כתב נושא: המשך הדיון ביני לבין נץ  (נקרא 3224 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
המשך הדיון ביני לבין נץ
« ב- : אפריל 03, 2008, 20:34:26 »
נץ : אם אתה רוצה תחבר את ההודעה הזאת לדיון ההוא- לא רציתי להעלות אותו מהדף הקודם כי הסברת שזה נוגד את חוקי הפורום :

א) לא הבאת שום ראיה שיש להם יותר (לפרסים)בעניין הסורים , דיברתי עקרונית על טילים שהם יצרו בעצמם,הרי אם הייתי מחשב כל טיל בליסטי שאיי פעם הם קנו היו צריכים גם לחשב את הטילי פרוג וכו' . בכל אופן קיבלתי שיש לסורים יותר, בעניין הפרסים , EH...
הטענות שלך שמבוססות על ממצאים שאין בידי אף אחד אחר להשיג חוץ מאנשים עם סיווג מתאים - הם חסרי משמעות, שאתה לא יכול להוכיח אותם! אפילו אם תתן לי את המספר של הרמטכ"ל , עדיין זה לא יוכיח אם אין לך את החוברת להראות אותה בפומבי , ואם כך , אין לך יכולת להוכיח בוויכוח טענות על סמך משהו ש"ראית", כמו שאתה דורש ממני להביא הוכחות, על אותו משקל , תביא גם אתה דברים שאתה יכול להוכיח

אני גם יכול בקלות לטעון שפס וגלובל סקיוריטי ואתרים אחרים כותבים דברים על פי נתונים אחרים (כמו למשל יחד עם הטילים לטווח קצר וכו') מכיוון שסוריה יותר קרובה אלינו אז שם זה מהותי לטעון שיש להם יותר , אבל בקשר לפרס זה בכלל בכלל לא , כמו כן, אתה גם צריך להוכיח שהאתרים אמינים לא? הרי קל לזלזל באתרים שאני מביא , אז למה שלא אתן את אותו היחס ?

ב) כמעט כל הטכנולוגיה הצבאית בארה"ב היא  של "מדענים יהודים" ממנהטן והניקי עד הSTEALTH וכו' .
השביט פיתוח ישראלי , יכול להיות שהשתתפו בו מדענים אמריקאים - אבל אם כן - זה היה בתוך מסגרת ישראלית , לא שיתוף אמריקאי ישראלי .לממשל האמריקאי לא היה יד בדבר למיטב ידיעתי

דבר אחר - כמעט כל טיל אמריקאי ורוסי מבוסס על פיתוחים גרמניים(או כאלה שפותחו מהם) ממלחמת העולם השנייה .  אז הם לא "פיתוחים אמריקאים\רוסים " ? ברור שהם כן .

בקשר לבדיחה פוליטית , אני מסכים איתך , אבל הוא ללא ספק ידע יותר ממך וממני בעניינים כאלה

", בסופו של דבר אני לא מערער על היכולת הטכנולוגית של טיל החץ,"

אוקיי , אבל ככה זה נשמע , ולמה אתה אומר את זה רק אחרי שפירטתי את היכולות שלו כתגובה לכל מה שטענת שהוא לא יכול לעשות
בעניין כדאיות כלכלית , אם זה כרגע מה שניתן להשיג כדי למנוע איומים מיידים (וזה כן מספק את הסחורה לפי הניסויים ) אז זה כן השתלם
עובדה שעכשיו אתה פתאום נשמע הרבה יותר מתון בביקורתך על החץ , לאחר שפירטתי את יכולותיו שזילזלת בהם , ובהחלט יותר טובים ממה שיש לכמעט כל המדינות כולל המעצמות
הנתונים שאני פירטתי מוכיחים שהטיל כן יכול לפגוע בכל סוג של טיל שיש לערבים ,אתה טענת טענות לא מבוססות (כמו זה שהחץ לא מסוגל להוריד טילים בעלי שלוש שלבים, או שעולים על חמש מאך ) - לכן הוויכוח היה מוצדק
אתה זילזלת בטכנולוגיה של הטיל - לכן להתווכח על זה היה מוצדק , מבחינת הטיעון שלי (שכן זה מוכיח - אם אני צודק - אחד מהסעיפים שנותנים קוי מתאר של מעצמה צבאית , לכן למה אתה מתפלא שאני אתווכח איתך על זה , אם זאת הייתה מלכתחילה הנקודה המרכזית שהתווכחנו עליה ?)

בעניין הטענה שלך וההשוואה שלך לכלבים , באמת באמת שאני לא רוצה להגרר לירידות הדדיות מולך, אך מכיוון שאני רואה שאינך מפסיק , אומר "הפוסל במומו פוסל"

לך אין רצון לראות את התמונה הגדולה, בתמונה הגדולה, החץ מקנה לנו(אם ירצה השם) יכולות שגם שאר המעצמות מקנאות בהם .

בעניין הסקאד , "רק לסקאד די וסי" אוי נו באמת, בסקאד בי יש שלוש ג'ירוסקופים , אם אתה כל כך מומחה לעניינים כאלה אז אתה מודע לזה ולי אתה אומר אין יושר אינטליקטואלי

"טיל חץ 2 מסוגל לפגוע בטיל סקאד C אבל לא במערכת של סקאד D."
על סמך מה מר יושר אינטלקוטאלי !?!?

"תמהני בכלל הכיצד אתה בכלל מנהל איתי דיון על הנושאים הללו לפני שבכלל קראת את הספר הנ"ל "

ספר שנכתב לפני שהניסוים נעשו אפילו לחץ הראשון !!!!
אני מנהל איתך דיון על החץ , לא על הספר , זה שאני אקרא את הספר לא מחייב שאסכים איתו
כמו כןלא מפריע לי לקרוא אותו , אבל בהחלט יש דברים אחרים שאני מעדיף לקרוא על פניו ולכן אני למה לי לקרוא ספר שנשמע  כה מגמתי  וההדגמות שלך ממנו כל כך לא מבוססות ולא תואמות את המציאות ?(הניסויים המוצלחים )

" וללא שיש לך מסד נתונים פיזיקלי, בליסטי ואסטרו-פיזיקלי בנדון,"

אני לא צריך להוציא דוקטורט בפיזיקה בשביל להבין מקורות אקדמים שמפריכים את הקשקושים שאתה אומר .
אוקיי , מר יושר אינטליקטואלי , מתי בדיוק אתה הוצאת דוקטורטים בתחומים האלה שאתה חושב שאתה כל כך מבין בהם יותר טוב ממני ?

"רמה של וואי נט" , חח  , הטענות שלך הם ברמה כזאת,אתה סתם זורק מספרים נתונים שמות וראשי תיבות כדי לנסות לבלבל אותי וכשזה לא הולך לך , אז אתה טוען "אין לך יושר אינטליקטואלי" ו"כל הטענות שלך ברמה של וואי נט".

התלוננת על החץ, הבאתי לך מה הוא מסוגל
התלוננת על הצורה שבה הצגתי את מלחמת קוריאה ,הבאתי לך מקורות שבטח לא אני כתבתי שטוענים בדיוק אותו דבר.
וכו' וכו' .
יושר אינטליקטואלי במיטבו , להתלונן על דברים אתה יודע בשפע  - אבל כשאני מבסס את טענותי אתה מנסה גם להתחמק על ידי ירידות קטנוניות

הבאתי לך נתונים , כפי שמופיעים בכמה וכמה מקורות שאתה יכול בקלות למצוא באינטרנט (כולל פס או גלובל סקיוריטי שנתת מאחד מהם לינק ,אגב), זה אתה שבוחר להתעלם מהם

הטיל חץ שתיים יכול להתמודד עם חלקים נתיקים ואף עם כמה ראשים (בזה שהוא ימנע מהם בכלל להגיע לאיזורינו ) אם הראשים יתפוצצו מעל עיראק או פרס, זה בעייה של הארצות האלה. עדיין הטיל יביא תוצאה "סבירה"
בעניין מהירות , כבר אמרתי לך (ואתה מוזמן לבדוק זאת ביושרך האינטילקטואלי בעצמך) שלערבים אין טילים בכלל שעולים על 3.5 מאך ועד כמה שאני יודע גם לא טילים בעלי שלוש שלבים

"אם היית קורא קצת על מחשבה צבאית ואסטרטגיה לא היית שואל שאלות מצחיקות כאלה."

אם אתה היית יודע קצת על מחשבה צבאית ואסטרטגיה , אולי לא היית צריך להסתמך על ד"ר שיסביר לך מה היא .(אלא אם הוא המורה שלך , שאם כן - אז זה סיפור אחר )

אני לא מכיר מאמרים והרצאות של אורי מילשטיין , זה לא אומר שאני לא מבין באסטרטגיה צבאית ויכולות של מדינות .
לישראל יש יכולת בהינף יד לתקן את כל הדברים המעוותים שאתה מדברים עליהם - שהם עקרונית - שייכים הרבה יותר לתחום המוסר מאשר לתחום היכולות

ולא ענית לי איזה "מאמר" אתה בדיוק מעוניין שאני אקרא (האם אתה רוצה שאני אקרא את כל האתר בשביל למצוא את הנקודות שאתה רוצה שאני אקרא???? אני מוכן לקרוא , בבקשה תציין מה בדיוק אתה רוצה שאני אקרא.)

" לפחות להם יש היכולות"

כל יכולת שיש להם, יש לנו .

איזה "מקצועיות" יש להם שאין לנו ?

" וחשיבה אסטרטגית"

לילד קטן יש חשיבה אסטרטגית ברמה שאתה מבקש (מה , בשביל להבין שהפתרון הוא  להשמיד את האויב  צריך "צוות" מיוחד ?)

צפון קוריאה היא מעצמה צבאית , אבל עדיין יותר נחותה מרוב המעצמות גם מבחינה טכנולוגית , זה שהם יכולים להמציא משהו שיכול לירות מפיתוח עצמי לא אומר שזה טוב , זה אומר שהם יכולים
לישראל יש יכולות הרבה יותר גדולות משל צפון קוריאה .
שוב פעם הקשקושים האלה,1. ישראל מסוגלת לייצר נשק בצורה המונית,ולפחות ברמה שהיא צריכה ודורשת מהתעשיות שלה .2. היא כבר עשתה\ועושה את זה .

החשיבה האסטרטגית מאקרו שלהם גרמה להם להתחנן לאמריקה שתסיר את החרם מעליהם כי לצבא שלהם נגמר היכולת תפקוד , ועוד יום אחד של ה"מרד" שלהם כל הצבא שלהם היה חוזר לתקופת האבן (או בקיצור , נגמר להם הנפט)
ישראל להבדיל (אם יהיה ראש ממשלה צדיק) יכולה פשוט לכבוש שדות נפט .

"ומבחינה כלכלית גם ישראל לא בדיוק נמצאת ב-G8, אז בא לא נקפוץ מעל הפופיק."

אני לא קופץ מעל הפופיק - אני מציין בפניך עובדות ברורות שכל כלכלן בעולם מסכים עימם

מדינת ישראל היא כן מדינה בעלת טכנולוגיה גבוהה מאד , ומתועשת מאד . ההבדל המרכזי הוא , שלהם יש הכנסות מיסים ותעשייה של עשרות מליוני אנשים

זה מגוחך שאתה מתחמק משאר הטענות שהעליתי כנגד הטענות שלך ושהוכיחו שישראל מסוגלת לבצע משימות שאתה טוען שלא יכולה , ושמוכיחים שכל המעצמות קונות את הדברים האלה מכמה וכמה מקורות לכן אין קשר בכלל לדברים האלה (אם יש את החומרים האלה לכרייה במדינה כדי שתחשב מעצמה) לבין היות מדינה מעצמה .

"עד שתתחיל ללמוד ברצינות, הסטוריה של המאה ה-20, "

חביבי , לא היית מציע לך ללכת רחוק בתיאורים מופרזים  , אני מבין בהיסטוריה (בעיקר של התקופה העתיקה)ובארכיאולוגיה מצוין ובכלל זה יש לי לא מעט ידע על היסטוריה מודרנית , וראינו כמה אתה מבין בהיסטוריה של המאה העשרים כשהתחלת למחוק היסטוריה צבאית ממלחמת קוריאה(אל תבלבל לי במח - אתה טענת ששיקרתי כשאמרתי שהסינים פירקו לכוחות האמריקאים את הצורה) , או מר אדון יושר אינטליקטואלי

אם אתה טוען שאיני מבין בהיסטוריה ,הטענות שלך כנגדי פשוט הופכות לפתטיות יותר כל הודעה והודעה , לא מספיק שבאי יושרך האינטליקטואלי (כפי שאמרתי מקודם, הפוסל במומו פוסל) אתה מתעלם  מטענות שהבאתי שמוכיחים מעגנים (על סמך פיתוחים בעבר)ומבססים היטב את הטענה שישראל יכולה לייצר נשקים מפותחים בצורה המונים ממטוסים עד רובים בסדרי עלויות עצומים  ולהביא תוצאות משביעות רצון .והוכחות שמבססות את הטענה שאני טוען לכתחילה שמדינת ישראל היא מעצמה צבאית  -ועוד שהם בעצם היו תגובות לחלק מהדברים שרשמת .אלא עכשיו אתה בכלל לא רק רוצה לשלול את טענותי בטענות חסרות שחר , אלא אף רוצה להמנע מהוויכוח איתי בטענות מגוכחות כאלה כאילו אני "לא מבין כלום" ?

" בדיוק בגלל פרוייקט הלביא זה עוד הוכחה מוחצת לוואסליות של ישראל, אז תודה לך שאתה משחק לידיים שלי."

אני לא - הוכחתי בזה - שישראל יכלה לבצע את המשימה ,של יצור המוני ותיכננה לעשות כה  . היא בחרה לא לעשות זאת .בגלל החוסר עמוד שדרה לאומי שהיה לחלק מראשי הממשלה ,כולל בתקופה ההיא (אתה מסלף עובדות , אינני מתווכח איתך על כך שראשי ממשלה נוהגים כמו בובוט על חוט של ארה"ב , אני רק מתווכח איתך שזה לא קשור למעמד מדיני אמיתי  )
אם זה משחק לידיים שלך שהוכחתי שאתה טועה (בזה שאתה טוען שהמדינה לא מסוגלת לזה)- אז שיבושם לך .

ג) "יכולת שיגור לוויינים היא לא מספיקה להגדרה של מעצמה על אף העובדה שאין הרבה מדינות שיש להם יכולות כאלה בפועל."

1.בטח שכן , זה מוכיח על יכולות טכנולוגיות צבאיות (והתעשיות מאחוריהן) מתקדמות ומפותחות . ובכל אופן זה רק אנקדוטה ממכלול ,לא הנתון היחידי
עצם זה שרוב המדינות לא מסוגלות לעשות את זה - בגלל זה ציינתי את זה כאחד מהנקודות המרכזיות בביסוס ראיה לכך שאנחנו מעצמה  שמסוגלת לשגר לווינים צבאיים, מיצור עצמי ובפיתוח עצמי
2. שוב - הספר נכתב לפני שנעשו הניסויים שהוכיחו שהמערכת עובדת, ולפני שפותח (או בכל אופן התפרסם) הדור השני , שאמור לעבוד אפילו ביותר יעילות
3. קודם כל זה לא כל כך נכון (חכה - תקרא את ההמשך ותבין למה)אבל אפילו אם כן , מה זה עוזר לדעת איך לעשות את זה אם אין לך יכולת להשתמש בזה בצורה מעוררת אימה (ואף פרקטית אם יהיה צורך) ?
כמו כן - לפתח אייג'נטים מתקדמים(כמו שישראל אכן פיתחה) כמו VX  המפורסם למשל זה לא ממש "משחק ילדים" , סוריה לא באמת פיתחה את היכולת אלא רכשה אותה . לעשות סארין וקובאלט , כן , זה לא באמת קשה . מסכים איתך
נכון , אבל ,אנחנו לא מדינת וואסל. למען האמת , לא פעם ולא פעמיים עשינו דברים שהרתיחו את ארה"ב והיו בניגוד גמור לאינטרסים שלהם  והם לא יכלו לעשות שום דבר כנגד זה  , אני בספק אם מדינות ברית וורשה היו חולמים להעז לעשות אפילו צעד אחד נגד המאסטר שלהם(הממשלים, לא מדבר על מרי אזרחי כדוגמת הונגריה ) כמו כן , לארה"ב אין כל דריסת רגל צבאית אמיתית בישראל , כמו שהיה לצבא הסובייטי במדינות וורשה
4) "מה שמראה עד כמה אתה באמת מבין בטווחי פעולה יעילים של צוללות דיזל"
1.אם היית קורא היטב את מה שאני רושם כמדומני אף ציינתי בפניך את העובדה שהצוללות נבנו בגרמניה כי נמלי ארה"ב לא רצו להתעסק בצוללות קונבנציונאליות לכן ישראל העבירה את הפרויקט לבנייה בנמלי גרמניה
2.אי אפשר להשוות את הדולפין לשום צוללת קונבנציונלית אחרת (כי היא פי כמה מונים יותר מתקדמת מהם)
3. הטווח המירבי שלה הוא 8000 מיל (או 420 בצלילה)
4. ציינתי את זה ברמה כללית כנקודה ממכלול שלם .
5. אני לא באמת בטוח שאי אפשר להגדיל את הטווח , לפי ההגיון אפשר

בעניין הטילים הבליסטים , הניסוי שהיה רק לפני חודשיים כמדומני - לפי הרבה עיתונים ומומחים צבאיים - מוכיח שלישראל יש יכולות יותר גבוהות ממה שחשבו עד כה (ובכל אופן - גם הדורות הישנים שאתה כנראה חושב שזה שיא היכולת שאליה הגענו - יכולים לכסות את רוב העולם המיושב )
ולפי לא מעט מקורות שקראתי , ישראל פיתחה דורות חדשים של טילים בליסטים , לא מאתמול .

"אבל לצפות מלכתחילה לנס על סמך ניסיון עבר בלבד"

"וידעתם בכל לבבכם ובכל נפשכם כי לא נפל דבר אחד מכל הדברים הטובים אשר דיבר השם אלקיכם עליכם" (יהשוע כג:יד)
פירוש המכבי (הרב מאיר כהנא זצ"ל ) : "פירש הרד"ק: "שימו לבבכם ודעתכם על כל הדברים הטובים שבאו אליכם, ולא יתכן להיותם מקרים ,אלא ככוונת מכוין אשר יעד אתכם בכל הטוב הזה " . הטובות שבאות על ישראל אינן מקרה , ומהן יכולים לדעת את השם ."

אתה צריך קצת לקרוא מקורות על למה לא סומכין על הנס , ולמה זה בדיוק קשור , אין הכוונה שם שאסור לעשות דברים רק משום שהם נחשבים כמעשים "מטורפים" או חסרי כל סיכוי הגיוני כביכול - (אם כן איך תקרא למעשה יונתן ונערו במלחמה מול פלישתים, איך תקרא למה שדוד עשה מול גולית , איך תקרא למה שהחשמונאים עשו ליוונים ...)הרי  יכול השם להושיע ברב או במעט
לומדים שאין לסמוך על הנס משמואל שכאשר נשלח למשוח את דוד למלך,וזה היה מסוכן כי שאול יכל לגלות  , אז בכל אופן הוא סמך על השם ועשה כמאמץ אנושי ככל יכולתו דברים שיראו למתבונן כאילו הוא בא להקריב קורבן, זאת אומרת, כל מה שיכל לעשות מבחינת ההתכוננות לפי השתדלות טבעית והגיונית כמאמץ אנושי, כדי שזה לא יחשב כאילו הוא מסמך על הנס ועושה את זה לעיני כל כי הוא סומך על הנס שאפילו אם שאול יגלה אז בכל אופן השם יציל אותו והוא לא צריך אם כך להתכונן מראש .אם כן מכיוון שהוא עשה כל שביכולתו האנושית להחביא את המניע האמיתי למה שהוא בא לשם , אך הוא עדיין הלך למשוח את דוד , למרות שהיה בכך סיכון ששאול יגלה , וסמך על השם כעיקר לצד המאמץ האנושי שעשה כדי לצאת מגדר סמיכה על הנס  - משם לומדים לא לסמוך על הנס
כך גם דוד - הוא עשה כל שביכולתו הטבעית להתכונן למלחמה עם גולית(בא עם מקל לבלבל אותו וכו'שיתרכז במקל ולא באבנים והקלע ) ואפילו וויתר על ציוד צבאי יותר טוב של שאול מפני שלא היה רגיל בו והעדיף להסתמך (מבחינת אי סמיכה על הנס) על חלוקי אבנים וקלע - כי בהם היה מאומן יותר ... אז הוא עשה כל שביכולתו הטבעית לצאת מגדר "סמיכה על הנס"

"הסמיכה על הנס" לא מתבטאת בחוסר פחד לעשות מה שצריך- אף לא  בהכרה בטוב שעשה לנו הקב"ה בזה שנתן לנו את היכולות שנתן לנו  (ובטח שאין ללמוד ממה שעשה דוד שצריך לזלזל בכלי נשק טובים וצריך לצאת עם משהו פחות מנשק טוב - כי דוד היה מאומן יותר טוב כסלינגר( לוחם קלע) מאשר לוחם כבד (עם חנית ושריון) ולא סתם העדיף כלי נשק פחות טובים כביכול מאשר יותר טובים
  סמיכה על הנס מתבטאת בכך שאדם מכניס את עצמו לסכנה ברורה (איפה שצריך הלכתית , לא איפה שלא צריך שאז זה עובר על "ונשמרתם לנפשותיכם מאד") ללא שום התכוננות או עשיית המאמץ הכי טוב לצאת מגדר סמיכה על הנס , למשל בעניין מלחמות, לא להתאמן ולא לתכנן אסטרטגיות וכל מה שאמורים לעשות כהשתדלות והתכוננות טבעית  - כדי לצאת מגדר סמיכה על הנס  - ובכל זאת לצאת ולצפות שהשם יעשה נס והוא ינצח את הגוים
לא , היציאה מגדר סמיכה על הנס - היא (למשל על אותו משקל של דוגמה של מלחמה)- באמת לבטוח בהקב"ה הוא שהוא בעל המלחמות ואלוקי ההיסטוריה ולו הישועה והמלחמה האמיתית - ומצד שני לעשות כל מה שלפי הטבע  וההגיון צריך לעשות כדי לנצח במלחמה , כמו אימונים, תיכנון, טקטיקות , אסטרטגיה וכו' . (ודרך אגב גם ברמה של "תכנון אסטרטגית מאקרו" אפשר להגיד  שגם פיתוחים טכנולוגים אם אפשרי  !!!! אבותינו לא רק חיכו שהגוים ימציאו נשק - הם המציאו גם נשק בעצמם , כגון הבליסטרה ומכונות יריות חיצים, שהמציאו חכמי עוזיהו) 
אין חטא בלהכין נשק ולפתח יכולות , זה לא "כוחי ועוצם ידי" , אמנם לא צריך להסתמך על הנשק , אלא על השם - וזה לצד עשיית כל מה שאפשרי טבעית כדי להתכונן בדרך ההגיון והטבע באמצעיים שאפשר

בקיצור , על מה אתה מלין - איפה כתבתי שצריך לסמוך על הנס - איפה כתבתי שאני מצפה שיהיה נס במלחמה ?(אני לא מוציא את זה מכלל אפשרות)  והרי הקב"ה מבטיח לנו שאם נבטח בו הוא יעזור לנו על כל אויבנו !!!!
אז מה אתה רוצה ?
אפילו על הנשק לא אמרתי שאני מסתמך , אני פשוט מכיר בטוב שהקב"ה נתן לנו . להגיד שאין לנו יכולות כאלה זה שקר . וחייב לדעת שהיכולות האלה הגיעו לנו בזכותו (בדיוק כמו שהאדמה נהייתה "פתאום" פוריה - זה בזכותו), כל השאר זה מאמץ אנושי , הוא קבע איך הכל התגלגל מראש . והוא הבטיח לעזור לנו בכל תחום אם נבטח בו .

מה לא אמרת  , שאני כמו כלב, שאין לי יושר אינטליקטואלי , אמרת לי בפרטי דברים שאני אפילו לא רוצה להזכיר - מקודם אף אמרת שאני לא מבין בכלום אז בכלל לא ראוי להתייחס לתגובות שלי, עכשיו גם העזת להאשים אותי (בדברים שבכלל לא אמרתי אלא אתה אתה "טוען" שאמרתי)שאני חלילה כופר?
אני לא רוצה לקטרג עליך ו"די לחכימא ברמיזה" כלשון אחת מעקיצותך  , אבל זה כבר חרג ממסגרת הטעם הטוב . פעם אחת אמרת שזה לא אישי , אני כבר מתחיל לחשוב שזה כן

אם אתה לא יודע לנהל תרבות דיון (ואתה לא ) ועוד ככה אתה מתיימר "ללמד אנשים איך להתווכח" ככה מלמדים איך להתווכח ??? לרדת על כהניסטים אחרים ????(ואפילו אם היית מביא טיעונים מבוססים- ואתה לא רוב הזמן) ואתה גם ככה מתעלם מהטענות שאני משיב לך כדי לבסס את הטענות שלי  אז אולי במקום "לצאת עלי" כל פעם בהערה אחרת שסתם מבזה את התדמית שקנית לך , אולי פשוט נפסיק את הדיון  !?

לא טענתי שאני נביא . אני לא התיימרתי לטעון זאת - אתה האשמת אותי שאני טוען זאת - ואחר כך גם רבת איתי על סמך ההאשמה החסרת שחר הזאת שהמצאת

ד) לא מכיר את דו"ח ארל ווילר , ואני רוצה לענות לך מהר כי אני לא רוצה לכתוב את התגובה הזאת כל היום לכן מצטער אבל אני לא מתכנן לקרוא את המאמר שנתת בלינק כרגע , אולי יותר מאוחר, ראוי שהיית מצטט קטעים נבחרים להבא
אני לא מחזיק מלוי אשכול בכלל - הוא הסכים לעשות את מלחמת ששת הימים כי כל האלופים איימו להתפטר אם הוא לא יפתח בה - רק ציינתי "זכות" אחת ששווה לספר עליו שהיא שהוא כן ניתק את הטלפון לאמריקאים ונתן (כשהתרצה לאחר איומים מפורשים של כל צמרת צה"ל) לצה"ל להמשיך לכבוש שטחים מסוריה ("אם כבר") ואף הלך לצפות בזה בעצמו במקום לשבת בחדרי פוליטיקאים  בזמן ששאר מנהיגי העולם לא הפסיקו להתקשר לחפש אותו כדי שיתרצה להפסיק את המלחמה

קודם כל תביא מקור , דבר שני - זה באמת לא היה מחזה נעים אם היה בארה"ב בצורת, שכן ידוע לך שישראל קונה את רוב החיטה מארה"ב (ולמרות שאני בעד שיתחילו לעשות זאת בארץ - ואפשר)  כרגע זה המצב , ולכן אגב אלא אם יודעים בבירור שמזון מסוים הוא מתוצרת חיטה שגדלה בארץ , בברכת מעין שלוש מברכים ברכה שמתייחסת למוצרי חיטה(שהם בגדר ברכת מזונות ולא לחם) בכלל ("על המחיה ועל הכלכלה" במקום "על מחיתה ועל כלכלתה" אם זה שייך לחיטה של הארץ )  , כידוע לך .

ו) נו ואם אני אקרא את הספר הזה, למה לעזאזל אתה חושב שאני אקח אותו כרציני ? אתה יודע כמה ספרים כותבים כל יום ?
אם תביא לי מחקר רציני , אקדמי שחקר ומצא שזה אמין , סבבה , אם לא , מה אכפת לי מה הגופי ביטחון של ארה"ב אומרים ? מי אמר שזה נכון ?
אני מכיר המון מקורות על מלחמת ששת הימים שמדברים על העבודת נמלים שעשו בכמעט כל תחום להתכונן למלחמה ההיא , הידע על הטופוגרפיה בסיני ומצרים, אני יודע בבירור(על סמך עדויות בלי קשר לנושא זה של מפקדי חיל האוויר אז והמתכננים )שהטייסים של חיל האוויר התאמנו כל יום על הפגזת המטרות שהם הפגיזו בהדמיות ותרגילים שוטפים במשך המון זמן לפני המלחמה .אז מה אתה מבלבל לי במח . אתה מוזמן לראות את הדוקומנטרי הזה http://youtube.com/watch?v=wy5L3GPy7JQ&feature=related  שמסביר קצת על הנושא בפרספקטיבה נורמלית (ולא מגמתית כמו שלך)

אני מקבל את הגרסא שמקובלת על כל העולם (הרציונלי) , אתה זה זה שמחפש מקורות אפלים ונידחים שאף אחד לא מכיר שיאשרו את דעותיך

חלק מהטענות האלה שלך מזכירות לי את אלה שמסתכלים על כל דבר כקונספירציה (אני לא אומר שאתה כמוהם, אני אומר שחלק מהטענות שלך לא רחוקות מההגדרה הזאת)

ז) כבר עניתי על זה בסעיף ב בהודעה הקודמת .

ח) זה עניין של פרספקטיבה ,לא אמרתי שאין מה לשפר , זה לא אומר שאנחנו לא עצמאיים כלכלית, אנחנו כן . זאת אומרת,אנחנו לא תלוים במדינה אחרת בכדי לעמוד על הרגליים . הכלכלה שלנו מצוינת ,ברוך השם

ט)"זה בדיוק מראה עד כמה אתה באמת מבין בחשיבה צבאית של המאה ה-20 ותחילת ה-21,"

מה בדיוק ? "אסטרטגיה וטקטיקות צבאיות נכונות , כגון קוים פנימיים ,יכולים להגן היטב על שטחים קטנים, על אחת כמה וכמה אם יש הבדל טכנולוגי עצום בין ישראל לשכנותיה , ואם היא יכולה להתקיף מראש כל נסיון התערבות של מעצמות שינסו לעזור לערבים "
?
קוים פנימיים יכול לשמש היטב מדינה שמוקפת באויבים (כמונו) ונותנת יתרון של סדר עריכת כוחות מהיר יותר פי כמה וכמה מונים - מהקוים החיצוניים שלהם נדרש הרבה יותר זמן להגיע ממקום למקום ולשלוט על כוחותיהם בצורה מערכתית רחבה.

הטופוגורפיה של ארץ ישראל ,אפילו במידותיה המצומצמות כמו היום - מאפשרת קלות יחסית לבלימה של כוחות גדולים המנסים לפלוש אליה , ברור שלא צריך להגיע למצב של איגוף וכיתור , אלא צריך להכות בהם לפני שהם מספיקים אפילו להתארגן לMASSING . אבל אין שום סיכוי שהמעצמות יוכלו לעזור למדינות אויב קרובות בלי שאנחנו נוכל להשמיד את כל הכוחות שהם מביאים לאיזור בכמה פצצות מדויקות, לפני שהם יספיקו "לפתוח מזוודות"

למצרים ולסעודיה יש יכולות מסוימות, אמנם ברמה בין לאומית הם לא משהו בכלל , אבל מכיוון שהם קרובים לגבולנו בהחלט לא צריך לזלזל בהם (ולא אמרתי שצריך) אך בכל זאת, להשוות את היכולות הצבאיות שלנו לשלהם , זה בדיחה גרועה . הצבא שלנו הרבה יותר מתקדם .

אפילו אם היינו משתמשים בבדיוק אותו ציוד - עדיין הציוד שאנחנו מתקינים על הציוד שהיינו "קונים" מאותו מקור - הוא יותר מתקדם ונותן יותר אפשריות , מאשר יש להם

הכוחות שלהם פרוסים בפנינו כמו ספר פתוח . אפשר למחוק את הצבאות שלהם תוך יום (אני חוזר ומדגיש) אם יש צורך בכך .

"בעניין מלחמת קוריאה, זה שהסינים הדפו את האמריקאים אל תוך דרום קוריאה זה ידוע, אבל לא טרחת להציג את התמונה בכללותה, ולכן ידידי, עירערתי על יושרך האינטלקטואלי (ואני עדיין מוסיף לעשות זאת עתה)."
תיארתי את המלחמה בקווים כלליים , אתה לא ידעת את זה מסתבר, כי אם כן לא היית טוען שזה השטות הכי גדולה ששמעת (או משהו בסגנון) וטוען שזה מראה שאני בכלל לא מבין על המלחמה ההיא
קיצר , נתפסת בטעות , זה לא היה חייב להיות סיפור , אתה מתעקש שזה יהיה . אם היה לך יושר אינטליקטואלי כה רב כמו זה שאתה דורש ממני , היית יודע שציינתי שהאמריקאים הדפו את הסינים אחרי שהתארגנו מחדש , כי היית טורח לקרוא מה שרשמתי(כבר בהודעה הראשונה שכתבתי על המלחמה הזאת)

"לסינים בזמנו לא היה כל יכולת לפגוע בארה"ב גופה,"

היה להם יכולת לפגוע בחלקים בארה"ב בדיוק כמו שליפנים היה .היה להם חיל אוויר (שהחל מ51 כלל גם מטוסים רוסים מתקדמים ו56 הם כבר פיתחו תעשייה שידעה לחקות את המיגים) אך בכל אופן לא אמרתי שהם איימו על ארה"ב גופה  ממש אלא , שכל כח אמריקאי באסיה היה מותקף ,והסינים לא היו נותנים לאמריקאים לסגת , אלא שום מקום לא היה בטוח להם וזה היה מלחמה כוללת, להבדיל מהמהלכים המצוצמים שנעשו (הסינים ממש לא השתמשו בכל יכולותיהם )
חוץ מזה, לארה"ב בתקופה ההיא לא היה יכולת לכבוש את סין

« עריכה אחרונה: אפריל 03, 2008, 21:34:17 על ידי hebraic »
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המשך הדיון ביני לבין נץ
« להגיב #1 ב- : אפריל 07, 2008, 03:08:25 »
קודם כל קישור לדיון כדי שיהיה רצף: http://hayamin.org/forum/index.php?topic=12643.0

ועכשיו לתגובתי:
א.) בעניין הפרסים, אני אחזור על מה שאמרתי כבר, גם בעניין סטוק הטילים האיראנים ויכולות הייצור והביצוע של הטילים הבליסטיים שלהם בטווחים המכסים את שטח המדינה, ראיתי מסמכי מודיעין מסווגים (לדוגמא, "חוברת לימוד מודעיני על משמרות המהפכה", שכידוע הם אלו שמפעילים את זרוע הטילים הבלסיטיים האיראני, חוברת זו הונפקה מטעם מודיעין מז"י באוגוסט 06' וגם אליבא דהתחשיב ההוא לאיראן ישנם יותר טילים המכסים את ישראל ממה שליברמן אמר בתקשורת והנתונים שנתקלת בהם באתרים באינטרנט)  וחלקם בעלי סיווג מאוד גבוה והראיה לכך היא שהם היו נעולים בכספת במשרד של קצין בדרגת אל"מ, יותר מזה אני לא יכול להרחיב, ולגבי הסורים התחשיב לא כלל את טילי הפרוג הישנים אלא רק את הטילים בעלי טווח של 300 ק"מ ומעלה קרי:
פרוג 7 וטילי הסקאד לסוגיהם (B, B משופר, C, C משופר, D ו-D משודרג דרך סין לרמת יכולת של ה-CSS-2).
למעט תיק דבקה אינני מזלזל באתרים שאתה מביא, אבל, ברגע שיש לי מידע קונקרטי הסותר מיניה וביה את המידע הגלוי שאתה מביא, ממילא המקורות שלי גוברים על אלו שאתה מציג, אתה יכול להאמין ואתה יכול שלא, זה לא מטריד אותי כהוא זה, לי יש אנשי קשר שיכולים לאשר את הנתונים שהבאתי במרחק שיחת טלפון, אתה יכול להציג זאת בצורה סרקסטית "אפילו אם תתן לי את המספר של הרמטכ"ל" ואתה הרי יודע שאין לי אפשרות להציג לך את החוברת פיזית כי זה יהיה עבירה חמורה על כללי בטחון שדה (קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשזה נעשה באינטרנט), אבל כאן הן בעניין הנתונים על הסטוק האיראני וההתקדמות הטכנולוגית שלהם בייצור טילים בליסטיים (זה גם קשור קשר גורדי לנושא טילי החץ עליהם גם נסוב המשך הדיון שלנו) והן בעניין הסורי,  הזלזול שלי ב"מדינת" ישראל נובע ממידע מוצק ולא מספקולציות, על אף נסיונך לסתור את ממצאי על ידי הבאת מקורות גלויים עם מספרים ממעיטים, צר לי ידידי, אבל שאני מאמת בין מקור גלוי אינטרנטי המתבסס על מידע גלוי לציבור הרחב, מול מידע מסווג שבידי, אני לא צריך להוסיף לחברי הפורום שקוראים את הויכוח הזה, איזה מקור יותר מדויק, ויותר קרוב לממצאים בשטח.

ב.) זה שחלק ניכר (לא בטוח שרוב, אבל אחוז גבוה כן) מהטכנולוגיות הצבאיות של ארה"ב  מקורם במדענים יהודיים, לא הופך את זה להישג ישראלי, יהודים אלו אינם אזרחי ישראל, לא למדו במוסדות להשכלה גבוהה ישראליים, לא קיבלו מימון ישראלי, לא חקרו במעבדות ישראליות, לכן אין בין זה ובין ישראל כל קשר.
ועתה לשביט, ארה"ב של אמריקה הסכימה ביודעין להשאיל את המדענים הללו ואת הידע ומקורות המחקר שלהם לידי ישראל, זה שארה"ב לא עקבה אחרי כל פיפס של התקדמות ודרשה דיווחים, לא אומר שאין בכלל לאמריקאים יד ורגל בדבר, גם אם ברמת מסגרת העל מתנוסס על הפרוייקט דגל כחול-לבן.
נעבור עתה למערכת החץ, אתה שוב מפספס את התמונה הכוללת בשם ההתמקדות שלך ברמת הטיל האינדיווידואלי.
הביקורת שלי היא ברמת כל המערכת כקונספט, הן ברמת הכדאיות הכלכלית, הן במישור האסטרטגי, הן ברמה הגיאו-פוליטית, והן ברמה הטכנולוגית (MIRV, חימושי משנה באם מדובר ברש"ק ביולוגי, ג'ירוסקפוס של הגרסא המשודרגת של טיל הסקאד D, וכן טיל CSS-2, מהירות העולה על חמש מאך, וטיל תלת שלבי ICBM) הביקורת הטכנולוגית מבוססת על הספר (שעדיין אתה מתעקש שלא לקרוא, פחד סמוי?) וכן על מאמרים מאוחרים יותר (לאחר פיתוח ה-חץ 2) של הכותבים השונים שכתבו בספר.
ושוב, בהשוואה למעצמות ויכולותיהן האנטי-בליסטיות,
1.) רוסיה- הגרסה הכי מתקדמת של מערכת ה-TOR החמושה בראש נפץ גרעיני! והמתוכננת לפגוע בטיל תוקף בעודו מחוץ לאטמוספירה (שלא כמו מערכת החץ, כפי שכבר כתבתי ואתה מתעלם).
לרוסיה גם מגוון יכולות BPI (חלקם בשלבי פיתוח מתקדמים).
2.) ארה"ב- מערכת ה-AEGIS (הימית) ומערכת ה-THAAD (היבשתית) מותאמים לתקיפת טילים גם כן מחוץ לאטמוספירה והשיגו השגים נאים ביותר בנסיונות שבוצעו בהם במהלך השנתיים האחרונות, לצד זה גם כמובן פריסת הציים האמריקאים דבר שמקנה להם יכולות BPI מתקדמות בקרבתם למדינות השיגור הפוטנציאליות, וכן המשך הפיתוח של יכולות ה-BPI החלליות שממשל בוש הוריד ברמה ניכרת את ההגבלות על ייצור מחקר ופיתוח שלהם מול המדיניות של קודמו האוויל קלינטון.
הס מלהזכיר שהאג'נדה האמריקאית בקיומו של מערכת החץ היא ברורה ביותר ומטרתה היא בעצם תוספת כיסוי נדבכי ברמת ההגנה הזירתית על האינטרסים והכוחות האמריקאים הפרוסים באזור, כל זה בהנחה שטיל החץ יגיע לקצה המימוש של יכולותיו הטכנולוגיות כפי שהועידו מלכתחילה מתכנניו, אז אם אתה מתעקש על הנצרכות הקיומית של המערכת כשזו משתלבת במארג ההגנה האמריקאי הכולל, בכל שלבי המסלול הבליסטי של טיל עוין, אזי יכול להיות שיש צדק דבריך אבל זה מסנדל אותך כי אתה תצטרך להסתמך על אמריקאים ועל המטריה המגוננת שלהם ביום סגריר, ובזה ידידי מתגלם עוד פן של הוואסליות הקוגניטיבית של המדינה, כך שאיך שלא מסתכלים על זה ידידי, בויכוח על טיל החץ זה עתה ביצעתי עליך Checkmate.
3.) סין- ישנם גם שמועות עקשניות שגם סין פיתחה מערכות מתקדמות נגד טילים בליסטיים וכן גם התקדמות משמעותית בפיתוח לוחמת חלל הדבר נותן להם יכולת קריטית ביירוט BPI.

עתה, להבדיל משלוש המעצמות שזה עתה מניתי שפתחו ומפתחות את המערכות בעצמם, ישראל מפתחת את החץ יחד עם האמריקאים ועל בסיס מימון אמריקאי, כך ששוב, כל זה לא הופך את ישראל למעצמה, ארה"ב גם יכלה באם רצתה בכך, לפתח את מערכת החץ יחד עם ליכטנשטיין, סן מרינו או מיקרונזיה.
נעבור עתה ידידי ליושר אינטלקטואלי וטילי הסקאד, הג'ירוסקופים המותקנים בסקאד B הם בגוף הטיל המשלח שמטרתם להציב את הטיל במסלול הנכון בסיימו את שלב התאוצה מחוץ לחלל לפני התנתקות ראש הקרב, הג'ירוסקופ שאני מדבר עליו מותקן ברש"ק עצמו ולא בגוף הטיל שמותאם לטילי סקאד C ו-D, ומטרתם לשנות תוך כדי נפילה את תעופת הטיל כדי לבלבל מערכות אנטי-בליסטיות.
אגב, אני כן מודה שלטיל סקאד B המשופר התקינו הצפון קוראנים ג'ירוסקופ גם ברש"קים המתאימים לטיל הזה, אבל, כמובן בטיל סקאד B המקורי על פי הודעת היצרן הרוסי, אין ג'ירוסקופים ברש"ק המותאם.
לגבי טיל חץ 2, מודה, טעות שלי, כוונתי הייתה לטיל חץ 1 שאיננו מסוגל לטיל הסקאד D, וכן אני מזכיר לך (גם מזה אתה בוחר להתעלם) רוב מיניינם של טילי החץ שבידי ישראל הם טיל חץ 1 ולא חץ 2, כך שאם עושים חישוב מתמטי מהיר, מתוך סך כולל של בין 90-110 טילי חץ שישראל מחזיקה בהם כיום רובם נמצאים במחסנים ומיעוטם בלבד נמצא ליד ובתוך סוללות השיגור, כשמתוכם הרוב הם טילי חץ אחד, ז"א בחישוב מהיר, מטח של 20 טילי סקאד D החמושים בנשק בלתי קונבנציונלי, ושלום עליך נפשי, ובעניין הבעיה של מערכת החץ עם נשק בלתי קובנציונלי (שלא הוכח יעילותו ולו פעם אחת, כל הניסויים היו נגד רש"ק קונבנציונלי) ראה המאמר הבא: http://www.nativ.cc/march07/lorber.htm וראה במיוחד את הערה מספר 22 בתחתית המאמר.
ועתה לספר, א.) הספר אינו מגמתי כלל וכלל, בשל כמות האנשים הכותבים בו וכן מגוון הדעות המוצגות בו.
ב.) יושר אינטלקטואלי אומר, שאתה אומר שאתה הולך לקרוא את הספר ומשיב תשובה רצינית לאור קריאה ביקורתית שלו ולא ירי מהמותן לפני שבכלל קראת מילה.
ג.) ושוב, בפעם החמש מאות, הניסויים המוצלחים לא סותרים ולו מילה מהנאמר בספר.
ד.) ההדגמות שלי מבוססות על הנאמר בספר ולאור מאמרים מאוחרים שהוסיפו לכתוב הכותבים השונים בספר בשנים מאוחרות יותר.
מר אנטי-יושר אינטלקטואלי, לא טענתי ולו לרגע שיש לי דוקטורט בנושא ולא טענתי שההבנה שלי עולה על מומחי בליסטיקה/פיזיקה/אסטרופיזיקה אבל בהחלט מותר לי להתלות באילנות גבוהים כאשר אני משיג על המערכת, ולכן הביקורת שלי על המערכת נובעת מדעתם המלומדת בנדון, לא טענתי לרגע שזה מסקנה שהגעתי אליה אחרי מחקר בפועל של הנושא מקרוב, לא טענתי שהייתי מעורב בפרוייקט, לא טענתי שאני מומחה בעל שם עולמי לנושא (וגם אתה לא ממש עונה להגדרה הזו), אבל נתליתי באילנות גבוהים בנדון בויכוחי איתך, דבר לגיטימי ואיננו ממעיט ולו בפורמיל מיושרי האינטלקטואלי.
ואני עדיין מתעקש על כך שכל מה שהבאת לי בנדון זה טיעונים ברמה של Ynet, מר אנטי-יושר אינטלקטואלי.
כנראה באמת הסתחררת מהעובדות, או כמו ששמעון פרס אמר: "ההסטוריה איננה רלוונטית", אז מר אנטי-יושר אינטלקטואלי, אם אתה מתעקש, זו באמת התייחסותי האחרונה בהחלט בעניין מערכת החץ עד שאתה תקרא את הספר ותגיב עליה, ולכן אני לא אמשיך לבלבל אותך עם עובדות.
התלוננתי על החץ, אחרים התלוננו על החץ לפני, גדולים טובים וחכמים ממני התלוננו על החץ ואתה לא הבאת תשובות רציניות וסירבת לראות את התמונה הכוללת.
לא התעלמתי מהנאמר בפס או בגלובל סקיוריטי או לכל הנאמר במקורות שהבאת, אבל, הם לא נותנים מענה לבעיות המאקרו שהעליתי.
קודם כל לערבים יש טילים בליסטיים במהירות העולה על 4 מאך, לגבי האיראנים (בטח ובטח לגבי צפון קוריאה) ישנם טענות עקשניות שהם חצו את רף ה-5 מאך, ואיראן הם לא ערבים, וכן לגבי טיל תלת שלבי, טילים אלו כבר נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים באיראן (צפון קוריאה כבר מחזיקה בטילים מבצעיים שכאלה).
טיל חץ 2 מסוגל להתמודד עם 2 ראשים, לא עם יותר מכך (אפרופו MIRV).

את ידיעותיי בתחום האסטרטגיה, והחשיבה הצבאית כבר השגתי עוד הרבה לפני שבכלל שמעתי על ד"ר מילשטיין (ולא הוא לא המורה שלי, אינני לומד אצלו באופן ישיר באקדמיה, אבל שמעתי כמה וכמה הרצאות שלו, "איזהו חכם הלומד מכל אדם").
ואני לא טענתי ולו לרגע שאני צריך את הד"ר כדי שילמדני תורת חשיבה צבאית ואסטרטגיה, מה שכן אמרתי זה שאני מאמץ את ביקורתו וביקורת בכירים רבים לשעבר בצבא (שכבר פרטתי את שמותיהם בפניך) על לימוד, מחקר והפנמה של האלמנטים האלה בצה"ל במיוחד ברמות הפיקוד העליונות.
אי אפשר לתקן ליקויים בהינף יד, זה תהליך של שנים של לימוד, השקעת כספים, הטמעה בקורסים, פתיחת אקדמיה צבאית להכשרת קצינים ראויה לשמה, הכשרת מדריכים, הבאת מומחים, כתיבת ספרים וחומר מקצועי בחוברות וניירות עמדה והטמעת חשיבה מאקרו אסטרטגית ברמות הפיקוד העליונות של הצבא (מרמת מפקד אוגדה ומעלה).
אם אתה מבין במאקרו אסטרטגיה וחשיבה צבאית, היאך העלית את השאלות הללו בתגובתך הקודמת?
אתה רוצה מאמרים ספיציפיים של מילשטיין? אהלן וסהלן- בבקשה:
1.) http://www.global-report.net/um/?l=he&a=10621
2.) http://www.global-report.net/um/?l=he&a=11338
3.) http://www.global-report.net/um/?l=he&a=11339
4.) http://www.global-report.net/um/?l=he&a=38441

כל היכולות שיש למערב יש לנו? באמת? לישראל יש צוללות גרעיניות? לישראל יש קבוצות קרב ימיות עם נושאות מטוסים מונעות גרעינית? נושאות מסוקים? זרוע מפציצים אסטרטגי? B-52? אלפי טילי טומהאוק? לוחמת חלל? תחנת חלל? מעבורות חלל? אלפי טילי שיוט? 20 דיוויזיות ממוכנות? דיוויזית התערבות מהירה שניתנת לפריסה על כל ציודה בכל נקודה ברחבי הגלובוס תוך 24 שעות? מפציצי חמקן B-2? חיל נחתים?

מקצועיות שאין לנו?
אקדמיה צבאית להכשרת קצינים ראויה לשמה, לימוד תורת המערכה ברמת המאקרו למפקדי אוגדות, תרבות הפקת לקחים מנצחונות כמו גם מהפסדים צורמים, לא תרבות ה"סמוך" ו"יהיה בסדר" אלא תרבות של לימוד, הפנמה, הטמעה, אינדוקטרינציה, אחריותיות, שיתוף אינטנסיבי של מכוני מחקר והמערכות הרלוונטיות.

רק להשמיד את האויב? ילד קטן? נו באמת, הבאתי לך את "פרוייקט דניאל" בתור דוגמית כדי שתבין למה אני מתכוון בתור חשיבה אסטרטגית ולמה צריך צוותי חשיבה ומכוני מחקר שיעסקו בזה.
ואם כך אתה רואה את תפיסתי האסטרטגית, אזי ידידי אתה טועה ובגדול.
לישראל יש יכולות הרבה יותר גדולות משל צפון קוריאה? הבה נראה:
לישראל שיגרה לוויינים לחלל וקוריאה עדיין לא (אבל פוטנציאלית יכולה, איראן כבר עשתה זאת).
לקוריאה ישנם 11000 קני ארטילריה כבדה המכוונים אל עיר הבירה של האויבת שלה מדרום, לישראל? יוק!
לקוריאה צבא סדיר של מעל מליון חייל, לישראל? אפילו לא קרוב כולל מילואים.
ואפרופו ייצור עצמי והמוני לשעת חירום!!! ישראל לא מייצרת את מה שהיא באמת צריכה, אפילו לא קרוב, עצם אי-היכולת של התעשייה הצבאית הישראלית לעמוד בסטנדרטים של ייצור המוני בשעת חירום היא עובדה ידועה, וכבר הבאתי לך את מכלול הבכירים שמודים בכך והודו בכך בעבר הלא רחוק.
אתה בוחר לקרוא לזה קישקוש ללא כל אסמכתא, לא רציני בעליל.
ישראל תכבוש שדות נפט כשתהיא תבצע מספר רב של צעדים כלפי פנים (בתחילה) כדי לחסל שיטתית את החונטה השלטת שקובעת את מדיניות הפנים בעוד היא עצמה איננה חייבת דין וחשבון לציבור, אחר כך כמובן יגיע גיבוש עצמאי!!! של מדיניות החוץ, עמידה איתנה, התנהלות כלכלית נכונה, ובסופו של תהליך הגעה למעמד מעצמה שכל כך מגיעה לנו.
בעניין ה-G8, יופי, עכשיו הבנת את ההבדל המרכזי, הכנסות ממיסים ( וכן מייצוא, מתיירות, שירותים ושוק פנימי גדול) תעשייה של עשרות מיליונים, בדיוק, פה קבור הכלב, ברגע שיהיו בישראל 20 מיליון יהודים, אז אולי יהיה אפשר לדבר על מעמד של מעצמה (ולצורך זה גם חייב לבוא מדיניות של עידוד ילודה כולל בקרב העם היהודי).
ואפרופו כלכלנים, מדינת ישראל עדיין נחשבת מדינה מתפתחת ולא מפותחת, זה הגדרות של ה-OECD, לא שלי.
אז נא להעמיד דברים בפרופורציה.
עתודות משאבי טבע, הם אכן עוד קריטריון חשוב למעצמתיות, כמובן שזה לא הכרח בגלל שזה אלמנט שחייב לבוא עם עוד שורה ארוכה של מדדים  שעל המדינה הנמדדת לעמוד בהם (כפי שכבר אמרתי לך בעבר, רק אתה מסרב לחבר בין כל האלמנטים לשיפוט כולל אלא מפרק כל אחד לגופו באופן דמגוגי).
מדינות אפריקה רבות הן הוכחה לכך שעתודות משאבי טבע (שיש להם מהן למכביר) שלא דיי בעתודות אלו בכדי להחשב מעצמה.
עצם העובדה שארה"ב ועוד מעצמות אמיתיות קונות חלק מחומרי הגלם שלהם ממדינות אחרות, לא משנה את העובדה, שיש להם רזרבות גדולות של חומרים אלה בבית, וכן מחצבים לכרייה, רק שהם מעדיפות לנצל קודם את המחירים הנמוכים של המדינות המייצאות את חומרי הגלם הללו (אפריקה, דרופ מזרח אסיה, ורוסיה בעיקר) לפני שהם עצמם כורות את המירב מתוך משאביהן המקומיים, מה שישראל אין, ובשעת חירום אם יהיה חסימה של דרכי הסחר, או צרכים הולכים וגדלים של התעשייה, לישראל מהר מאוד ייגמר המענה.

אני לא מחקתי שום דבר מההסטוריה של מלחמת קוריאה, ואף לא טענתי ששיקרת בעניין הסיני, מה שכן אמרתי ששכחת להוסיף שהיו על הכוחות האמריקאים מגבלות בקשר לתקיפה מעבר לגבול הסיני אי לכך ובהתאם לזאת, אם קודם לכן לא אמרתי ששקרת, מר אנטי-יושר אינטלקטואלי, אזי עכשיו אתה שקרן עם דיפלומה.
ואל תבלבל לי במוח.
הטענות שלך הם שהופכות פתטיות מהודעה להודעה ולא זו אף זו, אלא שהם כמעט חוזרות על עצמן כמו פטיפון שבור, ללא שום טיעונים משכנעים.
ואני עדיין עומד על כך שיכולת ההבנה ההסטורית שלך לוקה בחסר.
וכל העובדות שהבאת עדיין לא משנות דבר, ועדיין לא מוכיחות דבר לגבי כושר ייצור המוני, הגדרה שאגב, אתה לא מתמצא בה יתר על המידה, במיוחד לאור הלימוד מההסטוריה דבר שאתה לא עושה או שכנראה פשוט לא מסוגל.
לגבי חוסר עמוד שדרה לאומי של אלה המכונים "ראשי ממשלה" היא נגזרת של הרוח הנושבת מהחונטה השלטת במדינת ישראבלוף, להאשים ישירות איזה ליצן תורן המאייש את המשרד של "ראש הממשלה" זה פשוט כמו לרצות לחסל משפחת מאפיה ולירות רק במנהל החשבונות שלה.
ולכן אני מנסה לשדר לך בפעם המי-יודע כמה, שלא רק חסר פה נואשות אלמנט העצמאות, אלא שגם המערכת הפוליטית והעומד בראשה אינם רלוונטיים.

ג.)1.) זה שאנחנו מסוגלים לשגר לווינים זה עדיין לא הופך אותנו למעצמה, הגם שישנם מדינות ספורות עם המסוגלות הזו (עם כל הכבוד, שיגור של 1-2 לווינים פר שנה שגם אחת לשלוש נכשלת, וגם חלקם משוגרות ממדינות אחרות כגון רוסיה, הודו וברזיל, היא הוכחה נצחת שזו לא בדיוק מעצמה).
2.) הספר נכתב אחרי שכבר החלו ניסויים (אני מדבר על המהדורה השנייה).
3.) ישראל עשתה דברים ספורים מאוד שהכעיסו את הממשל האמריקאי אבל נתמכו בחלק ניכר ואפילו רוב אצל שני בתי הקונגרס (כידוע בארה"ב יש באמת משמעות למושג: "הפרדת רשויות" ו"איזונים ובלמים" בדמוקרטיה אמיתית).
מדינות ברית ורשה, הממממממ רומניה של צ'אושסקו ויוגוסלביה של טיטו קצת מפריכות את התזה שלך.
ושוב אני מזכיר לך, למרות כל היכולות של מדינת ישראל, ברגע הואסליות שלך היא קוגניטיבית שלא תלוי ב"ראש ממשלה" כזה או אחר, ממילא היכולות הם נוצות מהודרות לטווס חולה, אני כבר אמרתי לך בעבר שאני בהחלט מסכים שאין זה וואסליות פיזית אלא קוגניטיבית, דבר שמצריך שינוי פסיכו-מדיני אצלנו ללא כל תלות במדינה אחרת.
אה, ושכחת את "אביב פראג" 68'.
4.) 1.) עצם הבנייה במספנות גרמניות ולא באמריקאיות איננו נתון רלוונטי לדיון.
2.) אי אפשר להשוות לצוללת אחרת? אינני בטוח, לסינים לאנגלים ולצרפתים יש צוללות דיזל (מייצור עצמי) לא רעות בכלל.
3.) 8000 מייל זה עדיין לא מתקרב למסוגליות של צוללת גרעינית.
טווח זה רק אחד האלמנטים, הבה נזכיר עוד כמה הבדלים כבירים בין צוללת דיזל לגרעיני.
גרעיני מספק אוויר לנשימה ומים לשתייה באופן בלתי פוסק, בעוד דיזל לא.
צוללת גרעינית יכולה להיות שקועה מתחת למים משך שנה ללא הגעה לעומק פריסקופ/שנורקל.
בעניין טילים בליסטיים, אני היטב יודע שישראל יכולה לפגוע בכל נקודה בגלובוס ואמרתי את זה כבר בהודעות הקודמות.
אני היטב מכיר את המקורות על הניסים ואי-סמיכה עליהם אני רחוק מלהיות תינוק שנשבה, אז נא לא לזלזל בידע התורני שלי.
אני בוטח בה', אבל עצם הטיעון שלך שהגיוני ללא שום מעשה ניסים שישראל תנצח את כל מדינות ערב כיום תוך יום לחימה בודד, זה להסתמך על נס, אין לזה כל הסבר אחר, עצם מתן הערכה רציונלית ללא שום הסתמכות על ניסים, איננה אומרת שאין צורך או הכרה בזה שה' לצד העם היהודי העם הנבחר, "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון", לא מיניה ולא מקצתיה, פשוט עצם העירבוב שלך בין הניתוח הראציונלי הקר לבין התערבות אלוקית גרמה לי להגיע למסקנה שאתה מסתמך באופן כרוני על ניסים ומתיימר לדעת מראש שהם אכן יקרו , אם אתה טוען שלא כך המצב, אז בסדר גמור, סו בי איט.
וזה לא אישי.

ד.) עיין דו"ח ארל ווילר, ברגע שיהיה לך המידע, תחזור אליי.
בעניין אשכול, הוא נתן לאלופים להמשיך כל עוד לא הייתה התערבות מצד ברית המועצות, ברגע שזו הגיע, ההתקדמות נעצרה (ככה זה כשאתה וואסל בתמונה עולמית של מלחמה קרה בין גושים).
והנה לך, חשפת עוד פן של האי-מעצמתיות של המדינה, שאין לה אפילו היכולת להאכיל בלחם את ההמונים מחיטה מקומית (או שכנראה אתה רוצה שיאכלו עוגות בשעת חירום, היבריאכ אנטואנט), ולכן החשש מבצורת שם הוא אקוטי.
המקור לציטוט של לוי אשכול, הוא מאמר של מקור ראשון "מוינוגראד עד אשקלון-גראד" http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%9B%D7%A9%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%95+%D7%9C%D7%95+%D7%A9%D7%99%D7%A9+%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%AA+%D7%94%D7%95%D7%90+%D7%A9%D7%90%D7%9C+%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94.+%D7%90%D7%99%D7%A4%D7%94+%D7%9C%D7%90%3F+-+%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%95+%D7%9C%D7%95+-+%D7%91%D7%A0%D7%92%D7%91+%D7%94%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%2C+%D7%91%D7%A2%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%9D%2C+%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C.+%D7%90%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%9C+%D7%90%D7%9E%D7%A8%3A+%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%A2%D7%AA%D7%99.+%D7%A4%D7%97%D7%93%D7%AA%D7%99+%D7%A9%D7%97%D7%A1+%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94+%D7%99%D7%A9+%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%AA+%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%93-%D7%95%D7%95%D7%A1%D7%98&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta= המאמר כרגע לא עולה משום מה, כנראה תקלה באתר.

ו.) הסרט לא מזכיר מי ביצע את גיחות הצילום שהביאו לתצ"אות המדוייקות שאפשרו את ההכנות ואת האימונים לפגיעות המדוייקות במסגרת מבצע מוקד, לא הבאתי לי מקור הסותר את המידע שהבאתי, אשמח אם תמציא לי מקור ברור שטוען מפורשות על סמך מידע מבוסס שמי שביצע את גיחות הצילום היו מטוסי חיל האוויר שלנו.
וסיפור הליברטי מסריח משורש ועד קצה, לא טענתי שכל האמת נמצאת בטיעונים בסרט שהבאתי, אבל אני כן אומר שיש צורך לחקור לעומק את הנושא, וכן במקור שהבאתי על הסרט של ה-BBC, הבכירים הישראלים ממלאים פיהם מים לנוכח השאלות הנוקבות, אם הכל גלוי (כדבריך) אזי למה להכחיש או לשתוק לנוכח השאלות הללו?
אני לא מחסידי ברי חמיש או תיאוריות קונספירציה הזויות (JFK, הנחיתה ברוזוול, אזור 51, רפול, ההגזמות בסיפור של רבין אליבא דחמיש, הנחיתה על הירח ה-11 בספטמבר, הצוללת דקר, משולש ברמודה וכו'), אבל, ההסטוריה מונה מספר קונספירציות שאכן התרחשו בעבר (מיוליוס קיסר ועד ה-20 ביולי 44' פון שטאופנברג) כך שישנם דברים שהם בגדר ההגיון וצריכים התעמקות וחקירה (זה וחיסול רבין אליבא דהמערערים הראציונליסטים כגון נחום שחף, בועז מושקוביץ וכו') וישנם דברים שהם טיעונים הזויים ולעיתים אף בלתי שפויים.
לנפנף כל דבר כהזוי הוא מדרכי החונטה של הבוגדים משמאל וקומסומול, לא הייתי מצפה לשמוע זאת מאחד המחזיק מעצמו כהניסט.

ח.) כנראה שכל הויכוח בינינו הוא עניין של פרספקטיבה, ולכן אם אתה באמת רוצה לסיים הדיון בזה, אז Be my guest.

ט.) קווים פנימיים הם רלוונטיים כל עוד יש לך עומק אסטרטגי בתור גיבוי (מה שלישראל אין, ראה דו"ח ארל ווילר).
צר לי אבל ממקורות מודיעיניים וכן אם להתייחס לדבריהם של מתן וילנאי ו-ח"כ ד"ר יובל שטייניץ (יו"ר ועדת החוץ והבטחון בעבר וחבר הוועדה בהווה) הפער בין במצרים לבין "צה"ל" הוא לא כל כך משמעותי כיום והם כן מהווים איום רציני עלינו, יותר מאי פעם, כל זה כמובן ללא צורך להזכיר את הסד"כ שלהם.
הצבא המצרי http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_Army
אני מכיר בעובדה שלישראל יתרון מסוים באש מנגד על ידי חמ"מ (חימוש מונחה מדויק) שמטרתו להנחית מכה קטלנית על מקומות התאספות הכוחות הפוטנציאליים לקראת תקיפה מצד מדינה ערבית כלשהי, אבל, כאן נכנס לתמונה אמצעי ההטעייה שמדינות ערב עושים בהם שימוש נרחב ושמטרתם בעצם לגרום לישראל לבזבז את היתרון הזה על מטרות דמה ו/או על מטרות בעלות חשיבות משנית בתמונה הכוללת, לדוגמא בסוריה, זה עקרון שהוטמע באופן חזק ומשמעותי בתורת הקרב המועדכנת שלהם לאור לקחי לבנון 06', דהיינו דוקטרינת "הקרב הקרוב".
ואני עדיין לא קונה את העניין הזה כאילו ניתן להשמיד אותם צבאית תוך יום לחימה אחד ללא נס גלוי, אף גנרל שפוי לא יאמר שטות שכזו או שמא אתה מתיימר להיות ג'ורג' פאטון הבא.
נעבור עתה למלחמת קוריאה, מר אנטי-יושר אינטלקטואלי, לא כתבתי שאמרת שטויות, אלא צחקתי שאמרת רק משפט בודד על מלחמת קוריאה (על ההדיפה הסינית) ולא פרטת מעבר לכך לכן אמרתי: "זה כל מה שיש לך לאמר על המלחמה?", אחר כך הבאת את המקור, מויקיפדיה באנגלית, שבטעות דילגתי על שורה, טעות שלי, קורה.
במקור זה לא דובר על המגבלה האמריקאית מידי נשיא ארה"ב (המפקד העליון של הכוחות המזויינים) שלא לתקוף כלל מעבר לגבול הסיני (אלמנט שתרם תרומה משמעותית להצלחות הסיניות כנגד הכוחות האמריקאיים), לכן אמרתי בפשטות שהחסרת פרט חשוב.
אז נא לא להוציא את דבריי מהקשרם, מר אנטי-יושר אינטלקטואלי.
היה להם יכולת לפגוע בכוחות האמריקאיים באסיה, לא בארה"ב גופה כפי שרק עכשיו אתה מודה (ויש בזה הבדל כביר בינם ובין היפנים בטח ובטח ברמת מאזן הכוחות ברמת הצי/חיל הים).
גם ארה"ב לא השתמשו בכל יכולותיהם, לשני הצדדים היה אינטרס להגביל המלחמה לזירה הנ"ל, אבל לא אומר שהיה לסין יכולת לפגוע בארה"ב גופה, בעוד לארה"ב כן היה, לארה"ב לא היה יכלות לכבוש את כל סין בשל העובדה שהיה להם את המלחמה הקרה על הראש והם היו צריכים לפרוס את מירב כוחותיהם במקומות אחרים, במיוחד לאורך מסך הברזל באירופה.
אבל כנראה שכאן גם נכנס אלמנט מוכנות ההקרבה של יו"ר (מזכיר) המפלגה ומנהיג סין מאו-טסה טונג, שאמר שהוא מוכן להקריב אפילו 300 מליון סינים (אחרי שהוא עצמו טבח ביותר ממאה מליון, זה לא מפתיע) וזה בדיוק הסיבה שגם ארה"ב לבסוף בחרה לתקוף את יפן גרעינית ולא לפלוש מתוך רוח ההקרבה הזו (אמנם בגרסתה היפנית, "בושידו" ו"קמיקזה" עיין ערך).

נ.ב.
בעניין התבטאויותיי אד הומינם, הדברים נאמרו בלהט הויכוח, זה לא היה בגדר ניבול פה (כמו חלק מסויים מחברי הפורום), זה נקיטת לשון חריפה לנוכח דבריך.
אם נעלבת אזי אני מצטער, יכול להיות שהייתי צריך לנקוט לשון יותר עדינה.
נעבור עתה להתבטאויות בפועל:
השימוש בביטוי: "ככלב השב אל קיאו" איננו מדמה אותך לכלב כלל ועיקר, זהו ביטוי, מטבע לשון, ניב שמטרתו להביע מטאפורה (עכשיו אני מרגיש מגוחך כשאני צריך להסביר לך את הדברים הללו, כאילו זה לא היה מובן מאליו), מטרתו לומר במילים אחרות שאתה חוזר על שגיאותך, חוזר לטעויותך, במקופם ללמוד מהם.
אין לזה שום קשר לכלב.
אם הייתי אומר עליך "היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו" אזי זה אומר שאני מדמה אותך לכושי או לנמר? אםב הייתי אומר שאתה מרבה לומר גוזמאות ונותן את הברון מנכהאוזן בתור דוגמא אזי זה אומר שאני מדמה אותך לגרמני? או קצין פרוסי?
על עניין היושר האינטלקטואלי, אני עדיין מתעקש, צר לי, לא חוזר בי, אני מתנצל אם אתה נעלב.
לא טענתי ולו לרגע קט שאתה חס וחלילה כופר, לא רמזתי זאת, לא החוותי זאת, כל שאמרתי שיש בזה אולי משהו שאתה מתיימר לדעת מראש על קיומם של ניסים הצריכים לבוא לעתיד, משל נביא היית, זה מה שהשתמע מתוך דבריך, אם אתה אומר שאתה לא, אזי אני מקבל את דבריך, סה טו.
לעניין איך לנהל ויכוח, בא לא נערבב שמחה בששון, הויכוח שלי איתך הוא לא תשובות הנתנות לשמאלן/מוסלמי פוטנציאלי, כבר חזרתי והדגשתי זאת בכותרת בקישור שלי לדיון בינינו.
לסיום אקבל זאת בהבנה אם תחליט שלא להמשיך את הדיון, פסח כשר ושמח, זה לא אישי, ואין לי דבר כנגדך ואינני מערער כהוא זה על עצם כהניסטיותך.

וכדי להראות שאין כאן דבר מה אישי,בכדי להפשיר את הקרח בינינו, אשמח אם תתן לי טיפים לעורך סדר לחיילים בודדים (דבר שאני צריך לעשות השנה) ואין לי נסיון בזה, אם יש לך תובנות או הצעות, אשמח לשמוע.
« עריכה אחרונה: אפריל 07, 2008, 16:06:43 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
המשך הדיון ביני לבין נץ
« להגיב #2 ב- : אפריל 13, 2008, 12:03:20 »
שלום נץ :

1)

אין בעייה , אם אתה צודק בעניין ויש להם יותר ממה שפורסם , אני בהחלט מוכן לקבל את זה (כפי שכבר רמזתי שאני מקבל את טענותיך בעניין המספר אצל הטילים הסורים)
פשוט בעניין הפרסים, אני יודע בערך על כך שהם פיתחו כמה חיקויים לסקאדים וחיקוים לנודונג צפון קוריאני , המספרים האלה לא עולים על שישים , כמו כן אני יודע שהם קנו בשוק השחור 12 טילים שמסוגלים לסחוב ראשי קרב לא קונבנציונלים ושהם עמלים לפיתוח יכולות כאלה בטילים שלהם
אבל מעולם לא קראתי מקור (כולל כזה שלא מתייחס לצנזורות צבאיות) שטוען שיש להם מאות טילים (בטווחים המדוברים) .
וגם בעניין הסורי אגב, אני די בטוח שקראתי מקור שטוען שיש להם בסביבות מאה וכמה עשרות סקאדים , אבל באמת אחרי הוויכוח נזכרתי בטילים אחרים שסביר להניח יש להם מתוצרת רוסית, כגון הפרוג וכו'(כי באמת בעיקר התמקדתי לפי מה שאני יודע על היצור העצמי שלהם)

אגב זה לא שאני לא מאמין לך , הסיבה היחידה שאמרתי שגם אם הרמטכ"ל יגיד שאתה צודק אז זה לא משנה  - פשוט התכוונתי שמכיוון שזה וויכוח ואתה דורש הוכחות ממני ,אז ראוי שגם אתה תביא דברים שאתה מסוגל לגבות - אם כן - אם אינך יכול לגבות (ואף לא דרשתי שתעשה זאת כמובן) את האמור בחוברת ההיא ,אז מה היא עוזרת לך בדיון שכזה ?
כמדומני כבר בהודעה הראשונה שכתבתי כתגובה על העניין עם החוברת הזאת כבר רשמתי שאני אכן מאמין לך , אולי בגלל שקצת התעצבנתי על הטון של הודעותיך אז קצת הסתרתי את זה ,ואם כן סורי , אבל הבקשה שלי שתביא מקורות שאתה יכול לגבות היא בהחלט סבירה (לכל הפחות - אם אתה דורש ממני אותו דבר)

2) לא אמרתי שזה הישג ישראלי- רק אמרתי בעניין הטענה שלך שטכנולוגית השביט פותחה עם עזרה ממדענים יהודים מארה"ב , שגם כל הבסיס הטכנולוגי הצבאי בארה"ב מבוסס על עבודה של מדענים יהודים (וגם בברית המועצות זה היה כך ) , לכן מזה משנה , הם יהודים . ורוב היהודים בארץ הם צאצאים של יהודים שעלו לארץ מהגלות
בעניין שהם לא אזרחי ישראל - באמת שאין לי מושג על איזה מדענים אתה מדבר, אבל יש לא מעט מהיהודים בארה"ב שפיתחו בארה"ב טכנולוגיה צבאית שעברו לגור בארץ .
תראה לי מקור על הנושא

השביט פותח בארץ , לשמש את ישראל . לא את ארה"ב .
תראה ... אני בטוח שאתה מודע לזה - אך בכל זאת אזכיר זאת לשם הרקע הכללי של התקופה
בתקופה המדוברת - ארה"ב לא ממש תמכה בהתפתחות טכנולוגית מואצת של מדינת ישראל - להפך, היא ניסתה לערום לא מעט מכשולים
בתכנית האטום הם גם ניסו להתערב כדי להכשיל אותה - למשל .שהיא גם בערך הייתה פרי פיתוח מאותה תקופה כללית.
האמריקאים לא שלחו מדענים לעזור לנו , גג העלימו עין ממדענים שלהם שבאו על דעת עצמם ,וגם בקשר לזה אני לא בטוח (שהעלימו עין)

בעניין החץ , אני לא מתעלם מהביקורת שלך , הגבתי לה סעיף אחרי סעיף
חחח אני לא מפחד לקרוא את הספר , פשוט בזמן הפנוי לקריאה של תחומים כאלה ואחרים אני מעדיף להתמקד בחומר קריאה על חומרים אחרים(ארכיאולוגיה, היסטוריה,אסטרונומיה,זואולוגיה ועוד) - ואם אני אקרא את הספר זה כנראה יבוא על חשבונם , ולכן אני לא בטוח שאני צריך לקרוא אותו אם הטענות שאתה מביא ממנו לא נראות לי כלל וכלל כמשהו ששווה להתעמק בהם , שכן די קל להפריך אותם (שוב - ראה את הסעיפים בתגובות האחרונות על הנושא - אולי אתה לא מסכים , אבל הוכחתי שמבחינה טכנית הטענות האלה לא ממש נכונות) וכמו כן הספר נשמע מגמתי למדי , וגם נכתב לפני שהטילים הוכיחו את יכולותיהם (שאת חלקם לפי מה שמשתמע מדבריך - הספר טוען שהחץ לא מסוגל לעשות, אך לפי הניסוים המוצלחים, מסתבר שכן)
דרך אגב לרקורד , ממה שכן קראתי על הדעות של אריה סתיו , זה לא שאני לא מסכים איתו ברמה עקרונית, פשוט אני לא מסכים עם הביקורת הלא מוצדקת על יכולותיו של החץ  ולא מסכים שלא צריך לפתח מערכת שכזאת

כמו כן - זה לא שיש לי את הספר כאן ואני פשוט מתעצל, אתה מבקש ממני ללכת לקנות\להשכיר אותו ,כפי מה שאני מבין
לכן ביקשתי שתביא ציטוטים נבחרים של קטעים שאתה חושב שמשקפים את הטענות בצורה הטובה ביותר, כדי שאוכל להתמודד איתם ולהביא מקורות נגדיים(או לחלופין , להסכים איתם אם ישמע לי נכון) אם לדעתך הספר כה חשוב לנושא זה
" (MIRV, חימושי משנה באם מדובר ברש"ק ביולוגי, ג'ירוסקפוס של הגרסא המשודרגת של טיל הסקאד D, וכן טיל CSS-2, מהירות העולה על חמש מאך, וטיל תלת שלבי ICBM) "
עניתי על הדברים האלה(לפני שתי הודעות כמדומני) , האם אתה רוצה שאצטט שוב את דברי ?

עצם זה שהחץ יכול לנטרל את הטילים האלה במרחק סביר מאיזורינו - אפילו אם לא ישמיד את תוכן ראשי הקרב שלהם , זה כבר טוב , כי החומרים האלו לא יגיעו לאיזורינו כלל - אלא גג יתפזרו\יתפוצצו מעל עיראק או פרס עצמה (בהנחה שאתה מדבר על משהו שיש ברשותם)
כבר הוכחתי שהחץ (גם הגרסא הראשונית) מסוגלת להתמודד עם הנחיה ג'ירוסקופית (וזה הוכח יותר מפעם אחת)
ודרך אגב להזכירך , לכתחילה דיברת על כל טיל עם הנחיה ג'ירוסקופית כלשונך, לא רק על סקאד די
וכו' , עיין בהודעה ההיא בעניין זה

1) כבר בשנות השישים לארה"ב היה קונספט של שימוש בגרעין כהגנה (פרויקט הנייקי) מפני הפצצות גרעיניות (זה היה מכוון בעיקר נגד מפציצים כבדים אז כמובן ונגד החימוש שלהם) ,זה לא פיתוח סובייטי . ולמען האמת, כל מדינה שיש לה גרעין מסוגלת להשתמש בקונספט כזה
עצם העובדה שישראל הצליחה לשבש כבר את מערכת המכ"ם של הטור אחד , מוכיחה שהוא לא באמת יעיל .(וזה אותו מכ"ם למיטב ידיעתי, תקן אותי אם אני טועה בעניין) עקרונית זה אותה מערכת
עד כמה שאני יודע החץ  יכול לפגוע בטילים בליסטים שמסלולם יוצא מחוץ לאטמוספירה   ,וראה על היכולות של החץ באתר צה"ל http://dover.idf.il/IDF/About/weaponry/air_force/egap/hetz/default.htm(רלוונטי הקטע האחרון שמסביר את אופן פעולה הטיל חץ עצמו)
2)אני לא מתווכח שלארה"ב יש יכולות כאלה, אבל אני כן סובר שהחץ יותר טוב מהם . בכל זאת , הAEGIS הוא מערכת שנועדה להגן מפני רוב האיומים אך  אמור עקרונית לעבוד נגד טילים בליסטיים  של מדינות נחותות טכנולוגית(מבחינת פרספקטיבה , לא אומר שהם באמת נחותים , פשוט יחסית לארה"ב ), ובעיקר נגד טילים בליסטים לטווח קצר ובינוני , לא נגד טילים מתקדמים מאד של שאר המעצמות , הTHAAD בכלל לא מבצעי עדיין , ואמנם הניסוים בו הצליחו ברמה כזאת ואחרת להוכיח שהוא לא פותח לשווא ,אבל מפה ולטעון שהוא יותר טוב מהחץ - שמע - עד שהוא יהיה מבצעי , יכול להיות שהחץ כבר יתקדם עוד כמה שלבים מעליו ,וכבר גם ככה החץ נראה לי הוכיח יותר יכולת בניסויים מאשר הTHAAD

ושוב - ההגיון שלך אומר שהחץ לא נחוץ, לפי דעתי ,בעולם המודרני , חייב שיהיה לך יכולת הגנה בסיסית ,לצד יכולת התקפית מהירה על כל איום . דבר שני . ישראל כן מסוגלת להשמיד טילי אויב - אבל אפילו אם החימוש שלהם לא יושמד - לפחות הוא לא יגיע ליעדו ויתפוצץ מעל המדינה השולחת - או מדינה קרובה לה ,במסלול של הטיל , כך שזה הגנה מצוינת . ובעניין היכולת ההתקפית של ישראל - עליה אתה לא מתווכח .
לכן - ישראל לא מסתמכת על ארה"ב , כי הטיל מספק "בלימה" מספיקה כדי מיידית ללכת להשמיד את היכולות של מדינת האויב בפרט, או אף את מדינת האויב בכללה .

3) בקשר לסין זה לא ממש שמועות שכן הם כבר הורידו לווין ישן שלהם מהחלל עם טיל מיצור עצמי כנראה, ואף סינוורו לווין אמריקאי עם סוג של נשק לייזר ,כשזה חג מעליהם

"עתה, להבדיל משלוש המעצמות שזה עתה מניתי שפתחו ומפתחות את המערכות בעצמם"

רוב הטכנולוגיה שקשורה לאוויר וחלל של סין מבוססת על טכנולוגיה סובייטית .

ישראל לא הייתה צריכה את ארה"ב בשביל לפתח את החץ , ארה"ב רצתה חלק בעניין (וזה התבטא בכספים שהוזרמו לפרויקט , לאו דווקא בשיתוף פעולה טכנולוגי ממשי) כמו כן ארה"ב רצתה להשתתף בפרויקט מהסיבה הפשוטה שהיא גם צריכה מערכת כזאת (כי הTHAAD כולה מבוססת על פגיעה ישירה של טיל בלי רש"ק, להבדיל מהגישה של החץ של להרוס טילים במעופם במגוון שיטות )

אבל ישראל הייתה מפתחת את החץ בין כה וכה (והרעיון כבר היה קיים בשנות השמונים למען האמת) אחרי מלחמת המפרץ, עם או בלי , מזומנים אמריקאים.

"הג'ירוסקופ שאני מדבר עליו מותקן ברש"ק עצמו ולא בגוף הטיל שמותאם לטילי סקאד C ו-D, ומטרתם לשנות תוך כדי נפילה את תעופת הטיל כדי לבלבל מערכות אנטי-בליסטיות."

אתה אומר את זה בדיעבד -בהתחלה דיברת על  ג'ירוסקופים בטילים בכלל ,והיה מקום להניח שאתה מדבר על כל גוף הטיל , אני לא מכיר את "כל פרטי" וורציות הסקאדים ,אבל אני כן יודע שלישראל יש יכולת להתמודד עם הוורציות שיש בידי המוסלמונים , ועל חיקוים ורפליקות שלהם שעליהם התבססו הניסויים (והחץ ברוב הניסויים הוכיח שמסוגל להוריד אותם)
ובכל אופן - גם באותו קטע ,בדיעבד זה לא מה שהשתמע - לא דיברתי על זה, רק הגבתי על כך שנראה שאתה טוען שרק ברגסאות די וסי יש ג'ירוסקופים , לכן אמרתי שאין זה נכון , אם אתה אומר שלא לזה התכוונת, אז קודם כל מחילה , אך בכל זאת , לא הוכחת ולא ביססת את הטענה שלך שהחץ אחד לא מסוגל להוריד אותם

"(גם מזה אתה בוחר להתעלם)"

זה לא נכון - לא היה צורך לדון בעניין , זה ברור מאליו שיש יותר מגרסא ישנה מאשר מגרסא חדשה ,אבל אל תשכח שיש שיפורים בחץ אחד גם כן .
אשמח לראות מקור לטענה שיש רק 90-112 טילי חץ ברשות ישראל .

"מטח של 20 טילי סקאד D החמושים בנשק בלתי קונבנציונלי"

אתה מניח שישראל תתן להם לשגר את הטילים  "אתה בוחר להתעלם" שישראל יודעת איפה הטילים שלהם מאוכסנים . דרך אגב, קודם כל תוכיח שהחץ אחד לא מסוגל להוריד טיל סקאד מדגם D .
" ושלום עליך נפשי"

מה הכוונה , חס וחלילה .

שמע . אני לא סובר כמוך, לפי דעתי החץ מסוגל להוריד גם מטחים כבדים , בשלב ראשון של בלימה , ולאחר מכן המטרה תהיה להשמיד את היכולות שיגור שלהם
כמו כן , זה לא רק חץ, יש גם לוחמה אלקטרונית , בשילוב עם פטריוט וכו' יכולות התקפיות  כולל טילים בליסטיים משלנו (שעדיפים בהרבה גם על כל מה שיש להם) שיכולים לגרום לפרסים להתגעגע לימים שסאדם החריב את טהרן עם סקאדים  

בקיצור , אפילו אני עם גוגל ארת מכיר היטב נקודות אסטרטגיות של האויב , אני די בטוח שלצבא יש יכולות הרבה יותר גבוהות מאלה :)

קראתי את המאמר בעיון , אני מסכים עם רובו , אבל בכמה נקודות לא (למשל , הפתעה טכנולוגית יכולה לתת יתרון לצבאות באותו כח בערך , אבל לא מול צבא שעולה פי כמה מונים בכל פרמטר טכנולוגי  , כגון הצבא של ישראל , ראוי לומר , שבאמת (ועל זה גם אתה לא מתווכח) לישראל כן יש ברוך השם יכולות שנותנות לה תמיד את האופציה של חיסול האויב לחלוטין בלי חשבונות פוליטיים )
בעניין הערה 22 , ראה שהיא לא בדיוק מועילה לך, שכן כותב המאמר מכנה את בעל הציטוט בהערה - בעל דעות מיושנות ודווקא כן מדבר על החץ ברמה אויבקטיבית למדי , לא פוסל אותו כמו שאתה עושה .
ושוב פעם - אני ציינתי את החץ כנקודה ממכלול שלם - שמוכיח יכולות צבאיות גבוהות , מעל הנורמליות  , כדי לבסס את טענתי שמדינת ישראל היא מעצמה צבאית, לא טענתי לרגע שזה הTOP שאליו צריך לשאוף , יש מה לשפר , ללא ספק, וגם צריך לפתח עוד דברים , למשל (ואמנם זה עלול להשמע מצחיק אני יודע ) הגנה מסוג וזן חדש , אולי נשק שמבוסס על גלי קול  , כמו שהנאצים ניסו לפתח כדי להפיל מטוסים  , או אולי תותח לייזר על לווין שאפשרי לפיתוח כבר, אולי לנסות רעיון יפני  ממלחמת העולם השנייה , של תותח קרני מיקרו  -בכל אופן -יש לא מעט רעיונות שפעם לא היו אפשריים לביצוע מחמת היכולות הטכנולוגיות של התקופה , והיום מסתמן שהרבה יותר אפשריים
כמו כן , ציינתי שהחץ הוא "הכי טוב שיש" (ואני עדיין מגן על הטענה הזאת) שזה עוד שיקול רציני ,אפילו אם הביקורת שלך הייתה כולה נכונה - כדי להכנס כמדד למעצמתיות צבאית , שזה הייתה הפואנטה של הוויכוח הראשוני שנראה שכבר במהלך הוויכוח על פרטים טכנים די נעלם מנוף הוויכוח .

א) לא אמרתי שהספר מגמתי , אמרתי שמטענותיך אפשר להתרשם שהספר מגמתי , אם באמת הוא כן או לא , זה אני לא יודע , אך אם נאספו בו כל המאמרים שנמצאו נגד החץ , אזי ברור שהוא מגמתי (זה לא אומר שהוא לא נכון אגב, אלא שיש לו מגמה ברורה לנסות להוריד מערכו של החץ) אבל הרעיון המרכזי הוא שאני פשוט מכיר נתונים שסותרים את רוב הטענות שהבאת מהספר , לכן - למה בדיוק אני צריך לקרוא אותו ? .
ב) אם הדיון כולו היה על הספר, בהחלט היית יכול לטעון שזה אי יושר אינטליקטואלי להתווכח עליו בלי להכיר אותו, אבל הוא לא - אתה הכנסת את הספר למשוואה כנקודה אחת מבין הרבה בוויכוח , אך הוויכוח שלי לא היה על הספר - אלא על הטענות שלך (שכנראה מובאות מתוך הספר) ואני לא צריך לקרוא את הספר כדי לענות עליהם
כמו כן , הרי הטענה שלך לא רציונלית , באמת חשבת שבשביל דיון אני אלך לקרוא ספר כדי ש"אוכל" להתווכח איתך ?
נו ואם עכשיו אני אתן לך ספרים לקרוא שמוכיחים את הטענות שהבאתי על המעצמתיות הצבאית של ישראל - זה יהיה אי יושר אינטלקטורלטי מצידך להמשיך בדיון עד שתקרא את כולם על כל פרטיהם?
הרי הרעיון הזה מגוחך , אין בין הדיון לבין הספר כלום . אם אתה רוצה אתה מוזמן להביא טענות כלליות מגוף הספר בציטוטים (ואם אתה חושב שהספר כה ראוי להכריע בוויכוח - אז אף ראוי שתעשה זאת), ונתווכח עליהם , אך איזה מן קשקוש זה לטעון שעל ידי הבאת שם של ספר הוויכוח לא יכול להמשיך או אף הצד הממשיך בלי לקרוא אותו הוא חסר יושר אינטליקטואלי ?

כמו כן ,אינני צריך לקרוא ספר כדי להפריך את הרעיונות הכלליים שלו (שאותם הצגת)
ג) אם הספר טוען שהחץ לא אפקטיבי , כמובן שהניסוים סותרים את מסקנות הספר . אם האמור בספר טוען שהכספים שבוזבזו על הפרויקט היו חסרי טעם כי החץ לא מספק את התוצאות אשר בעבורם השקיעו עליו , ברור שהניסוים סותרים את האמור באותו ספר , ואם זה לא מה שכתוב בספר - אז על סמך מה טענת את כל הטענות האלה נגד פרויקט החץ, עם הדגשת מקור הטענות וההסבר המפורט שלהם באותו ספר?
ד) אוקיי , אבל הם לא עולות בקנה אחד עם המציאות של יכולות החץ המוכחות , לפחות לטעמי . אם אתה חושב שכן , תבסס את זה , להגיד מה החץ לא יכול זה לא קשה ,אבל כפי שאתה רואה אני סובר אחרת, ומביא ראיות נגד . בקיצור , אם אתה רוצה להוכיח משהו, בבקשה ,תבסס את הטענות . להגיד שהחץ לא יכול לפגוע בטילים שמגיעים שעוברים חמש\שש מאך מחייב ראיות . אחרת אין שום סיבה שאקבל טענה כזאת (וזה נכון לכל טענה אחרת שהבאת שההחץ כביכול לא מסוגל לעשות) קל וחומר על נקודות שהצלחתי להוכיח שהחץ מסוגל לעשות דברים שאתה טוען שלא (או לפחות לפי איך שהצגת את הדברים לכתחילה )

אילנות גבוהים שאת טענותיהם הפרכתי בקלות , אז בכל אופן הנסיון התחמקות הזה עדיין לא נותן לי תשובה איך אתה מעז לטעון טענות ואז להתעלם לחלוטין מהתשובות (המבוססות גם כן - על לא מעט חומרים אקדמים שקראתי מאילנות לא פחות גבוהים) שהגבתי עליהם

אני לא טענתי שאני ד"ר לפיזיקה וכו' לרגע - רק טענתי איך אתה מעז להתעלם לחלוטין מהתגובות (שהפריכו הרבה מהדברים שאמרת  בעניין היכולת של ישראל לייצר מערכות יקרות מאוד, ובעניין המדדים שעל פיהם אתה קובע מי היא מעצמה כמו המשאבים הטבעיים ) בטענה כה ילדותית כאילו אני לא מבין בנושאים האלה (ובתגובה שאלתי ממתי לך יש דוקטורט בתחומים אלה  שאתה חושב שהידע שלך בתחום עולה על שלי או בכלל שאתה ברמה כה גבוהה שאין לי כביכול מה להתווכח איתך בנושאים אלה )

עם כל הכבוד, זה שאלה מוצדקת לאור תגובתך .

קח בחשבון שזה וויכוח ארוך ,ואני בכוונה לא מפרט הרבה (נותן ראי מקורות , פירוט על כל עניין שולי וכו' )על כל עניין ועניין כי אני רוצה לענות לך במהירות יחסית, שכן כל תגובה כזאת לוקחת כמה שעות גם ככה (אפילו בגרסא מקוצרת ). אז רמה של וואי נט או לא , זה עדיין עובדות נכונות ומבוססות, שמצליחות להפריך את הטענות שלך , יהיו כתובות יפה ורהוטות ככל שיהיו ,זה לא הופך אותם לנכונות.
ובכל אופן , זה הערה ילדותית שלא מועילה לך בכלום, כמו הטענה שלך שאני לא מבין היסטוריה (שכל מי שמכיר אותי בפורום יודע שכן)

לקרוא את הספר לא נחוץ לדיון על יעילות החץ או אי יעילותו כמו כן לא נחוץ כדי לאמוד את הכדאיות הכלכלית בפרויקט החץ, שכן את כל הטענות שמעלה הספר בפירוט רב, אתה יכול להעלות כאן , ואני אוכל להגיב עליהם

"קודם כל לערבים יש טילים בליסטיים במהירות העולה על 4 מאך"

כגון ? ...
לפי מה שחקרתי בעקבות הדיון, אין להם (כולל לפרסים) טילים שמהירות הנעתם עולה על 3.5 מאך .

לצפון קוריאה יש טילים שעולים על ארבע מאך,בהחלט , גם טילים תלת שלביים(כגון הטייפדונג), אבל הם לא ממש מוכרים מהם לאף אחד (לפחות בעיסקאות רשימיות) ובכל אופן , אם להיות כנה , הטכנולוגיה שלנו בתחום עוקפת את היכולות של צפון קוריאה בכמה דורות

הפרסים העתיקים לא היו ערבים , אלא פרסים, עלאמים, ושאריות של ממלכות מיתני ומדי , אבל ההבדל בין אז להיום הוא גדול, האומה הערבית כפתה את עצמה על אחוז לא מבוטל של העולם, הם כן חלק מהעולם הערבי ,ואם לא , אז גם סוריה (צאצאים של ארמים , יוונים ומקדונים ) , מרוקו ותוניס  (וונדולים וברברים) , מצרים (כושים ומצריים עתיקים , יוונים, מקדונים וכו' ) עיראקים (פרתיים ,פרסים ,אשורים ,כשיים, אמורים,כורדים ושלל עממין שחיו באיזור) ,לוב וסודאן (כושיים נובים לובים סכיים) תימנים (ערבים עתיקים שהשתלטו לכלתחילה על תרבויות כושיות כגון שבא וכו' והתערבבו איתם ) ,אפגנים (פרסים , פרתיים, חלקם אפילו יהודים לשעבר כגון היוסוף זאי והגדאי בין שבטי הפשתונים) לא "ערבים" , ואתה מבין את הפואנטה שלי , אפילו הערבים בארץ לא ערבים , אלא , לדוגמא, רוב הערבים בשכם הם בכלל שומרונים שאוסלמו בכח על ידי חליף תורכי לפני מאתיים שנה , חלקם צאצאים של הנביטים , של עבדים כושים של הממלכה המצרית הערבית (ממלוכים) צאצאי תורכמנים וחיתים לשעבר מתורכיה , וכו' וכו' . בקיצור , כשאני אומר "ערבים" אני מדבר על כל האומות שסופחו(כולל הפרסים) לעולם המוסלמי
טענות עקשניות שמבוססות על מה ? הבא נתונים בבקשה .
לחץ יש יכולת לפגוע בכל טיל שהם פיתחו או קנו , למען האמת , לא הוכחת ולא ביססת את טענתך שהחץ לא מסוגל לפגוע בטילים בליסטים  שמהירותם מגיע לחמש ושש מאך , לכתחילה, כך שגם אם היית מוכיח שהפרסים הגיעו ליכולת כזאת, זה לא באמת משנה מבחינת הדיון (שכן אני הזכרתי את העניין בנוגע לטענה שלך שהחץ לא מסוגל כביכול לעשות זאת , לא כציון חולשה של הערבים)

"טיל חץ 2 מסוגל להתמודד עם 2 ראשים, לא עם יותר מכך (אפרופו MIRV)."

בקשר לזה , חלה עליך חובת ההוכחה בהחלט . עצם זה שהחץ יפגע בטיל, ימנע את היכולת שלו להתפזר מעל השטח שהוא אמור להתפזר מעליו (ואם אתה טוען שלא , נא גבה זאת בהוכחות)

לפרסים אין יכולת מוכחת כזאת (למרות שהם טוענים שהם פיתחו) אגב

"ואני לא טענתי ולו לרגע שאני צריך את הד"ר כדי שילמדני תורת חשיבה צבאית ואסטרטגיה"
אני לא אמרתי שאתה צריך, הגבתי על הרעיון שלך , כאילו אני צריך לקרוא מאמרים שלו בשביל להבין אסטרטגיה וחשיבה צבאית , או כלשונך "קודם כל תקרא קצת מאמרים או תשמע כמה הרצאות של ד"ר אורי מילשטיין " וכו' , כמו כן לא התווכחתי עם דעותיו (שאיני מכירם ) אלא עם טענותיך על הצבא , בכך שאמרתי שרוב מה שאתה מתלונן עליו (ואם בשמו הובאו) בעיקר מתייחסים לעניינים מוסריים , שאפשר לתקנם בהינף יד - והבעיות האלה לא נוצרו מתוך המסגרת הצבאית , אלא מתוך המסגרת המדינית שכופה אותה על הצבא , והבסיס שלהם הוא בעיקר , מוסרי ,ששייך לאמות מידה , אדיאולוגיה, וכוליי , לא לעניינים טכניים (שבהם אני משתמש להוכיח את טיענותי בעניין המעצמתיות הצבאית של ישראל)
והסיבה לכתחילה שבכלל אני מתווכח איתך על הנושאים האלה  , היא לא בגלל שאני סובר שאין במה שאתה (או מילשטיין)אומר אמת ( להפך , אני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר ) ,   אלא אני מתווכח איתך על כך שאתה מכניס את העניינים האלה , כתיוג צבאי , ששייך לתחום המסגרת הצבאית והתנהגותה , למרות ש(אני סובר ומשתדל להוכיח) שאלו עניינים מדיניים שאינם שייכים לפרטים טכניים צבאיים , אלא לעניינים מוסריים ואדיאולוגים - שנכפים על המסגרת הצבאית (ולא יוצאים מתוכה ,אלא נכפים עליה מחוצה לה) ברור שיש בובות בתוך הצבא שמנסים ללכת לפי הקו הזה - אך זה לא הם שהתוו את הדרך הזאת, אלא הממשלות בעשר ומשהו שנים האחרונות, ואם כן - הפתרון לעניינים האלה - הוא מדיני , זאת אומרת, אפשר לתקנם ברגע - ברגע שיהיה ראש ממשלה ראוי

"פתיחת אקדמיה צבאית להכשרת קצינים ראויה לשמה, "

יש קורס קצינים, אם אתה חושב שהלימוד בו איננו נכון, אפשר לתקן זאת, המסגרת קיימת
"הכשרת מדריכים, "
כנ"ל
"הבאת מומחים, "

כגון ?? בוגרי הלוחמה העלובה והמסכנה בעיראק ואפגניסטן ??  - כשהם(האמריקאים והבריטים) צריכים מומחים - הם קוראים לנו . ואם זה לא "די לחכימא ברמיזה" , אני לא יודע מה כן .

"כתיבת ספרים וחומר מקצועי בחוברות וניירות עמדה והטמעת חשיבה מאקרו אסטרטגית ברמות הפיקוד העליונות של הצבא (מרמת מפקד אוגדה ומעלה)."

תראה לי פרטים על הנושא (אינני יודע בדיוק אם אין או יש , או אם אין מספיק)
זה לא הגיוני מבחינתי שלא מחנכים את הפיקוד הגבוה בצה"ל ברמה גבוהה ומספקת,ושהדברים האלה שאתה טוען שלא קיימים עכשיו באמת לא נעשים,  כאילו על מה זה מבוסס?

"אם אתה מבין במאקרו אסטרטגיה וחשיבה צבאית, היאך העלית את השאלות הללו בתגובתך הקודמת? "

תמיד יש מה ללמוד , אני לא יכול להגיד שלמדתי על זה ברמה מקיפה כמו שמלמדים באקדמיה צבאית ,אך בהחלט למדתי לא מעט על עניינים כאלו (טקטיקות, אסטרטגיות, קרבות ,היסטוריה צבאית וכו')

על איזה שאלות בדיוק אתה מדבר ? על "איזה מצב עגום? על מה אתה מדבר . המצב העגום היחיד שיש ,זה שאולמרט ודומיו זכו כל כך הרבה פעמים להיות ראשי ממשלה"
אם כן , כבר הסברתי את המניע לשאלה הזאת בגוף השאלה (וציטטתי את כל הקטע ) , כי כפי שהסברתי לעיל , איני סובר כמוך שזו בעייה של המסגרת הצבאית, אלא עניין של המסגרת המדינית הכופה את האדיאולוגיה הזאת על המסגרת הצבאית

"לאמריקה יש תורת מערכה? אסטרטגיה מדינית ברורה ? לרוסיה יש קונספט כזה? כל המערב היום חי באשליות ומתכנן אסטרטגיה לפי שיקולים לא מציאותיים . לצערנו הרב, ראשי ממשלת ישראל בעבר הקרוב ובהווה הראש ממשלה הנוכחי , הולכים בקו העלום והחסר כל מחשבה הזה "

גם כאן כפי שאתה רואה זה בעיקר שאלות רטוריות, שכן אני עונה עליהם את התשובה  .
ושוב ,גם לפי זה אתה רואה שאני  משיב לדברך ומנסה לבסס את הגישה שמדובר על עניין מדיני , חשיבה מדינית, הטענות שאתה מעלה נגד החשיבה הצבאית והאסטרטגיה של מדינת ישראל, או יותר נכון נגד כביכול חסרונן, שייכות בעיקר למדיניות של הממשלה ,עניינים פוליטיים מדיניים,שלא שייכים לתחום הצבא ואתה לא יכול להאשים את המסגרת הצבאית באסטרטגיה (או החוסר אסטרטגיה) של ראשי ממשלה בלי אדיאולוגיה יהודית בריאה כגון אולמרט

וסיכמתי עם השאלה הזאת "אולמרט ודומיו לצערינו לוקים באותה תכונה יסודית ומעדיפים להשלות את עצמם . אך מה הקשר, מה הקשר בין זה לבין יכולות צבאיות!?!??"

וובכן , מה סותר בשאלות האלה, הבנה באסטרטגיה וחשיבה צבאית? . בסך הכל ניסיתי להראות לך שהטענות שאתה מעלה נגד הכביכול חוסר אסטרטגיה צבאית של ישראל, הם שייכות לתחום המוסר, והאדיאולוגיה , שמדינה בריאה צריכה ,ומכיוון שהדברים שאתה מתלונן שחסרים , הם תוצאה של מדיניות פוליטית של הממשלה, מה הקשר בין זה לבין המסגרת הצבאית , כדי שתוכל לקשר בין הטענות האלה שלך שאמורות להיות מופנות כנגד הממשלה (כפי שניסיתי להוכיח ) - לצבא?

מצטער , אבל לא קיבלתי את הטענות שלך, ואני עדיין עומד בעמדה שהתלונות האלה שלך על הכביכול חוסר אסטרטגיה מאקרו של ישראל , בעניינים צבאיים - הם עניינים ברי תיקון בהינף יד(ונדון על זה בהמשך), ולא קשורים לא לאסטרטגיה צבאית (שאכן קיימת) ולא למדינת ישראל , אלא לאסטרטגיה (או החוסר אסטרטגיה) של ראשי ממשלה שנבחרו בעשר ומשהו שנים האחרונות

"אתה רוצה מאמרים ספיציפיים של מילשטיין?"

הממם, אתה הצעת (יותר נכון אף האשמת אותי למה אני לא קורא אותם), אז פשוט ביקשתי שלפחות תגיד לי על איזה מאמר בדיוק אתה מדבר כדי שאוכל לקרוא אותו  חח

"כל היכולות שיש למערב יש לנו? באמת? "

קודם כל , דיברתי על יכולות טכנולוגיות, אנחנו כן מסוגלים לעשות מה שאנחנו צריכים . אין לנו מה לעשות בחלק מהדברים שהם משתמשים בהם . אבל אנחנו כן ברמה הטכנולוגית לפתח או להעתיק אותם  אם יהיה צורך

"לישראל יש צוללות גרעיניות? "

לא , מבחירה . יכולנו לבצע זאת  ,בחרנו להכין צוללת מונעת דיזל , למען האמת היא נבחרה להבנות בנמלים בגרמניה, כי הנמלים בארה"ב לא רצו להתעסק בצוללות קונבנציונאליות

"לישראל יש קבוצות קרב ימיות עם נושאות מטוסים מונעות גרעינית?"

היא לא צריכה את זה (אם נצתרך לתקוף מטרות רחוקות, אפשר לעשות את זה באמצעים אחרים) . כמו כן, נושאת מטוסים זה לא כל כך "יתרון" מול מדינה שיכולה לתקוף אותם בטילי שיוט . אני לא מזלזל במערכות הגנה האמריקאיות, אבל אפילו לפרסים יש יכולת למקד אש ברמה גבוהה למדי שתוכל להשמיד נושאת מטוסים אמריקאית .. זה בסך הכל צריך פגיעה אחת או שתיים מדויקות. ככה שבוא לא נגזים עם העניין .

" נושאות מסוקים? "

"בקטנה" יש ,כי לחיל הים יש ספינות עם מסוקים ימיים . אבל ברמה שאתה מדבר עליה , שוב, זה אותו עיקרון עם נושאת מטוסים, אנחנו לא צריכים את זה

"זרוע מפציצים אסטרטגי?"

לא ,אבל אם תסתכל באחת מהודעותי הקודמות, דיברתי על כך שאם היינו ממשיכים בפרויקט הלביא , היום סביר להניח כבר היה לנו מפציצים כחול לבן .  ראה את התשובה להלן

" B-52? ....מפציצי חמקן B-2?"

ידוע שמדען שעבד על הפרויקטים מהסוג הזה - מכר את התוכניות (ונעצר בעקבות זה) גם לצרפת וגם לישראל  , כך שזה אפשרי .

" אלפי טילי טומהאוק?...אלפי טילי שיוט?"

לא נראה לי שישראל בכלל מחזיקה טילי טומהוק
יש לא מעט מקורות שטוענים ומניחים שישראל פיתחה טילי שיוט שהיא פיתחה בעצמה ומסוגלים לשאת רש"ק גרעיניים ובכלל אב"כ, אינני יודע איך הם נקראים, אבל אני יודע שמחמשים את הדולפינים בהם(חוץ מהרפונים וטורפדו)

" לוחמת חלל?"

ישראל מסוגלת להפיל לווינים , עם החץ . ומן הסתם פיתחו נשק שעובד באותה צורה של השביט (פה אני מניח אין לי יכולת להוכיח את זה)

" תחנת חלל? מעבורות חלל? "

חחחח לא , זה לא אומר שאנחנו לא יכולים, זה פשוט המון כסף בשביל לפתח תכנית חלל ברמה כזאת כולל כל הפרטים האלה  . אגב אומרים שפעם פרס ניסה לשכנע את האמריקאים לתת לנו מעבורת והם די לעגו על העניין , אז אולי זה מראה על נכונות להכנס לעניין בעתיד .

" 20 דיוויזיות ממוכנות?"

תגדיר ממוכן, זה כולל חיל רגלים ממוכן\ניד ? או רק שריון ?

יש לארה"ב עשרים ?
סוריה עכשיו בונה שתי דיוויזיות ממוכנות חדשות , וביחד איתם יהיה להם 12 דיוויזיות ...  אז הם קרובים לרמה של ארה"ב אתה אומר? חחח
מזה ההשוואה הזאת חח
" דיוויזית התערבות מהירה שניתנת לפריסה על כל ציודה בכל נקודה ברחבי הגלובוס תוך 24 שעות?"

שאני אבהיר מה יקרה לדיווזיה אמריקאית כזאת אם היא תנסה להתפרס ליד מדינה עם יכולות ארטיליריות ,אוויריות, ובליסטיות  רציניות ? .
זה שהם יכולים להעביר דיוויזיה למקום רחוק מהם, לא אומר שהם באמת יהיו חסינים מפני כח האש של המדינה שהם רוצים להלחם נגדה , סאדם והאטליבן לא היו מכשול אמיתי , למען האמת, גם אם הצבא של שוודיה היה מתפרס ליד עיראק , סאדם לא יכל לעשות הרבה נגד זה (כמובן שבמהלך הקרבות היה הבדל עצום, אבל בכל זאת הם יכלו להתפרס)

" חיל נחתים? "

אני לא מבין מה בדיוק "יכולת" טכנולוגית כאן , גם עיראק וגם הטליבן יכלו לאמן חיל כזה .

לצה"ל יש לוחמים לא מעטים שההתמחות שלהם היא לוחמה אמפיבית וחיל רגלים ימי שיכול לפלוש דרך הים (שאני אזכיר לך מה עשינו במבצע שלום הגליל בלבנון  כשהכנסנו מהים כוחות של שריון ורגליים מעבר לצידון  כדי לבלום בריחת מחבלים וכיתורם הכללי)  , אולי לא בסדרי גודל של חיל הנחתים האמריקאי , מצד שני , עיקר האימונים בישראל הם ללוחמה יבשתית, ולא כבישת מעוזים מרוחקים ביבשות אחרות על ידי פשיטות ימיות , לכן , אין לנו צורך בארגון חיל נחתים גדול

בכל אופן להבהרה כללית, אני לא חושב שאני ואתה שידרנו באותו גל כאן , דיברתי בסך הכל על יכולות טכנולוגיות, שאתה בעצמך הסכמת הרי שאין דבר שישראל לא יכולה לחקות שיש לגוים .

בעניין מקצועיות, בחלק מדבריך אני מסכים שיש מה לשפר אבל אני שוב מדגיש שרוב הבעיתיות היא לא במסגרת הצבאית , אלא בתוך המסגרת המדינית שנקבעת לפי ראשי ממשלה שנבחרו ושלהם אין את היעילות לדרוש את מה שאתה מבקש , כמו כן תיכנון לטווח ארוך על סמך אדיאולוגיה מוצקה , ורצון לקביעת יעדים כלליים לטובת האינטרסים הישראלים
בעניין אקדמיות צבאיות, אולי בבקשה תפרט מה לא מוצא חן בעיניך במסגרת המודרנית , האם ראית את חומרי הלימוד של קורסי הקצונה של צה"ל
דנתי כמו כן בחלק מהעניינים האלה למעלה

"בתור דוגמית כדי שתבין למה אני מתכוון בתור חשיבה אסטרטגית ולמה צריך צוותי חשיבה ומכוני מחקר שיעסקו בזה."

אוקיי , זכותי לא להסכים עימך .  אני סובר שחשיבה אסטרטגית שאתה התלוננת שחסרה היא עניין פוליטי ותו לא . ואפשר לתקן אותה ברגע כי היא עניינים שנובעים מענייני מוסר ואדיאולוגיה , או בעניין אולמרט - חסרונם
ובכל אופן - אין בין עניין זה לבין מדידת עוצמתיות צבאית שום כלום

ברור שהפתרון הוא להקדים את אויבנו ולא לתת להם יכולות לפתח את מה שהם רוצים לפתח , ולהשמיד את אלו ש"מתכננים" איך להשמיד אותנו , וכמו שאמרתי , גם ילד קטן מבין את זה , לא חייב בשביל זה שינוי מחשבתי מהותי , אלא צריך ראש ממשלה עם שכל ,אדיאולוגיה יהודית, מוסר יהודי וכו' שיחליף את אולמרט ודומיו , שכן הטענות שאתה מעלה  באמת הם נגד מה שחסר כרגע במשרד הממשלה, לא במשרדי הצבא . שכן זוהי סוגיה מדינית אסטרטגית, ולא צבאית אסטרטגית . ואם כן אין בין זה לבין היכולות הטכניות שעליהם אני מזכיר אנחנו התווכחנו לכתחילה דבר ולא חצי דבר , וכל המדידה למעצמתיות צבאית שהתבססתי עליה הייתה ספציפית בפרטים הטכניים

אני מסכים איתך שהפואנטה היא לא לשאוף רק להתגונן  , אלא צריך לשאוף לחסל את התוקף ולא רק איך להתגונן מהכלים שהוא משתמש בהם , כאן אין לנו וויכוח , אבל מצד שני ,  דרוש לפתח בו זמנית אמצעי הגנה בסיסיים , שבעת המודרנית נחוצים מאד ,כמו החץ  , שאולי יש מקום להתלונן על התועלת לעומת ההשקעה שיכלה להיות מושקעת על אמצעיים אחרים, אך ללא ספק, הפרויקט של החץ בכללותו הוא כן טוב , לבנות חומה זה טוב,לצד בניית נשק התקפי שזה גם טוב .
בקיצור מה שאני אומר, אתה לא צריך למקד את הביקורת שלך על זה שבונים נשק הגנתי . שכן כשלעצמו זה דבר טוב
ושוב אני מזכיר שהזכרתי את החץ בתוך מכלול שלם להראות על יכולות גבוהות צבאיות שהשם בירך אותנו בהם .

אינני טועה בעניין, אני מבין מה שאתה אומר, רק אני אומר שאתה לא תייגת את זה נכון , או יותר נכון, תייגת על הצבא דברים שלא בשליטתו .

"לישראל יש יכולות הרבה יותר גדולות משל צפון קוריאה?"

כן .

"לישראל שיגרה לוויינים לחלל וקוריאה עדיין לא (אבל פוטנציאלית יכולה, איראן כבר עשתה זאת)."

לא ממש , הפרסים ניסו, לא הצליחו  . הם שלחו לווין רוסי בעזרה רוסית, ולא שום דבר מעבר לזה ותן לי לצטט מקור  את יו"ר סוכנות החלל הישראלית, אלוף במילואים פרופ' יצחק בן ישראל"סינה 1 הוא לווין מדגים טכנולוגיות ותו לא, שנבנה ברוסיה. אם האיראנים היו מצליחים לשגר אותו עם טיל הפיתוח של שיהאב 3 זה כבר היה מקבל משמעות אחרת"

זה לווין תקשורת ולא לווין צבאי , גם כן , אז לא להגזים . אין מה להשוות בין זה לבין הלווינים שאנחנו שיגרנו ופיתחנו לבד כולל כל השלבים שלהם מהפיתוח עד השיגור והמשגרים .

"לקוריאה ישנם 11000 קני ארטילריה כבדה המכוונים אל עיר הבירה של האויבת שלה מדרום, לישראל?"

וובכן , אין לי מושג  מאיפה הצלחת להביא מידע כה מדויק ,
אני לא יודע , אתה יודע ? לפי מה שהצלחתי להשיג ממידע באינטרנט משהו בסביבות 2000 וחצי של מערכות ארטיליריה לא כולל טילים בליסטיים וכו'.

בכל אופן מה הקשר, גם לסוריה יש לא מעט , זה לא הופך אותם למעצמה . הארטיליריה שישראל מפעילה יכולה להחריב מדינה , הארטילריה שסוריה מפעילה יכולה להציק .

"לקוריאה צבא סדיר של מעל מליון חייל, לישראל? אפילו לא קרוב כולל מילואים."

לא טענתי שהצבא שלנו גדול , אלא שהוא יותר טוב , מצויד , מתקדם וכו' . ושוב פעם - הצבא שלהם גם יותר גדול משל רוסיה , ושל סין יותר גדול משל ארה"ב , זה לא הופך לא את סין ולא את צפון קוריאה ליותר חזקים לא מארה"ב ולא מרוסיה . לצפון קוריאה יש יכולות לא מעטות שהם פיתחו על חשבון כל איכות חיים אחרת, ובכל זאת, מבחינת קידמה , הצבא שלהם די מפגר לעומת הצבא שלנו . כל מה שהם עשו ,עשינו יותר טוב ,הרבה לפניהם כמדומני .
אני לא זילזלתי אגב בצבא הצפון קוריאני, הוא צבא רציני ביותר, מבחינות מסוימות זה צבא של מעצמה גם כן, אבל צפון קוריאה היא מדינה ענייה ביותר, אף המדינה הכי ענייה בעולם כמדומני , ואין להם שום גב כלכלי להחזיק מלחמה ממושכת אפילו עם אויבתה מדרום , לכן הם כל הזמן מאיימים ב"מלחמת השמדה" . כדי לא להגיע לעימות אמיתי עם דרום קוריאה או ארה"ב או יפן וכו'

בעניין יצור המוני , כבר אמרתי לך שאינני מסכים איתך . והבאתי ראיות ליצור מהעבר של מערכות נשק מתקדמות ביותר, לא רק  טנקים , גם מטוסים ! .כמו כן התעשיה האווירית בפירוש אני מדגיש הסכימה לספק לצבא את הכמות שידרוש מהמטוס שיצרה לו היה בוחר לקבלו על פני האף שש עשרה האמריקאי .

"ישראל לא מייצרת את מה שהיא באמת צריכה,"
אמרתי שהיא מייצרת  כל מה שהיא צריכה? אמרתי שהיא יכולה\וכבר עשתה את זה .

" אפילו לא קרוב,"

תוכיח

" עצם אי-היכולת של התעשייה הצבאית הישראלית לעמוד בסטנדרטים של ייצור המוני בשעת חירום היא עובדה ידועה,"

באיזה עניין ? שוב פעם , הנה דוגמא "ידועה" לא פחות, במלחמה האחרונה אולמרט בזבז את כל מאגר הטילי אוויר קרקע לשימוש לא דחוף (או אפילו גם את המאגרים לשעת חירום) והתעשיות השונות ייצרו את הפצצות שחיל האוויר המשיך להפציץ איתם את לבנון - כעניין יום יומי , בבוקר הכינו את הטילים שזרקו בערב , וכו' . הדבר הזה מתועד היטב ואתה לא יכול להתכחש לו (כמו שאתה עושה , כי הרי הזכרתי עובדה זאת )

" וכבר הבאתי לך את מכלול הבכירים שמודים בכך והודו בכך בעבר הלא רחוק."
הם יכולים "להודות" כמה שהם רוצים, זה לא עולה בקנה אחד עם היכולות המוכחות במציאות
ישראל פיתחה ויצרה מטוסים כחול לבן בכמויות לא מעטות .

"אתה בוחר לקרוא לזה קישקוש ללא כל אסמכתא, לא רציני בעליל."

למה ללא אסמכתא ? כתבתי שלל נימוקים שאתה בחרת להתעלם מהם עם הטענה  "שאר הדברים שלך בסעיף ב' הנ"ל לא ראויים לתגובה כלל, זה מראה עד כמה אתה באמת מבין במדדי מעצמות ועוצמה צבאית."
וובכן ... תתמודד איתם . שאני אצטט אותם  ? .
אם לא תפריך את מה שאמרתי , אתה לא יכול לטעון שאמרתי את זה בלי אסמכתא, כי הרי כן ביססתי את זה ונתתי לא מעט נימוקים למה זה כן אפשרי

"יופי, עכשיו הבנת את ההבדל המרכזי, הכנסות ממיסים ( וכן מייצוא, מתיירות, שירותים ושוק פנימי גדול) תעשייה של עשרות מיליונים, בדיוק, "

אבל אני לא טענתי שישראל היא מעצמת על בכל דבר ועניין בשום נקודה בדיון, דיברתי על הפוזיציה של מעצמה צבאית . ושוב ,גם בכל פרמטר אחר , אנחנו כן ברמה גבוה למדי , אז אולי לא מעצמת על , אבל מעצמה זה לא הגדרה לא רציונלית , אנחנו כן מעצמה .
מבחינה צבאית נטו, ישראל היא מעצמה צבאית לכל דבר ועניין

בעניין משאבי טבע , עניתי לך על זה סעיף אחרי סעיף , והתעלמת .

שוב פעם ,תמיד יש מי שימכור ,ותמיד יש תחליפים , אתה לא חייב להשתמש בנפט , אתה יכול(וכבר יש)להשתמש באלטרנטיבות , אולי למסד את האלטרנטיבות ולהסב את כל הטכנולוגיה הקיימת אליהם זה סיפור מורכב וקשה אבל זה לא שזה לא אפשרי , אתה לא חייב להשתמש באורניום בשביל לייצר פצצות כבדות, אתה יכול להשתמש גם באלמנטים קלים בשביל תוצאה דומה,אתה לא חייב להשתמש בטונגסטן לפיות טילים וכו' , בקיצור , יש תחליף לכל דבר !
ואת רוב הדברים האלה יש לידנו בשפע ועם האומץ הנצרך ועזרת השם אפשר פשוט לקחת אותם

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
המשך הדיון ביני לבין נץ
« להגיב #3 ב- : אפריל 13, 2008, 12:04:54 »
"אני לא מחקתי שום דבר מההסטוריה של מלחמת קוריאה, ואף לא טענתי ששיקרת בעניין הסיני, מה שכן אמרתי ששכחת להוסיף שהיו על הכוחות האמריקאים מגבלות בקשר לתקיפה מעבר לגבול הסיני"
תשמע

תן לי לתת כמה ציטוטים מאותו דיון

אני רשמתי (בתגובה לשאלה שלך איך אני קורא למלחמת קוריאה אם לא מלחמה מודרנית )
"מלחמה מיושנת ולא מודרנית- שבה אמריקה הושפלה טוטאלית על ידי צבא סיני שפירק לצבא ארה"ב את הצורה , ושאמריקה עשתה הכל כדי להמנע ממלחמה איתם עד שהתעשתו אחרי שהסינים כבר גירשו אותם לתוך פנים דרום קוריאה "
שים לב שהדגשתי שהאמריקאים התעשתו אחרי שהובסו לכתחילה - לא טענתי שאמריקה הובסה טוטאלית

ואז רשמת לי :
" ועוד דבר אחרון, אני מציע לך ללמוד שוב טוב מאוד על מלחמת קוריאה, כי לפי מה שכתבת אתה פשוט מקשקש בקומקום."

וובכן קראת למה שרשמתי קשקוש וברור לחלוטין מה הייתה כוונתך ואז בצדק הגבתי :

"למד אתה על מלחמת קוריאה , אם מה שתיארתי נשמע לך מוזר, הסינים פירקו לאמריקאים את הצורה והעיפו אותם מצפון קוריאה ברגע שהם העזו להתקרב לגבול שלהם "

ואז הגבת על העניין שוב

"הסינים פירקו לאמריקאים את הצורה והעיפו אותם מצפון קוריאה ברגע שהם העזו להתקרב לגבול שלהם"---זה כל מה שיש לך לומר על מלחמת קוריאה?    , סלח לי אבל סיפקת לי צחוקים לשבוע שלם, וזה אגב, גם מראה עד כמה אתה באמת למדת על מלחמת קוריאה."

האמת היא שהשתמשתי במונח כזה רק כדי כי הבנתי מדבריך שעל זה אתה מתווכח, ככה זה נשמע , כמו כן, לא רואים פה שאמרת לי משהו אחר כגון "שכחת להוסיף שהיו על הכוחות האמריקאים מגבלות בקשר "

אם אתה אומר שזה היה הכל MISUNDERSTANDING , סבבה, אני מקבל את זה, אבל אני לא שקרן , וככה היה ניתן להבין (הרי כל הסיבה שהזכרתי את העניין להזכירך, הוא להוכיח שאמריקה לא העזה להתמודד מול צבא רציני בעת המודרנית,ובטח שאת מלחמת קוריאה אתה לא יכול לקחת כדוגמא , כי זה לא מלחמת מודרנית,וכי האמריקאים הושפלו בה לחלוטין כפי שהבאתי מקורות להוכיח - ורק אז התחלת פתאום לשנות טון בעניין ולהגיד שזה נכון .)

הטענות שלי חוזרות על עצמן כי כל הדיון הזה ממוחזר פעם אחרי פעם , בקשר לפתטיות , WELL . אם אנחנו כבר בכיוון של להפסיק לריב , חבל לי להמשיך את המריבה בישביל לשמור על כבודי .  בסך הכל , אתה בחור חביב , ואני בטח לא מזלזל בך . כשרשמתי שההודעות שלך הופכות לפתטיות יותר הודעה אחרי הודעה , זה היה קצת מהול בכעס על הטון שלך, לצד באמת , כל הודעה הטון הפך ליותר ויותר נבזי , ועל זה דיברתי בעצם , לא על רמת הניסוח והטענות שאתה מעלה (למרות ששוב - אני באמת סובר שחלק לא קטן מהם הוא פשוט קשקוש - לא משנה אם הוא מנוסח טוב או לא , אני מבין שזאת דעתך, אבל לפי דעתי היא לא מבוססת כלל , להגיד שד"ר כזה ואחר מסכים איתה , או איש צבא כזה ואחר , לא מבסס את הטענה באמת). אלא על זה שאתה כל פעם מנסה לגמד את הטענות שלי בטענות יותר ויותר לא קשורות שנשמעות בעלות אופי אחר ממה שהיה צריך להיות בוויכוח מהותי ורציני . הטענות שלי לא חסרות בסיס , אני משתדל לבסס את טענותי ,ואם אתה חושב שזה ברמה של "וואי נט" זה עדיין לא מבטל את נכונות הדברים שמישהו אומר .

הנה דוגמא , איך הגעת למסקנה כזאת אין לי מושג, היסטוריה וארכיאולוגיה זה די "התחומים שלי" וכמו שאמרתי למעלה ,אתה יכול לשאול כל מי שראית שמכיר אותי בפורו , להגיד שאני לא מסוגל להבין היסטוריה זה מגוחך , אני לומד חומרים אקדמים היסטוריים באופן די רצוף , כמדומני כבר מעל עשור, הדגשתי שזה בעיקר נוגע להיסטוריה בעת העתיקה , אבל כמובן שאני לומד גם על היסטוריה מודרנית, בעיקר שנוגעת להיסטוריה יהודית והרקע שלה, וגם היסטוריה צבאית . בקיצור זו טענה נבזית, שאין לה ולדיון ביננו שום דבר .

"ולכן אני מנסה לשדר לך בפעם המי-יודע כמה, שלא רק חסר פה נואשות אלמנט העצמאות, אלא שגם המערכת הפוליטית והעומד בראשה אינם רלוונטיים."

אתה לא צריך להטיף למשוכנע , אני מכיר ויודע שחייב לסלק את החונטה של הבג"ץ , הרעיון כאילו ראש הממשלה לא מסוגל לעשות זאת הוא לא נכון, אם הוא ירצה, ברור שהוא יכול
אבל אין בין זה לבין עצמאות דבר ולא חצי דבר.מדינת ישראל היא לא מדינת וואסל ,ואת הנימוקים לעניין הסברתי, אם תרצה אחזור עליהם , כבר הבהרת שדעתך היא שזה עניין של פרפסקטיבה ותפישה . אז לא חושב שיש כבר מה להתווכח על זה שכן זה מוכיח שאתה מודה שטכנית היא לא וואסל , להבדיל מהדוגמא של מדינות וורשה שהזכרת, שכן היו בכל פרמטר מדינות וואסל

-
ג) 1. אם זה הייתה התכונה היחידה שעל פיה הייתי קובע את מעמד המעצמתיות - נכון , אבל זה לא , זה נקודה אחת מבין כמה  , ממכלול שלם  . כפי שהסברתי , יכולות לא קונבנציונליות ענפות ,ואמצעיים לשימוש בהם בכל נקודה שנרצה ובכל עת שנרצה , ביחד עם לווינים מתקדמים צבאיים , ביחד עם מערכות הגנה מתקדמות ואף הכי מתקדמות בעולם(שוב אני מזכיר , הTHAAD אפילו לא מבצעי - וגם אם היה - החץ יותר טוב ממנו , ועד שהוא כן יהיה מבצעי - החץ ישופר כנראה אפילו יותר)  וכו'
מדינת ישראל לא צריכה מדינות אחרות בשביל לשגר לווינים, מה שאמרת עכשיו (מחילה אני לא מתכוון להעליב) הוא דבר דמגוגי מאד , שכן לישראל יש רצועה צרה מאד לשלוח דרכה לווינים , שאם יכשלו להגיע ליעדם - לא יפלו לידי כוחות אויב . ולכן היא לפעמים משגרת אותם דרך מדינות אחרות - שלהם יש מרחבי שיגור לווינים הרבה יותר גדולים - כדי להגדיל את הסיכוים שהטיל יגיע לחלל , לא בגלל שהיא צריכה סיוע מהמדינות שהזכרת בכל תחום וכל שלב של פיתוח ושיגור הטיל !!!! כמו כן , בחלק מהמקרים, כגון הודו , הודו מוכנים בשביל "ללמוד" את העניין - לממן חלק מהעניין, דבר שכידוע - מאד נחמד לממשלה .
אם היינו צריכים סיוע מהם - אולי היה מקום לטענה הזאת - אבל אין זה נכון כלל - חלק מהמדינות האלה מבקשות סיוע מאיתנו לפרויקטים שלהם
2. מאיזה שנה?
3. מזה משנה ? גם בחוגים הצבאיים בסין וברוסיה יש תומכים לישראל - בניגוד גמור להתנהגות של הממשל שלהם
בכל אופן - ישראל עשתה דברים שגם לא היו מקובלים על אף אמריקאי חוץ מיהודים וגם בני נח שתומכים בישראל בגלל שהם מעדיפים את הצד של הקב"ה נקודה , על פני הממשלה והמדינה שלהם .

יגוסלביה של טיטו לא בדיוק הייתה חלק מברית וורשה - היא הייתה קומוניסטית, אך מדינה עצמאית - ההתקרבות בינה לבין ברית המועצות הייתה זמנית ביותר ומעולם לא הייתה חלק מהשתעבדות מנטלית או פיזית  , לכן זה בטח לא דוגמא לשאר מדינות וורשה ואף היו ממקימות ארגון המדינות הבלתי מזדהות (ז"א לא עם ברה"מ ולא עם ארה"ב)
בקשר לרומניה של צ'אושסקו ... הממם ...פה כבר יש לך טיעון טוב , אבל צ'אושסקו לא בדיוק "מרד" בברה"מ .  הוא אף פעם לא שלח את כוחותיו לתקוף את ברה"מ , ישראל לא וואסל אני מדגיש, אבל רק לשם ההשוואה - ישראל דווקא כן תקפה (אתה אומר שזה היה ביום, בכל אופן לא מקבל את הטענה הזאת) כוחות אמריקאים , רומניה לא ניסתה לפתח טכנולוגיה מתחרה לזו של ברה"מ , ישראל כן , אמנם ארה"ב הפעילה לחץ לבטל חלק מהפרויקטים, אבל היא לא יכלה למנוע את המשכיותם . רומניה לא הייתה מסוגלת להתמודד צבאית עם ברית המועצות ואף פחדה מעימות כזה , הדברים היחידים שבהם זה התבטא זה התנהגות כלפי שאר המדינות וגם זה בזיג זג שרובו היה לטובת מטרות סובייטיות, וכשלא- זה היה בעיקר משיקולים כלכליים רומניים .

אבל אוקיי , בקשר לרומניה זה פואנטה טובה , היא בטח לא שוברת את התזה שלי ,כי היא לא מבוססת רק על זה  , וגם כן זה לא דוגמא מלאה . כאילו כפי שהסברתי זה לא שהם מרדו בברה"מ

בסדר אני מבין את הרעיון שלך, אני בכל זאת לא מסכים, זה לא שאני לא מסכים איתך שאולמרט ועוד ראשי ממשלה רואים את עצמם כשליחים אמריקאים ומייצגים אינטרסים אמריקאים . אבל זה לאו דווקא קשור לעצמאות המדינה טכנית
אבל השאלה היא , לפי מי אתה סובר נובעת הואסליות הקונגטיבית כלשונך ? הבג"ץ ? הצבא? מי ? אם לא ראשי הממשלה
אני לא חושב שהבג"ץ משרתים את ארה"ב , למרות שאני מתעב אותם - הם דווקא לא , הם לא מוכנים להתפשר על גרגיר מהכח שהם לקחו לעצמם  , רק לאדיאות השמאל ששולט בחוגי האקדמיה יש שם מקום  בעינהם, לא לרפובליקנים האמריקאים או הדמוקרטים(למרות שהם רואים איתם עין בעין)

ומכיוון שאפילו מדבריך משתמע אם כן שואסליות מסוג כזה יכולה להיות מוגדרת רק על ידי ראשי ממשלה  ,איני מסכים שיש וסאליות ממשית אפילו לא מהבחינה הזאת, כי גם לאולמרט  אין יכולת לרכז את כל הכח בידו- אם כן - הוא לא באמת יכול לכפות את דעותיו באמת על כל המדינה.

זה הפואנטה שלי (לאחר שהבהרת מה באמת התכוונת לפני כמה הודעות)
מה בקשר לאביב של פראג?

4. 1. הדגשתי שידעתי  ואף רשמתי שמדובר בצוללת קונבנציונאלית ,ומונעת על דיזל כמדומני(כשהזכרתי שהם נבנו בגרמניה - לא כי זה פיתוח גרמני - אלא כי  ישראל רצתה לבנות את הצוללת הישראלית (!) בנמלי ארה"ב אך אלו לא רצו להתעסק בצוללות קונבציונאליות לכן הפרויקט עבר על ידי ממשלת ישראל להרכבה ובנייה בנמלי גרמניה בהקשר לדיון קודם שהיה בנושא ) לכן זה רלוונטי לטענה שלך שבעקבותיה רשמתי את זה
2.ברור שיש להם, (אגב גם הדולפין היא די פיתוח ישראלי,וראה בדיוק מה רשמתי על זה למעלה )  אבל היכולות של הצוללות הקונבנציונאליות שלהם לא מתקרבות ליכולות של הדולפין (שנחשבת אחת מהצוללת הכי מתקדמות בעולם- והכי מתקדמת בין הצוללות הקונבנציונאליות) ובכל אופן ,הדברים הינם ידועים , ולא אמרתי אותם על סמך דעתי אלא על סמך כל מסמך שמדבר על הצוללת דולפין ומזכיר זאת בפירוש
3.בסדר , אבל שוב , כמדומני לפי ההגיון בהחלט אפשר להגדיל את הטווח , מדובר בנתון יבש שלא לוקח גורמים כמו להוסיף דלק במהלך הנסיעה , דבר שלכאורה לפי ההגיון אפשרי

יש לא מעט הבדלים בין צוללות גרעיניות וקונבנציונליות, מוסכם ואני לא מתווכח איתך בנושא זה , הסיבה שהזכרתי את הצוללות הם כ"חלק" ממכלול שמוכיח יכולות תגובה רחוקים , אפילו ללא שימוש בטילים בליסטיים

אני לא זילזלתי בידע התורני שלך , זה הייתה תגובה לחלוטין לדברים שאמרת, הסיבה שהזכרתי את המקורות ואופן ישום אי סמיכה על הנס , הייתה כדי להוכיח לך - שמה שאני אמרתי - הוא לא בגדר סמיכה על הנס !
אם אמרתי מילים כמו "תבין" וכו' , זה לא היה בכוונה מתנשאת, אלא צורת כתיבה רגילה וכתגובה לחלק ממה שאמרת, בסך הכל, זה הפך למין דיון הלכתי - כמובן שאין רע בזה תסכים איתי ?

"אבל עצם הטיעון שלך שהגיוני ללא שום מעשה ניסים שישראל תנצח את כל מדינות ערב כיום תוך יום לחימה בודד, זה להסתמך על נס"

קודם כל לא נכון . אתה יודע והיה ברור לך על איזה אמצעי לחימה דיברתי , ודיברתי מלכתחילה מרקע של "השם בירך אותנו ביכולות האלה" , זה גם לא עניין של כוחי ועוצם ידי , כמו כן הבאתי מקור שמדבר על כך שהטובות שקורות לישראל אינם מקרה ומהם ניתן לדעת את השם

באמצעי לחימה המדוברים - אפשר לנצח את מדינות ערב ביום , בהחלט , ואגב- להדגיש - אני דיברתי על סעודיה ומצרים  , לא על כל העולם הערבי (לפחות לכתחילה) , אבל גם את כל העולם הערבי

כמו כן אל תשכח שהאטום הישראלי הוא פי עשרות מונים יותר חזק מרוב הפצצות אטום שמדינות אחרות פיתחו (קוטר השמדה של איזה 150 + קילומטרים לפי חלק מהדיווחים) , והמימן של ישראל הוא כנראה בסדר גודל של הצאר בומבה פלוס מינוס (הפצצת מימן הכי גדולה שנוסתה למי שלא יודע על מה מדובר,הפיצוץ שנוצר מפצצת מימן נגרם כתוצאה של יסוד זר - שגורם לפיצוץ יותר גדול מביקוע גרעיני - זה כמו לקחת כפית מהשמש ולדחוף אותה לאטמוספירה - זה יהיה חייב להתפזר כי היסוד לא יהיה טבעי ויציב   ). יש ראשים גרעיניים טקטיים שיכולים לחסל להם את כל הדיביזיות שלהם ברגע , לחדור כל ביצור תת קרקעי שלהם וכו'. לפי חלק מהדיווחים ישראל קיבלה מארה"ב טילים סטייל BIG BLUE , שבהסבה קצרה יכולים לשאת גם רש"ק קרבי כמדומני , ובפני עצמם מסוגלים לחדור ביצורים תת קרקעיים
היכולת דיוק והקצב אש יהיה עצום - ואין לאף מדינה ערבית כולל פקיסטן יכולת להתגונן מפניו . וובכן ... מה לא רציונלי בסברה הזאת ?

אני מדגיש מראש ,אני לאו דווקא חושב שצריך לעשות את זה - כי לא בא לי שיהיה  גשם חומצי בחורף, אני פשוט מדגיש שזה אפשרי ,אבל בטח ובטח שיש גם אמצעים אחרים , לא פחות הרסניים - אבל הרבה פחות מזיקים לסביבה שאפשר להשתמש בהם ויכולים להשיג תוצאות דומות למשל נגד דביזיות , ומבנים תת קרקעיים ...

ואני מדגיש שוב,מבחינה צבאית קונבנציונאלית בכלל לא זילזלתי במצרים , אבל בהחלט השם בירך אותנו , ויש הבדל עצום בין היכולות שלנו לשלהם אפילו בתחומים הקונבנציונלים

גם אם תרצה להתווכח על מעמד מעצמתיות עולמית וכו' , ללא ספק אנחנו כן מעצמת על באיזורינו  , תודות להשם  יתברך

ישראל התעמתה פיזית עם הסובייטים (במהלך מלחמת ההתשה) קרב רימון 20 .המלחמה לא נגמרה בזכות התערבות או איום התערבות סובייטית , המלחמה נגמרה כי הסורים הושפלו וברחו עם הזנב בין הרגליים וישראל השיגה את המטרה שהיא רצתה להשיג .

"שאין לה אפילו היכולת להאכיל בלחם את ההמונים מחיטה מקומית "
לא אמרתי דבר כזה , ועוד איך יש את היכולת  , פשוט זה יותר יקר .

כידוע לך לארה"ב לא חסר חיטה מכיוון שהם פיתחו "חגורת תבואה" עצומה ... הרבה מדינות קונות מהן חיטה , לאו דווקא כי הם תלוים בה(כמו רוסיה ,אגב)  , אלא כי זה יותר זול
בישראל אפשר לגדל הכל , נקודה , אפילו עצים שלא אמורים לגדול ביבשת הזאת , גודלים בישראל (לפני כמה זמן שהיה את הנחיל ארבה  ,הוא השחית מטע מאד מיוחד בנגב (!!!) של עצים כאלה )
יש לישראל יכולת לגדל כמה חיטה שהיא רוצה בארץ , זה פשוט (לטענתם) לא משתלם . אני למען האמת סובר שצריך לעשות זאת , אפילו אם זה יותר יקר - כי זה חלק מהדברים שצריך כדי באמת לשמור על שנת שמיטה כמו ששמרו בתקופת התנ"ך (מרוב שהיה הרבה חיטה - הם יכלו לשמור חיטה במשך שנים - ולאכול ממנה בשנות השביעית כמו שכתוב בתורה) קל וחומר היום כשאפשר אפילו להקפיא פירות במשך שנים

בכל אופן - שוב , מצטער, אבל זה טענה דמגוגית, לרגע לא טענתי שישראל לא יכולה להכין את כל החיטה שהיא צריכה (ברור שהיא יכולה , בימי המקרא היה פה עשרות מליוני יהודים , ועדיין היבולים בארץ סיפקו גם אותם וגם יכלו לשמור מהם במשך שנים).  אגב, בעניין זה - רוסיה באמת לא מסוגלת - גם אם תרצה - אז מה תגיד , רוסיה תלויה בארה"ב ? רוסיה היא וואסל של ארה"ב ?

ו) נכון,אבל זה מוכיח שהחילים התאמנו על כך ושיננו את מבנה הבסיסים במשך שנים , וזה לא התבסס על גיחות ספציפיות שנעשו כדי להכין את המבצע . אלא על כל מני פיסות מידע ש(בפירוש אומרים בסרט) התבססו לא רק על צילומים כי אם על האזנות ומידע מודיעיני ישראלי . אוקיי? זה לא היה מבוסס על גיחות צילום חד פעמיות .
בלי נדר אשתדל לחפש מקור כזה, ואגב, אם תמצא מקור ישראלי ש"מבין דבר" (או בקיצור , אמין) שטוען שארה"ב ביצעה את הגיחות צילום האלה - חח זה יכול להוכיח את הטענה שלך , אל תשכח שעליך חלה חובת ההוכחה בעניין זה
מקור אמריקאי שטוען שבזכות פעולה שלו נוצח הנצחון הכי גדול בהיסטוריה הצבאית המודרנית - לא אובייקטיבי  . סורי .

הסיבה המרכזית שאני כל כך מזלזל ברעיון שזה היה בימוי מאורגן של שתי המדינות, הוא מהסיבה הפשוטה- אמריקאים באמת נהרגו באותה תקיפה - ומשפחותיהם מדברות על זה לעיני כל עד היום- ומקבלים כמדומני פיצויים ממשלת ישראל .

עוד כמה סיבות הם :

1.למה לאמריקאים להשפיל את עצמם בעיני העולם כך
2.כל מקור צבאי רציני (משהו שהביבי סי לא ) מדבר על העניין כעל אירוע היסטורי ידוע ומוכר וממשיל אליו אירועים נוספים כאלה (כמו תקיפת כוחות או"ם על ידי ישראל וגם ארה"ב )

סבבה? . את הדברים האלה דווקא ניתן להוכיח בנקל  .

בקשר לגיחות צילום- זה  כבר לא קשור לעניין קונספירציה . אבל זה פשוט לא אמין , נקודה, עם זה היה משולב עם מקור ישראלי מבין דבר שטוען אותו דבר, סבבה, אבל ברור שלא , ואם כן כמו שאתה אומר "למה שהישראלים יודו בדבר כזה? " , למה שהאמריקאים לא יגידו דבר כזה ?(זאת אומרת אפילו אם זה לא נכון) מהסיבה שנימקתי למעלה

האמת ההיסטורית היא , שבאמת - המודיעין של ישראל עבד שעות נוספות, והיה בהרבה יותר טוב גם בחזית הגוש הסובייטי וגם בחזית הערבית - מאשר בני זמנו במערב
זה עובדה היסטורית, שהמסרגה (המודיעין האנטי סובייטי) שהפעילה ישראל - הייתה הגורם המרכזי שנתן כל סוג שהוא של יתרון למערב מבחינת מודיעין על העולם הסובייטי ,ואף הדריך את ארגוני המודיעין המערביים בני זמנו איך לפצח את הקודים הסובייטים הקשר שלהם ואיך להבין אותם .
כמו כן השיג תוצאות לטובת ישראל ששומשו בקרב רימון עשרים  ועוד שלל מודעין טוב שעזר נגד מדינות ערב ונגד ברה"מ , גם לישראל וגם למערב

כך שמבחינה היסטורית, לא היינו זקוקים להם - להפך - הסיבה היחידה שהם הצליחו לתפוס תאוצה על פני הגוש הסובייטי , היה בזכותנו

כך שאם מישהו פתאום מנסה לשנות את הקונספציה (המוכחת) הזאת - צריך שיהיה בידיו ראיות מאד טובות שיכולות לבסס ולעגן את הטענות שלו - באירועים היסטורים מוכחים  עם כרונולוגיה מסודרת ומסמכים שמוכיחים את העניין

אני לא אומר שזה משהו שאתה צריך לעשות באופן אישי - אלא המקורות שאתה מסתמך עליהם בעניין היו צריכים לעשות זאת כדי שמלכתחילה מישהו יתייחס אליהם ברצינות

כמובן כמובן שאני לא צריך לקבל כל תאורית קשר וקונספירציה כדבר מובן מאליו  ! מי שבא עם טענות כאלה - צריך לבסס אותם היטב - ואם לא , אין שום סיבה לוגית למה לי לקחת את התאוריות האלה ברצינות
זה לא חייב להיות קונספרציות , הנה קח דוגמא מהארכיאולוגיה , יש ד"ר אחד בשם ישראל פינקלשטיין (בחור לא סימפטי ,לא חובב את היהדות במיוחד , ייתכן ששמעת עליו )  -  שהתווכח עם ארכיאולוג אחר (אושיסקין) על שכבה |||v במגידו , בעוד גם בדיקת טסט פחמן  וגם עבודה שמבוססת על מחקר קרימיקה מיקינית קובעים בפירוש שהשכבה חייבת להיות מסוף המאה ה14 לפני ספירת הנוצרים, פינקלשטיין כדי להתאים את השכבה לתמונה היסטורית המשתקפת ממכתבי אל עמראנה(תכתובת בין מלכי מצרים למלכי ממלכות אחרות) שמתארים את מגידו בתקופת חצי המאה ההיא כעיר חשובה - למרות הממצא הדל בשכבה המתאימה - "החליט" להקדים את השכבה (|||v) חמישים שנה אחורה -  כדי שתתאים למכתבי אל אמארנה ! בלי ביסוס ובלי נעליים . זה דוגמא לאותו עיקרון , בלי או עם קשר לקונספרציה .

לא אמרתי שלא היו קונספירציות ... פשוט העניין פה הוא לא כל כך קונספרציה , כאם ניסיון אמריקאי לשכתוב ההיסטוריה בלי ביסוס (בעניין מלחמת ששת הימים והגיחות צילום)!  בעניין ליברטי זה בהחלט נשמע כקונספירציה ,אבל אין לה שום ביסוס גם כן

ט) קווים פנימיים לא קשורים דווקא לעומק שטח , להפך . הרעיון הוא , שאם צבא מסוים מוצא את עצמו בכיתור של קוים חיצוניים ארוכים - הוא יכול לנווט הרבה יותר מהר בתוך הקוים הפנימיים - מאשר מסוגלים הכוחות בקוים החיצוניים- ואם כן - לרכז כוחות ולפזר כוחות במהירות - לפי הצורך, בחזיתות שונות . כמו כן,העברת פקודות הרבה יותר מסודרת, ואף לנתק בין הכוחות בקוים החיצוניים ולהשמידם כל אחד בנפרד .  לא אמרתי שזה מצב אדיאלי לשאוף אליו(להיות מכותר) רק אמרתי, שמבחינת טקטיקה נכונה וחשיבה צבאית נכונה , צבא קטן או אפילו מכותר, יכול להשתמש בכביכול ,המצב הלא נח שלו -לטובתו , ועומק אסטרטגי לא מחייבת המציאות כדי להחשב מעצמה ,וכדוגמא הבאתי את דוד שצבאו השתמש בטקטיקות כגון קוים פנימיים  וכמובן אחרים  להגיע למעמד של מעצמה(כשדוד עשה את הקרבות האלה - כלל וכלל לא היה לו "עומק אסטרטגי" , בזכות אותם קרבות נהיה לממלכתו עומק אסטרטגי 

לא מסכים איתך שהפער לא משמעותי

כן מסכים שלא צריך לזלזל בהם

שוב פעם- קרא מה שבאמת רשמתי בנושא "איך אפשר להשמיד את מדינות ערב בתוך יום אחד"

חחח אבל שוב פעם ,דנו בזה , אוקיי אני מבין שלא התכוונת בדיעבד לומר ששיקרתי ,אבל בסך הכל אמרתי משפט אחד שם , כי שים לב על מה דיברנו
דיברנו משהו אחר, רציתי להראות לך כרעיון את העובדה שארה"ב ורוסיה לא ממש העזו להלחם מול צבאות רציניים בעת המודרנית, כשהכנסת את מלחמת קוריאה למשוואה, בסך הכל באתי להגיד שזה לא נחשב מלחמה מודרנית "וגם אם" , מה זה עוזר לטיעון שלך- כי הרי הם לא ממש "ניצחו" שם, אלא קיבלו מנה הגונה מהסינים
עכשיו שוב ... אם הם היו תוקפים את סין גופא - הסינים היו שולחים גם את כל צבאם להלחם בכל הכוחות האמריקאים באיזור ... הרי ידוע לך  העניין . ובטח שהם היו מנסים לפגוע בארה"ב גופא בדרך כזאת או אחרת (לא אמרתי שלא), כמו כן ,הם פחדו מעימות עם הצבא הסיני בכללותו כי זה נראה להם כמשכול בלתי יאמן לנצח , מליון לוחמים ... הם היו צריכים לארגן את כל צבאם למלחמה בסדר גודל של מלחמת העולם השנייה , האמריקאים רצו למנוע מהקומוניזם להתפשט ,אבל לא במחיר כזה .
אני לא אומר שהם לא היו מנצחים (קח בחשבון אבל - הסינים הראו יכולות גבוהות) אבל שניהם רצו להתעמת על אדמת צפון קוריאה וגג דרום קוריאה לא מעבר לזה
אני גם הדגשתי לכתחילה אבל שהאמריקאים כן "התעשתו" , ושהמלחמה נסגרה סביב הגבול של דרום וצפון קוריאה , אבל זה לא משנה את ההישג הסיני - שהצליח לגרש את האמריקאים במשך הרבה קילומטרים, ובכל זאת גם שמר על צפון קוריאה . האמריקאים יותר ניסו להציל את הכבוד שלהם בשלב ההוא .

מכיר את הערך :)

בעניין הנ.ב:

אוקיי .

ברור שזה משל , אבל - המשל הזה ברוח הדברים והטון שנאמרו פשוט היה כבר יותר מדי   . בקיצור, האם באמת קשה לך להבין איך יכולתי להתעצבן על טונים כאלה ?

מחול לך מחול לך מחול לך

אין לי חוסר יושר אינטליקטואלי , זה וויכוח - אם לא נאים לך דרכי - חחח מה לעשות  , אבל אני כן מנהל תרבות דיון ,ומשתדל שהוויכוח יהיה נעים
גם על נוסח דברי היה לך ביקורת, EH.... תשמע  , ניסיון בוויכוחים יש לי . וויכוחים כמו אלה (בסדרי גודל כאלה) גם רגילים לי ברמה כזאת או אחרת (בדרך כלל זה תגובות לכמה אנשים בבת אחת, לא תגובה אחת לבן אדם אחד באורך כזה, אבל גם וויכוחים כאלה היו לי בעבר ואפילו יותר גדולים)
בסך הכל לשנינו מטרות דומות , ואם כבר אנחנו מתווכחים זה לא צריך להיות אישי

ייתכן שחלק מהתלונות הראשוניות שלי בתחילת הדיון גרמו לזה , איני יודע - אך אם כן - בסך הכל הם לא היו קטע אישי ,אלא באמת סברתי שלא נכון לנהוג כך (לסרס את הפואנטה של פתיחת הדיון - המאמר - בשביל הדיון הזה ) בטח שלא אם היה אפשר (כמו שאכן עשינו) לפתוח את הדיון בנושא חדש

בעניין מה שדיברנו בפרטי , וובכן , אני מסכים איתך שחילוקי הדעות ביננו הם עניינים של פרספקטיבה ספציפית, ובכלליות אנחנו די מסכימים , הרגשתי צורך להגיב על חלק מהדברים בכל זאת, אך אפשר לסכם את הדיון , או לפחות "להקטין" אותו למימדים שיהיו נוחים לשנינו (התגובה הזאת, למרות שמתומצתת יחסית - לקחה לכתיבה המון המון שעות , ואני בטוח שאם תכתוב לה תגובה מלאה זה יקח יותר לך ואחר כך אולי לי זה יקח עוד יותר לכתוב לה תגובה )

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המשך הדיון ביני לבין נץ
« להגיב #4 ב- : אפריל 17, 2008, 17:14:22 »
א.) בסדר, נושא זה סגור.

ב.) בעניין השביט, המקור הוא תכנית תחקיר שהופק עבור ערוץ 1 בטלוויזיה לפני כמה שנים, לא זוכר כרגע כמה.
בין השאר דיבר על כך באופן גלוי גם בתכנית ההיא וגם בהזדמנויות אחרות פרופ' (ח"כ לשעבר) יובל נאמן ז"ל.
שהיה מצוי בכל המערכות הסודיות של ישראל (כמדען בכיר וכפוליטיקאי) בעניין הטילים, החלל והגרעין.
בעניין, טוב בסדר, אני מניח שאפשר לקבור כאן את הנושא בשל אי-ההסכמה הגורפת בינינו (ואני עדיין לא קונה את ההוכחות שלך).
ואפרופו ג'ירוסקופ, יש הבדל מהותי בין ג'ירוסקופ שמטרתו להנחות את הטיל אל מסלולו הבליסטי בחלל, לבין ג'ירוסקופ שמותקן בראש הקרב המותאם שמטרתו להטעות מערכות אנטי-בליסטיות בחזרתו אל תוך האטמוספירה.
וטיל חץ 2 לא יכול טכנית לפגוע בטילים מעל איראן או עיראק (מקסימום מעל ירדן או סוריה) זה פשוט עניין של טווח יעיל.
מערכת המכ"ם שהרוסים עושים בה שימוש במערכת ה-Tor M1 שלהם בגרסתה הכי מתקדמת איננה כלל ועיקר אותה מערכת שהם ייצאו לסוריה או איראן, הרוסים לא מייצאים כעיקרון את חוד החנית של המו"פ שלהם אלא מערכות דור אחד או שניים ישן יותר.
יציאת החץ 2 (ולא החץ 1) מחוץ לאטמוספירה היא פונקציה חסרת ערך כמעט בשל העובדה שלאור טווחה של המערכת יציאתה היא ממש קצת מעבר לגבול של האטמוספירה דבר שמטרתו הוא בכל אופן לפגוע בראש הקרב בתהליך חזרתו אל תוך האטמוספירה (ובזה הוא איננו שונה מהחץ 1) לאחר שלב ההתנתקות באטמוספירה והרבה אחרי סיום (במונחים בליסטיים) שלב התאוצה בחלל בכך הוא גם שונה באופן מהותי מהמערכת ה-Aegis וה-THAAD
וכן אני עדיין טוען שקונספטואלית ברגע שאתה מעמת בין מערכת החץ לבין מטח של כ-30 טילים, אין לנו תשובה, מעבר לכך יש גם הפער הכלכלי הכביר בין עלות ייצור טיל בליסטי לבין טיל חץ בודד וכן גם טקטיקת ההפעלה הישראלית גורסת כי ישנו צורך בשיגור 2 טילי וחץ בכדי לוודא פגיעה בטיל בודד, תעשה את החשבון לבד.
נכון אכן רוב טכנולוגיית החלל והאוויר הסיניות מבוססות במקורן על פיתוחים סובייטיים, אבל יש הבדל אדיר בינם לביננו בכל הנוגע ליכולת חיקוי, ייצור המוני, חלפים וכדו', כך שמה לעשות, ישראל לא בדיוק נמצאת בליגה של סין.
מה גם שאלו הישראליות מבוססות בחלקם הגדול על פיתוחים צרפתיים ואמריקאיים.
"ישראל לא הייתה צריכה את ארה"ב בשביל לפתח את החץ , ארה"ב רצתה חלק בעניין (וזה התבטא בכספים שהוזרמו לפרויקט , לאו דווקא בשיתוף פעולה טכנולוגי ממשי) כמו כן ארה"ב רצתה להשתתף בפרויקט מהסיבה הפשוטה שהיא גם צריכה מערכת כזאת (כי הTHAAD כולה מבוססת על פגיעה ישירה של טיל בלי רש"ק, להבדיל מהגישה של החץ של להרוס טילים במעופם במגוון שיטות )
אבל ישראל הייתה מפתחת את החץ בין כה וכה (והרעיון כבר היה קיים בשנות השמונים למען האמת) אחרי מלחמת המפרץ, עם או בלי , מזומנים אמריקאים.
"- להלן תשובתי-http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/808568.html
והנה עוד מאמר שיהיה לך קשה להתמודד איתו בנדון שמבסיר בדיוק לגבי הבעייתיות בקונספט של ה"חץ" http://www.e-mago.co.il/Editor/defense-830.htm , ולהלן מאמר חזק של משה פייגלין בנדון: http://he.manhigut.org/content/view/848/207/
והנה הודעת בכיר במשרד הבטחון לשעבר המצוי בכל התהליך וכן קצת לגבי הארסנלים של סוריה ואיראן http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-138786-00.html?tag=14-27-55 ואפרופו הבלעדיות הייצור של ישראל במערכת החץ- לטענתך כל שיש לי לומר הוא- ד"ש לחברת בואינג.
לעניין מספר טילי החץ שיש בידי ישראל, להלן מאמר קטן ומאוד מעניין ששופך קצת אור על הנושא- http://www.missilethreat.com/missiledefensesystems/id.10/system_detail.asp
הדבר אגב גם נכתב כבר בספר (שעדיין לא קראת) על ידי כמה מומחים וכאלה שמצויים במערכת שאמרו שזה אכן התכנון המספרי לרכישה על ידי מערכת הבטחון (בין 90- 120 טילים), המאמר שהבאתי פה שהוא הרבה יותר עדכני מדבר על מספר עתידי! של כ-200 טילים, ושוב תעשה את החשבון לבד, וכך גם בחשבון שלכל משגר יש מספר מוגבל מאוד של טילים שהוא יכול להחזיק בכל רגע נתון, תוסיף למשוואה שלוקח הרבה זמן לטעון ולהכין לשיגור טילים נוספים אחרי השיגור הראשון, וקח בחשבון שרוב הטילים לא נמצאים פיזית ליד הסוללה אלא במחסנים בתור רזרבות, אזי כאשר מגיע מטח גדול, לישראל אין מענה מגננתי אפקטיבי.
החץ 1 לא מסוגל להוריד טיל סקאד D משופר וזאת אפילו לאור המקורות שאתה הבאת, רק החץ 2 מסוגל.
ולגבי הידיעה היכן הטילים מאוכסנים כל זה לא רלוונטי לאור העובדה שכל מדינות ערב הרלוונטיות וכן איראן מחזיקות בעשרות אם לא יותר מכך, משגרים ניידים הניתנים להסוואה ושיגור מהיר, עוד הרבה לפני שישראל תהיה מסוגלת לעשות משהו בנדון, ואם אתה לא מאמין לי, ראה את הספר: "לא על מגש של כסף" מאת פרופ' אל"מ מיל. יהודה ואלך, בהוצאת משרד הבטחון! ואטלס כרטא, בעמ' 193 המעודכן לשנת 2000! המדבר על מספר המשגרים הניידים הרלוונטיים לכל מדינות האזור ולהלן הנתונים (הם רק התרבו מאז למעט הפונקציה העיראקית שכבר לא רלוונטית) ישראל- 12 משגרים, איראן- 39 משגרים (וקח בחשבון שעל פי הגדרות היצרן הרוסי, כל משגר מגיע מזווד עם 12 טילים, תעשה את החשבון לבד),
סוריה- 62 משגרים, מצרים- 36 משגרים, לוב- 128 משגרים.
אפרופו מהלומות חזרה, זה כבר תלוי בחונטה השלטת (וזה לא הגוף שקרוי בטעות: "הממשלה").
ואני עדיין עומד על כך שישראל היא לא מעצמה צבאית, ולבטח לא מתנהלת כמו אחת כזו.
אתה כן צריך לקרוא את הספר הזה בשל העובדה שיש הם טיעונים אפוסטריוריים שהנתונים שהעלית אינם נותנים להם תשובות (ושרק את חלקם הבאתי פה).
הספר הוא מכריע, א.) בכל יחודיותו ובשל עיסוקו הספציפי ובשל העובדה שלפניו ואחריו לא נכתב ספר מקיף כמותו, חודרני והעוסק הן ברמת המיקרו והן ברמת המאקרו על ידי מגוון גדול של כותבים.
ב.) הספר הוא מכריע בשל העובדה שהוא מביא טיעונים כבדי משקל שהניסיונות, טקטיקת ההפעלה, כמות הטילים והמשגרים לא הצליחו להפריך את הטיעונים הללו למרות שעברו לא מעט מים בירדן מאז.
משאבים טבעיים הם חלק ממכלול מדדים שלא ניתנת למדידה לבד, אתה התעקשת לנתח את זה לבד כאילו אין זה חלק ממכלול ואז שואל אם יש לי דוקטורט בנדון, נו באמת...
מסוגלות לייצר מערכות מאוד יקרות (הממומנות ברובן על ידי משלם המיסים האמריקאי בעיקר אם מדובר בייצור המוני) אבל בכמות פרטים מאוד מגובלת אינם מדד למעצמה, כדי להיות מעצמה ואפילו צבאית צריך שיהיה לזה גיבוי ברמה הדיפלומטית אחרת, אין לזה כל חשיבות, וגם אם זה קיים, הרי שזה וירטואלי בלבד.
הטילים הערביים שעולים על 4 מאך (CSS-2 שבידי הסעודים שעולה במהירותו על 5 מאך, טיל סקאד D משופר קוריאנית שבידי הסורים, המגיע למהירות 4.5 מאך, כנ"ל גם הטילים שבידי לוב, פקיסטן כבר מזמן חצתה את הרף הזה).
אבל, ראיתי מקור הטוען שטיל החץ 2 מגיע למהירות 9 מאך כיום, לדעתי זה פשוט הנפצה חסרת כל בסיס, במיוחד לאור הפרסומים ב- http://www.janes.com/news/defence/ אבל אני משאיר פתח לטעות מבחינתי, כך שבעצם הטיעון על המהירות כלל לא רלוונטי, ואם כך בנוגע לפקטור המהירות, אני חוזר בי (בתנאי שאני אכן טועה).
ואליבא דכוליה עלמא הפרסים חצו את רף ה-4 (במיוחד לאור מסמך מפורש מאת אמ"ן מחקר שראיתי בצבא לגבי ה-שיהאב 3 שבו הצבא מודה שהאיראנים כבר חצו ב-2005 את רף ה-4 מאך) מאך כך שאינני יודע מאיזה מקורות אתה מקבל את המידע שלך בנדון.
בעניין המוצא האתני, ברור שאפשר לחדור לעומק ולנתח את המוצא האתני של כל מי שגר באיזור ולראות מי מהם אכן ערבי, אבל אני מתכוון כאן בעצם לא להבדל המוצא הרחוק, כי אם למי שחבר בליגה הערבית, דובר ערבית ביום יום, תרבותו תרבות ערבית טהורה (עד כמה שאפשר לקרוא לזה תרבות  :2funny:) ולכן יש כאן הבדל תהומי, כל מי שנמצא מאיראן מזרחה וצפונה וצפון מערבה הוא לא ערבי, בעוד מי שנמצא מערבה מאיראן הוא ערבי (למעט טורקיה), למרות שיש בהם מיעוטים ערביים אצלם (באיראן וטורקיה).
אני מקווה שעכשיו אתה מבין את החלוקה שלי, שהיא לשונית פוליטית ולא על בסיס DNA, שאם כך אין לדבר סוף.
ושוב לגבי MIRV, ההוכחה היא פשוטה מאוד, והיא הטווח של טיל החץ שלא חוצה את טווח ה-90 ק"מ שזה הרבה אחרי שהטיל כבר מתפרק מחוץ לאטמוספירה לגוף המשלח (הנופל חזרה קרוב למדינת השיגור) בעוד ראש/י הקרב  ממשיכים הלאה במסלול הבליסטי שלהם אל המטרה.
אי לכך ובהתאם לזאת החיסול מרחוק של טיל החץ 2 (40- 50 מטר) איננו רלוונטי מול טיל MIRV או כזה הנושא חימושי משנה.

לגבי כל נושא אסטרטגיה, לימוד, הפנמה קורסים וד"ר אורי מילשטיין, כאן כבר אנחנו מנהלים דיון צדדי במסרים אישיים, ולכן לא אגיב כאן.
בנוגע לצי רציני ולגבי הנצרכות שלו ראה את מאמרו של ד"ר ח"כ יובל שטייניץ בגליון מערכות 383, בשנת 2002 ואז נדבר על מה ישראל צריכה ומה יש לה כיום בהשוואה למעצמתיות צבאית.
לטילי השיוט של ישראל קוראים: סופר פופאי ודלילה 1 ו-2.
אבל בכל מקרה ובכל תנאי אין לישראל אלפי טילי שיוט, מה גם שלא התייחסנו בכלל לאופציה האיראנית בתחום זה (דבר שכבר קיים בידם בדמות ה X-55 הרוסי לדוגמא).
פרס הוא הוזה, מגלומן עם מקסמי שווא, אם תחבר את חלום תחנת החלל שלו, לכל מיני פרוקייטים אחרים שלו ובעיקר אוסלו אזי אתה מבין מה באמת זה שווה, וחוץ מזה אין לישראל המשאבים בשביל דבר כזה.
דיויזיה ממוכנת- הכוונה לכך שהכל ממוכן, הן ברמת טנקים, חי"ר, תובלה/לוגיסטיקה, חימוש, כוחות מוטסים וכו'.
ההבדל המרכזי בין חטיבה לאוגדה/דיויזיה, היא שחטיבה היא לא כח עצמאי ואין לה עתודות והיא מיועדת לנישה ספיציפית כגון: חטיבת חי"ר, שריון, כוחות מוטסים, נחתים וכו' בעוד דיויזיה זה מערך כוחות הכולל את כל המארג (בקונסטלציות שונות על פי הצרכים) המזינה את עצמה ומהווה גיס עצמאי עם עתודות משלו.
תשאל כל מפקד אוגדה, הוא יודה בכך.
לארה"ב יש יותר מ20 דיוויזיות ממוכנות, מה גם שיש קצת הבדל בין אלו הסוריות לבין אלו של ארה"ב, מצחיק מאוד הא?!
נעבור עתה לדיוייזית ההתערבות המהירה, קודם כל היא לא באה לבד, לכן לא כל כך פשוט להשמיד אותה, תוסיף לזה קבוצת קרב ימית המנחיתה את הדיויזיה במקום שמגבה אותה, מערכת לווינים מסונכרנת המגבה אותה (מערכת ה"אשלון"), מפציצים אסטרטגיים המוכנים לעזור בשעת הצורך, כך שזה ממש לא פשוט וממש לא ברור שהם יושמדו כפי שאתה מנסה לתאר, שוב, אתה נופל לנטיה שלך לשפוט כלך מדד בפני עצמו ולא לראות את התמונה הגדולה.
הצבא השבדי??? עשה לי טובה... ;D.

לגבי חיל נחתים, אני היטב מכיר ויודע על הנחיתה הימית בשפך נהר האוולי ב82' על ידי 4000 צנחנים.
אבל יש הבדל עצום בין זה לבין כוח ייעודי גדול השייך מסגרתית לחיל הים, עם עתודות אוויריות, חי"ר, שריון, הנדסה וארטילריה משלו.

ואפרופו אולמרט, הוא לא רלוונטי, כמו כל "ראש ממשלה" אחר, מי שקובע, מנחה ויותר אווירה היא האוליגרכיה השלטת שלא עומדת לדין הבוחר.
מעבר לזה, קשה מאוד לנתק את העגל היונק מהפרה המינקת, בשל העובדה שאפילו המערכת הפוליטית משופעת אנשים המגיעים מן המערכת הצבאית וממילא תפיסותיהם (המסונכרנות עם גורמים בעייתיים מן האקדמיה) הם אלו המשפיעים על היושב בכס "ראש הממשלה" או איך שאני אוהב לקרוא לו "גבאי ועד הקהילה" (בדיוק כמו אלוף מיל. בני פלד ז"ל שהבין היטב עם מי יש לו עסק).
כך שלומר שכל מה שצריך זה ראש ממשלה מתאים, זה לא רציני בעליל.
יש הרבה דברים שהם כן בשליטת הצבא, אבל, בגלל שהתפיסה העתיקה עוד מימי בן גוריון העליזים שולטת עליה, הקונספטים האלה לא מאפשרים לבכיריה כמעט אפשרות לחשוב "מחוץ לקופסא" ולכן מוגבלים דוגמטיבית לתפיסות נפסדות.
וזה מבלי להתייחס לפאקטור ה"מוסר".

ברור שהאיראנים לא שיגרו מעצמם לווין, זה שיש לווין שהם שולטים עליו בלעדית, אומר שהם שיגרו לווין, גם אם זה נעשה דרך הרוסים (גם אנחנו שיגרנו דרך ברזיל, דרך רוסיה עם טילים רוסים, ודרך הודו עם טילים הודים).
לא אמרתי איזה סוג לווין זה, וזה לא רלוונטי לדיון.
נעבור עתה לצפון קוריאה, אמרתי 11000? טעות שלי, יש 12000 ואני לוקח נתון זה מדו"ח שנתן הצבא האמריקאי לקונגרס בשנת 2000 להלן:
http://www.defenselink.mil/news/Sep2000/korea09122000.html
להלן הציטוט הרלוונטי מתוך הדו"ח הנ"ל:  North Korea fields an artillery force of over 12,000 self-propelled and towed weapon systems. Without moving any artillery pieces, the North could sustain up to 500,000 rounds an hour against Combined Forces Command defenses for several hours. The artillery force includes 500 long-range systems deployed over the past decade. The proximity of these long-range systems to the Demilitarized Zone threatens all of Seoul with devastating attacks.

צפון קוריאה היא לא המדינה הענייה בתבל, יש כמה וכמה מדינות באפריקה שעונות על ההגדרה הזו, זה לא אומר שכלכלית היא איננה ענייה.
איזה מטוס? הכפיר 2000? הלביא לא רלוונטי, אז מה, זה יכול להוות תחליף ל- אף-16??? לא נראה לי.
כפיר 2000 זה מטוס גיבוי, ולא מטוס קו ראשון.
אפרופו ייצור המוני, שאני אזכיר לך שמדינת ישראל נקלעה תוך כדי לחימה בלבנון 06' למחסור חמור של פצצות מצרר והם היו צריכים להזמין את זה מארה"ב, ובינינו כמות הפצצות שזרקו על לבנון באופן פרופורציונלי ל-מלחמה הוא פשוט לעג לרש בכל קנה מידה מלחמתי שהוא.
ידידי, מספר כל כך גבוה של בכירים בכל המערכות הרלוונטיות שמודים שלישראל אין יכולת ייצור המוני מספק, היא אכן הוכחה, ואני לא בדיוק מבין הכיצד אתה יכול לנפנף זאת ללא שום הוכחה רצינית מצדך, חוץ מאשר לומר שישראל יצרה ומייצרת מטוסים וטנקים, בכמות מספקת? לשעת חירום? מניין ההתיימרות שלך לדעת מה המערכת באמת צריכה? מניין ההיתיימרות לדעת מה המערכת צריכה כנגזרת מהאיומים הרלוונטיים?
ואפרופו משאבי טבע ואלטרנטיבות אנרגיה- איזה מהם ישראל בדיוק מייצרת? והיה ויש על ישראל אמברגו סחר, איזה עתודות משאבי טבע ומקורות יש להע בדיוק? (אני מקווה שעתה השאלה שלי ברורה).

« עריכה אחרונה: אפריל 21, 2008, 16:31:28 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המשך הדיון ביני לבין נץ
« להגיב #5 ב- : אפריל 21, 2008, 16:30:25 »
החלק השני של התגובה:
ג.) מעצמתיות צבאית היא לא רק עניין של אמצעים, היא רק חלק ממכלול של אלמנטים הנדרשים בכדי להיות מעצמה צבאית, כפי שכבר חזרתי והסברתי.
מערכת ה-THAAD ו-ה"חץ" לא נמצאים באותו ליגה, מכמה בחינות, 1.) הם לא באותו מהירות, 2.) אין להם אותו הטווח (הטווח של טיל ה-THAAD הוא בין 120-160 ק"מ ואילו החץ הוא 90 ק"מ) 3.) הם לא מיועדים לטפל באותו שטח (הנישות אליהם מתוכננות שני המערכות הם שונות לחלוטין, מטרת הץ הוא בסך הכל להשלים את מערך הכיסוי הזירתי האמריקני BPI אווירי- BPI חללי- AEGIS- THAAD- חץ- פטריוט PAC3.
כאשר כל מערכת מיועדת לפגוע בגבהים שונים האחדש מהשני וכן בשלבים ספציפיים במסלול הבליסטי של האיום מנגד, כך שאין שום בסיס אחיד להשוואה.
כך שה"חץ" כלשעצמו הוא פשוט טיל נישה, ואי אפשר להסתמך עליו לבד בתמונה הכוללת מול מטחי טילים ו/או תקיפה של כמה מדינות במקביל.
דמגוגי? עצם העובדה שאין לישראל עומק בשטח שאפילו כמעט ולא מאפשר לה לשגר טילים לחלל משטחה היא עוד הוכחה ניצחת עד כמה ישראל היא פשוט עלבון לאינטלגנציה ולא מעצמה ואלמנט השטח הוא פשוט הוכחה ניצחת.
המהדורה השנייה של הספר יצאה  בשנת 2002.
ועדיין גם מה שישראל עשתה מול ארה"ב לא הייתי קורא בדיוק "מרידה" במלוא מובן המילה, כמה קונצים פה ושם, אבל מרידה במלוא מובן המילה, זה לא.
בא נדבר על מרידה, מרידה זה לתקוף פיזית כוחות של ארה"ב, מרידה זה לגרש את השגריר ולהכריז עליו כעל "פרסונה נון גרטה", מרידה זה לבצע תקיפה על אדמת ארה"ב, מרידה זה להוציא להורג אזרחים/נציגים רשמיים של ארה"ב, מרידה זה להכריז ברית צבאית עם אויב רשמי של ארה"ב- אף לא אחת מדברים אלה נעשה על ידי ישראל, כך שאולי בכל אופן ההשוואה לרומניה מתבקשת, וחוץ מזה יוגוסלביה של טיטו הייתה בעת החתימה על הסכם ברית ורשה בין המדינות הנוגעות בדבר.
והיא עצמה מרדה במלוא מובן המילה בבריה"מ בעוד שזו אפילו כבשה אותה במלחמת העולם השניה (למרות שכבר שוחררה לפני כן על ידי כוחותיו של טיטו מהנאצים).
אפרופו הואסליות הקוגניטיבית, הוואסליות היא לא רק כלפי ארה"ב אלא גם כלפי האיחוד האירופי או יותר נכון אם תרצה "הקוורטט".
הואסליות הקוגניטיבית נובעת מחמשה גורמים (להלן ייקרא "הפנטגון הקוגניטיבי)-
לגבי מי הם חמשת הגורמים הללו- תוכל לקרוא על כך בפרוטרוט במאמרי "מי יגול עפר מעיניך ג'ורג' אורוול" --
http://hayamin.org/forum/index.php?topic=13158.0
הואסליות הקוגנטיבית לא מוגדרת על ידי גבאי ועד הקהילה, יהיה זה אולמרט או כל אחד אחר, אלא על ידי אותו "פנטגון קוגניטיבי" שגבאי ועד הקהילה הוא המריונטה שלה.
כך שמי שמתיימר להיות "ראש ממשלה" הוא סתם כלומניק ובובה על חוטים.
ו"אביב פראג" הובאה כדי להוסיף עוד דוגמא של מרד בתוככי "ברית ורשה" שלא הזכרת (הזכרת רק את הונגריה).

ד.) לנצח את כל מדינות ערב תוך יום אחד, כמובן יהיה רק אפשרי עם נשק גרעיני (ושנינו יודעים שזה יקרה במצב של "ברירת שמשון"- דהיינו סופה הפיזי של מדינת ישראל, כך שאופציה זו לא כל כך רלוונטית, ומעבר לזה כל בר דעת יודע היום שברגע שגורם מדיני ישגר נשק גרעיני היום מה שפשוט יקרה זה ארמגדון במלוא מובן המילה, או MAD- חיסול הדדי מובטח על ידי כל הגורמים המחזיקים בארסנל גרעיני בעולם) ולא ניתן להגביל מהלומות גרעיניות היום לזירה אחת בלבד בתמונה העולמית כיום.
ובמילים אחרות גם בסיבוב הבא (והוא בא יבוא) ישראל תצטרך להתמודד בזירה הקונבנציונלית בלבד, ואני ממש לא סומך עליה בשעת מבחן.
ישראל התעמתה פיזית עם הסובייטים במלחמת ההתשה מסיבה אחת פשוטה, היא כבר הייתה בחיקה הנעים של ארה"ב של אמריקה מאז אחרי מלחמת ששת הימים (כידוע מלחמת ההתשה הייתה אחרי מלחמת ששת הימים) ולכן העזה לצאת כנגד "אמפריית הרשע" כהגדרתו של ג'ימי קרטר.
בכך ישראל לא שונה מלוחמי המוג'הידין באפגניסטן בשנות השמונים כך ששוב, הרשה לי שלא להתרשם.
ברור שאפשר לגדל הכל בישראל (חוץ מקוקוס) אבל שוב, בדיוק כמו התעשייה, הכל שאלה של כמות ורזרבות לשעת חירום (מלחמה כוללת או אמברגו סחר).
ולכן זה גם שאלה של שטח (העתודות בנגב זה עלבון לאינטלגנציה).
ישנם מדינות שיש לארה"ב אינטרס לספק להם חיטה ממכלול סיבות (כמו רוסיה לדוגמא שיש להם רק להאשים את סטאלין במצבם) אבל כשזה מגיע לישראל זה פשוט תלות ואסלית.
ואני לא הייתי משווה בין הנגב לשטח הפנוי הרוסי.
רוסיה כן מסוגלת לספק את צרכי החיטה שלה, פשוט כיום מסיבות היסטוריות וכלכליות היא לא עושה זאת, אין לזה שום קשר לטקסטורת הקרקע ובטח לא לשטח.
ופאקטור החיטה לא יכול להפוך מדינה לואסל אלא רק כשזה בא כחלק ממכלול מדדים (דיפלומטיה, מגגנה אנטי-בליסטית, תעשייה, חקלאות, סחר ובמיוחד בנשק, הסכמים ובריתות, שטח ועומק אסטרטגי, מו"פ טכנלוגי, סד"כ צבאי, רזרבות ומשאבים לשעת חירום, גודל שוק מקומי, יחס יצוא/יבוא, תל"ג, תמ"ג, כח קניה וכו' וכו').

ו.) לגבי סיפור ה"ליברטי" ומלחמת ששת הימים, בסרט הדוקומנטרי הנ"ל בנוגע לטיעון שהאמריקאים ביצעו את גיחות הצילום, הבכירים הישראלים הרלוונטיים (שלמה גזית ורפי איתן לדוגמא) פשוט לא מוכנים להגיב או אומרים שזה שטויות אבל מבלי לספק שום טיעון רציני נוגד ושום הוכחה כנגד הטיעון הזה (שתיקה כהודעה).
ולכן הסקתי את המסקנה הזו, אם זה רק היה טיעון אמריקאי אני לא הייתי אומר מילה על הנדון.
ומכיוון שהצד הישראלי לא מתאמץ לספק תשובות לשאלות הנוקבות לכן כנראה שיש להסיק שיש דברים בגו, הלא כן?!

ט.) הפער הוא מאוד משמעותי בין דוד המלך לימינו מסיבה אחת פשוטה---מיכון!!! אין מה להשוות בין צבא רגלי עם כממה מאות סוסים ולוגסיטיקה נגררת סוסים שהנשק הטילאי היחיד הוא חצים או מקסימום אבני בליסטרא, למול טנקים, נגמ"שים, מסוקים, מפציצים ארוכי טווח וכו' וכו'.
מה שמסוגל צבא ממוכן לגמוע ביום מבחינת מרחק, לא מסוגל צבא מתקופת הברזל לגמוע בשבועיים.
לכן גם המושג והגודל של "עומק אסטרטגי" מקבל מימד שונה לחלוטין בימינו מאשר בימי דוד המלך, ושוב, אם אתה רוצה לקבל פרופורציה, ע"ע דו"ח ארל וילר.
לסין לא היה שום אמצעי בתחילת שנות החמישים שאפשר להם לפגוע באדמת ארה"ב גופא.
לעומת יפן שגם עשתה זאת בפועל.
ולכן זה הבדל ענק.

נ.ב. אני מסיק שהדיון הסתיים, בבירור ההבדלים ההשקפתיים בינינו, הדיון במסר הפרטי על ד"ר מילשטיין באופן ספציפי יימשך בפרטי.

מועדים לשמחה.

אלוף מיל. בני פלד ז"ל