כתב נושא: האם האזנה למוזיקה לועזית היא נגד רצון השם, ובפרט למוזיקת מטאל?!  (נקרא 9129 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
 :gene049:שאלתי היא: האם האזנה למוזיקה לועזית באנגלית במיוחד ובעיקר למוזיקת מטאל היא נגד רצון השם.
אם כן, מה ניתן לעשות אם אני אוהב מוזיקה כזאת, כדי לשנות את גישתי למוזיקה ולהאזנה אך ורק למוזיקה עברית.
מעניינת אותי דעתכם על כך.
חוץ מזה, מוזיקה עברית אם תפילות בעברית ללא הזכרת שם השם, אך בעיקרה הינה מוזיקה לא דתית: האם ניתן להאזין לה או שאסור?!
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
:gene049:שאלתי היא: האם האזנה למוזיקה לועזית באנגלית במיוחד ובעיקר למוזיקת מטאל היא נגד רצון השם.
אם כן, מה ניתן לעשות אם אני אוהב מוזיקה כזאת, כדי לשנות את גישתי למוזיקה ולהאזנה אך ורק למוזיקה עברית.
מעניינת אותי דעתכם על כך.
חוץ מזה, מוזיקה עברית אם תפילות בעברית ללא הזכרת שם השם, אך בעיקרה הינה מוזיקה לא דתית: האם ניתן להאזין לה או שאסור?!
רובי אין שום בעיה לפי דעתי לשמוע מוזיקה כמו מטאל אבל יש בעיה קטנה שהיא בליריקה של השירים והמסר שהלהקה מנסה להביא לבן אדם,גם אם אתה לא מתחבר למסר אתה תהיה מושפע ממנו בין אם תרצה או לא תרצה.
אני בעבר הייתי מאזין למטאל,אני עדיין מאזין אבל אני מסנן הרבה מאוד גם כי אני כבר לא נמשך לזה וגם יש מספיק מוזיקות יהודיות כשרות בסגנון רוק כבד ולא רק רוק...
הדבר היחיד ש"הרחיק" אותי מהמוזיקה הזו פשוט התקרבות ליהדות ולעשות תשובה.הגוף שלך יידחה את זה ותרצה אוטומטית מוזיקות שמתאימות לסגנון חיים שלך.
רוב המוזיקה ישראלית היא לא שונה מהמוזיקה של הגוים הייתי אומר הרבה יותר גרועה כי הם משתמשים בלשון הקודש.

« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 12:50:38 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
תודה על תגובתך איתן, אך ברשותך יש לי עוד שאלה: האם האזנה למוזיקת Death היא גם-כן חילול הקודש, כמובן רק באנגלית!
שמעתי שיש להקות, שמשתמשות בשמות קדושים על פי היהדות, וזה חילול הקודש, כי שמות של מלאכי חבלה וכל מיני כוחות אופל מחזקים אותם, ופוגעים ביישותי כיהודי מאמין.
אף על פי שאינני שומר מצוות, אני מוקיר את התורה, ואינני רוצה לחלל שם שמיים!!!
אבקש תגובתך במחילה.
רובי, מחיפה. O0
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו, מי ימלל גבורות ה' ישמיע קול תהילתו, תהילת ה' ידבר פי ויברך כל בשר שם קדשו לעולם ועד, ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה!!!
חמול על מעשיך, ותשמח במעשיך, ויודו לך חוסיך, בצדקך עמוסיך, תוקדש אדון על כל מעשיך, כי מקדישך בקדושתך קידשת, נאה לקדוש פאר מקדושים!!!

