטה, במטרה לאייש את התפקידים המשפיעים האלה באנשים "נאמנים לו", שישרתו אותו ויממשו את תכניתו הזדונית.

העובדה שהצמרת של צה"ל מורכבת היום כולה מאנשים של הממסד הופכת את צה"ל לזרוע המבצעת של הממסד, ולכן גם אם המלחמה של הממסד בלבנון לפני שנתיים הייתה לכאורה מוצדקת, היא הייתה מיותרת באופן שבו היא נוהלה מפני שצה"ל קרי הממסד לא רצו לנצח, אלא רק שפכו והפקירו דם חיילים יהודים בלי שום סיבה, ובלי שהשיגו כל מטרה. כי המדיניות של השמאל היא שחיי "אזרחים ערבים" יקרים יותר מחיי חיילינו וילדינו. והמדיניות ההפקרותית הזו עתה מיושמת, מושרשת ומוחלת על כל האגפים של צה"ל מראשון המפקדים ועד אחרון הלוחמים.

זה פורום מגמתי ותנועה מגמתית. ברוך הבא. (:

שאלות של סקר אמורות להיות נייטרליות, אבל ניחא.

צה"ל הוא הזרוע המבצעת של הממסד? לא נכון, ע"פי עקרון הפרדת הרשויות הזרוע המבצעת היא הממשלה. צה"ל הוא כלי שהממשלה משתמשת בו לטיפול בנושאי חוץ באמצעים צבאיים, ולכן אין לך שום סיבה לבוא בטענות לצה"ל. לממשלה, אוקיי, על זה כבר אפשר להתווכח, אבל צה"ל עצמו הוא כלי ותו לא.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 08, 2008, 12:38:04 »
שאלות של סקר אמורות להיות נייטרליות, אבל ניחא.

לא אמורות ולא נעליים. זה סקר בפורום אידיאולוגי, וכל תכניו לרבות הסקרים שבו מכוונים למטרות ולערכים שהוא מייצג בעצם-הווייתו. אבל דרך-אגב, גם אם נקבל את דבריך אודות הצורך ה"אתי" לפחות שהסקרים יהיו כאן יהיו "נייטרליים", הווה אומר שייתנו ייצוג למגוון רחב יותר של השקפות גם אם הן מנוגדות בבסיסן לרעיונות התנועה ולרוחה, הרי שהסקר הנ"ל נוהג הגינות-יתר ומעמיד לרשותך שתי אפשרויות בחירה אשר אחת מהן מייצגת בדיוק את הדיעה ההפוכה לזו הרווחת בפורום מטבעו, כדי שגם לשכמותך יהיה במה לבחור מבין שתי האופציות (ועובדה שאכן מימשת את זכותך הדמוקרטית בסקר זה). אז על מה אתה עוד מקנטר?

ציטוט
צה"ל הוא הזרוע המבצעת של הממסד? לא נכון, ע"פי עקרון הפרדת הרשויות הזרוע המבצעת היא הממשלה. צה"ל הוא כלי שהממשלה משתמשת בו לטיפול בנושאי חוץ באמצעים צבאיים, ולכן אין לך שום סיבה לבוא בטענות לצה"ל. לממשלה, אוקיי, על זה כבר אפשר להתווכח, אבל צה"ל עצמו הוא כלי ותו לא.

כפי שהסברתי והדגמתי, ההפרדה התיאורטית בין צמרת צה"ל לבין אנשי הממסד היא פאסה מזמן. כיום אלה אותם אנשים, מי-מטעמם או מי-מבאי-כוחם.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 08, 2008, 12:39:07 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #18 ב- : ספטמבר 08, 2008, 13:01:28 »
^מוסכם, אבל אתה אומר את זה כאילו זה אמור להיות אחרת.

צה"ל הוא כלי!!!! וככזה, הוא השליח הישיר של הממשלה!!!!! וזה מוסכם, וזה מבורך, וזה המצב שצריך להיות!!!!!!!

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #19 ב- : ספטמבר 08, 2008, 13:32:40 »
^מוסכם, אבל אתה אומר את זה כאילו זה אמור להיות אחרת.

צה"ל הוא כלי!!!! וככזה, הוא השליח הישיר של הממשלה!!!!! וזה מוסכם, וזה מבורך, וזה המצב שצריך להיות!!!!!!!

מאד פשוט: שאלת הסקר הייתה האם צה"ל דואג לחיילים. אתה טענת שיש להאשים רק את הממסד בהפקרות דם החיילים, ולא את הצבא. אני טענתי שצה"ל הוא היום כוח הוצאה-לפועל של הממסד, וככזה הוא שותף מלא להפקרות החיילים ולחינוך הקלוקל שלהם. סה טו.

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #20 ב- : ספטמבר 08, 2008, 14:01:45 »
-_-"

צה"ל - לא - שותף - לכלום. צה"ל הוא כלי.

במסגרת התפקיד שלו, צה"ל מנסה לשמור על חיילים כמה שיותר.

תלונות, אם יש, צריכות להיות מופנות לבודדים או לממשלה, לא לצבא.

קפיש?

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בעניין: סקר: האם צה''ל דואג על החיילים?
« להגיב #21 ב- : ספטמבר 08, 2008, 22:44:39 »
-_-"

צה"ל - לא - שותף - לכלום. צה"ל הוא כלי.

במסגרת התפקיד שלו, צה"ל מנסה לשמור על חיילים כמה שיותר.

תלונות, אם יש, צריכות להיות מופנות לבודדים או לממשלה, לא לצבא.

קפיש?

אילו זה היה כך, צמרת צה"ל לא הייתה מוחלפת ומאויישת באנשי ממסד בהתאם לצרכיו של הממסד. צה"ל של היום "משרת" - פיזית - את ענייני הממסד - על חשבון - צרכיו שלו. זה לא היה קיים פעם בהיקף, בעוצמה ובשיטתיות הנוכחיים.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 08, 2008, 22:45:13 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק א.ק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • פרקליט השטן.
« להגיב #22 ב- : ספטמבר 09, 2008, 13:07:09 »
אתה מצדיק את מה שאני אומר, יקירי. צה"ל הוא כלי של הממשלה. אף אחד לא מנסה להכחיש את זה, זה ייעודו המוצהר.

במסגרת התפקידים שצה"ל מבצע (בין אם הם מוצדקים או לא), צה"ל מנסה לשמור הן על חיי החיילים והן על חיי האוכלוסייה, כש - כמובן - האוכלוסייה באה קודם. זו המטרה של צבא ההגנה לישראל, להגן על האוכלוסייה.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #23 ב- : ספטמבר 10, 2008, 00:43:05 »
אתה מצדיק את מה שאני אומר, יקירי. צה"ל הוא כלי של הממשלה. אף אחד לא מנסה להכחיש את זה, זה ייעודו המוצהר.

במסגרת התפקידים שצה"ל מבצע (בין אם הם מוצדקים או לא), צה"ל מנסה לשמור הן על חיי החיילים והן על חיי האוכלוסייה, כש - כמובן - האוכלוסייה באה קודם. זו המטרה של צבא ההגנה לישראל, להגן על האוכלוסייה.

טעות. צה"ל לא מנסה לשמור על חיי החיילים והאוכלוסיה, ובכך בוגד בשליחותו האמיתית כצבא העם.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #24 ב- : ספטמבר 11, 2008, 15:59:22 »

צה"ל צריך להיות כלי של העם המרכיב אותו, ולא של הממשלה ולא של אף גוף אחר, אבל כולנו יודעים מאין צמח צה"ל ומה באמת מרכיב אותו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.