חדשות ודיונים > דיון כללי

בס"ד , שלום!

<< < (4/15) > >>

eran:
בסדר אז לפי שיטתך כשהרמב"ם פסק את ההלכה הבאה: "אין מעמידין מלך מקהל גרים, אפילו אחר כמה דורות--עד שתהיה אימו מישראל:  שנאמר "לא תוכל לתת עליך איש נוכרי, אשר לא אחיך הוא" (דברים יז,טו).  ולא למלכות בלבד, אלא לכל שררות שבישראל--לא שר צבא, ולא שר חמישים או שר עשרה, אפילו ממונה על אמת המים שמחלק ממנה לשדות; אין צריך לומר דיין או נשיא, שלא יהא אלא מישראל:  שנאמר "מקרב אחיך, תשים עליך מלך" (שם)--כל משימות שאתה משים עליך, לא יהיו אלא "מקרב אחיך".(הלכות מלכים ומלחמות פרק א הל' ה').
הוא דיבר על זמנו כשלא היינו בא"י ולערבים לא הייתה אזרחות, אבל כיום אנחנו בא"י ולערבים יש אזרחות והם משתתפים בתהליך הדמוקרטי ומשלמים מיסים - יש מצווה למנות אותם לתפקידים בעלי שררה!
אולי באמת נאמר כך??
מספיק לעוות את דברי הרמב"ם, ההלכה ברמב"ם אי אפשר לשנות, וחוץ מזה גם את הפסוק "כל כבודה בת מלך פנימה" אי אפשר לשנות, וגם את האיסור החמור של "יהרג ואל יעבור" של "השירות לאומי" שהסכימו עליו כל גדולי הדור כולל הרב כהנא אי אפשר לשנות.

mashras:
ההלכה שאתה ציינתף היא מאד ברורה ומבוארת.
לגבי "כל כבודה בת מלך פנימה" לא רואים באופן ברור את הקו הנחרץ שאתה נוקט בו. שוב, אני לא לגמרי לא מסכים איתך. יש דברים בגו, אבל בעיני הרעיון של הרמב"ם, שכבודן של הנשים הוא בצניעותן. ומהן גידרי הצניעות - זהו נושא סבוך, ובכל דור ודור אנו נדרשים לחדד את הנושא הזה שוב ושוב.
לבוא ולומר שאסור לאשה לצאת לעבוד בכלל - זו לא גדוּלה בעיני. הכי קל להחמיר. חוץ מזה שבעולם המודרני התפיסה שלך לא תחזיק מעמד. אנשים משתנים. הנשים היום יותר שכלתניות.
גם אני הייתי יותר שמח אילו אשתי (שתהיה בעז"ה) תשב בבית, תטפל בענייני הבית ותכין לי ארוחה חמה וטעימה כשאחזור, אבל זה לא יקרה.
אשה שלא יוצאת לעבוד, מתחילה "לטפס על הקירות" ולאמלל את בעלה. אני יודע את זה. שמעתי על מקרים.
זהו. שתהיה לך שבת שלום.

eran:
מה לא ברור בהלכה של הרמב"ם: "אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות; ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה".(משנה תורה, נשים, הלכות אישות פרק יג', יד).

לי הדברים ברורים כשמש, אם לך לא ברור אז אני לא מבין אותך.

בייקר:
הנשים החרדיות עובדות ומפרנסות את המשפחה יש למנוע יחוד אישה גבר,להשאיר דלת פתוחה,לא להשאר לבד.

zipora:

--- ציטוט של: בייקר על ינואר 24, 2007, 23:18:17 ---אין לימין האמיתי דעה אחת מגובשת.
אני בעד שרות לאומי לבנות בבתי חולים,בתי אבות.
אני בעד שרות לאומי של הערבים בסעודיה כי צריך לנקות את סביבת הכעבה.
אנו אוהבים לדבר בפרהסיה ולא רק במייל כשמדובר בנושאים שנוגעים לכלל הציבור ואינם אישיים.

--- סוף ציטוט ---
חשבתי שאתה חושב כמוני שבנות צריכות לשרת בצבא

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה