חדשות ודיונים > דיון כללי

בס"ד , שלום!

<< < (2/15) > >>

עז77:
מסכים עם כל מילה שנכתבה כאן,
המטרה של הפורום היא דיון פומבי ולא משלוחי דיעות כאלה או אחרות,

כמוכן תמיד אפשר לשאול את גיל או את חיים בעניינים אלה באשכולות "שאלו את.." המעוגנים מדי שבוע בפורום.

mashras:
אתם יודעים כמה ילדים היום בכיתה ג' לא יודעים קרוא וכתוב?

שרות לאומי חשוב לא פחות מצבא!
כמה ילדים קשיי למידה יש היום?
אני לדוגמא מתנדב פעם בשבוע במתנ"ס ועוזר לילדים בשעורי בית.
יש התדרדרות חמורה ברמה הלימודית היום, יש פערים גדולים בין אלה בעלי היכולת להביא מורה פרטי לבין אלה שאין להם.
הטלויזיה והמחשב מטמטמים לילדים את השכל, והרבה ילדים משקיעים יותר בתפל מאשר בעיקר.
ילדים הולכים לישון מאוחר. ילדים לא מתחנכים כיאות על ידי הוריהם.
הורים מאשימים את מערכת החינוך בכישלון החינוך במקום להאשים את עצמם - שהם לא נותנים מספיק יחס לילדהם - אלא מעדיפים את הקריירה שלהם.

ועוד לא דיברתי על זקנים, חולים, נכים, עניים...

לפיכך לדעתי חשוב מאד לעשות שירות לאומי ולעזור לילדי ישראל - כל בחורה שהגיעה לגיל 18 צריכה לתת שנה או שנתיים בשירות זה.
לא צריכים חיילות בצה"ל. נקודה!
יש מספיק חיילים שלא עושים כלום בצבא. יש מספיק תחומים לוגיסטים בצבא שניתן להעביר למגזר העיסקי. ובכך גם לחסוך לקופת המדינה 2 מילארד שקל בשנה!

eran:
לגבי שירות לאומי:
ובכן כך כותב מרן ה"קהילות יעקב" מיד ששמע על היוזמה של שירות לאומי בהתנדבות אחרי שמביא את הפסק של הרצ"פ פרנק ומרן הגרא"ז מלצר והגאב"ד מטשעבין ומרן רבי זליג ראובן בענגיס  שבו נאמר "יהרג ועל יעבור" על חובת שירות לאומי אזרחי:

"ולאשר כהיום שנת תשל"ב עת צרה היא ליעקב כי בעוונותינו הרבים מתכננים שוב להפעיל וללחוץ על גיוס בנות בצורת התנדבות לשרות לאומי, ובהיות כי ברור שרובם ככולם של המתגייסות יתקלקלו ויתדרדרו הן באמונה ודעות והן בקדושת בת  ישראל ושמירת הדת שכל זה הוא ב"יהרג ואל יעבור" ראיתי הכרח לחזור ולפרסם פסק דין הנ"ל מאדירי התורה ז"ל שנתפרסם בשנות תשי"ב-תשי"ג"

למכתב זה מצטרפת גם מועצת גדולי התורה של אגו"י (הרבנים הגאונים: מרן הגרא"מ מן שך, מרן הגר"ח שמואלביץ', מרן הרה"ג רבי יחזקאל אברמסקי, האדמו"ר מגור הג"ר ישראל אלתר והאדמו"ר מויז'ניץ הג"ר חיים מאיר הגר) וז"ל: "ואנחנו החתומים מטה מודיעים דעת תורה כי האיסור הנ"ל (היינו פסק הגאונים משנת התשי"ב שפסקו יהרג ואל יעבור אודות שירות לאומי אזרחי) שריר וקיים בכל תקפו גם עתה ואיסור חמור הוא לבת ישראל לילך להתנדבות לשרות לאומי בכל מסגרת שהיא ואנו פונים לכל בנות ישראל ולהוריהם שלא להיגרר אחרי פיתויים כי הענין הזה הוא מהאיסורים שאנו חייבים למסור נפשנו עליו".

גם גדולי ישראל מקרב יהדות ספרד מפרסמים איסור עליו חתומים 70 רבנים מגדולי חכמי הספרדים באותו הזמן (ביניהם מרן ה"בבא סאלי" רבי ישראל אבוחצירה, הגרב"צ אבא שאול ,רבי מרדכי שרעבי, רבי עובדיה יוסף, רבי שלום לופס, רבי יהודה צדקה ראש ישיבת פורת יוסף) וז"ל: "גזירה זו שבאה במסווה של התנדבות לשירות לאומי קשה ומסוכנת לישראל שבעתיים מגזירת העברה על הדת בפרהסיא באשר מוסווית היא במעטה של התנדבות. על כן אנו חוזרים ומכריזים ומזכירים במשנה תוקף את פסק הדין של גדולי הדור שפסקו בשעתו ש"גיוס בנות לשירות לאומי" הינו כגיוס לצבא ואסור באיסור מוחלט"

בנו של הגר"ע יוסף הרב יצחק יוסף שליט"א מסכם זאת בספר הלכות שהוציא לבנות ישראל (אוצר דינים לאשה ולבת) בשנת התשמ"ט (17 שנים אחרי שהשירות הלאומי הפך להתנדבותי) וז"ל (סי' לז' אות ל' עמ' שפד'): "אסור באיסור מוחלט לבנות להתגייס לשירות צבאי, ואף לשירות לאומי, וכל כבודה בת מלך פנימה להיות תחת השגחת הוריה. וכבר הורו כן כל גדולי הדור, ושמרת לעשות ככל אשר יורוך"

ונסיים בדבריו של מי שהצה"ד מנסה כלפי חוץ להציגו כמורה ומכוון דרכה הר' מרדכי אליהו שכותב בתשובה לשאלה שהופנתה אליו ע"י הרב אביגדור נבנצל וז"ל: "אין שום היתר לאפשר לבנות ללכת לשרות לאומי אפילו מה שנקרא בהתנדבות" (עיטורי כהנים, גליון 104, עמ' 30, תשרי התשנ"ד)

וגם הרב מאיר דוד כהנא בסיפרו "מעל בימת הכנסת" - אוסר את הדבר בתכלית האיסור.

אור-לי:
שלום ערן!
לדעתך שרות לאומי במדינה כמו שלנו הוא דבר לא ראוי ולא רצוי, אבל למה לשכנע אותי ע"י פסקי הלכה של רבנים חרדים אנטי ציוניים!!!!
דרכם שונה מדרכי !!!!

שאלתי לא הייתה בענייני הלכה אלא בפן אידיאולוגי!!! (כי ברורי למדי שהרב ליאור והרב אלבו ורבים אחרים אינם מתנגדים לשרות הלאומי!!)

ולכל שאר המגיבים- אני מתכוונת לשרות לאומי בחברה טובה.


                                                                         רוב נח"ת

eran:
ממתי הרב מרדכי אליהו נמנה עם הזרם האנטי-ציוני?
ממתי הרב  הרב אביגדור נבנצל נמנה עם הזרם האנטי-ציוני?
ממתי הרב מאיר דוד כהנא נמנה עם הזרם האנטי-ציוני?
ממתי הרבנות הראשית של מדינת ישראל נמנת עם הזרם  האנטי-ציוני? 

תשמעי את ההרצאה הבאה של הרב אברהם חזן בנושא "שירות לאומי" לבנות ותירווי "רוב נח"ת" כלשונך:
http://www.yoel-ab.com/show.asp?file=sherut_leumi_1.wmv&s=16

וחוץ מזה אמרי לי בבקשה האם הרבנים אלבו וליאור שהזכרת יכולים בכלל לחלוק על  הרצ"פ פרנק ומרן הגרא"ז מלצר והגאב"ד מטשעבין ומרן רבי זליג ראובן בענגיס מרן הגרא"מ מן שך, מרן הגר"ח שמואלביץ', מרן הרה"ג רבי יחזקאל אברמסקי, האדמו"ר מגור הג"ר ישראל אלתר והאדמו"ר מויז'ניץ הג"ר חיים מאיר הגר, ה"בבא סאלי" רבי ישראל אבוחצירה, הגרב"צ אבא שאול ,רבי מרדכי שרעבי, רבי עובדיה יוסף, רבי שלום לופס, רבי יהודה צדקה ראש ישיבת פורת יוסף. ועוד כהנה וכהנה של גדולי הפוסקים.
בתורת ישראל יש כלל: יחיד ורבים - הלכה כרבים. ואחרי רבים להטות.
בקיצור - זה אסור בתכלית האיסור, כל רב שמתיר את זה הוא גורם לבנות ישראל להיכשל בעברות חמורות ביותר, וכלשונן הרבנים: "כי ברור שרובם ככולם של המתגייסות (לשירות לאומי) יתקלקלו ויתדרדרו הן באמונה ודעות והן בקדושת בת  ישראל ושמירת הדת שכל זה הוא ב"יהרג ואל יעבור".

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה