מוזר מאד מה שנכתב כאן.למשל הרצל וילדיו הנוצרים אבל מה עם חזון הקמת מדינת היהודים?
זאת גישה חרדית,אגב החרדים גזרו על עצמם בידוד כוונתי לאשכנזים,הם לא משרתים בצבא חיים בקהילה נפרדת בבני ברק ובמאה שערים.אין שר חרדי אשכנזי בממשלה כי הם אינם רוצים חלק בשלטון.
הלוואי שהחרדים היו משרתים בצבא כמו מצביעי ש"ס ומעורבים!
תמיד אפשר להתפס רק לשלילי.
האם אנו תומכים בהקמת מדינת ישראל?כן!יצא שציונים חילונים הקימו אותה עם ציונים דתיים ובכך השתתפו במצווה הגדולה ביותר,הם זכו.
חיים סיפר שזבוטינסקי הקים את כל המחתרות כולל ההגנה.
זאת דוגמא לשימוש לא נכון במושגים נאצים.
כולם נאצים חוץ מהחרדים?כל העולם נאצי?צ'רצ'יל נאצי,זבוטינסקי נאצי...צורת חשיבה מעוותת.
חיים טען שהחרדים גלותיים,רוחניים...
או שאנו במחנה הדתי לאומי או שאנו חרדים.
בייקר,
אתה טועה בצורה שבה אתה מסווג יהודים, וזו לא אשמתך מכיוון שאתה כעת מה שאני הייתי בעבר---חילוני---ואני יודע בדיוק מאיפה אתה בא, ואת צורת החשיבה הנוכחית שלך. אין כזה דבר ציונות חילונית. מה שנקרא כיום "ציונות חילונית" הוא עיוות וסילוף של אחד העקרונות התורניים והמצוה החשובים ביותר בתורה---ישוב וכיבוש א"י. העקרון הזה, של שיבת ציון, נחטף, סולף וזוייף, ומוחזק כבן-ערובה בידיהם של חילונים, בין אם "לאומניים" עם כוונות טובות, ובין אם בוגדים שמאלניים, כל עוד אלו ואלו מסרבים להכיר בכך ששטר הבעלות היחיד שיש לנו, עם ה', על א"י, הוא אך ורק תורתינו הקדושה, ולא החלטות שרירותיות של איזה ארגון אומות מושתנות, או החלטות של איזה קונגרס "ציוני" של מתבוללים בבאזל.
אני לא זוכר שחיים אי פעם קרא לז'בוטינסקי "נאצי" (ולמעשה אני בטוח שזה אף פעם לא קרה ולא יקרה). לדעתי, צ'רצ'יל היה שונא ישראל, אם לשפוט על פי מעשיו, אבל בשלב מאוחר בחייו, אפשר לומר שהיה לו רגע של חרטה. הוא הודה בכנות בסופו של דבר שה"פרוטוקולים של זקני ציון" היה מסמך מזוייף, והוא גם הודה בכנות מפתיעה שלולא פעולות הטרור שהאצ"ל והלח"י ערכו נגד הבריטים בא"י, לא היתה קמה מדינה יהודית ריבונית (לא זוכר מקורות, מצטער). כלומר, הוא גילה הערכה לאצ"ל וללח"י (במבט לאחור) על פעולותיהם למען עם ישראל, ובכך בעצם נתן לגיטימציה לפרשנות היסטורית של ארגונים אלו כלוחמי חופש. לצ'רצ'יל היתה גם דעה מאוד שלילית על האיסלם והערבים (אולי אני אביא בע"ה בעתיד הקרוב ציטוט מפורסם שלו עם האיסלם), שהלכה והחריפה, במקביל להערכתו של העם היהודי. לסיכום, צ'רצ'יל בהחלט גרם נזק לעמנו ואחראי למותם של הרבה יהודים, אבל עם הגיל הוא הלך והשתפר, ואני אישית לא הייתי קורא לו נאצי. את האומה הבריטית בכללותה יש"ו אני
כן שונא ואמשיך לשנוא כל עוד הם קיימים,בדיוק כמו הגרמנים הנאצים יש"ו.
חיים משתמש במלה "נאצים" מפני שזו המלה היחידה בלקסיקון החילוני ששווה בחומרתה למושגים זהים בלקסיקון התורני, היינו "ערב רב" ו"שונאי ישראל". אנשים שלא לומדים תורה וגמרא (נכון להיום, לצערנו, רוב העם), לא מתרגשים במיוחד מהמושג "ערב רב", אם הם בכלל מבינים מה משמעותו... אבל כשהם שומעים יהודי קורא ל
יהודים אחרים "נאצים", זה כן מפריע עד כדי תדהמה וכעס, גורם להם לחשוב, וזאת המטרה.
חיים טוען שהחרדים גלותיים, ובגדול, אם לעשות הכללות, ברור שהוא צודק. כמובן שאם אתה בוחן כל קבוצה חרדית בנפרד, תגלה שיש הבדלים ודרגות במידת ה"גלותיות" ביניהן. בטח ובטח שלא מוצדק לשים את חב"ד ואת סאטמר בקטיגוריה אחת! מבין החרדים/חסידים, חב"ד הם הכי קרובים למה שאנחנו קוראים המחנה דתי-לאומי. בכל מקרה, להגיד עליהם שהם גלותיים זה דוקא מאוד מתון, והרבה פחות חמור ממה שאמר עליהם הגאון מוילנא, דהיינו, שהם כת מסוכנת ליהדות. חיים ונועם פדרמן רואים אותם כאחינו וחולקים להם שבחים (כשמגיע להם), בעוד שהגאון מוילנא שם אותם ואת הבעל שם-טוב זצ"ל בחרם...
מה שקשה לחילוני להבין הוא שהרעיון של "לאומניות" הוא מושג זר ומוזר ליהדות, בדיוק כמו "ימין" ו"שמאל" פוליטיים... כל מה שאני יכול לעשות זה להמליץ לך ולהרבה יהודים טובים אחרים לקרוא ולחזור ולקרוא ושוב לחזור ולקרוא את
הרעיון היהודי ואת
פרוש המכבי שכתב גדול דורינו, הרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד. ללא הבנה של הרעיון היהודי וללא הנכונות למסור נפש למען עקרונות תורניים שמגדירים לא פחות מאשר את עצם קיומנו כעם, ה"ימני" או ה"לאומני" הכי פטריוטי וקיצוני במרוצת הזמן יעשה שטויות שלא יביישו כל בוגד שמאלני (ראה ז'בוטינסקי, בגין, שרון). הנקודה שאני מנסה להדגיש (בכל כך הרבה מלים...), והנקודה שזוכה להכי הרבה התנגדות אצל תינוקות שנשבו, היא שבטווח הארוך, להיות "פטריוט" ו"ימני" לא מספיק. אם אין נכונות למסור נפש, אז לפחות שתהיה הבנה של הרעיון היהודי, וזה מספיק בשביל יהודי ממוצע, אבל מנהיג של העם היהודי חייב לא רק להבין אלא גם להיות מוכן למסור נפש, כמו נועם פדרמן, כמו הרב כהנא הי"ד, כמו יגאל עמיר, כמו ברוך גולדשטיין הי"ד, כמו עדן נתן זדה הי"ד, כמו יהונתן פולארד, כמו חיים בן-פסח---אך ורק יהודים כאלו ראויים לשררה בעמנו. (היינו, שכח מליברמן ודומיו.)
לדוגמא, המחלוקת הקשה שיש לי ולעוד מספר אנשים עם ערן היא שאנו טוענים שלרב עובדיה יוסף שליט"א יש הבנה, אבל אין מסירות נפש, ולכן הוא לא ראוי לתפקיד שררה רם, וערן מתייחס לביקורת זו כביזוי תלמיד חכם. אבל זה כבר נושא אחר.
שבוע טוב לכולם.