חדשות ודיונים > דיון כללי

בס"ד , שלום!

<< < (3/15) > >>

אור-לי:
אני רואה שאתה מכיר הרבה שמות של רבנים!!!
אבל עם הולכים למקום כמו חברון למשל, וכהנה וכהנה ברור שאלו ההה מקומות להעמקת השורשים והיהדות!!!!!
ונוסף על כך אני לא מבינה מה הבעיה ההילכתית לטענתך.
נ.ב
הקישור שלך לא נפתח!

eran:
חברון זה מקום עם הרבה העמקה שורשית יהודית אבל מה הקשר, גם ירושלים, וגם טבריה. זה עדיין לא משנה את האיסור החמור של "שירות לאומי".

אני לא יודע למה הקישור לא נפתח לך, לי הוא נפתח. בכל מקרה תכנסי לכתובת הבאה:
http://www.yoel-ab.com/

תיראי שם תמונה של הרב אברהם חזן שכתוב לידה "שירות לאומי", תפתחי את הקישור והסרט יעלה לך בעז"ה.

mashras:
eran, אתה הוצאת דברים מהקשרם.
לא ייתכן שעל כל שירות לאומי, יוצאו פסק שאוסר זאת.
למה? לא צנוע? מדוע הנשים של החרדים יוצאות לעבודה בשביל לפרנס? זה הרי לא צנוע! לא?
הנשים הנשואות יוצאות לפרנס במקומות ציבוריים, בבתי ספר, במשרדים ממשלתיים, לא צנוע! לא?

הוצאת דברים מהקשרם.
שירות לאומי לבנות הוא דבר מבורך! יש בנות שעוזרות במוסדות לחולי נפש, במוסדות למוגבלים קשים, בבתי חולים, בשכונות מצוקה.
רק בעולם המוסלמי נשים לא יוצאות מהבית. לא לעבוד ולא ללמוד.

eran:
אם אני הוצאתי דברים מהקשרם אז בכבוד אתה תסביר את הדברים הבאים:
"גזירה זו שבאה במסווה של התנדבות לשירות לאומי קשה ומסוכנת לישראל שבעתיים מגזירת העברה על הדת בפרהסיא באשר מוסווית היא במעטה של התנדבות. על כן אנו חוזרים ומכריזים ומזכירים במשנה תוקף את פסק הדין של גדולי הדור שפסקו בשעתו ש"גיוס בנות לשירות לאומי" הינו כגיוס לצבא ואסור באיסור מוחלט".

רק תסתכל שאין שום חילוק בדברי רבותינו בנוגע למקום צנוע או לא צנוע האיסור תקף בכל מצב, זה אתה הוספת מדעתך בלי שום הוכחות.

ועוד דבר - אתה אמרת "רק בעולם המוסלמי נשים לא יוצאות מהבית. לא לעבוד ולא ללמוד" אם כך לשיטתך הרמב"ם הוא מוסלמי כיוון שהפסוק "כָּל-כְּבוּדָּה בַת-מֶלֶךְ פְּנִימָה" (תהילים מה יד) קיבל את המשמעות הבאה, בדברי הרמב"ם הבאים: "אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות; ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה".(משנה תורה, נשים, הלכות אישות פרק יג', יד).

mashras:

--- ציטוט של: eran על ינואר 26, 2007, 00:15:43 ---אם אני הוצאתי דברים מהקשרם אז בכבוד אתה תסביר את הדברים הבאים:
"גזירה זו שבאה במסווה של התנדבות לשירות לאומי קשה ומסוכנת לישראל שבעתיים מגזירת העברה על הדת בפרהסיא באשר מוסווית היא במעטה של התנדבות. על כן אנו חוזרים ומכריזים ומזכירים במשנה תוקף את פסק הדין של גדולי הדור שפסקו בשעתו ש"גיוס בנות לשירות לאומי" הינו כגיוס לצבא ואסור באיסור מוחלט".

רק תסתכל שאין שום חילוק בדברי רבותינו בנוגע למקום צנוע או לא צנוע האיסור תקף בכל מצב, זה אתה הוספת מדעתך בלי שום הוכחות.

ועוד דבר - אתה אמרת "רק בעולם המוסלמי נשים לא יוצאות מהבית. לא לעבוד ולא ללמוד" אם כך לשיטתך הרמב"ם הוא מוסלמי כיוון שהפסוק "כָּל-כְּבוּדָּה בַת-מֶלֶךְ פְּנִימָה" (תהילים מה יד) קיבל את המשמעות הבאה, בדברי הרמב"ם הבאים: "אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות; ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה".(משנה תורה, נשים, הלכות אישות פרק יג', יד).

--- סוף ציטוט ---
ממממ.. מעניין. יוצא איפה, שבנות ישראל צריכות לשבת בבית, ואל להן לצאת לעבודה.
ואולי יש פתרונות יצרתיים כמו מקום עבודה רק לנשים, בתי ספר לבנות, תופרות, כתבניות, ואולי גם נפתח אגפי הייטק לנשים. האם לדעתך הרמב"ם דיבר על כל יציאה של אשה מחוץ לבית?
אמנם - כתב הרמב"ם כי גנאי הוא לאשה לצאת לעבודה באופן קבוע, אך אולי הדברים היו נכונים לאז והיום הרמב"ם היה כותב אחרת?
לא שאני חושב שאין רלוואנטיות להלכות היום, אבל יחס ההלכה לעניינים מסויימים חברתיים, צריך להשתנות וצריך להיות מתואם לימינו אנו.
זהו נושא חברתי שאפשר להתווכח עליו.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה