כתב נושא: יש לי התלבטות על לעזוב את העולם הדתי בגלל סיבות שמציקות לי  (נקרא 21800 פעמים)

0 משתמשים ו- 4 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
ביהדות לפעמים צריך לזרוק את השכל ולא להתשמש אלא רק לשתוק ולא לעשות כמו בצבא וכך גם בחיי היום יום לא לכל דבר תקבל תשובה.
ואם חכמים קבעו שקול של אישה יכולה לעורר לגבר את היצר המיני אז זה נכון ואין פה על מה להתווכח.
אתה יכול להתווכח שמסור הוא נראה כמו חתול?

"ואם חכמים קבעו שקול של אישה יכולה לעורר לגבר את היצר המיני אז זה נכון ואין פה על מה להתווכח"

למה?
חכמים......
חכמים הם לא ה' הם סה"כ בני אדם גם הם יכולים לטעות ואם הם מחליטים על דברים ולא מסבירים על ההיגיון שלהם אז למה אני חייב להקשיב?
הרי יש כל מיני דעות ביהדות רבנים ו"חכמים" שחושבים אחרת...
וכל הזמן דברים משתנים...
כי בני אדם משתנים נולדים בני אדם חדשים שחושבים אחרת...
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
כי היום בגרמניה לא רואים נאציזם או אנטישמיות בגרמנים
לעומת זאת אם תסתכל על מדינות ערב אתה תראה אנטישמיות ועוד איך זה כן היגיון בריא
לשנוא את מי ששונא אותך.
אז אם גבר צריך לשמור את עצמו מאישה
אז גברים בכלל לא צריכים ליצור קשר עין עם נשים או להסתכל איתם או לדבר איתם,או כלום כי כל דבר יכול לגרות אותם.....

היהדות לא אומרת את זה דבר ראשון.
אתה מדבר בחוסר ידע זה הכל.לשפוט ישר על פי שכל שלא טעם יהדות וטעם רק את חיי המערב המפואר אז בכלל אין מה להתווכח אלא רק לומר לך תפתח את המוח ותתחיל לקרוא ואז לבקר.
אנשים מעדיפים לשמור על עצמם לפני החתונה וזה דבר מכובד זה שאתה לא יכול להתמווד עם זה זו בעיה שלך לא של היהדות והרבה מלציחים לשמור על עצמם.

גרמנים הם נאצים וזה לא נושא השיחה.
(היגיון הוא שצריך להחרים את הגרמנים ואתה בעצמך קראת לעצמך תומך ז'בוטינסקי חחחח והרווזיוניסטים בעצמם אחרי השואה לא רצו שום קשר עם הגרמנים.)
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
איתן, אני גר בסביבה חילונית ובנות לא הולכות באופן צנוע ואני לא יכול שלא להימשך אל בנות
או לא ליהיות עם בנות...
אלא דברים שאני מאמין שיום אחד ישתנו ואם היינו מדינת הלכה אז זה לא היה קורה

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
"ואם חכמים קבעו שקול של אישה יכולה לעורר לגבר את היצר המיני אז זה נכון ואין פה על מה להתווכח"

למה?
חכמים......
חכמים הם לא ה' הם סה"כ בני אדם גם הם יכולים לטעות ואם הם מחליטים על דברים ולא מסבירים על ההיגיון שלהם אז למה אני חייב להקשיב?
הרי יש כל מיני דעות ביהדות רבנים ו"חכמים" שחושבים אחרת...
וכל הזמן דברים משתנים...
כי בני אדם משתנים נולדים בני אדם חדשים שחושבים אחרת...
חכמים הם שליחי ה' הם סה"כ בני אדם בעל דרגה רוחנית והבנה איך העולם פועל הרבה יותר מפשפש כמוך ופשפש כמוני.
הם מסיברים איך ההיגיון האמיתי אמור לפעול ולא היגיון של תרבות מגעילה חסרת כל תרבות.
אתה בכלל מנסה להקשיב שאתה אומר שאתה חייב להקשיב?
יש כל מיני דעות וזה שיש חילוקים,אתה יושע בכלל מאיפה באים החילוקים ולמה יש חילוקים?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
איתן, אני גר בסביבה חילונית ובנות לא הולכות באופן צנוע ואני לא יכול שלא להימשך אל בנות
או לא ליהיות עם בנות...
אלא דברים שאני מאמין שיום אחד ישתנו ואם היינו מדינת הלכה אז זה לא היה קורה
עצם זה שאנשים מנסים לשמור על עצמם זה כבר טוב אף אחד לא דורש ממך להצליח לשמור על עצמך העיקר הוא רצון ה' וזה שלא מצליחים זה לא נורא תמיד יהיו לנו ניסיונות בחיים.
העיקר לא להתייאש ולעבוד את ה'.
« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 00:38:00 על ידי אֵיתָן »

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עצם זה שאנשים מנסים לשמור על עצמם זה כבר טוב אף אחד לא דורש ממך להצליח לשמור על עצמך העיקר הוא רצון ה' וזה שלא מצליחים זה לא נורא תמיד יהיו לנו ניסיונות בחיים.

צודק! תודה על החיזוק =]

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
היהדות לא אומרת את זה דבר ראשון.
אתה מדבר בחוסר ידע זה הכל.לשפוט ישר על פי שכל שלא טעם יהדות וטעם רק את חיי המערב המפואר אז בכלל אין מה להתווכח אלא רק לומר לך תפתח את המוח ותתחיל לקרוא ואז לבקר.
אנשים מעדיפים לשמור על עצמם לפני החתונה וזה דבר מכובד זה שאתה לא יכול להתמווד עם זה זו בעיה שלך לא של היהדות והרבה מלציחים לשמור על עצמם.

גרמנים הם נאצים וזה לא נושא השיחה.
(היגיון הוא שצריך להחרים את הגרמנים ואתה בעצמך קראת לעצמך תומך ז'בוטינסקי חחחח והרווזיוניסטים בעצמם אחרי השואה לא רצו שום קשר עם הגרמנים.)

גם אני לא רוצה שהיה לנו שום קשר עם הגרמנים באותה תקופה אחרי המלחמה זה עדיין הייתה גרמניה של אותם אנטישמים שבחרו בהיטלר ובחרו בנאציזם.
וזה היה ממש רגע אחרי השואה.

היום זה גרמנים אחרים

אח"כ אתה בעצמך אומר חיי המערב המפוארים
הנה נכון אני חיי את חיי המערב המאופרים
את חיי החופש חיי החופש רצון והשמים הם הגבול אני יכול לעשות מה שאני רוצה לפי שיקול דעתי ולא כמו חיה ללכת בדרך אחת שנקבעה לי מראש.
וד"א לא אמרתי שהיהדות אומרת את זה אבל אם כבר אנשים רוצים לשמור על עצמם לפני החתונה אז למה שבכלל יהיה גירוי?
מילא אם היו דווקא אומרים את מה שאמרתי שאסור כלום זה היה דווקא יותר הגיוני מזה שרק אסור לשמוע קול של אישה שרה..

ואם זה קול של אישה שרה שהגבר לא הולך להתחתן איתה אלא הוא רק נהנה משירתה?
ואם זאת בכלל אישה שמקשיבה לקול של אישה שירה?
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
חכמים הם שליחי ה' הם סה"כ בני אדם בעל דרגה רוחנית והבנה איך העולם פועל הרבה יותר מפשפש כמוך ופשפש כמוני.
הם מסיברים איך ההיגיון האמיתי אמור לפעול ולא היגיון של תרבות מגעילה חסרת כל תרבות.
אתה בכלל מנסה להקשיב שאתה אומר שאתה חייב להקשיב?
יש כל מיני דעות וזה שיש חילוקים,אתה יושע בכלל מאיפה באים החילוקים ולמה יש חילוקים?
ומי בדיוק מדרג אותם?
הם עצמם....
אתה שמעת את ה' אומר "הוא יהיה הרב"?
או "הוא יקבע חוקי יהדות מעכשיו"?

ותסביר לי מאיפה באים החילוקים

ומה זאת אומרת חסרת תרבות?
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
גם אני לא רוצה שהיה לנו שום קשר עם הגרמנים באותה תקופה אחרי המלחמה זה עדיין הייתה גרמניה של אותם אנטישמים שבחרו בהיטלר ובחרו בנאציזם.
וזה היה ממש רגע אחרי השואה.

