הרב מאיר דוד כהנא הי"ד זצוק"ל טען שאת השמאל אפשר לרפא, אפשר להכווינם לדרך הנכונה, לדרך הישר, אני רואה את עצמי כתלמיד של הרב כהנא הי"ד זצוק"ל, ולפעמיים יש לי איתו מחלוקות, שבסופו של דבר ידו על העליונה, כי הרב הוא גאון, ואם גאונים, כמה שתרגיש לפעמיים מדבריהם סלידה מעטה, דבריהם תמיד יהיו אמת וצדק, אך לצערי יש בלבי מחלוקת אחת עם הרב הי"ד, המחלוקת שלי איתו היא בנוגע לשמאל.
מה הבעיה עם השמאלנים? לא שהם אידיוטים, לא מטומטמים אלא פרובוקטרים, שקרנים ושטינקרים, הרב כהנא הי"ד ידע זאת!!! הוא ידע שהשמאלני הוא כזה, הוא ידע עד כמה הם חייתים, יש לי הרגשה שבנשמתו האחרונה כשהוא קורא "שמע ישראל..." הוא ידע שהם, הם אחראים למותו! הם אוכלי הנבלות, משביעי רעבונם במאכל טרפה, משחיתי שם ה', אך לעומת כל זאת - סלח להם.
הרב, איני יודע איך להסביר זאת, היה בו העוז והחוכמה לסלוח להם והאהבה למחול להם, אך לא לשווא הוא היה חותם בחתימותיו ב"אהבת ישראל", לא אהבת חינם שהיא ריקנית, כי מאהבת חינם לא מקבלים כלום, לעומת זאת מאהבת ישראל מקבלים ענווה, יושר ורעות.
לגבי מחילותיו וסליחותיו של הרב הי"ד, ניתן להגידרן לפי אמירת הרשב"ג אמר:
"אי אפשי לאכול בשר וחלב
אי אפשי ללבוש שעטנז
אי אפשי לבוא אל הערווה...
אלא אפשי! ומה אעשה אבי שבשמיים גזר עליי".
לרב כהנא היתה תוספת לא רשומה לאמירה מופלאה זו:
"...אי אפשי לנקום במתגויים ובמתיוונים
אלא אפשי! אבל מה אעשה אבי שבשמיים גזר עליי למחול להם".
כמה שאני רוצה להאמין לרב כהנא הי"ד, אבל איני יכול, איני יכול, שמונֶה עשרה שנים עברו מאז הרצחו של גדול דורנו ורבנו, והזמנים לא השתנו, יש אינתיפאדה, יש עוינות, יש איום על שלמות ישראל! ולהכל, להכל אחראי המתגויי, המתיוון, השמאלני הארור.
איכָּה אסלח לו כהנא? איכָּה? מילתך לבטחון וגדולת ישראל! ואם אגיד איֶכָה? "הרי זהו סוף היהודי כפרט וסוף העם ככלל".
אבל איכה? איכה הם עשו לנו את זה? בגדו בנו, רקדו על דמנו גרוע מכך עקדו אותנו?
ולא אצא לנקום בהם, ככתוב:"וַיָּבֹא עֲמָלֵק וַיִּלָּחֶם עִם-יִשְׂרָאֵל בִּרְפִידִם...וַיֹּאמֶר ה' אֶל-מֹשֶׁה כְּתֹב זֹאת זִכָּרוֹן בַּסֵּפֶר וְשִׂים בְּאָזְנֵי יְהוֹשֻׁעַ כִּי-מָחֹה אֶמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם... מִלְחָמָה לה' בַּעֲמָלֵק מִדֹּר דֹּר" יש לי ציווי גורלי להלחם בעמלק, ומניין שמאלני הוא עמלק:" הוֹי גּוֹי חֹטֵא עַם כֶּבֶד עָוֹן זֶרַע מְרֵעִים בָּנִים מַשְׁחִיתִים עָזְבוּ אֶת ה' נִאֲצוּ אֶת-קְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל נָזֹרוּ אָחוֹר", עזבו הם את ה', דומים הם לגויים, אם היו לישראל בובות וודוו היו דופקים סיכות בשם ה'!!! הרי איך אפשר כך לייחד שמה כשלצידך עובד ע"ז וירא כוכבים ולומד תורת המזלות? סרק... אצא לנקום בהם, דם עבדיך השפוך לנגד עיניי, לא זו המטרה.
אולם למרות שאמרתי שבתוכי יש מחלוקת עם הרב כהנא הי"ד, המחלוקת תמה ונשלמה, כי מה הייתה המחלוקת - על שכר ועונש, אבל לא לי - לבן ישראל פשוט, לתת שכר ועונש לבן ישראל אחר, על כך יחליט אבינו מלכנו, אב הרחמים, שופט משפט צדק.
תבינו, כואב לי הלב, הוא, לבי, על ערש דווי כשהוא שומע את נאקות ישראל, את הטיפשות שבהם, את תמימות הנפש... בתוכי, בתוכי רוצה אני לנקום!!! הדם הוא רותח, הוא רוצה נקמת דם, ונדטה של ממש, אך נאסר עליי, נגזר על משמיים לסלוח בשם אהבת ישראל, שזוהי אהבתו של כהנא:
"...אי אפשי לנקום במתגויים ובמתיוונים
אלא אפשי! אבל מה אעשה אבי שבשמיים גזר עליי למחול להם".
לכל אלה, שכמוני רוצים לנקום, תמתינו יבוא יום ובאמת, באמת השמאל הוא, בעזרת ה' יתפכח, ואם לא "מתיר את בשריכם כצבאות וכאילות השדה".
קריה נאמנה יום יבוא שצדק ומשפט ילין בך.... ועתה מרצחים, גנבים, פרובוקטורים ושקרנים.
בברכת אהבת ישראל, אהבת כהנא,
רק כך!