סקר

סקר: האם תפילה עוזרת?

כמובן. כשמתפללים זה לזכותנו בעיני הקב''ה.
19 (82.6%)
לא, זה ביזבוז זמן. זה לא משנה כלום.
1 (4.3%)
אני לא בטוח(ה). אני רוצה להאמין אבל לא יודע(ת).
3 (13%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: האם תפילה עוזרת?  (נקרא 7065 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« ב- : מרץ 24, 2008, 16:33:31 »
בס''ד

אנא הסבירו את בחירתכם.

Aaron

• אורח
« להגיב #1 ב- : מרץ 24, 2008, 16:36:45 »
בחרתי באפשרות האחרונה. אני מקווה שתפילות באמת עוזרות. אני חושב שאם רק נתפלל זה לא יעזור, צריך גם לעשות דברים בשטח...
לדוגמא אם רק נתפלל להשמדת עזה, אני בספק שהיא תושמד, צריך להפציץ אותה כדי שתושמד.

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : מרץ 24, 2008, 16:58:04 »
הכל תלוי איך מתייחסים לתפילה
עם מתפללים "כי צריך" להתפלל בלי שום הרגשה אז תפילה זה סתם מיותר
אך עם לאדם יש כוונות תהורות והוא רוצה אותן בכל ליבו אז התפילה תעזור לו לבצע אותן,אך היא לא תעשה אותן בעצמה
זה גם אחת הנקודות שאני מתווכח עליה הכי הרבה. אני לא אוהב אנשים שסומכים רק על התפילה שלהם...
סיפרתי פה כבר את המשל של האיש שרצה לזכות בלוטו וכל הזמן התפלל,אבל הוא לא זכה אף פעם כי הוא לא קנה כרטיס
ותפילה זה לא חייב להיות קריאה מהסידור,זה גם יכולה להיות תפילה "מאולתרת" מתוך הלב

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : מרץ 24, 2008, 17:08:45 »
יש לי "דוגמא" יפה לכח של אדם שקרוב לקב"ה דרך תפילה

היה צדיק גדול בדורות הלא רחוקים (בן זמנו של החזון אי"ש)בשם הסטייפלר , שכל פעם שהיה מתפלל לרפואה ,הבקשה שלו הייתה נענת אוטומאטית , ולא רק זה , מרוב שהוא היה קרוב להקב"ה  ,הוא היה עוזר לו בעניינים הלכתיים !

לדוגמא, הוא פעם נתקל בעניין בגמרא על ארבה (חגב ) ולא ידע איך להבין\או לפתור את ההלכה , כי מעולם לא ראה ארבה !
פתאום קפץ מהחלון - על הדף של הגמרא , ארבה ! 

זה נס בתוך נס , למה ? כי ארבה לא יכול להוולד סתם כך פתאום . זה תגובת שרשרת של חגב רגיל - שרגליו משתפשפות ברגלי חגב אחר - כשזה קורה - החגב משנה צבעים - ובמקום יצור בודד מתחיל לחשוב כ"חבורה" ולאט לאט הופכים לחבורה מאסיבית של חגבים שהפכו לארבה שהופכים לנחילים שאוכלים כל דבר ירוק .

איך בדיוק ארבה אחד הגיע ? איך זה לא יצר נחיל ? ... זה נס בתוך נס

כשאדם מתקרב לקב"ה ,דרך תפילה, לימוד תורה , ולימוד הרעיונות והמידות והדרכים של הקב"ה, הוא מתקרב אליו רוחנית , כשאדם שובר את הגאווה , הבהמיות, וה"אני" שלו - ומקדיש את כל מרצו לעשות שרצונו יתאים לדרכיו  של הקב"ה(הרעיונות ,הדעות והמידות הנשגבות של השם יתברך)  על ידי לימוד מהות המצוות והרעיונות העמוקים בתוכם  , הוא דובק בקב"ה , הנפש שלו מרוממת מעצם המעמד - על ידי קבלת עול מלכות שמים ודבקות בהשם יתברך ודרכיו
תפילה היא שיא של ההתקרבות לקב"ה

ברור שזה עוזר , השם יתברך רוצה שנתפלל אליו , ואף ננדנד לו אם אנחנו רוצים משהו - ובלי קשר זה מצוה קדושה ומרוממת

ואיך אפשר לוותר עליה ? שלוש פעמים ביום , פגישה רוחנית מחשבתית עם בורא עולם. יכולת דיבור אליו ישירות, לשפוך את הלב , לנקות את הראש .... לבקש דברים לטובה, להתפלל להצלחת עם ישראל במשימותיו , ושיכוון לדרך הנכונה ...
« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 17:11:50 על ידי hebraic »
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #4 ב- : מרץ 24, 2008, 17:33:34 »
בס"ד

ברור שתפילה עוזרת.
הקדוש ברוך-הוא צמא לתפילות של כל-יהודי!!!!!!
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : מרץ 25, 2008, 05:28:50 »
אם תפילה עוזרת, ואנו יודעים כי אנשים דתיים מתפללים יום יום לשלומם של קרוביהם, אז ההיגיון אומר שהחברה הדתית צריכה לסבול פחות ממחלות, תאונות ומוות, ובפועל זה לא ככה.

אם תפילות היו עוזרות אפשר היה להוכיח את זה, היו אמורים להיות נתונים בשטח.

מנותק BJ

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • ישראל שלנו
« להגיב #6 ב- : מרץ 25, 2008, 06:16:12 »
כל מי שמתפלל מאמין אפילו קצת בלב... כולם מתפללים, גם אם הם ייתבישו בזה ולא יודו.. שאמא שלהם עמדה למות הם גם התפללו.. התפלה יוצאת לך לבד במצבים קשים ואפילו שלא התפללת אף פעם רק ראית שחורים מתנדנדים בטלויזיה, יצא לך תפלה מהלב שרק אתה חשבת עלייה וזה אחת התפלות הכי מתקבלות לפני הקב"ה

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #7 ב- : מרץ 25, 2008, 11:03:53 »
אם תפילה עוזרת, ואנו יודעים כי אנשים דתיים מתפללים יום יום לשלומם של קרוביהם, אז ההיגיון אומר שהחברה הדתית צריכה לסבול פחות ממחלות, תאונות ומוות, ובפועל זה לא ככה.

אם תפילות היו עוזרות אפשר היה להוכיח את זה, היו אמורים להיות נתונים בשטח.
אם כל הכבוד התפילות של האדם הם באמת נענות פשוט הבן אדם לא יודע מה טוב ומה רע לו.בן אדם חושב שהם לא נענות מכיוון שיש לו טבע מאוד בהמתי ואגואיסטי שחושב מה טוב ומה רע לו.
אם הבן אדם עכשיו קיבל ייסורים כלשהם לדוגמא אבל במהלך הזמן זה הכל לטובה כי אלו דרכי האל שלא ניתן לדעת אותם.
ובעם ישראל גם צדיקים סובלים בגלל יהודים שלא שומרים מצוות כי כולנו ערבים זה לזה וכולנו על אותו ספינה.
ודתיים מתפללים לשלומם ושלומם של כל עם ישראל,התפילה היא לא דבר אגואיסטי.
בזמן שיהודי אחר עושה חטאים יהודי ששומר מצוות עלול להיפגע במקום אחר בעולם.

« עריכה אחרונה: מרץ 25, 2008, 11:11:24 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #8 ב- : מרץ 25, 2008, 11:51:36 »
ציטוט
עם מתפללים "כי צריך" להתפלל בלי שום הרגשה אז תפילה זה סתם מיותר
מתפללים גם כשאין הרגשה להתפלל כי זו חובתו של היהודי להתפלל גם כשזה נגד רצונו כדי שזה יהיה חלק מהטבע של היהודי כמו שאנחנו מצחצחים שיניים כל בוקר כי התרגלנו.
אי אפשר להתפלל מתי שאתה רוצה כי זה שוב מראה את התכונה שאנו סובלים ממנה כל החיים והיא האגו,אנו מצווים להתפלל כל יום 3 פעמים לשלומם של עם ישראל ולא להתפלל מתי שנוח לנו כי הוא צריך משהו כזה או אחר.

ציטוט
ותפילה זה לא חייב להיות קריאה מהסידור,זה גם יכולה להיות תפילה "מאולתרת" מתוך הלב
תפילה חייבת להיות מסידור כי היום רוב היהודים לא יודעים תפילות בעל פה.
קבעו לנו מה יהיו התפילות,ברוך ה' אנחנו לא נוצרים.
יש דבר שנקרא "התבודדות" שזה כבר אתה מאלתר ושופך את ליבך' לה' יתברך(יש כאלו שלא מקבלים ויש כאלו שכן).
אתה לא יכול להתפלל ערבית עם תפילה שאתה המצאת או כל סוג של תפילה.
כמו של ניתן לסמוך על התפילה כל הזמן גם לא ניתן לסמוך על המעשים שלנו ללא תפילה.

« עריכה אחרונה: מרץ 25, 2008, 11:53:11 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק עדן

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : מרץ 25, 2008, 17:52:53 »
אני בחרתי ב-א' בגלל שתםילות עוזרות אבל כמובן שצריך לעשות פעולות בשטח. בקיצור צריך לשלב בין תפילה לפעולה בשטח
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מרץ 26, 2008, 03:35:29 »
אם כל הכבוד התפילות של האדם הם באמת נענות פשוט הבן אדם לא יודע מה טוב ומה רע לו.בן אדם חושב שהם לא נענות מכיוון שיש לו טבע מאוד בהמתי ואגואיסטי שחושב מה טוב ומה רע לו.
אם הבן אדם עכשיו קיבל ייסורים כלשהם לדוגמא אבל במהלך הזמן זה הכל לטובה כי אלו דרכי האל שלא ניתן לדעת אותם.
ובעם ישראל גם צדיקים סובלים בגלל יהודים שלא שומרים מצוות כי כולנו ערבים זה לזה וכולנו על אותו ספינה.
ודתיים מתפללים לשלומם ושלומם של כל עם ישראל,התפילה היא לא דבר אגואיסטי.
בזמן שיהודי אחר עושה חטאים יהודי ששומר מצוות עלול להיפגע במקום אחר בעולם.

בוא נעשה קצת סדר: האם ישנה תפילה שאדם דתי יכול להתפלל כאשר חו"ח קרוב משפחה שלו סובל ממחלה סופנית? אם כן, אז התוצאות אמורות להיות שדתיים (או קרובי משפחה של אנשים דתיים) מתים פחות כתוצאה ממחלות סופניות.

"כל מי שמתפלל מאמין אפילו קצת בלב... כולם מתפללים, גם אם הם ייתבישו בזה ולא יודו.. שאמא שלהם עמדה למות הם גם התפללו.. התפלה יוצאת לך לבד במצבים קשים ואפילו שלא התפללת אף פעם רק ראית שחורים מתנדנדים בטלויזיה, יצא לך תפלה מהלב שרק אתה חשבת עלייה וזה אחת התפלות הכי מתקבלות לפני הקב"ה"

הכוונה כאן היא לתפילות יהודיות דתיות, ולא לתפילות "מאולתרות" שיכולות להתבצע ע"י כל אדם בלי קשר לדתו. יהדות זה לא שוק, אתה לא יכול להתפלל "איך שבא לך" כמו שאתה לא יכול להניח תפילין כמו שאתה רוצה, ישנם כללים ברורים.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : מרץ 26, 2008, 14:27:06 »
בס''ד

נדב כתב: "בוא נעשה קצת סדר: האם ישנה תפילה שאדם דתי יכול להתפלל כאשר חו"ח קרוב משפחה שלו סובל ממחלה סופנית? אם כן, אז התוצאות אמורות להיות שדתיים (או קרובי משפחה של אנשים דתיים) מתים פחות כתוצאה ממחלות סופניות."

לאו דוקא, נדב. בעולם הזה יש בחירה חופשית. אם היה שכר מיידי לצדיקים בעולם הזה, והיה עונש מיידי לרשעים בעולם הזה, לא הייתה לנו בחירה חופשית. כולם היו צדיקים כי כולם היו רוצים לקבל את השכר. לכן, ליפעמים יש אי צדק בעולם הזה, כי אחרת לא הייתה לנו בחירה חופשית והיינו כמו רובוטים. זהו המבחן שלנו בחיים. בעולם הבא, יש צדק מושלם. אולם הקב''ה חפץ שנזכה לקבל מקום בעולם הבא דרך בחירה חופשית.

לא רק זה. בכוונה, הקב''ה נתן לנו עולם עם בעיות ואתגרים. כי אם העולם הזה היה מושלם, לא היה לנו מה לעשות בחיים. התפקיד שלנו הוא מה שנקרא "תיקון עולם", כלומר עלינו לתקן כמיטב יכולתנו את הפגמים והמגרעות בעולם הזה.

במרוצת הזמן, יש שכר לכל דבר טוב שאדם עושה, ויש עונש לכל דבר רע. ליפעמים בעולם הזה וגם בעולם הבא, אבל ליפעמים רק בעולם הבא. ביום הדין, כל מעשינו ייראו. אז כולם מתחרטים אם לא היו צדיקים.
« עריכה אחרונה: מרץ 26, 2008, 14:32:06 על ידי חיים בן_פסח »

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #12 ב- : מרץ 26, 2008, 16:24:58 »
בס"ד

עלינו:"לתקן עולם במלכות-שדי"
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #13 ב- : מרץ 27, 2008, 02:36:25 »
בס''ד

נדב כתב: "בוא נעשה קצת סדר: האם ישנה תפילה שאדם דתי יכול להתפלל כאשר חו"ח קרוב משפחה שלו סובל ממחלה סופנית? אם כן, אז התוצאות אמורות להיות שדתיים (או קרובי משפחה של אנשים דתיים) מתים פחות כתוצאה ממחלות סופניות."

לאו דוקא, נדב. בעולם הזה יש בחירה חופשית. אם היה שכר מיידי לצדיקים בעולם הזה, והיה עונש מיידי לרשעים בעולם הזה, לא הייתה לנו בחירה חופשית. כולם היו צדיקים כי כולם היו רוצים לקבל את השכר. לכן, ליפעמים יש אי צדק בעולם הזה, כי אחרת לא הייתה לנו בחירה חופשית והיינו כמו רובוטים. זהו המבחן שלנו בחיים. בעולם הבא, יש צדק מושלם. אולם הקב''ה חפץ שנזכה לקבל מקום בעולם הבא דרך בחירה חופשית.

לא רק זה. בכוונה, הקב''ה נתן לנו עולם עם בעיות ואתגרים. כי אם העולם הזה היה מושלם, לא היה לנו מה לעשות בחיים. התפקיד שלנו הוא מה שנקרא "תיקון עולם", כלומר עלינו לתקן כמיטב יכולתנו את הפגמים והמגרעות בעולם הזה.

במרוצת הזמן, יש שכר לכל דבר טוב שאדם עושה, ויש עונש לכל דבר רע. ליפעמים בעולם הזה וגם בעולם הבא, אבל ליפעמים רק בעולם הבא. ביום הדין, כל מעשינו ייראו. אז כולם מתחרטים אם לא היו צדיקים.

מצטער, אבל לא הצלחתי להבין את הקשר. כל מה שכתבת לגבי שכר ועונש ידוע וברור לי, אבל לא זה נושא האשכול. הנושא הוא "האם תפילות עוזרות?", עוזרות אני מניח שהכוונה לעולם הזה, כלומר, האם כשאדם מתפלל לשלומו של קרוב משפחה שלו, האם זה עוזר? האם זה יעיל? אם כן, אז התוצאות שהיו צריכות להיות הן שאנשים דתיים וקרובי משפחתם צריכים היו למות פחות כתוצאה ממחלות סופניות, וזו לא המציאות. לכן ניתן לומר, שלפחות בנושאים אישיים כאלה, תפילות אינן יעילות, לא ניתן להשפיע על גורלו של אדם ספיציפי באמצעות תפילות.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 27, 2008, 03:31:11 »
מצטער, אבל לא הצלחתי להבין את הקשר. כל מה שכתבת לגבי שכר ועונש ידוע וברור לי, אבל לא זה נושא האשכול. הנושא הוא "האם תפילות עוזרות?", עוזרות אני מניח שהכוונה לעולם הזה, כלומר, האם כשאדם מתפלל לשלומו של קרוב משפחה שלו, האם זה עוזר? האם זה יעיל? אם כן, אז התוצאות שהיו צריכות להיות הן שאנשים דתיים וקרובי משפחתם צריכים היו למות פחות כתוצאה ממחלות סופניות, וזו לא המציאות. לכן ניתן לומר, שלפחות בנושאים אישיים כאלה, תפילות אינן יעילות, לא ניתן להשפיע על גורלו של אדם ספיציפי באמצעות תפילות.

בס''ד

קודם כל, אתה אומר שתפילות רק ענייניות כשזה שייך למחלות סופניות של קרובי משפחה ל''ע. אני חושב ש99% מהתפילות לא קשורות לנושא הזה. אתה שולל 99% מהתפילות. ואני לא מקבל כשאתה שולל תפילות על העלום הבא או על יקירינו שכבר הלכו לעולמם.

לגבי אנשים עם מחלות סופניות ל''ע, רק נס יכול להציל אדם עם מחלה סופנית. לכן, אתה דורש ניסים כדי להוכיח שתפילות יעילות. ואם אין ממש ניסים גלויים, תפילות לא שוות בעיניך.

ואתה גם לא צודק כשאתה טוען שהדתיים לא חיים יותר מהחילוניים. יש הרבה מחקר שמראה שדתיים כן חיים יותר מחילוניים - תבדוק זאת בגוגל. אפילו דתיים נוצרים שמאמינים בעבודה זרה חיים יותר מגויים לא דתיים. הקב''ה ברא אותנו להיות יותר בריאים כשאנו מאמינים, אפילו גויים שמאמינים בעבודה זרה יותר בריאים כי בני אדם בנויים להאמין. על אחת כמה וכמה זה נכון לגבי יהודים שמאמינים באמת.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #15 ב- : מרץ 27, 2008, 03:54:33 »
בס''ד

קודם כל, אתה אומר שתפילות רק ענייניות כשזה שייך למחלות סופניות של קרובי משפחה ל''ע. אני חושב ש99% מהתפילות לא קשורות לנושא הזה. אתה שולל 99% מהתפילות. ואני לא מקבל כשאתה שולל תפילות על העלום הבא או על יקירינו שכבר הלכו לעולמם.

לגבי אנשים עם מחלות סופניות ל''ע, רק נס יכול להציל אדם עם מחלה סופנית. לכן, אתה דורש ניסים כדי להוכיח שתפילות יעילות. ואם אין ממש ניסים גלויים, תפילות לא שוות בעיניך.

ואתה גם לא צודק כשאתה טוען שהדתיים לא חיים יותר מהחילוניים. יש הרבה מחקר שמראה שדתיים כן חיים יותר מחילוניים - תבדוק זאת בגוגל. אפילו דתיים נוצרים שמאמינים בעבודה זרה חיים יותר מגויים לא דתיים. הקב''ה ברא אותנו להיות יותר בריאים כשאנו מאמינים, אפילו גויים שמאמינים בעבודה זרה יותר בריאים כי בני אדם בנויים להאמין. על אחת כמה וכמה זה נכון לגבי יהודים שמאמינים באמת.

הסיבה שאני מתייחס לנתח קטן כ"כ מהתפילות היא פשוטה: זה הנתח היחידי שיכולתי לחשוב עליו, שאפשר להוכיח לגביו!  האם תפילות עוזרות בעולם הבא, את זה לא ניתן להוכיח באופן מוחלט ורציונאלי.  אי אפשר להוכיח שתפילות עוזרות להשרדות העם או לגאולה, זה מורכב מדיי.

אם כן, איפה המקום היחידי שבו דווקא כן ניתן להוכיח את היעילות? רק בתפילות למען אנשים ספיציפיים. אני מנחש שתלמיד ישיבה שמתגייס מקבל ברכה מידי הרב שלו, ברכה שאמורה להגן עליו במהלך שירותו הצבאי, ואם הברכה הזו יעילה אפילו במאית האחוז, היינו אמורים לראות את התוצאות בשטח, כלומר, שחיילים דתיים נהרגים פחות מחבריהם החילונים. שאם לא כן, מה הטעם בלברך חייל שמתגייס, או להתפלל למען שלומו?

אמרת בעצמך - למה שאתה אומר אין קשר לתפילות, כי זה תקף גם לגבי גויים. לזה שדתיים חיים יותר (אני אבדוק אם זה נכון) יכולות להיות מיליארד סיבות, דתיים לוקחים סמים פחות, מתאבדים פחות, לא חולים באנורקסיה וכל שאר תחלואות המערב.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : מרץ 27, 2008, 20:46:39 »
בס''ד

אתה שולל יעילות תפילות אלא אם מדובר במצב סופני שדורש ממש נס. שוב, אם היו ניסים כאלה ברוב המקרים, לא הייתה בחירה חופשית יותר. אתה לא מקבל את הנקודה הזאת, אולם היא נקודה מרכזית בעולם הזה עד בואו של המשיח.

וזה ממש לא נכון שלא נוכל להוכיח יעילותן של תפילות בעולם הזה. אם אתה לא מבין שהשרדותו של עם ישראל במשך אלפי שנה היא נס עצום, ואם אתה לא מבין שכל יום שמדינת ישראל שורדת כשהיא מוקפת על ידי מאות מיליוני ערבים מוסלמים נאצים עם אוכלוסיה שהיא פי 100 מאוכלוסית היהודים, ואם אתה לא מבין אזה נס זה שהיהודים שורדים למרות שהמנהיגים שלהם בוגדים שתומכים באוייביהם, ואם אתה לא מבין שכל הניסים המדהימים האלה נובאו לפני אלפי שנה בתורה ובתנ''כ - אם אתה בוחר לא להבין כל זאת, ז''א שאתה בוחר לא להתמודד עם המציאות האמיתית.

בכל מקרה, אתה יהודי טוב ואני חושב שאתה עוד תאמין.