היום זה גרמנים אחרים

אח"כ אתה בעצמך אומר חיי המערב המפוארים
הנה נכון אני חיי את חיי המערב המאופרים
את חיי החופש חיי החופש רצון והשמים הם הגבול אני יכול לעשות מה שאני רוצה לפי שיקול דעתי ולא כמו חיה ללכת בדרך אחת שנקבעה לי מראש.
וד"א לא אמרתי שהיהדות אומרת את זה אבל אם כבר אנשים רוצים לשמור על עצמם לפני החתונה אז למה שבכלל יהיה גירוי?
מילא אם היו דווקא אומרים את מה שאמרתי שאסור כלום זה היה דווקא יותר הגיוני מזה שרק אסור לשמוע קול של אישה שרה..

ואם זה קול של אישה שרה שהגבר לא הולך להתחתן איתה אלא הוא רק נהנה משירתה?
ואם זאת בכלל אישה שמקשיבה לקול של אישה שירה?
לגבי גרמניה תפתח דיון ונדבר עליו זה לא הנושא של האשכול.

גבר יכול להאזין לאישתו שרה אבל לא לבנות אחרות.
אני חי חיי מערב מפוארים אם כוונתך לטכנולוגיה אממטכנולוגיה אין לה שום קשר למערב? ספרים,אין להם שום קשר למערב?  תרבות?(איפה?)
אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אין שום בעיה אם מי אתה שתמנע מרוצח לרצוח כי זה מה שהוא רוצה למה לך יהיה חופש ולו לא יהיה?
למה לבני סלע אין חופש לאנוס?  למה לערבים אין חופש לרצוח?  מה רק לאלון יש חופש,ממש כל הכבוד.
אתה לא עושה מה שאתה רוצה בחיים שלך ילד,אתה יותר מדי מפונק.
יש לך הורים ווהרים שלך עובדים והם מביאים לך כסף שכדי שתהיה מוגבל ותהיה מתורבת.
הדרך שלך קבועה מראש כי אתה חי בדיוק כמו בן אדם מערבי ממוצע ומדבר כמו בן אדם מערבי ממוצע,הדרך שלך אולי ניראת שונה אבל היא על אותה בסיס והיא אותה תקליט לעומת היהדות שהיא אין סופית שזה גבול ובתוך הגבול יש  אין סוף ולא כמו התרבות של היום שיש לך חופש אין סופי אבל מגבילים אותך.נונתים לך לחשוב מה שאתה רוצה אבל כשאתה לבצע את המחשבה שלך עוצרים אותך ומגבילים אותך,אז איפה החופש?
גירוי תמיד יהיה לגבר זה לא יעזור אנחנו חיים בחיים כאלה אבל לפחות לנסות לשמור על עצמך זה גם טוב זה שלא מצליחים זה לא נורא ,החיים מלאים בניסיונות.

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אלון הדברים שלך מאוד מזלזלים ופוגעים ...

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ומי בדיוק מדרג אותם?
הם עצמם....
אתה שמעת את ה' אומר "הוא יהיה הרב"?
או "הוא יקבע חוקי יהדות מעכשיו"?

ותסביר לי מאיפה באים החילוקים

ומה זאת אומרת חסרת תרבות?
מי מדרג אותם?
הסבא שלי והסבא שלך והעם שלנו שעבר מדור לדור קיבל את אותם חכמים כאנשים בעלי דרגות רוחניות אבל לא רק אלא שכל מה שהם אומרים לא ניתן להתווכח איתם כי זה פשוט נכון.
וכל מה שקורה נתנו לנו פיתרונות שמתאימים גם לדור המודרני וגם יתאים לכל דור ודור.
אם הקול של האישה לא מסתדר לך למה אסור לשמוע אתה כנראה לא כל כך בדרגה של בכלל להבין למה זה ככה.
תשאל שאלות לרמה שלך ושאלות התחלתיות אל תקפוץ גבוה מדי.
כל חילוק יש נושא משלו זה לא דבר קובע.

הכוונה חסרת תרבות על אופו התנהלותו של המערב כלפי בני-אדם ומה הערכים של המערב גורם לאדם.

לילה טוב יש אנשים מוגבלים בחיים שצריכים לעבוד מחר. O0
« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 01:08:29 על ידי אֵיתָן »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חברים אני לא יודע מה איתכם אבל פשוט הפכתי למעריץ של הזמרת(עפרה חזה) ואני לא מפסיק לשמוע אותה ולראות קליפים שלה באנטרנט, ולהיכנס לכל אתר אפשרי שלה,אני לא יודע מה קרה לי ואיך להסביר את זה
כנראה שאני לא יוכל להמשיך בדת אחרי כל זה
ואני היתי דתי 3 וחצי שנים כמעט
[gif[/img]

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
לגבי גרמניה תפתח דיון ונדבר עליו זה לא הנושא של האשכול.

גבר יכול להאזין לאישתו שרה אבל לא לבנות אחרות.
אני חי חיי מערב מפוארים אם כוונתך לטכנולוגיה אממטכנולוגיה אין לה שום קשר למערב? ספרים,אין להם שום קשר למערב?  תרבות?(איפה?)
אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה אין שום בעיה אם מי אתה שתמנע מרוצח לרצוח כי זה מה שהוא רוצה למה לך יהיה חופש ולו לא יהיה?
למה לבני סלע אין חופש לאנוס?  למה לערבים אין חופש לרצוח?  מה רק לאלון יש חופש,ממש כל הכבוד.
אתה לא עושה מה שאתה רוצה בחיים שלך ילד,אתה יותר מדי מפונק.
יש לך הורים ווהרים שלך עובדים והם מביאים לך כסף שכדי שתהיה מוגבל ותהיה מתורבת.
הדרך שלך קבועה מראש כי אתה חי בדיוק כמו בן אדם מערבי ממוצע ומדבר כמו בן אדם מערבי ממוצע,הדרך שלך אולי ניראת שונה אבל היא על אותה בסיס והיא אותה תקליט לעומת היהדות שהיא אין סופית שזה גבול ובתוך הגבול יש  אין סוף ולא כמו התרבות של היום שיש לך חופש אין סופי אבל מגבילים אותך.נונתים לך לחשוב מה שאתה רוצה אבל כשאתה לבצע את המחשבה שלך עוצרים אותך ומגבילים אותך,אז איפה החופש?
גירוי תמיד יהיה לגבר זה לא יעזור אנחנו חיים בחיים כאלה אבל לפחות לנסות לשמור על עצמך זה גם טוב זה שלא מצליחים זה לא נורא ,החיים מלאים בניסיונות.

אני מתכוון חופש כל עוד זה לא פוגע באדם אחר.
והתכוונתי שלי יש חופש בגבול ההיגיון הבריא והפעם אחרי מה שאמרת לגבי היגיון אז אני כבר אומר לפי ההיגיון הבריא שלנו החילוניים.
אני לא יכול לעשות מה שאני רוצה אבל שוב רק במידת ההיגיון החילנוי כלומר אני יכול לא לשמור שבת,לשמוע אישה שרה,ללכת ללא כיפה,לא תמיד להתפלל וכו'
מבחינת הדברים הפרקטיים שבלעדיהם שיש אפשר להתקיים כמובן שיש הגבלות.
אם הוריי לא יעבדו ואני לא יעבוד בעתיד ונעשה מה שנרצה כל היום ננוח אז כמובן שלא נוכל להתקיים אבל זה ההגבלות שאני כחילוני מאמין בהם
הגבלות פרקטיות בעולם הזה,שאין לך ברירה אם אתה לא מתייחס אליהם אתה לא מתקיים.
אבל הגבלות שאומרים שאם לא לשמור עליהם יקבלו עונש משמים או לא יגיעו לגן עדן בהם אני לא מאמין.
אין לי בעיה שאנשים יאמינו בזה אבל אני פשוט אומר את דעתי האישית.
ומערב יש תרבות ייחודית-תרבות החופש.
אדם יכול להגיד מה שעולה על דעתו בעוד הוא יודע שהוא לא יענש או יומת על ידי השלטונות(אני לא מדבר על ממשלת ישראל הנוכחית ברגע זה כמובן)
אדם אומר ועושה כל מה שעולה על רוחו כל עוד אדם זה לא פוגע באדם האחר.
והחופש לדת ומדת(איסלאם לא נחשב כמו ששמאלנים אומרים כי איסלאם מונע מדתות אחרות להתקיים או חופש מדת להתקיים)
וכמובן חופש מדת

כמה טיפשי נשמע להרוג בנאדם על זה שהוא לא עושה את "מצוות ה'"
וטקסים חסרי כל משמעות פרקטית(אני לא בא להעליב ולהגיד שזה שטויות אבל אם בנאדם לא מאמין בזה ואין הוכחה שזה בעצם עושה משהו אז למה אדם חייב לעשות את זה)

לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אלון הדברים שלך מאוד מזלזלים ופוגעים ...

אני באמת מצטער אם פגעתי בך ובעוד מישהו
ניסיתי לכתוב את ההודעות שלי כמה שפחות פוגעות  ולא מעליבות אבל אני לא יכול להחביא את הדעות שלי אני מצטער פשוט ככה אני חושב במה יהיה טוב אם אני יחביא את הדעות שלי?

חופש ביטוי הוא חופש ביטוי

ובוא נעזוב את זה שקשור לחילוק הדעות שלנו בדת
חוץ מזה אני אוהב אותך אחי והרבה אנשים פה כולל את איתן כי אתם אחים שלי.
פשוט יש לנו חילוקי דעות בעניין מסוים או בעוד כמה דברים לא כל כך חשובים(ויכוח על גרמניה וכו').
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
אלון, הוכחת את מה שאני ידעתי כבר בהודעה הראשונה שלך, אתה מדבר ללא כל בסיס, לפי ראות עינייך ובלי שום הבנה או חצי הבנה ביהדות.
כשתדע מה זה חכמיה, שד"א התורה שהיא בעצם ה' יתברך מצויים אותנו לעשות לנו רב וללכת בעצתו לעבודתו יתברך. לכן, הייתי מציע לך ללכת ללמוד קצת ולקבל
קצת פרופורציות במקום להתווכח בחוסר טעם על נושא גדול כמו מרן הרב עובדיה יוסף.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חברים אני לא יודע מה איתכם אבל פשוט הפכתי למעריץ של הזמרת(עפרה חזה) ואני לא מפסיק לשמוע אותה ולראות קליפים שלה באנטרנט, ולהיכנס לכל אתר אפשרי שלה,אני לא יודע מה קרה לי ואיך להסביר את זה
כנראה שאני לא יוכל להמשיך בדת אחרי כל זה
ואני היתי דתי 3 וחצי שנים כמעט
משה אתה צריך לזכור שאסור לך להתייאש, אתה תתגבר על זה אתה עוד תצליח.
זכור זה בדיוק מה שהיצר הרע רוצה, שאתה תתייאש, שתבין שאין לך סיכוי.
אתה חייב לנסות למען עצמך לצאת מזה, לעשות כל שביכולתך להתגבר על היצר הרע, אלה רק נסיונות שמחכים לך שתתגבר עליהם.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ציטוט
אני מתכוון חופש כל עוד זה לא פוגע באדם אחר.
החופש שלך הוא לא החופש של היהדות והחופש שמוגדר ביהדות הוא לא החופש מוגדר במערב.
החופש של המערב פוגע ביהדות ויש פה התנגשות,מלחמת תרבות לא יעזור שום הסכמים ושום פשרות.
החופש של אלון הוא לא החופש של מוסלמי בעיראק שבא גורג' הערבוש וכפה על הערבים שם בכח הזרוע את הדמוקרטיה.
החופש של אלון זה לא החופש של היהודי ההמוצע.החופש של אלון הוא לא החופש של רוב בעולם ,החופש של אלון הוא החופש של אלון.
האימרה של "חופש כל עוד זה לא פוגע באחר" מתאימה לשלום עכשיו ולא לארגון יהודי,זאת סיסמא זולה שכבר מתה.
אם אתה אומר משפט כזה זאת אומרת ששני עמים יכולים לחיות אחד עם השני,אני מציע לך להתגייס לשורתיו של שלום עכשיו כי  הם בדיוק אומרים את אותה טענה.
ציטוט
והתכוונתי שלי יש חופש בגבול ההיגיון הבריא והפעם אחרי מה שאמרת לגבי היגיון אז אני כבר אומר לפי ההיגיון הבריא שלנו החילוניים.
ומה הוא ההיגיון שלך?
תסביר מה הוא היגיון הרי ההיגיון שלי כרגע הוא לראות את כולם מתאבדים וכאלו שסתם מתחילים לרקוד ברחוב סתם כי ככה העולם יתוקן(סתם דוגמא),היגיון בריא לחלוטין לא.
לחילוניות יש הרבה היגיוניות אפילו אין סוף.
יש אחד שההיגיון שלו אומר לטפס על גגות ואחד ההגיון שלו אומר לו ללכת ולהשמיד כל לא שלא מוסלמי ויש היגיון שאומר שאם לא תתנצר נוריד לך את הראש.
ויש היגיון להאמין בהתקשרות לחייזרים ויש היגיון לא לדבר בכלל.
למה רק החופש של אלון הכי בריא ושלא כאלו שרוצים להתאבד לא?
ציטוט
אני לא יכול לעשות מה שאני רוצה אבל שוב רק במידת ההיגיון החילנוי כלומר אני יכול לא לשמור שבת,לשמוע אישה שרה,ללכת ללא כיפה,לא תמיד להתפלל וכו'
מבחינת הדברים הפרקטיים שבלעדיהם שיש אפשר להתקיים כמובן שיש הגבלות.
זה כבר ההיגיון שעומד מאחורי בחירה חופשית ויש אנשים שבחורים ללכת בדרך אחרת.
ציטוט
אם הוריי לא יעבדו ואני לא יעבוד בעתיד ונעשה מה שנרצה כל היום ננוח אז כמובן שלא נוכל להתקיים אבל זה ההגבלות שאני כחילוני מאמין בהם
הגבלות פרקטיות בעולם הזה,שאין לך ברירה אם אתה לא מתייחס אליהם אתה לא מתקיים.
אתה בשר ודם וסופך להירקב זה כבר מוכיח שאתה מוגבל גם בשכל שלך וביכולות שלך.
זה שאתה צריך לעבוד והלתקיים זהו צורך קיומי שבסופו של דבר תהפוך להגבלה,יש אנשים שלא חייבים לעבוד  כי אבא שלהם עשיר.
ציטוט
אבל הגבלות שאומרים שאם לא לשמור עליהם יקבלו עונש משמים או לא יגיעו לגן עדן בהם אני לא מאמין.
אין לי בעיה שאנשים יאמינו בזה אבל אני פשוט אומר את דעתי האישית.
אמרת שאתה מאמין בה'?
כנראה ה' הוא לא פה ולא שם,מה שמה של הדת שבה אתה מאמין?
וגם שאתה מדבר על גן-עדן וכל מה שאתה אומר פה עצה שלי תפסיק ללכת גבוה ותתחיל מהתחלה אם אתה רוצה לדעת על היהדות.
תפסיק לחשוב על גן עדן,תחקור צת על היהדות אולי תלמד קצת ואז תחשוב על גן עדן.
ציטוט
ומערב יש תרבות ייחודית-תרבות החופש.

המערב הוא אולי יש לו חופש דבר שאני לא מסכים איתו כי חופש אין לו אלא עבודת פרך יש לו.
החופש של המערב הוא לא החופש של היהדות.
החופש של המערב הוא לא החופש של הנצרות ושל האיסלם.
ציטוט
אדם יכול להגיד מה שעולה על דעתו בעוד הוא יודע שהוא לא יענש או יומת על ידי השלטונות(אני לא מדבר על ממשלת ישראל הנוכחית ברגע זה כמובן)
אדם אומר ועושה כל מה שעולה על רוחו כל עוד אדם זה לא פוגע באדם האחר.
אדם לא יוכל לומר על דעתו מה שהוא רוצה כי יש אנשים שיפגעו וזה לא יתכן שכל פשפש יאמר מה שהוא רוצה כי יש ציבור שלם שיכול להיפגע.
יש לך כל כך הרבה מגזרים ומאיפה לך לדעת שלא תפגע באחר? שוב סיסמאות הם טובות רק לסטיקרים.
קשה לראות היום בני אדם אובייקטיבים,האם העד יכול להיות דיין?
ציטוט
והחופש לדת ומדת(איסלאם לא נחשב כמו ששמאלנים אומרים כי איסלאם מונע מדתות אחרות להתקיים או חופש מדת להתקיים)
וכמובן חופש מדת
המערב בכלל מונע מכל דת להתקיים.האיסלם והנצרות דתות לא חשובות בכלל.
ציטוט
כמה טיפשי נשמע להרוג בנאדם על זה שהוא לא עושה את "מצוות ה'"
ואיפה שמעת שמעת שלא עושה את מצוות ה' צריך להרוג אותו?
המערב מוציא אנשים להורג כל יום ורוצח נפשות ואתה מדבר על מצוות ה' ורק שתדע שבית דין יהודי שהיה מוציא מישהו להורג פעם ב 70 שנה היה נחשב לבית דין אכזרי
ציטוט
וטקסים חסרי כל משמעות פרקטית(אני לא בא להעליב ולהגיד שזה שטויות אבל אם בנאדם לא מאמין בזה ואין הוכחה שזה בעצם עושה משהו אז למה אדם חייב לעשות את זה)
שוב אל תלך גבוה תתחיל מלמטה ואל תתחיל גבוה לנסות להבין טקסים שאין לך שום תפיסה וידע.
תתחיל לחקור וללמוד ואז תבוא בביקורת.

צר לי לבשר לך אבל אתה עוד אחד מקורבנות החינוך הישראלי.

« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 07:36:34 על ידי אֵיתָן »

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני באמת מצטער אם פגעתי בך ובעוד מישהו
ניסיתי לכתוב את ההודעות שלי כמה שפחות פוגעות  ולא מעליבות אבל אני לא יכול להחביא את הדעות שלי אני מצטער פשוט ככה אני חושב במה יהיה טוב אם אני יחביא את הדעות שלי?

חופש ביטוי הוא חופש ביטוי

ובוא נעזוב את זה שקשור לחילוק הדעות שלנו בדת
חוץ מזה אני אוהב אותך אחי והרבה אנשים פה כולל את איתן כי אתם אחים שלי.
פשוט יש לנו חילוקי דעות בעניין מסוים או בעוד כמה דברים לא כל כך חשובים(ויכוח על גרמניה וכו').

לא קרה כלום אח שלי , אני לא כועס עלייך או משהו...
לכולנו יש דעות שונות והיו דעות קדומות עוד לפני שהגענו לאתר ואם כולנו היו מסכימים על כל נושא אפשרי
לא היה לנו אתר כי לא היה לנו במה לדון חחחח
אבל תכלס נאור ואיתן צודקים, רוב הדברים שאתה אומר הם לא מתוך ידע ואין להם בסיס מסויים כמו מה שאמרת על
חכמינו זכרונם לברכה
ואני לא חושב שאתה צריך להחביא את הדעות שלך, זכותך לומר את דברייך אבל יש דברים שלדעתי לא צריך לומר
באופן כל כך ביקורתי...
חוץ מזה גם אני מאוד מעריך ומכבד אותך אחי ואני אוהב את כולם בפורום ! :)

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
כחילוני אני תומך בדעותשל אלון
אני חושב שאיסורים טיפשיים כגון"אסור לשמוע לקול של אישה" זה בזבוז זמן מוחלט!

אבל אני ואתם לא באותו ראש...אני ימני אמיתי והכל אבל אני לא ממש משטלב פה
אני לא שומר שבת ואפילו לא כשרות

אבל זה עושה אותי פחות טוב מכל השאר?
נראה לי שלא...

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
יש לי התלבטות על לעזוב את העולם הדתי בגלל סי&
« להגיב #44 ב- : יוני 10, 2008, 09:46:48 »

נראה לי שלא...
חלילה לא עושה אותך פחות טוב מאיתנו!
גם אף אחד לא אמר משהו כזה על אלון באף אחד מהתגובות!
שמע יש קשר בין 3 דברים בטוח : תורת ישראל - ארץ ישראל - אלוהי ישראל.
בתור אחד ימני אני מניח שאתה לא חושב שליהיות ימני זה רק לשנוא ערבים
אלא זה גם לאהוב את ארץ ישראל ! ואם אתה אוהב את ארץ ישראל אתה צריך להבין
שהיא ניתנה לנו בזכות ובחסד מהקב"ה כמו שהתורה ניתנה לנו ממנו ואנחנו לא צריכים לשאול
1000 שאלות למה ככה ולמה ככה למה זה צריך לעשות ולמה זה לא צריך לעשות
איך בני ישראל אמרו לפני שקיבלו את התורה : " נעשה ונשמע" אותו דבר אנחנו צריכים לעשות!
זה שאתה לא מקפיד על כשרות זה באמת דבר שלא מובן לי מדוע אנשים לא עושים זאת!
למשל ההפרדה בין בשר וחלב זה חשוב גם לבריאות שלך ! זה לא בריא בכלל לעיכול לאכול בשר ולשתות חלב!
או למה אנשים אוכלים בשר לא כשר?! יש מגוון עצום של אוכל שאפשר לאכול וזה כן כשר
אני לא מבין למה אנשים מחפשים אוכל של גויים ...
אני לא בא לשפוט אותך , זאת זכותך המלאה .
« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 10:39:38 על ידי יהודי ימני בנשמה »

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
משה אתה צריך לזכור שאסור לך להתייאש, אתה תתגבר על זה אתה עוד תצליח.
זכור זה בדיוק מה שהיצר הרע רוצה, שאתה תתייאש, שתבין שאין לך סיכוי.
אתה חייב לנסות למען עצמך לצאת מזה, לעשות כל שביכולתך להתגבר על היצר הרע, אלה רק נסיונות שמחכים לך שתתגבר עליהם.
עופר,תעזור לי אני לא יודע מה לעשות אף אחד פה בדיון הזה לא עוזר לי במקום זה הם התחילו לדבר על גרמניה הנאצית.אני מרגיש צורך לעזוב את העולם הדתי בגלל כל מה שסיפרתי פה עד עכשיו ובגלל שאני רואה בחוצות שעם ישראל הוא ברובו חילוני,וד"א אמר לי חבר שמישהו רב אמר לו שמותר לשמוע אישה שרה אבל אסור לראות אותה שרה,מישהו יכול לאשר האם המידע נכון? והאם ההערצה שלי לעפרה חזה זהו רק נסיון שהפיל אותי אליו היצר הרע?
[gif[/img]

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
איך תשתדך אם תעזוב את העולם הדתי.הרי קשה לך לעבוד משרה מלאה בעולם החילוני אז מה שנותר לך הוא ללמוד בישיבה,לקבל קיצבה ושהרב ישדך אותך.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
משה מה מותר ומה אסור אתה חייב ללכת לשאול מורה הוראה לגבי זה, פה זה לא משנה אם מישהו אמר שרב אמר לו.
גם לגבי האם זה יצר הרע או לא, הכי טוב ללכת למורה הוראה, לרב גדול ואף ידוע ולהתייעץ איתו לגבי זה.

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב

נראה לי שלא...
כן כנ"ל זה בול מה שאני חושב.
יודעים מה?
בוא נסכים על אי הסכמה בנושא הזה....

למה זה ויכוח שיכול להמשיך עד אין סוף והוא ממשיך בין יהודים כבר יותר ממאה שנה לדעתי.

אבל רומה אתה כן משתלב פה כי אני ואתה לא היחידים שחושבים ככה

יש אפילו עוד אנשים שחושבים ככה אבל הם לא מדברים על זה.
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אלון, הוכחת את מה שאני ידעתי כבר בהודעה הראשונה שלך, אתה מדבר ללא כל בסיס, לפי ראות עינייך ובלי שום הבנה או חצי הבנה ביהדות.
כשתדע מה זה חכמיה, שד"א התורה שהיא בעצם ה' יתברך מצויים אותנו לעשות לנו רב וללכת בעצתו לעבודתו יתברך. לכן, הייתי מציע לך ללכת ללמוד קצת ולקבל
קצת פרופורציות במקום להתווכח בחוסר טעם על נושא גדול כמו מרן הרב עובדיה יוסף.
אמממ....

יש לי חדשות-הרב עובדיה יוסף הוא שמאלני חבר של שמעון פרס ותמך בהסכמי אוסלו
לאסט אף אם:
יוטיוב: