אני מתכוון חופש כל עוד זה לא פוגע באדם אחר.
החופש שלך הוא לא החופש של היהדות והחופש שמוגדר ביהדות הוא לא החופש מוגדר במערב.
החופש של המערב פוגע ביהדות ויש פה התנגשות,מלחמת תרבות לא יעזור שום הסכמים ושום פשרות.
החופש של אלון הוא לא החופש של מוסלמי בעיראק שבא גורג' הערבוש וכפה על הערבים שם בכח הזרוע את הדמוקרטיה.
החופש של אלון זה לא החופש של היהודי ההמוצע.החופש של אלון הוא לא החופש של רוב בעולם ,החופש של אלון הוא החופש של אלון.
האימרה של "חופש כל עוד זה לא פוגע באחר" מתאימה לשלום עכשיו ולא לארגון יהודי,זאת סיסמא זולה שכבר מתה.
אם אתה אומר משפט כזה זאת אומרת ששני עמים יכולים לחיות אחד עם השני,אני מציע לך להתגייס לשורתיו של שלום עכשיו כי הם בדיוק אומרים את אותה טענה.
והתכוונתי שלי יש חופש בגבול ההיגיון הבריא והפעם אחרי מה שאמרת לגבי היגיון אז אני כבר אומר לפי ההיגיון הבריא שלנו החילוניים.
ומה הוא ההיגיון שלך?
תסביר מה הוא היגיון הרי ההיגיון שלי כרגע הוא לראות את כולם מתאבדים וכאלו שסתם מתחילים לרקוד ברחוב סתם כי ככה העולם יתוקן(סתם דוגמא),היגיון בריא לחלוטין לא.
לחילוניות יש הרבה היגיוניות אפילו אין סוף.
יש אחד שההיגיון שלו אומר לטפס על גגות ואחד ההגיון שלו אומר לו ללכת ולהשמיד כל לא שלא מוסלמי ויש היגיון שאומר שאם לא תתנצר נוריד לך את הראש.
ויש היגיון להאמין בהתקשרות לחייזרים ויש היגיון לא לדבר בכלל.
למה רק החופש של אלון הכי בריא ושלא כאלו שרוצים להתאבד לא?
אני לא יכול לעשות מה שאני רוצה אבל שוב רק במידת ההיגיון החילנוי כלומר אני יכול לא לשמור שבת,לשמוע אישה שרה,ללכת ללא כיפה,לא תמיד להתפלל וכו'
מבחינת הדברים הפרקטיים שבלעדיהם שיש אפשר להתקיים כמובן שיש הגבלות.
זה כבר ההיגיון שעומד מאחורי בחירה חופשית ויש אנשים שבחורים ללכת בדרך אחרת.
אם הוריי לא יעבדו ואני לא יעבוד בעתיד ונעשה מה שנרצה כל היום ננוח אז כמובן שלא נוכל להתקיים אבל זה ההגבלות שאני כחילוני מאמין בהם
הגבלות פרקטיות בעולם הזה,שאין לך ברירה אם אתה לא מתייחס אליהם אתה לא מתקיים.
אתה בשר ודם וסופך להירקב זה כבר מוכיח שאתה מוגבל גם בשכל שלך וביכולות שלך.
זה שאתה צריך לעבוד והלתקיים זהו צורך קיומי שבסופו של דבר תהפוך להגבלה,יש אנשים שלא חייבים לעבוד כי אבא שלהם עשיר.
אבל הגבלות שאומרים שאם לא לשמור עליהם יקבלו עונש משמים או לא יגיעו לגן עדן בהם אני לא מאמין.
אין לי בעיה שאנשים יאמינו בזה אבל אני פשוט אומר את דעתי האישית.
אמרת שאתה מאמין בה'?
כנראה ה' הוא לא פה ולא שם,מה שמה של הדת שבה אתה מאמין?
וגם שאתה מדבר על גן-עדן וכל מה שאתה אומר פה עצה שלי תפסיק ללכת גבוה ותתחיל מהתחלה אם אתה רוצה לדעת על היהדות.
תפסיק לחשוב על גן עדן,תחקור צת על היהדות אולי תלמד קצת ואז תחשוב על גן עדן.
ומערב יש תרבות ייחודית-תרבות החופש.
המערב הוא אולי יש לו חופש דבר שאני לא מסכים איתו כי חופש אין לו אלא עבודת פרך יש לו.
החופש של המערב הוא לא החופש של היהדות.
החופש של המערב הוא לא החופש של הנצרות ושל האיסלם.
אדם יכול להגיד מה שעולה על דעתו בעוד הוא יודע שהוא לא יענש או יומת על ידי השלטונות(אני לא מדבר על ממשלת ישראל הנוכחית ברגע זה כמובן)
אדם אומר ועושה כל מה שעולה על רוחו כל עוד אדם זה לא פוגע באדם האחר.
אדם לא יוכל לומר על דעתו מה שהוא רוצה כי יש אנשים שיפגעו וזה לא יתכן שכל פשפש יאמר מה שהוא רוצה כי יש ציבור שלם שיכול להיפגע.
יש לך כל כך הרבה מגזרים ומאיפה לך לדעת שלא תפגע באחר? שוב סיסמאות הם טובות רק לסטיקרים.
קשה לראות היום בני אדם אובייקטיבים,האם העד יכול להיות דיין?
והחופש לדת ומדת(איסלאם לא נחשב כמו ששמאלנים אומרים כי איסלאם מונע מדתות אחרות להתקיים או חופש מדת להתקיים)
וכמובן חופש מדת
המערב בכלל מונע מכל דת להתקיים.האיסלם והנצרות דתות לא חשובות בכלל.
כמה טיפשי נשמע להרוג בנאדם על זה שהוא לא עושה את "מצוות ה'"
ואיפה שמעת שמעת שלא עושה את מצוות ה' צריך להרוג אותו?
המערב מוציא אנשים להורג כל יום ורוצח נפשות ואתה מדבר על מצוות ה' ורק שתדע שבית דין יהודי שהיה מוציא מישהו להורג פעם ב 70 שנה היה נחשב לבית דין אכזרי
וטקסים חסרי כל משמעות פרקטית(אני לא בא להעליב ולהגיד שזה שטויות אבל אם בנאדם לא מאמין בזה ואין הוכחה שזה בעצם עושה משהו אז למה אדם חייב לעשות את זה)
שוב אל תלך גבוה תתחיל מלמטה ואל תתחיל גבוה לנסות להבין טקסים שאין לך שום תפיסה וידע.
תתחיל לחקור וללמוד ואז תבוא בביקורת.
צר לי לבשר לך אבל אתה עוד אחד מקורבנות החינוך הישראלי.