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
שמע אחי , אני חרדי ששומע (ומנגן) מטאל הרבה שנים (כולל דף ובלאק מטאל)

אם מוזיקה "נכרית" היא דבר אסור, הרי שהדבר יהיה חל על כל סוג מוזיקה גוית
מכיוון שאין כך הדבר (למרות שבאמת ,יש אנשים שסוברים שהמוזיקה היחידה שצריכים לשמוע היא צריכה להיות על בסיס כלי נגינה אחד לליווי, עם דברי תורה כשירה ) צריך פשוט להתייחס לזה (אם כבר שומעים להקות של גוים) כמוזיקה ותו לא

אני אתן לך דוגמא

אם תראה ציור אומנות יפה ... ללא שום ידיעה על הציר\אומן שיצר את הציור - האם לאחר שתדע שאותו ציור צויר על ידי גוי , נגיד לצורך הדיון, מוסלמון... האם זה ישנה את העובדה שזה ציור יפה ?

לא , זה עדיין יהיה ציור יפה, ואם אתה נהנה מאומנות כדבר שהוא על צד האומנות בלבד, כולל מוזיקה , ולא נכנס "למחשבה" הטמאה של גוי שהשקיעה בה , זה לאו דווקא קשור למה אותו גוי שיצר את אותה יצירה מאמין בו

אמנם , צריך לדעת להשים גבולות , אם יש להקה נאצית מוצהרת, או ששרה נגד היהדות ממש , אני לא אשמע שירים שלהם שעוסקים בזה או אף אחרים את הלהקה לגמרי

לא חסר להקות שסתם מנגנות מטאל, בלי קשר לעבודה זרה ושאר קשקושים

ודרך אגב, יש הרבה מטאל יהודי כשר שאתה יכול לשמוע , ולהקות של יהודים ברמה גבוהה מוזיקלית , אתה לא חייב לשמוע גוים אם אתה לא רוצה

סתם לדוגמא :

להקות מטאל עברי\דתי

יש כמובן תלהקות שלי ושל החבר'ה שלי 
GOLGOLOT
DARKSOUL 
WARLUST
וכו'
יש עוד כמה להקות כגון

TEIHU
DAVID LAZZAR
ROCKIAH
METALLISH
תפארת הנעלם

אם אתה אוהב אנדרסטיאל אתה מוזמן לנסות להקה בשם ברזל

להקות יהודיות טובות בלי קשר לדתיות:

SALEM - שאגב הם מהממציאות של הבלאק מטאל המודרני , יש להם גם שירים מסוימים עם נגיעות ביהדות , ורוב הלהקות הקיצוניות של הגוים שאתה שומע סביר להניח הושפעו מסיילם ברמה כזאת ואחרת
substance - להקת דום גות' ישנה , דומה לפרדייס לוסט אבל מאד אורגנלי
o.land - מטאל אוריאנטלי , יש המון גוים שאוהבים תלהקה הזאת (הם מערבבים אבל קשקושים של הקוראן והנצרות בשירים , ביחד עם יהדות . אז דע אם אתה רוצה להקשיב להם שהם עושים את זה , גם קולות נשיים ) בסך הכל הם חבר'ה בסדר, קצת שמאלניים .
betrayer - טראש מטאל , הוציאו אי פי לפני כמה שנים
aztec - בלאק מטאל איכותי, יש דיסק לקנייה
shworzechaye - טראש , להקה מאד ימנית האמת .
beztefer
סטלה מאריס , האבי מטאל מצוין
ריח מטאל - כנ"ל
tangorodrim - בלאק מטאל סטייל הל האמר וקלטיק פרוסט
ETERNAL AGONY - בלאק מטאל מצוין
MORBIDGRIT -להקה חדשה , כנ"ל

וכו' , יש המון להקות , חפש קצת באינטרנט אני בטוח שתמצא עוד
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אגב גם ראוי לומר , אם מישהו מרגיש שהמטאל יכול "לקלקל" אותו רוחנית, אז בהחלט אני לא ממליץ לו לחזור לשמוע מטאל

רק אומר , מטאל זה סגנון "חכם" בדיוק כמו מוזיקה קלאסית , חלק מהאנשים שאוהבים מוזיקה , פשוט לא יכולים להתחבר לסגנונות פופיים וכדומה,כי זה מגעיל אותם, הם אוהבים מוזיקה מושקעת איכותית

אני אוהב גיטרות רועשות, וחשמליות בכלל , "אין תחליף" לדבר כזה בסגנונות אחרים חוץ מפאנק והארדקור שהם בדיוק אותו עיקרון של מטאל ברמה כזאת או אחרת

וכך גם הרבה אנשים, לכן בדיוק כמו שיהודים דתיים נהנים ומסוגלים לשמוע מוזיקה ערבית , אין הבדל מבחינתי . זה לא שהם נהנים לשמוע מוזיקה של "ערבים" אלא המוזיקה הזאת במקרה (להבדיל מרוב מה שהערבים עושים) איכותית מספיק ומורכבת מספיק כדי שאנשים יאהבו אותה

באותה עוצמה אני אוהב גם מוזיקה יהודית, זה לא סותר . מכל מני סגנונות . ואפילו מנסה לשלב אותה יחד עם מטאל במוזיקה שאני יוצר
« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 13:46:51 על ידי hebraic »

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
אגב גם ראוי לומר , אם מישהו מרגיש שהמטאל יכול "לקלקל" אותו רוחנית, אז בהחלט אני לא ממליץ לו לחזור לשמוע מטאל

רק אומר , מטאל זה סגנון "חכם" בדיוק כמו מוזיקה קלאסית , חלק מהאנשים שאוהבים מוזיקה , פשוט לא יכולים להתחבר לסגנונות פופיים וכדומה,כי זה מגעיל אותם, הם אוהבים מוזיקה מושקעת איכותית

אני אוהב גיטרות רועשות, וחשמליות בכלל , "אין תחליף" לדבר כזה בסגנונות אחרים חוץ מפאנק והארדקור שהם בדיוק אותו עיקרון של מטאל ברמה כזאת או אחרת

וכך גם הרבה אנשים, לכן בדיוק כמו שיהודים דתיים נהנים ומסוגלים לשמוע מוזיקה ערבית , אין הבדל מבחינתי . זה לא שהם נהנים לשמוע מוזיקה של "ערבים" אלא המוזיקה הזאת במקרה (להבדיל מרוב מה שהערבים עושים) איכותית מספיק ומורכבת מספיק כדי שאנשים יאהבו אותה

באותה עוצמה אני אוהב גם מוזיקה יהודית, זה לא סותר . מכל מני סגנונות . ואפילו מנסה לשלב אותה יחד עם מטאל במוזיקה שאני יוצר
:V:
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
HEBRAIC על מה אתה מנגן?

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
יודע לנגן על כמה כלים ,בעיקר(הכלי המרכזי הוא) גיטרה , וכמובן מיתרי הקול .

אם אתה רוצה לשמוע דוגמא למוזיקה שאני עושה (אני מדגיש שזה ממש "כבד "- כאילו אפילו מבחינת רוק כבד- זה נחשב יותר כבד מהנורמה , אז למי שלא בקטע שיקח בחשבון)
WWW.MYSPACE.COM/GOLGOLOTANDDARKSOUL
« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 15:22:53 על ידי hebraic »

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
כאן רובי.
אני מודה לכולם על התגובות המעניינות והתורמות
אשתדל ללכת בדרכיכם ולשמוע רק מה שמותר לשמוע ולהאזין לו
דרך אגב, מה דעתכם בקשר ללשון-הרע על מאמר חז"ל: 'בכל רגע שאדם חוסם פיו - זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך וברי-ה יכולים לשער'?! (לקוח משירו המפורסם מאוד של מרדכי בן-דוד הי"ו) :)

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
גולגולות אני זוכר הזכירו את זה איפשהו במטאליסט

עם אתה רוצה תשמע את הלהקה שלי גם,אנחנו מנגנים תראש ואני הבסיסט

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=233040692

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
נשמעים טוב אחי

גם אוהב טראש וגם כהניסט  ,סחתיין

מנותק rubi65

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • ימני אמיתי וכהניסט
שמעתי שלהקת Slayer הם נאצים! האם זה נכון גם לגבי להקות Kreator ו- Overkill?!!!
אם כן זה נכון, אמחק מזיכרון המחשב את כל השירים שלהם!!!
בבקשה תגיבו... >:(

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
סלייר סתם מנסים לעצבן אנשים
אני לא יודע אם הם באמת נאצים,אולי קארי , אבל כל ההתעסקות שלהם עם נושאים נאצים זה סתם כדי לעצבן אנשים, כמו הקטע האנטי נוצרי שלהם, שהוא לא אמין בגרוש(הסולן נוצרי אדוק למען האמת)

אין מצב שאוברקיל נאצים, אחד מהחבר'ה שהקימו את ההרכב(או לפחות השתתף בו בהתחלה) יהודי בשם דן ספיץ (למרות שהתנצר הטיפש) שיותר מוכר מההרכב אנטרקס

קריאטור גרמנים, שזה סיבה מצוינת למחוק אותם מהמחשב חחחח . אבל הם לא נאצים.

בכלל טראש ומטאל אמריקאי מלא יהודים , אלכס שקולניק מטסט למשל(אפילו ישראלי) , מרטי פרידמן ממגהדת (גם דייב מוסטין אבל הוא התנצר גם) טום פישר (קלטיק פרוסט) כמדומני יהודי  ,סקוט אייאן , ואחרים .
ג'וש מטייפ או נגאטיב יהודי (והאמת הוא גם  נהיה קצת כהניסט מוצהר ) מייק פורטנוי יהודי  . בקיצור הרשימה ארוכה חח 
« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 16:46:35 על ידי hebraic »

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
קריאטור ממש לא נאצים
השיר שלהם PEOPLE OF THE LIE הוא מחאה על נציזם...פשוט יש אנשים שמתבלבלים וחושבים שהכוונה ליהודים

חוץ מזה קריאטור הם בעד ישראל.

אה שאלה על אוברקיל:
יש מצב הסולן שלהם זה הסולן שהיה לאקסודוס ז"ל?
הקול שלהם ממש דומה

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
לא , הסולן של אוברקיל היה תמיד (חוץ מתקופה קצרה שדידי הבאסיסט העיף אותו והתחרט אחרי שבוע) היה בובי בליץ

Aaron

• אורח
יש כל כך הרבה להקות מטאל קטנות ולא מוכרות כאלה.. איך אפשר להקשיב להם?. תקשיבו ל BLACK SABBATH, OZZY OSBOURNE...

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
חחחחח !

תשמע את FEEL THE FIRE של אוברקיל
זה אוכל כל דבר שסאבת עשו (עם אוזי או עם דיו) בלי מלח .

שומעים הכל אחי חח , אני בטוח שרוב המטאליסטים כאן מחבבים תמוזיקה של אוזי

סלייר לא להקה קטנה , הם בערך ביחד עם מטאליקה פנטרה ומגהדת בראש הרשימה של המטאל הכי מוכר באמריקה  , עם עוד כמה להקות סביר להניח . אוזי כבר מזמן לא עושה להיטים ריצניים , הגיטריסט שלו עשה להקה שנשמעת יותר טוב מהחומר שלו (לטעמי)

Aaron

• אורח
חחחחח !

תשמע את FEEL THE FIRE של אוברקיל
זה אוכל כל דבר שסאבת עשו (עם אוזי או עם דיו) בלי מלח .

שומעים הכל אחי חח , אני בטוח שרוב המטאליסטים כאן מחבבים תמוזיקה של אוזי

סלייר לא להקה קטנה , הם בערך ביחד עם מטאליקה פנטרה ומגהדת בראש הרשימה של המטאל הכי מוכר באמריקה  , עם עוד כמה להקות סביר להניח . אוזי כבר מזמן לא עושה להיטים ריצניים , הגיטריסט שלו עשה להקה שנשמעת יותר טוב מהחומר שלו (לטעמי)
בלי סבאת' ואוזי, FEEL THE FIRE של אוברקיל לא היה קיים... אני לא מבין, ככל שיש יותר רעש זה נשמע יותר טוב? אצלי זה לא עובד ככה. אני בספק אם איזה "אוברקיל" מתקרב בכלל לסבאת'...

אתה מתכוון ל- BLACK LABEL של זאק ווילד?
« עריכה אחרונה: מרץ 24, 2008, 17:03:27 על ידי אהרֹן »

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
חחח איפה שזאק מנגן תמיד ישמעו שזה הוא

הוא הצתרף לאוזי ושמעת את האלבום החדש BLACK RAIN?
ממש קופיה של בלאק לייבל,סטונר מפציץ משהו טוב :)

וזה לא משנה הלהקה גדולה או קטנה,העיקר איך הם נשמעים
אני שומע מלא להקות קטנות ולא מוכרות,מרוסיה בעיקר

Aaron

• אורח
חחח איפה שזאק מנגן תמיד ישמעו שזה הוא

הוא הצתרף לאוזי ושמעת את האלבום החדש BLACK RAIN?
ממש קופיה של בלאק לייבל,סטונר מפציץ משהו טוב :)

וזה לא משנה הלהקה גדולה או קטנה,העיקר איך הם נשמעים
אני שומע מלא להקות קטנות ולא מוכרות,מרוסיה בעיקר
כן האלבום החדש BLACK RAIN דוקא לא משהו, אבל נחמד.
בלאק לייבל ניסיתי לשמוע ולא אהבתי, אולי לא חרשתי מספיק.. פשוט לדעתי לזאק יש קול גרוע.
אבל זאק גיטריסט אחד הטובים ונכון אפשר לזהות את הסגנון נגינה שלו בקלות.
האלבום OZZMISIS טוב מאוד, עם זאק ווילד, אלבום כבד...

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אני גם לא מת על בלאק לייבל
אבל יש להם כמה שירים שהם ממש מצויינים
למשל:

STILLBORN
STRONGER THAN DEATH
HELL IS HIGH
DESTRUCTION OVERDRIVE
BEEN A LONG TIME

ועוד כמה

אני עכשיו מחפש להקות עם הרבה גרוב סגנון פנטרה
אתה יכול להציע לי משהו?

Aaron

• אורח
אני גם לא מת על בלאק לייבל
אבל יש להם כמה שירים שהם ממש מצויינים
למשל:

STILLBORN
STRONGER THAN DEATH
HELL IS HIGH
DESTRUCTION OVERDRIVE
BEEN A LONG TIME

ועוד כמה

אני עכשיו מחפש להקות עם הרבה גרוב סגנון פנטרה
אתה יכול להציע לי משהו?
תודה על ההמלצות אני יבדוק את זה..

חח אני האחרון כאן שיכול להמליץ לך על להקות גרוב סגנון פנטרה. אני שומע דברים קלאסיים כמו ג'ימי הנדריקס, הכי כבד אצלי זה אוזי  ;D

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אהרון - תאמין לי פיל דה פייר אלבום ענק ! ענק !
תנסה אותו

לא רק בלאק, היו עוד להקות אז , קירית אנגול , ג'ודאס ,סקורפיונס , אירוסמית . יותר נכון להגיד שבלי (לא נראה לי שחיים יאהב את המשפט הזה ) ג'ימי הנדריקס , וזפלין  היה הרבה זמן לחכות עד שמישהו יעלה על הנוסחה הזאת , אבל ברור שסאבת במשוואה

אכן דיברתי על בלאק לייבל
--
ROMA - תנסה להקה בשם  EXHORDER