כתב נושא: יש לי התלבטות על לעזוב את העולם הדתי בגלל סיבות שמציקות לי  (נקרא 21823 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הראשונה היא שלאחרונה התאהבתי ממש בשיריה של הזמרת עפרה חזה ז"ל ואני כל הזמן מזמזם אותם ואני יודע שזה לא יכול ללכת עם הדת בגלל שאסור לשמוע קול של אישה שרה
והדבר השני הוא שיש לי חבר שאני מכיר אותו כבר 7 שנים בערך או 6 ומאז שיש לו חברה היחסים ביננו די "התרחקו" בגלל שיש לו חברה ,אבל תמיד שהוא פוגש אותי הוא אומר לי שהוא לא כ"כ מוצא שפה משותפת איתי בגלל שאני דתי או שפעם הוא אמר לי "חבל שאתה דתי הינו יכולים לצאת לכל מיני מקומות"
אנא חברים יקרים עזרו לי במצוקה שאני נמצא בה כי אם שאני חיב לצין למרות שאני חבדניק כבר תקופה ארוכה הרבה פעמים היתי מה שנקרא "דתי מתי שמתחשק לי" ז"א לא תמיד שומר את העינים ונכנס לאתרים לא צנועים באינטרנט והולך למקומות לא צנועים,וגם חשבתי שהחזרה בתשובה תושיע אותי מכל המצוקות שאני נמצא בהם והנה אני רואה שזאת לא הישועה והיא לא מגיעה,וגם בנושא השידוך חשבתי שהעולם הדתי יפתור לי אותו והנה מתברר שזו גם לא התשובה
אנא ממכם חברים יקרים עיזרו ותגידו לי מה הדרך הכי נכונה לעשות וללכת בה
אולי אני בכלל צריך להיות מסורתי ולא חסיד חב"ד,אולי אני לא יודע
מחכה לתגובותיכם,בתודה

נ.ב.
האם כדאי לעזוב את הדת או רק לקחת ממנה "פסק זמן"?
[gif[/img]

מנותק morde208

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ברוך  הגבר  אשר  יבטח  בה'  והיה  ה'  מבטחו!!!!!!!!!!!!!!!
אתה  עומד  בניסיון  לא  קל, אני  בהחלט  מבין, אבל  אל  תתיאש!!!!

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
לא חושב שזה הפתרון.
בילויים בפאבים ומועדונים זה לא מה שיביא את האושר שלך...
אני האחרון שייתן למישהו עצה להתרחק מהדת יש לנו דת מיוחדת ואתה באמת מאמין שאם תיהיה
חילוני זה יפתור לך את כל הבעיות? אך אתה לא צריך לעשות דברים בכפייה ולהכריח את עצמך
למשל ללכת לבית כנסת או לשמור שבת אתה צריך לעשות את זה באהבה וברצון!
בקשר לחבר שלך אני לא מכיר אותו אז אני לא יכול לשפוט אותו אך תגיד לי אם זה נקרא ליהיות חבר
ככה שאתה במצוקה והוא עוזב אותך ושהוא רואה אותך הוא אומר שלום ושופט אותך על זה שחזרת בתשובה
במקום לתמוך במה שעשית וקבל אותך כמו שאתה , אז תעשה עם עצמך חשבון נפש בנוגע לחברך היקר.
אני מכיר משפט שתמיד משפיע עליי לטובה , אלוהים לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו ! ותפנים את המשפט הזה
טוב כי לדעתי הוא מאוד נכון...ותחליט אם אתה עושה מספיק בשביל למצוא לעצמך זיווג..

