היי נץ
א) לא קשור , גם אם אני ישיג את המידע על היות החוברת אמיתית ,אם אין לי גישה אליה ,מזה משנה מבחינתי מה רשום בה?
כל עוד שאתה לא יכול להוכיח משהו ,זה לא עוזר לך לטעון שהוא קיים
אבל נו בסדר, לא על זה הוויכוח בכל אופן, גם לא אמרתי שאתה לא אמין ,גם אתה מתווכח איתי פה ,בוא לא נשכח .אם אתה חושב שזה ראוי שאני אוכיח לך דברים,כנ"ל .
ב)אז מה ? השביט הוא פיתוח ישראלי לחלוטין
בקשר לליברמן, זה ברור שהיה לו רמת סיווג יותר גבוה משלך . חח ,לפחות אל תגזים
אני חושב שהכוונה היא כנראה בכל אופן לטילים בליסטיים מיצור עצמי , וייתכן שבילבלתי את המידע על זה עם מידע של מה שהם קנו . אם כן אז כנראה אתה צודק
לגבי טיל החץ , פשוט נמאס לי להתווכח על זה . אני יודע(כמו כל מי שמתעדכן קצת בחדשות פה ושם אגב) שהיו ניסויים שהוכיחו שהחץ יכול להתמודד עם טילים יותר טובים ממה שיש לערבים . כל עוד אין לנו מלחמה אקטיבית עם מדינות המערב,זה כבר אמור להיות יותר טוב מכלום
הספרים שאתה מתבסס עליהם,פורסמו לפני אותם הניסויים המדוברים,ולפני שהגרסא החדשה של החץ פותחה . אז בתאכלס, למה לטחון מים
עכשיו , הטיל חץ 1 נוסה על סקאד אמיתי ,והשמיד אותו בפגיעה ישירה ,בניסוי ב2004(יולי 29) , ב2005 (בדצמבר)נעשה ניסוי על סקאד C (שייצג בערך היכולת של שאהב 3 ואף יותר טוב כנראה) והסקאד הושמד,כמו כן ניסוי זהה נוסה בהצלחה גם ב2007 (פרבואר 1)
כידוע לך לטילי הסקאד יש מערכת הנעה ג'ירוסקופית ,אני לא חושב שיש לפרסים טילים שעולים על 3.5 מאך כך שזה לא משנה(למרות שאני מעוניין שתוכיח שהחץ אחד לא יכול להוריד טיל שמגיע למהירות 5 מאך) על סמך מה המידע ?
החץ 2 נבנה כך שיש לו בנוסף גם ראש קרב אקפלוסיבי שמאפשר לו גם לפספס ב40-50 מטר ועדיין להשמיד את הטיל שכוון נגדו
אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שהחץ לא יכול להוריד טיל תלת שלבי ,תוכיח, אבל לפרסים בכלל (ולסורים) יש טיל דו שלבי מלכתחילה ? שאתה מדבר על תלת שלבי ?
"איננו מסוגל ליירט טיל בטכנולוגיית MIRV, "
אני לא יודע אם יש איזושהי מדינה שפיתחה יכולת ירוט כזאת ,אבל ברגע שטיל כזה נורה - המדינה ששלחה אותו(בהנחה שהוא חומש בחומרים גרעיניים \כימיים\ביולוגים) תמחק מהעולם אם היא זרקה אותו על מדינה עם פצצות גרעיניות .
להגיד שאי אפשר ליירט את זה זה גם מוגזם, ברור שלפתח יכולת כזאת זה הון תועפות, אבל לך תדע ,אולי כבר יש משהו
כמו כן , שים לב לתשובה על הקטע הבא שאצטט מדבריך, שחשוב גם לעניין זה
"איננו מסוגל ליירט טיל המפרק מחוץ לאטמוספירה חימושי משנה בנשק ביולוגי,"
קודם כל הטיל לא יספיק להגיע לאיזורינו(נניח מפרס) והוא יופצץ כבר מעל פרס או עיראק , כך שגם "אם" הטיל לא יפגע בחומר הביולוגי \כימי , הטיל עצמו כן יפגע על ידי החץ, והמדינה שתספוג את החומר הרעיל תהיה או פרס או עיראק או ירדן !!!!!.
1.אני מזכיר שוב, שזה אותו עיקרון בעניין טיל מרובה ראשי נפץ. הוא כן יפגע - רחוק רחוק מאיזורינו . אפילו אם חלקים מהראשים ישרדו - הם לא יגיעו ליעדם , בין אם החץ ישמיד את כל הטיל או את חלקו , כמו כן , ישלחו הרבה יותר מטיל חץ אחד .
2. לטיל חץ השני יש ראש נפץ שיכול להשמיד טילים כאלה ברמה מספקת למדי ,אפילו אם חלק מהחימוש שלהם ישרוד - ויתפזר - בשטח רחוק מאיתנו .
כמו כן , אני יודע שהפרסים טוענים שהצליחו להכין טיל כזה(MIRV תחת השם פאג'ר שלוש) ,עד כמה זה אמיתי אני לא יודע, אבל לפי הדיווח שלהם הוא יכול להעלם מראדר ,ולשאת שלוש ראשי נפץ
הרבה סוברים שזה בלוף, אני לא מקל ראש בעניין, אבל לפי דעתי אין מצב שהטיל עולה על מהירות שכבר הוכחה שהחץ בהחלט יכול להתמודד איתה
" איננו יעיל כנגד נשק גרעיני "
בטח שכן , אם הטיל הגרעיני ישרוד ויתפוצץ מעל פרס או עיראק , זה בעייה שלהם - כל עוד הוא לא יכול להגיע לשטחינו, זה יעיל מאד
אין לפרסים טילים גרעיניים , גג יש להם טילים "מלוכלכים " , ואם הם יעזו להשתמש בזה , הרי אתה יודע מה תהיה התגובה . פרס תחדל להתקיים
איזה מצב עגום? על מה אתה מדבר . המצב העגום היחיד שיש ,זה שאולמרט ודומיו זכו כל כך הרבה פעמים להיות ראשי ממשלה.
בקשר לקונספט, אסטרטגיה וכו' . תאכלס , מה אתה רוצה תגיד לי ? אני לא הרמטכ"ל , את הבעיות האלה שאתה מתאר , למרות שאתה מגזים מאד ...אפשר לפתור בתוך יום .
לאמריקה יש תורת מערכה? אסטרטגיה מדינית ברורה ? לרוסיה יש קונספט כזה? כל המערב היום חי באשליות ומתכנן אסטרטגיה לפי שיקולים לא מציאותיים . לצערנו הרב, ראשי ממשלת ישראל בעבר הקרוב ובהווה הראש ממשלה הנוכחי , הולכים בקו העלום והחסר כל מחשבה הזה
אבל מבחינת יכולת קרב, יכולת צבאית, תכנון מערכה, פה אתה כבר מדבר שטויות, לצה"ל יש "תכניות מגירה" על איך לנצח כל איום . זה שלא נותנו לו להוציא אותם לפועל ,זה סיפור אחר , זה החלטה מדינית , לא צבאית .
הדרך הכי טובה לבטל את האיום- ידועה לשנינו ... צריך לתקוף אותם עכשיו ובלי רחמים . מה לעשות שאולמרט הנבלה הזה לא מוכן לעשות את זה , אבל זה כל "הגיבוש תכנית מערכתית " וכו' ? כל ילד בגנון מבין את זה !!!!! לא צריך בשביל זה שום דבר חוץ מרציונליות והסתכלות על המציאות כפי שהיא . אולמרט ודומיו לצערינו לוקים באותה תכונה יסודית ומעדיפים להשלות את עצמם . אך מה הקשר, מה הקשר בין זה לבין יכולות צבאיות!?!??
"אתה מתיימר לפרק את כל המדדים למעצמתיות לשופט כל גורם בפני עצמו, בעוד, כדי להחשב מעצמה עליך לעסוק תסקיר של המדדים יחדיו! דבר שכאמור אתה ממאן לעשות."
נו ברור שאני עושה את זה ,אני אפילו לא מכחיש את זה . כי כל הפואנטה כאן היא מי היא מעצמה צבאית
צפון קוריאה היא המדינה הכי עלובה והכי ענייה בעולם -זה עדיין לא אומר כלום על היכולות הצבאיות שלה - שחוץ ממדינות מסוימות שישראל שייכת לקטגוריה הזאת -יותר גבוהות משל מדינות שמבחינת כל פרמטר טכנולוגי וכלכלי אחר ,עולות פי עשרות מונים על צפון קוריאה
אז מה , הם "לא מעצמה" ? . מבחינה צבאית הם כן . מבחינה כלכלית , מואב הייתה יותר מעצמה מהם .
אם אתה מדבר על מעצמת על , אתה צודק, בשביל לבחון מי מעצמת על צריך להתחשב בכל פרמטר , אבל בשביל לדעת מי מעצמה צבאית יותר חזקה , אתה יכול להתייחס אך ורק לנתונים צבאיים, שאמנם חלק מהם תלוים על עמוד שדרה כלכלי ,אבל גם בתחום זה, ישראל ממש ממש לא נחותה .
האם ישראל יכולה להיות מעצמת על ?
אני חושב שאנחנו כבר מעצמת על . מבחינת טכנולוגיה ,אנחנו עוקפים בכמעט כל תחום את רוב מדינות העולם - ושווים עם שאר המעצמות
מבחינת כלכלה , השקל נחשב מטבע אמין , מקובל בכל הבנקים בעולם , ועקרונית מטבע חזק .אחוז הצמיחה הכלכלי של ישראל אחד מההכי גבוהים במערב(ויש כלכלנים שאף מפליגים בדברי שבח עליה)
היכולת של ישראל לנצל את אדמתה לחקלאות היא בגדר ניסית (למען האמת, כל הדברים האלה) . מדינת ישראל היא מהמדינות הכי מתקדמות בעולם .
בקיצור , על מה אתה מדבר בכלל ?? אנחנו מעצמה גם בלי קשר לעניינים צבאיים , ובטח ובטח בעניינים צבאיים
אני לא תקפתי אותך, אתה נותן דוגמאות לא קשורות לוויכוח , לכן אני מדגים לך באבסורדיות שהטענות שלך לא מעלות אלא מורידות, בבחינת קביעת כח צבאי של מדינות, ואם היו הולכים לפי שיקולים כאלה בשביל למדוד כח צבאי , סין "יותר חזקה" מארה"ב
"אני טוען טענה רצינית בדמות חוסר היכולת התעשייתית-כלכלית של ישראל לעבור לייצור המוני של פלטפורמות נשק ואתה מנפנף זאת כקישקוש, על סמך מה? "
טענה רצינית לא מבוססת , תוכיח .(בדיוק כמו שאתה מבקש ממני להוכיח -->: )
על סמך שישראל כבר ייצרה מערכות נשק שעלו הון תועפות בכמות משביעת רצון!!!
(נשר, כפיר לסוגיו , טנקי המרכבה לסימניהם ,וכלי רכב אחרים ששימשו כפלטפורות לכלי נשק ישראלים ומיובאים, כלי רכב לתובלה וכלי רכב הנדסיים משוריינים , מערכות להנעת ושיגור רקטות ,טילים,לווינים , כלי נשק מסוגים שונים מנשקים קלים ,נ"ט עד לטילים בליסטיים ,טילי שיוט וכו')
כמו כן , אתה מוזמן לקרוא על פיתוחים של מרכבה וכו'(באתרי צה"ל והממשלה,לינקים קל להשיג) ,ולראות כמה עלו ,איך חישבו , איך תיכננו , ושזה אפשרי לעשות בכל סוג של כלי נשק מתקדם
את הלביא לא ביטלו כי הוא היה יקר(כל הפואנטה הייתה ליצור מטוס זול ליצור,אבטיפוסים עובדים כבר היו קיימים) , ביטלו אותו בגלל לחץ אמריקאי , אילו לא היינו מבטלים אותו , היום כבר היה לנו דור מטוסים חדש חדיש וסביר להניח גם בונים מפציץ ישראלי סוף סוף שמבוסס על ידע שנרכש מאותם פיתוחים
לשאלתך אם אני יודע את היכולת יצור המקסימלית לשעת אמת - במלחמה האחרונה , אולמרט המטומטם גרם לצבא לבזבז את כל החימוש הספיירי של המטוסים ,והתעשיות השונות, יצרו מספיק חימוש לשימוש יומי להמשיך להפציץ כל מטרה שהצבא רצה להפציץ בלבנון על ידי מטוסים , או בקיצור , המפעלים השונים יצרו בבוקר את הטילים שהמטוסים זרקו על לבנון בערב ,בשעת אמת , בכמות מספקת לחלוטין
אז , כן - התעשייה הצבאית בארץ מסוגלת לזה
בעניין חלקי חילוף - מובן שצריך קודם שיבנו מפעלים שיוכלו לעשות את זה בצורה שוטפת ,אבל זה אפשרי בדיוק באותה מידה
"אך ורק בתחום הטנקים וכלי הנדסה"
שוב ,קשקוש , התעשיות השונות כבר הכינו בעבר מטוסים כחול לבן בכמות משביעת רצון , והתעשייה האווירית הייתה מוכנה לספק לצבא מטוס מודרני ומתקדם שפותח על ידי מדעניה בכמות שידרוש
"
ישראל מעדיפה לקנות הרבה דברים בחו"ל, נכון, פשוט בשל העובדה הכואבת שאין לה- לא כח האדם, לא הכסף, לא השטח ולא האמצעים הגולמיים לכך"
חחח , כל המובטלים שיש ואתה אומר שאין מספיק כח אדם

? . יש יש , שיבנו מפעלים, אתה תראה שיש .
ה"כסף" אני די בטוח שלבנות את אותם דברים בעצמנו (ואני מדבר על חיקוי מושלם כרגע- לא מדבר על פיתוח של טכנולוגיה דומה) יהיה הרבה יותר זול מאשר לקנות אותם
אמצעיים גולמים קונים, בדיוק מאותו מקור שהאמריקאים קונים אותם ממנו , ואם יש בנמצא, אפשר להשיג אותם בארץ
בקשר לשטח .... שאני אזכיר לך כמה שטח פנוי יש בנגב? ... וכמה "קומות" תת קרקעיים אפשר לעשות בדיוק על קילומטר מרובע אחד ?
"וכן העלויות של ייצור עצמי של רוב הדברים שישראל מייבאת פשוט היו גורמים לקריסת המדינה כלכלית"
תוכיח .
עכשיו נקודה קטנה שאני רוצה להוסיף . אם נעשה את זה, זה לא אומר ש"נחזיר" כל מה שקנינו , הצבא ישאר בדיוק אותו צבא עם אותו כח - רק שעכשיו הוא יוסיף לעצמו את אותם הדברים מיצור עצמי בתנאים שלו ובשיקולים שלו (מה הכי נחוץ להשקיע בו) אני לא אומר שצריך להכין דברים אם לא נחוצים,ולבזבז בליונים על דברים שאין להם כל תועלת ממשית
אני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה ששדה הגז באשקלון מספיק רק לרבע מהתרצוכת השנתית, תן ראיה , אני זוכר דווקא שהחברות האחראיות על השדה התעצבנו שעשו הסכם עם מצרים על קניית גז שכן הם יכולים לספק אותו בעצמם
אם לא יהיה ברירה ,מדינת ישראל תאלץ לכבוש שטחים שכן יש בהם את החומרים האלה , אבל בכל אופן ,אפשר לייצר חשמל במגוון דרכים,לא חייב רק גז טבעי .
לגבי פחם -כפי שהסברתי ,יש מקורות פחם בארץ, פשוט לא כורים בהם (אל תשכח מאין הגיע השם אום אל פאחם)
"ממתי יש לישראל מכרות אורניום? "
נמצא אורניום בנגב בשכבות פוספט
"טונגסטן?"
כל המדינות חוץ מסין קונות אותו הישר מסין ועוד כמה מדינות שזכו שיהיה להם חלק קטנטן של התפוקה שלו בארצם ,גם ארה"ב .אין לערבים מנדט בנושא
"או שמא מקורות גומי?"
הגומי היה מופק בעיקר בברזיל , לאחר מכן עבר השוק בעיקר לאסיה . אין לערבים מנדט בנושא
בקיצור ,אפשר לקנות את הדברים האלה, גם אם "יבודדו" אותנו ,בין אם בדרכים חוקיות, ובין אם לא
אתה מדבר על זה בדרך מפליאה משום מה ,שכן כל הדברים האלה כל המעצמות קונות ממקורות אחרים ,אז איך זה מבטל את היותנו מעצמה ? ארה"ב לא קונה? רוסיה לא קונה ? כולם קונים מכולם ,כמו שלרוסיה יש גז, ולסין יש טונגסטן וכו' וכו'
בוא גם נאמר ,שאתה לא יודע מה מחכה להתגלה , וייתכן שגם יש לנו כאן שדות נפט וגז שעוד לא עלינו עליהם.
"שוב בעניין החץ, הספרים מצביעים על כשלון הקונספט כולו וטיל חץ 2 איננו משנה את העובדה הכואבת הלזו."
הספרים נכתבו לפני שהניסוים המוצלחים שהזכרתי מקודם, בכלל היו , הספרים לא מוכיחים כלום אם כך
הטילים הבליסטים שלנו יכולים להגיע לכל נקודה מיושבת בעולם, שלהם לא (גם של פקיסטן )
"המערכת שנמכרה לסורים הייתה מהדור הראשון של מערכת ה-TOR"
לפחות אתה מודה שהם קנו את זה
אני לא יודע להבדיל איזו גרסא נמכרה להם, תביא לינק לדף שמסביר על זה אם מצאת
לא נטען לרגע בדבקה שהם קיבלו S400 אלא S300 pmu2 favorit .
כך אתה טוען (שזה לא המערכת "החדשה") תוכיח שלא
ידוע שנמכרו עשרים ותשע מערכות כאלה לסורים ולפרסים (TOR-M1), בכסף מזומן פרסי . הדבר פורסם בכמה וכמה מקומות, לא רק תיק דבקה
"שוב, מלחמה מול צבא מודרני זה לא דוגמא ולא מדד לכלום, העזה לצאת להתכשות מול צבא מודרני זה דבר שעושים כל ארגון קיקיוני בקצה צ'צ'ניה או הרי אפגניסטן."
נו ברור שלא , הייתי ציני , תפנים את זה כבר .
אמרת שלא מודדים מי מעצמה צבאית לפי יכולותיה "על הניר"
אז אמרתי בהומור , בהומור . שאם כך , איך בדיוק אפשר לקבוע מי מעצמה צבאית ? על ידי "מלחמות" שבהן הוכיחו את יכולתן ? שאם כן , רק "ישראל ובריטניה" (מעצמות בפוטנציה - אם לא הולכים לפי מה שיש להן על הניר ,שמוכיח שהן מעצמות) הוכיחו פיזית שהטכנולוגיה שלהם משמעותית הרבה יותר גבוהה מהממוצע , מול צבאות רציניים , להבדיל מרוסיה וארה"ב שלא מעיזים לתקוף מדינות עם צבא רציני
זה כל מה שהתכוונתי, זה היה בהומור ,ואני לא מבין איך בדיוק הפכת דבר כזה לנושא שיש מה להתווכח עליו , אפילו שהדגשתי כמה וכמה פעמים שזה היה ציני, כי ברור ששופטים מי מעצמה צבאית לפי יכולותיה הצבאיים !!!
"לגבי מלחמות מודרניות וכן צבאות רציניים, אשמח מאוד אם תתן לי את הגדרותיך שלך לדברים אלו, שכן אני מרגיש שאנו מתנהלים במישור הזה על שני תדרים שונים לחלוטין, בכדי שנוכל להדיין ברצינות."
כבר הסברתי , מלחמות מודרניות - הכוונה מהתקופה שהתחילה העת הצבאית המודרנית והפיתוחים הטכנולוגיים שלה , מאמצע שנות השישים עד ימינו . צבא רציני זה צבא שיש לו יכולות ברוב התחומים, מטוסי קרב מתקדמים, טנקי מערכה מתקדמים , נשק איכותי וכו'. ברור שצבאות כמו הטליבן לא במשוואה
הטנקים של סאדם היו מתקדמים בשנות השבעים והשמונים, היום זה גרוטאות ברזל לא מעודכנות ואפילו לא מושבחות .
צבא של מעצמה - יותר ידע בטכנולוגיה ומדע צבאי מעל זה של צבא רציני (יותר נכון "ממוצע" ) , תמיד מתקדם צבאית , ותמיד משפר את עצמו . יש לו יכולות להגיב בכל רגע נתון על כל איום , יכולות לתקוף כל מדינה ,אפילו אם לא נמצאת על היבשת שלו וכו' וכו'
ישראל תואמת את הקטגוריה של מעצמה צבאית !
ג)כל העולם יודע שלישראל יש עוצמה צבאית רצינית ומוכחת . הרעיון להתווכח על זה נשמע לי מגוחך בפני עצמו .
אחזור ואדגיש כמה נקודות שיש לישראל בהם יכולות שאין כמעט לאף מדינה אחרת בעולם
1.יכולת שיגור לווינים צבאים
2.מערכת יירוט טילים בליסטיים שעובדת
3.נשק גרעיני , מימן , כימי , ביולוגי , בכמויות מספיקות להרוס את כל שאר העולם כמה וכמה פעמים
4. יכולות שיגור אותו נשק לכל נקודה מיושבת בעולם בכמה אמצעיים , כגון צוללות וטילים בליסטיים
לישראל יש יכולת למחוק את כל המדינות האלה ,לא רק הצבאות שלהם, ביום .
תדבר פעם עם מומחה צבאי על זה קודם . היכולת קיימת .
הקב"ה אומר לנו לסמוך עליו ולבטוח בו , ולא על זרוע בשר .אי סמיכה על הנס לא מתבטאת בכך שלא צריך לסמוך על הקב"ה שיעזור לנו , להפך , צריך לבטוח בו ולסמוך עליו - לצד עשיית כל מאמץ אנושי אפשרי להתכונן הכי טוב שאפשר למשימה שיש בה עניין של לא לסמוך על הנס, למשל ששמואל הלך למשוח את דוד , הוא הלך לשם עם כל מיני אביזרים שיעידו שהוא בא להקריב קורבן וכו' - ולא הלך לשם בלי שום עשיית מאמץ אנושי וסמך על הקב"ה שיציל אותו משאול אפילו אם הדבר יתגלה , אלא עשה כל שביכולתו ששאול לא יגלה על זה ,ואז זה יצא מגדר סמיכה על הנס . ה"תאורית מקלות ואבנים " הזאת - היא אינטגרלית ביהדות , והוכיחה את עצמה פיסית בעולם, יותר מפעם אחת (מכבים נגד יוון ,כדוגמא הכי טובה . חלק מהמלחמות עם הפלישתים )
כמו כן , הקב"ה לא משנה את טבע העולם סתם ללא סיבה רצינית , רוב הניסים באים על דרך הטבע (ועל זה אמרו חז"ל שאפילו לפעמים בעל הנס לא מכיר בניסו) , אני לא מצפה שיפלו על אויבנו אבנים מן השמים , אבל אני לא פוסל את האפשרות גם כן .השם רוצה מאיתנו מאמץ אנושי , ברגע שנעשה זאת, הוא מבטיח שהוא כן יעזור לנו אקטיבית, אפילו אם זה לא יהיה ברור כניסים ברורים שמעל חוקי הטבע והפיזיקה כמו שבדרך כלל אנשים חושבים על ניסים
אבל היו כבר ניסים גלויים בדורנו ! ניסים גלויים ! לא רק מלחמת ששת הימים , מה בקשר למלחמת המפרץ ? העיראקים כמעט פוצצו את כל גוש דן כשטיל סקאד פגע בצינור גז מרכזי , ו"במקרה" שבוע לפני כן אותו קטע עשה בעיות אז סגרו אותו ,השם ירחם אם זה היה מפספס כמה מטרים לכיוון שהיה בו זרימה !!! על סעודיה זרק סקאדים, נהרגו עשרות ומאות אנשים אפילו , בישראל נהרג רק אחד מהסקאדים (ישירות) ,שזה מצער כמובן ,אבל הנזק יכל להיות חלילה הרבה יותר גרוע
בקיצור , השם לא החזיר אותנו לכאן ללא סיבה . אני לא אומר שצריך לסמוך על הנס , אבל בהחלט צריך לסמוך על הקב"ה ולקדם את תהליך האחישנה
ד) או , תודה לך, שאתה מודה שיש אגף כזה בצה"ל
נכנסתי לאתר , יש שם כמה מאמרים ,האם מדובר על "שתי תפיסות של אסטרטגיה רבתי בתולדות הציונות" או...?
" אם ישראל הייתה מסתמכת על האסטרטגיה האמריקאית היא לא הייתה נסוגה אל מעבר לקווי דו"ח ארל ווילר, אז על מי אתה מנסה לעבוד?!"
על מי אתה מנסה לעבוד ?!
במלחמה האחרונה, החיילים קיבלו מאה ואחת פקודות שונות בשטח בעת קרב,חלקם לא ידעו שיש "פקודה" חדשה, למה ? אולמרט . למה ? קונדוליסה הגורילה .
במקום לתת לצבא לנהל את העסק, הוא התחיל להגיד להם מה הצבא צריך לעשות , ולפי המדיה - קונדוליסה הגורילה קבעה לו מה לעשות כל פעם
אמריקה לא "הרשתה" (וכמובן שאולמרט הבובה המסכנה הזאת במקום לטרוק את הטלפון - כמו לוי אשכול - אשכרה הקשיב להם) לעבור יותר מעשר קילומטר (כמדומני )קרקעית בתוך לבנון . אולמרט פקד את זה
אמריקה לא הרשתה שיהיה הרבה אזרחים לבנונים הרוגים, אולמרט פקד על חיל האוויר לעשות סרטים שיראו כאילו באמת מכים בעוצמה בלבנון .
אמריקה אמריקה אמריקה - זה הכל הם , והבובות העלובות האלה שלהם .
הצבא לא אשם בזה . הצבא כן הציע תוכניות , זה לא אשמתם שאולמרט שרון וברק הם בובות על חוט של ארה"ב ויותר מעניין אותם להכנס לספרי ההיסטוריה של הגוים - מאשר זה שהם ללא ספק יזכרו לדיראון עולם בספרי ההיסטוריה של היהודים
כל האסטרטגיה המדינית והמדיניות של הממשלה בעשר שנים האחרונות מבוססות על מה שהאמריקאים מבקשים והראשי ממשלה (ברק שרון אולמרט)שרצו עשו לעשות הלכה למעשה (ולפעמים , זה לא עלה בידם בגלל הטיפשות והטמטום הערבי שלא מפנים שאשכרה נותנים לו מה שהוא מבקש והופך לאף יותר חמדן , ובעיקר בחסדי השם )
5) הוסבר מקודם
ו) הרפסנות היא של ראשי הממשלה (הנוכחי וקודמיו בעשר עשרים שנה האחרונות ברמה כזאת ואחרת ) לא קשורה לעצם היות המדינה עצמאית
דרך אגב, לו היית מציג את תפיסתך כך לכתחילה - יכול להיות שהוויכוח היה הרבה יותר מתון
בעניין ליברטי ומלחמת ששת הימים .
המשפחות של "קורבנות" ליברטי עד היום עצבניים על זה . נו באמת. אני לא חושב שארה"ב הייתה מוכנה שלוחמיה יהרגו רק בשביל קונץ תקשורתי
בעניין מה ש"הם" אומרים על מלחמת ששת הימים, אני לא אתייחס לטענה כזאת ברצינות אלא אם תביא מקור אמין שטוען את זה מהצד הישראלי (שהם אספו מודיעין בשבילנו - שכן קראתי\ראיתי מספיק חומרים על הנושא להפריך את זה )
ז) אפשר להעתיק את הטכנולוגיות האלה בשנייה . ולייצר אותם בארץ (זה דווקא לא אמור להיות כזה קשה ,כבר היה מפעל מנועי מטוסים בארץ להזכירך, אמנם הם החליטו לסגור את העסק, אבל אם יהיה צורך זה אפשרי לעשות זאת שוב ביוזמה ממשלתית )
הרעיון שלך מבוסס על שזה לא אפשרי לייצר את זה בארץ, אני סובר אחרת .
חוץ מזה - להעתיק חלקי חילוף זה לא כזה "משימה קשה" . אפילו הפרסים הצליחו לתחזק כך את הציוד האמריקאי שהם קנו לפני עשרות שנים , לאחר שהאמריקאים לא הסכימו (מן הסתם) למכור להם את זה יותר
"במחסור של כמעט כל דבר מפלטפורמות נשק "
איך ? מה , הם יעלמו ? איך ? .
זה שאתה הולך לייצר לעצמך תשתית צבאית ליצור פלטפורמות כאלה בארץ ביצור עצמי, לא אומר שאתה מוותר על כל מה שכבר יש לך , ואתה כבר יכול להתחיל על ידי הפשוט והקל שזה לא ישר ליצור רפליקות כחול לבן ,אלא להתחיל בבניית חלקי החילוף !
ח) אנחנו כבר עצמאיים כלכלית , כידוע לך , כל הסיוע האמריקאי (או יותר נכון, המעמסה האמריקאית שהופכת את הממשלה לג'אנקים מרצון ובבחירה) לא עולה אפילו על שתי אחוז מההכנסות השנתיות שלנו
אנחנו כבר עצמאיים כלכלית, וכמובן שאפשר יותר . אבל בוא לא נגזים ונגיד שישראל אשכרה תלויה באיזה מדינה אחרת
כמדומני הספר יצא לאור בשנת 93 , אם כן,עבר מאז יותר מ12 שנה
מסכים איתך שיש מה לשפר כדי לגרום לכלכלה עוד יותר חזקה(להעיף מפה את הערבים ), אבל אל תגזים
ט) שים לב למה שאני רושם, אמרתי שדרך העיקרון של קוים פנימיים (וטקטיקות אחרות כמובן), דוד הגדיל את גבולות ישראל עד כדי כך ש"קרב עומק" קיבל תוקף
" וכן גם עצם העובדה שקרב עומק במלחמה ממוכנת וטילים מגדילה בהרבה את השטח הנצרך לעומק אסטרטגי"
אסטרטגיה וטקטיקות צבאיות נכונות , כגון קוים פנימיים ,יכולים להגן היטב על שטחים קטנים, על אחת כמה וכמה אם יש הבדל טכנולוגי עצום בין ישראל לשכנותיה , ואם היא יכולה להתקיף מראש כל נסיון התערבות של מעצמות שינסו לעזור לערבים
בעניין מלחמת קוריאה
השתמשתי בוויקיפדיה כי זה מקור זמין מאד , הדבר רשום בכל מקור אינצקלופדי על המלחמה , ובכל אופן , בסך הכל רציתי להוכיח נקודה שהתווכחת עליה ואף התנהגת כאילו לא נכונה ואף העזת להאשים אותי בחוסר "יושר" כאילו המצאתי את זה , על כך שהסינים פירקו לכוחות האמריקאים את הצורה
אם הם היו תוקפים את סין , זה לא היה מלחמה בעצימות נמוכה על אדמת צפון קוריאה בלבד , אלא כל כוחות ואף ארה"ב עצמה הייתה מוצאת את עצמה תחת מתקפה
"
וכן חשוב גם להזכיר שהאמריקאים הם שבסופו של דבר ייצבו את הקו בין הקוריאות בקו הרוחב 38 המפורסם, בהתקפת הנגד האחרונה."
אם היית מעיין בדברי היטב במקום ישירות לפסול אותם וללעוג עליהם , היית רואה שהזכרתי שהאמריקאים ברחו כל עוד נפשם בם לתוך דרום קוריאה , ולאחר מכן חזרו להלחם והמלחמה נסגרה על הגבול של דרום קוריאה
-