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
הראשונה היא שלאחרונה התאהבתי ממש בשיריה של הזמרת עפרה חזה ז"ל ואני כל הזמן מזמזם אותם ואני יודע שזה לא יכול ללכת עם הדת בגלל שאסור לשמוע קול של אישה שרה
והדבר השני הוא שיש לי חבר שאני מכיר אותו כבר 7 שנים בערך או 6 ומאז שיש לו חברה היחסים ביננו די "התרחקו" בגלל שיש לו חברה ,אבל תמיד שהוא פוגש אותי הוא אומר לי שהוא לא כ"כ מוצא שפה משותפת איתי בגלל שאני דתי או שפעם הוא אמר לי "חבל שאתה דתי הינו יכולים לצאת לכל מיני מקומות"
אנא חברים יקרים עזרו לי במצוקה שאני נמצא בה כי אם שאני חיב לצין למרות שאני חבדניק כבר תקופה ארוכה הרבה פעמים היתי מה שנקרא "דתי מתי שמתחשק לי" ז"א לא תמיד שומר את העינים ונכנס לאתרים לא צנועים באינטרנט והולך למקומות לא צנועים,וגם חשבתי שהחזרה בתשובה תושיע אותי מכל המצוקות שאני נמצא בהם והנה אני רואה שזאת לא הישועה והיא לא מגיעה,וגם בנושא השידוך חשבתי שהעולם הדתי יפתור לי אותו והנה מתברר שזו גם לא התשובה
מחכה לתגובותיכם,בתודה

נ.ב.
יש ספר שנקרא "השפתכות הנפש" שרשם אותו תלמידו של ר' נחמן מברסלב זצוק"ל
http://mybreslev.com/he/index.php/%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%A4%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%A9
הספר מדבר על עליות וירידות שיש ליהודי ואיך לצאת מהם אולי זה יתן לך קצת שמחה.
« עריכה אחרונה: יוני 08, 2008, 01:56:01 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק Juda-Yoda

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
א.תזמזם מה שבא לך לזמזם,עדיף להיות חסיד שמזמזם שירים מאשר לא להיות דתי שמזמזם שירים.
ב.הבעיה היא בחבר שלך לא בך,לחבר שלך יש בעיה לדבר איתך ביגלל שאתה דתי על נושאים מסוימים אז מן הסתם הבעיה היא בו,נסה להבין אותה ולעזור לו.
ג.לשידוך אין ממש קשר עם דת,אם תיהיה חילוני אולי יהיה לך הרבה יותר קל למצוא זיון אבל אהבה יהיה לך הרבה יותר קשה למצוא,ביגלל שתיהיה עסוק בבחורות שאתה רק רוצה לזיין אותן.
ד.אל תעזוב משו שהוא כ"כ העיקר ביגלל דברים שהם כ"כ התפל...זה מה שיש להגיד בנושא..
« עריכה אחרונה: יוני 08, 2008, 02:23:32 על ידי Juda-Yoda »
תורה צווה לנו משה מורשה,קהלת יעקב.
קרוב אלייך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.
יגעתי ולא מצאתי - אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין, יגעתי ומצאתי - תאמין.
בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.
בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ.
שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד.

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
מחכה לתגובותיכם,בתודה

נ.ב.
משה אל תיקח את זה קשה. אתה בן בית אצלי וחברי הטוב ביותר ולכן התקשר אליי מחר יום א' או שאצור איתך קשר - נעמוד בקשר בימים הקרובים ותראה - אתה הרבה יותר נחמד כאשר אתה דתי מאשר חילוני אני בהחלט ממליץ על הישארותך בעולם הדתי!!!
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לפי דעתי אתה פשוט צריך לעשות לך רב/למצוא חבר ירא שמיים אולי מבוגר ממך שיוכל להדריך אותך ולעזור לך ובעיקר לתמוך בך.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

משה, העולם הזה נברא עם בעיות חמורות כי תפקידנו הוא לתקן כמה שאפשר את הפגמים. אילו העולם היה מושלם, לא היה לנו תפקיד בו. הקב''ה חפץ לתת לנו את האתגר של תיקון עולם. ואנו חייבים לעשות זאת דרך תורתו. יש לנו בחירה חופשית לקבל את המטלה הקדושה או לא לקבלה. אם נקבל את המשימה שלנו ונאבק לתיקון העולם, העולם יהיה מקום יותר טוב בס''ד. אם לא נעשה מה שצריך ח''ל, העולם יהיה יותר גרוע. וכל יהודי וכל גוי שעושה מה שהקב''ה דורש ממנו, גם יקבל מקום בעולם הבא - עולם של חיי נצח.

אולם, עדיין יש למי שחוזר בתשובה בחירה חופשית ועדיין יש לו בעיות כמו שיש לכל בני אדם בעולם הזה. יש לחוזר בתשובה אתגרים ונסיונות כמו שיש לחילוני. רק בעולם הבא אין בעיות כאלו.

הקב''ה רוצה שנזכה לשכר שגם בעולם הזה וגם בעולם הבא עם בחירה חופשית. הקב''ה לא רוצה שנהיה רובוטים. כי אם מייד היה שכר כשעושים טוב ועונש כשעושים רע, כולם היו עושים טוב כדי לקבל את השכר. אפילו רשעים היו עושים טוב כי גם הם היו רוצים את השכר. ולא הייתה בחירה חופשית יותר, כי כולם היו עושים רק טוב מכיוון שאין בררה. זה נגד רצונו של בורא עולם שרוצה שנעשה טוב לא בכפייה אלא מתוך בחירה חופשית. לפעמים יש אי צדק נורא בעולם הזה. אך יהודי אמוני מאמין באמונה שלמה שבסוף יהיה צדק.

לכן משה תהיינה לך בעיות גם בתור חוזר בתשובה. ויהיו לך נסיונות ומבחנים רבים. אבל תורתנו הקדושה נותנת לך את המסלול להתמודד עם בעיות אלו. אם לא תהיה "דתי", עוד תהיינה לך בעיות רבות אבל לא יהיה לך את המסלול להתמודד איתן.
« עריכה אחרונה: יוני 08, 2008, 09:14:05 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אני אומר תהיה מסורתי....
אבל זאת דעתי האישית בלבד כי להיות חסיד זה די מוגזם....

"אסור לשמוע קול של אישה שרה"(מישהו יכול להסביר לי איפה ההיגיון פה?)
כל אחד והאמונה שלו בה'
אתה יכול להאמין בה' איך שאתה רוצה.
חיים רק פעם אחת באמת חבל לפספס חיים שלמים שיכולים להיות טובים ומהנים בגלל הגבלות חסרות היגיון של דת.
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ואני גם חייב לציין שבחזרה בתשובה שלי גם הרבה מאוד פעמים אני לא אוכל רק בד"צ אלא כשר בהשגחת הרבנות וגם אני עובד בחנות מיצים שאין שם כשרות על הפירות בכלל והרבה פעמים שותה שם מהמיצים
ועוד דבר שאני רואה אותו הכי טוב ולא יכול להתעלם מנו הוא שרוב עם ישראל הוא חילוני ואני רואה את זה ברחוב ובעיקר באוטובוסים שאני נוסע בהם הכי הרבה
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לפי דעתי אתה פשוט צריך לעשות לך רב/למצוא חבר ירא שמיים אולי מבוגר ממך שיוכל להדריך אותך ולעזור לך ובעיקר לתמוך בך.
יש לי רב\משפיע ועדין לא סיפרתי לו על זה זהו התלבטות שעלתה לי רק מאתמול בבוקר ואני כבר שלוש וחצי שנים בתשובה
[gif[/img]

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
וגם בכל החזרה בתשובה שלי אף פעם לא היתי מונח 24 שעות רק בקדושה והרבה פעמים פגמתי בברית שזה הדבר שהכי קשה לי
[gif[/img]

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
אני לא מבין אותך. בכזאת קלות אתה עוזב את תורת ישראל וה' יתברך? זאת אומרת, אתה מעדיף לצאת לבלות בעולם הזה מאשר לחיות ע"פ התורה הקדושה ולהיות מן הזוכים והעולים לעולם הבא? כאילו איזה מן דתי אתה, סלח לי שאני שואל. בן-אדם שעושה תשובה אמיתית לא יכול לקחת "פסק זמן" מתי שמתחשק לו. נשמה, אתה מבין מה אתה אומר? לקחת פסק זמן מה' יתברך!!!! בשביל לשמוע שירים של עפרה חזה ולצאת עם חבר שאין לך שפה משותפת איתו?

אני בשביל התורה וויתרתי על עשרות חברים שלא התאימו לי לא בגלל שהם לא מצאו שפה משותפת איתי, אלא אני לא מצאתי איתם. הרשתי שבשביל להתקרב לה', החברים הבחילוניים הם לא מתאימים לי להתעלות מעלה ומעלה. אומנם אני שומר על קשר ומדי פעם אנחנו יושבים, אבל אני צמצתי באופן סדרטי את הדבר הזה. למה? כי בשביל ה' יתברך צריך לחתוך דברים מדי פעם.

ובנוגע לשירים של האשה, מרן אומר שאסור - מבחינתי זה אסור ונגמר הסיפור. לא שומע, לא מזמם ולא שורק אפילו. אסור זה אסור.
זהו? קשה אז מפסיקים? קצת קשה אז פורקים עול או בלשון של היום "לוקחים פסק זמן" . חביבי, העולם הזה נועד כדי ללמוד תורה - אם אתה רוצה לקחת פסק זמן, זה פשוט מראה שמה שחשוב לך זה העולם הזה. אני אוהב אותך מאוד למרות שאני לא מכיר אותך, כאן מהפורום נורא מתקשר אליי מה שאתה עובר אבל תבין ה' יתברך זה לא משחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מנותק משה לוי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יש גם הרבה אנשים שגדלו בבית דתי או חרדי וכיום הם מה שנקרא עזבו את זה והולכים לעולם החילוני
ולגבי החבר הוא אומר שהוא לא מוצא כ"כ שפה בגלל שאני דתי,לפני שחזרתי בתשובה אני זוכר שהיתה היינו הולכים לסרטים,לקניונים ואולי גם נמצא שוב את השפה המשותפת הזאת אם אני יחזור לחילוניות
ולגבי השירים של עפרה חזה אני לא אוהב את כל השירים אלא יותר את השירים הישנים של תחילת שנות ה-80
וגם אשה שנפטרה גם אסור לשמוע אותה שרה?
[gif[/img]

מנותק Juda-Yoda

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
יש גם הרבה אנשים שגדלו בבית דתי או חרדי וכיום הם מה שנקרא עזבו את זה והולכים לעולם החילוני
ולגבי החבר הוא אומר שהוא לא מוצא כ"כ שפה בגלל שאני דתי,לפני שחזרתי בתשובה אני זוכר שהיתה היינו הולכים לסרטים,לקניונים ואולי גם נמצא שוב את השפה המשותפת הזאת אם אני יחזור לחילוניות
ולגבי השירים של עפרה חזה אני לא אוהב את כל השירים אלא יותר את השירים הישנים של תחילת שנות ה-80
וגם אשה שנפטרה גם אסור לשמוע אותה שרה?

כמו שאמרתי עם הדת מפרידה בינך לבין החבר שלך החברות הזאת לא שווה,חברות אמיתית דבר כמו דת לא צריך להפריע לה,חברות היא בדיבור במחשבה לא ברגליים,לא משנה אם אתה לא יכול לצאת איתו למקומות מסוימים,אז תפגיש איתו במסגרות שונות בזמנים שונים לא כזה סיפור,אתה מחפש בכח לצאת מהדת כי קשה לך,אל תתרץ אבל תתרץ לעצמך,אתה רוצה לצאת מהדת?
תיצא תיהיה מסורתי,הדלת תמיד תיהיה פתוחה לפניך אם וכאשר תירצה לחזור.
בראסמי כל הסיבות שהבאת עד עכשיו בשבילי הם אפילו לא שיקולים,מה זה לשנות את הדרך החיים שלי ביגלל שהיא לא מתאמיה לאנשים אחרים?
בנאדם הנא ע"פ אנשים אחרים בחיים לא ימצא את הדרך שלו,הוא יהיה כמו קול ריק בחדר חשוך.
תורה צווה לנו משה מורשה,קהלת יעקב.
קרוב אלייך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשותו.
יגעתי ולא מצאתי - אל תאמין, לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין, יגעתי ומצאתי - תאמין.
בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים.
בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ.
שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד.

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אני לא מבין אותך. בכזאת קלות אתה עוזב את תורת ישראל וה' יתברך? זאת אומרת, אתה מעדיף לצאת לבלות בעולם הזה מאשר לחיות ע"פ התורה הקדושה ולהיות מן הזוכים והעולים לעולם הבא? כאילו איזה מן דתי אתה, סלח לי שאני שואל. בן-אדם שעושה תשובה אמיתית לא יכול לקחת "פסק זמן" מתי שמתחשק לו. נשמה, אתה מבין מה אתה אומר? לקחת פסק זמן מה' יתברך!!!! בשביל לשמוע שירים של עפרה חזה ולצאת עם חבר שאין לך שפה משותפת איתו?

אני בשביל התורה וויתרתי על עשרות חברים שלא התאימו לי לא בגלל שהם לא מצאו שפה משותפת איתי, אלא אני לא מצאתי איתם. הרשתי שבשביל להתקרב לה', החברים הבחילוניים הם לא מתאימים לי להתעלות מעלה ומעלה. אומנם אני שומר על קשר ומדי פעם אנחנו יושבים, אבל אני צמצתי באופן סדרטי את הדבר הזה. למה? כי בשביל ה' יתברך צריך לחתוך דברים מדי פעם.

ובנוגע לשירים של האשה, מרן אומר שאסור - מבחינתי זה אסור ונגמר הסיפור. לא שומע, לא מזמם ולא שורק אפילו. אסור זה אסור.
זהו? קשה אז מפסיקים? קצת קשה אז פורקים עול או בלשון של היום "לוקחים פסק זמן" . חביבי, העולם הזה נועד כדי ללמוד תורה - אם אתה רוצה לקחת פסק זמן, זה פשוט מראה שמה שחשוב לך זה העולם הזה. אני אוהב אותך מאוד למרות שאני לא מכיר אותך, כאן מהפורום נורא מתקשר אליי מה שאתה עובר אבל תבין ה' יתברך זה לא משחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יופי דת גם הורסת חברות....

והנה "ובנוגע לשירים של האשה, מרן אומר שאסור - מבחינתי זה אסור ונגמר הסיפור"

בלי הסבר הגיוני בלי כלום סתם לוותר על דברים כאלה יפים

אסור לשמוע נשים שרות?
איזה מין טמטום חסר בסיס והיגיון זה?
בתורה היהודית יש הרבה מאוד דברים חשובים אבל באמת יש שם כאלה שטויות חסרות היגיון לך תקלוט מה זה טוב.
אתה מקשיב לאישה שרה כן?
נו ובמי בדיוק פגעת?
או שאיך חיללת קודש?
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
בס''ד

משה, העולם הזה נברא עם בעיות חמורות כי תפקידנו הוא לתקן כמה שאפשר את הפגמים. אילו העולם היה מושלם, לא היה לנו תפקיד בו. הקב''ה חפץ לתת לנו את האתגר של תיקון עולם. ואנו חייבים לעשות זאת דרך תורתו. יש לנו בחירה חופשית לקבל את המטלה הקדושה או לא לקבלה. אם נקבל את המשימה שלנו ונאבק לתיקון העולם, העולם יהיה מקום יותר טוב בס''ד. אם לא נעשה מה שצריך ח''ל, העולם יהיה יותר גרוע. וכל יהודי וכל גוי שעושה מה שהקב''ה דורש ממנו, גם יקבל מקום בעולם הבא - עולם של חיי נצח.

אולם, עדיין יש למי שחוזר בתשובה בחירה חופשית ועדיין יש לו בעיות כמו שיש לכל בני אדם בעולם הזה. יש לחוזר בתשובה אתגרים ונסיונות כמו שיש לחילוני. רק בעולם הבא אין בעיות כאלו.

הקב''ה רוצה שנזכה לשכר שגם בעולם הזה וגם בעולם הבא עם בחירה חופשית. הקב''ה לא רוצה שנהיה רובוטים. כי אם מייד היה שכר כשעושים טוב ועונש כשעושים רע, כולם היו עושים טוב כדי לקבל את השכר. אפילו רשעים היו עושים טוב כי גם הם היו רוצים את השכר. ולא הייתה בחירה חופשית יותר, כי כולם היו עושים רק טוב מכיוון שאין בררה. זה נגד רצונו של בורא עולם שרוצה שנעשה טוב לא בכפייה אלא מתוך בחירה חופשית. לפעמים יש אי צדק נורא בעולם הזה. אך יהודי אמוני מאמין באמונה שלמה שבסוף יהיה צדק.

לכן משה תהיינה לך בעיות גם בתור חוזר בתשובה. ויהיו לך נסיונות ומבחנים רבים. אבל תורתנו הקדושה נותנת לך את המסלול להתמודד עם בעיות אלו. אם לא תהיה "דתי", עוד תהיינה לך בעיות רבות אבל לא יהיה לך את המסלול להתמודד איתן.
בס"ד

אמת!  ישר כח.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק נאור

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
יופי דת גם הורסת חברות....

והנה "ובנוגע לשירים של האשה, מרן אומר שאסור - מבחינתי זה אסור ונגמר הסיפור"

בלי הסבר הגיוני בלי כלום סתם לוותר על דברים כאלה יפים

אסור לשמוע נשים שרות?
איזה מין טמטום חסר בסיס והיגיון זה?
בתורה היהודית יש הרבה מאוד דברים חשובים אבל באמת יש שם כאלה שטויות חסרות היגיון לך תקלוט מה זה טוב.
אתה מקשיב לאישה שרה כן?
נו ובמי בדיוק פגעת?
או שאיך חיללת קודש?

אני לא יגיב לתגובות שמזלזלות במרן. עמך הסליחה.

רק קח בחשבון שילד בן 16 שעדיין אין לו שתי שערות בבית-שחי, לא הגיוני שיעביר ביקורת על דברים שגדולים עליו פי כמה וכמה.
אני לא יתעמק על הנושא, אבל זה נורא מעצבן אותי שיש ילדים פלצנים קטנים שמדברים רעות על גדול ישראל ואני ממש מתעצבן על
כך שהפורום שהוא בגדול פורום עם ערכים דתיים נותן לכך במה.

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
אני לא יגיב לתגובות שמזלזלות במרן. עמך הסליחה.

רק קח בחשבון שילד בן 16 שעדיין אין לו שתי שערות בבית-שחי, לא הגיוני שיעביר ביקורת על דברים שגדולים עליו פי כמה וכמה.
אני לא יתעמק על הנושא, אבל זה נורא מעצבן אותי שיש ילדים פלצנים קטנים שמדברים רעות על גדול ישראל ואני ממש מתעצבן על
כך שהפורום שהוא בגדול פורום עם ערכים דתיים נותן לכך במה.
אבל תראה
במקום לתת לי הסבר הגיוני אתה רק אומר לי "הנה זה ככה כי ככה התורה אומרת,ואסור להתווכח עם זה ואם אתה מתווכח על זה אז לא שווה לדבר איתך בכלל"
אני מאמין בה'
אבל אני מאמין בדברים עם היגיון בדברים שמשפרים לנו את החיים לא בדברים שהורסים לנו את החיים.
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אבל תראה
במקום לתת לי הסבר הגיוני אתה רק אומר לי "הנה זה ככה כי ככה התורה אומרת,ואסור להתווכח עם זה ואם אתה מתווכח על זה אז לא שווה לדבר איתך בכלל"
אני מאמין בה'
אבל אני מאמין בדברים עם היגיון בדברים שמשפרים לנו את החיים לא בדברים שהורסים לנו את החיים.
ומי אמר שההיגיון שלך משקף הגיוניות של היהדות.
כולנו אנשים שונים ובעלי דעות שונות וזה טבעי וכך גם ההיגיון שונה לכן באה התורה ונתנה היגיון אחד.
על מה אתה רוצה לקבל הסבר?

« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 00:23:23 על ידי אֵיתָן »

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
ומי אמר שההיגיון שלך משקף הגיוניות של היהדות.
כולנו אנשים שונים ובעלי דעות שונות וזה טבעי וכך גם ההיגיון שונה לכן באה התורה ונתנה היגיון אחד.
על מה אתה רוצה לקבל הסבר?

אחד שאומר שצריך להשמיד את הערבים ואת הגרמנים יש לאהוב ממש היגיון בריא,ממש הגיוני.

בסדר אני מבין אבל לפחות להיגיון שלי יש בסיס.
אני רוצה הסבר למה אסור לשמוע קול של אישה שרה?
לאסט אף אם:
יוטיוב:

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אבל תראה
אני מאמין בה'
הגאולה תבוא יותר מהר אם כולנו נלך לפי חוקי התורה ונאמין בהם באמונה שלמה ולא נגיד זה טוב לי וזה לא טוב לי...
אני לא בא לשפוט אותך, אני אומר בכללי חח.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בסדר אני מבין אבל לפחות להיגיון שלי יש בסיס.
אני רוצה הסבר למה אסור לשמוע קול של אישה שרה?

איזה בסיס יש להיגיון יש לך?

הסבר שביהדות הגבר אמור לשמור את עצמו מהאישה עד שהוא מתחתן וכל דבר יכול לגרום לו לעשות מעשים שהוא לא אמור לעשות.
עבירה גוררת עבירה ומצווה גוררת מצווה.
זה שאתה לא מבין את ההיגיון שבזה זו בעיה שלך לא הבעיה של היהדות כמו שאני לא מבין את ההיגיוןן של יהודים שאומרים שהגרמנים היום הם לא נאצים ואומרים שיש להשמיד את הערבים,לזה אני קורא היגיון "בריא".
« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 00:26:57 על ידי אֵיתָן »

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
ביהדות לפעמים צריך לזרוק את השכל ולא להתשמש אלא רק לשתוק ולא לעשות כמו בצבא וכך גם בחיי היום יום לא לכל דבר תקבל תשובה.
ואם חכמים קבעו שקול של אישה יכולה לעורר לגבר את היצר המיני אז זה נכון ואין פה על מה להתווכח.
אתה יכול להתווכח שמסור הוא נראה כמו חתול?
« עריכה אחרונה: יוני 10, 2008, 00:28:44 על ידי אֵיתָן »

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
איזה בסיס יש להיגיון יש לך?

הסבר שביהדות הגבר אמור לשמור את עצמו מהאישה עד שהוא מתחתן וכל דבר יכול לגרום לו לעשות מעשים שהוא לא אמור לעשות.
עבירה גוררת עבירה ומצווה גוררת מצווה.
זה שאתה לא מבין את ההיגיון שבזה זו בעיה שלך לא הבעיה של היהדות כמו שאני לא מבין את ההיגיוןן של יהודים שאומרים שהגרמנים היום הם לא נאצים ואומרים שיש להשמיד את הערבים,לזה אני קורא היגיון "בריא".
כי היום בגרמניה לא רואים נאציזם או אנטישמיות בגרמנים
לעומת זאת אם תסתכל על מדינות ערב אתה תראה אנטישמיות ועוד איך זה כן היגיון בריא
לשנוא את מי ששונא אותך.
אז אם גבר צריך לשמור את עצמו מאישה
אז גברים בכלל לא צריכים ליצור קשר עין עם נשים או להסתכל איתם או לדבר איתם,או כלום כי כל דבר יכול לגרות אותם.....
לאסט אף אם:
יוטיוב: