שמע אחי , אני חרדי ששומע (ומנגן) מטאל הרבה שנים (כולל דף ובלאק מטאל)
אם מוזיקה "נכרית" היא דבר אסור, הרי שהדבר יהיה חל על כל סוג מוזיקה גוית
מכיוון שאין כך הדבר (למרות שבאמת ,יש אנשים שסוברים שהמוזיקה היחידה שצריכים לשמוע היא צריכה להיות על בסיס כלי נגינה אחד לליווי, עם דברי תורה כשירה ) צריך פשוט להתייחס לזה (אם כבר שומעים להקות של גוים) כמוזיקה ותו לא
אני אתן לך דוגמא
אם תראה ציור אומנות יפה ... ללא שום ידיעה על הציר\אומן שיצר את הציור - האם לאחר שתדע שאותו ציור צויר על ידי גוי , נגיד לצורך הדיון, מוסלמון... האם זה ישנה את העובדה שזה ציור יפה ?
לא , זה עדיין יהיה ציור יפה, ואם אתה נהנה מאומנות כדבר שהוא על צד האומנות בלבד, כולל מוזיקה , ולא נכנס "למחשבה" הטמאה של גוי שהשקיעה בה , זה לאו דווקא קשור למה אותו גוי שיצר את אותה יצירה מאמין בו
אמנם , צריך לדעת להשים גבולות , אם יש להקה נאצית מוצהרת, או ששרה נגד היהדות ממש , אני לא אשמע שירים שלהם שעוסקים בזה או אף אחרים את הלהקה לגמרי
לא חסר להקות שסתם מנגנות מטאל, בלי קשר לעבודה זרה ושאר קשקושים
ודרך אגב, יש הרבה מטאל יהודי כשר שאתה יכול לשמוע , ולהקות של יהודים ברמה גבוהה מוזיקלית , אתה לא חייב לשמוע גוים אם אתה לא רוצה
סתם לדוגמא :
להקות מטאל עברי\דתי
יש כמובן תלהקות שלי ושל החבר'ה שלי
GOLGOLOT
DARKSOUL
WARLUST
וכו'
יש עוד כמה להקות כגון
TEIHU
DAVID LAZZAR
ROCKIAH
METALLISH
תפארת הנעלם
אם אתה אוהב אנדרסטיאל אתה מוזמן לנסות להקה בשם ברזל
להקות יהודיות טובות בלי קשר לדתיות:
SALEM - שאגב הם מהממציאות של הבלאק מטאל המודרני , יש להם גם שירים מסוימים עם נגיעות ביהדות , ורוב הלהקות הקיצוניות של הגוים שאתה שומע סביר להניח הושפעו מסיילם ברמה כזאת ואחרת
substance - להקת דום גות' ישנה , דומה לפרדייס לוסט אבל מאד אורגנלי
o.land - מטאל אוריאנטלי , יש המון גוים שאוהבים תלהקה הזאת (הם מערבבים אבל קשקושים של הקוראן והנצרות בשירים , ביחד עם יהדות . אז דע אם אתה רוצה להקשיב להם שהם עושים את זה , גם קולות נשיים ) בסך הכל הם חבר'ה בסדר, קצת שמאלניים .
betrayer - טראש מטאל , הוציאו אי פי לפני כמה שנים
aztec - בלאק מטאל איכותי, יש דיסק לקנייה
shworzechaye - טראש , להקה מאד ימנית האמת .
beztefer
סטלה מאריס , האבי מטאל מצוין
ריח מטאל - כנ"ל
tangorodrim - בלאק מטאל סטייל הל האמר וקלטיק פרוסט
ETERNAL AGONY - בלאק מטאל מצוין
MORBIDGRIT -להקה חדשה , כנ"ל
וכו' , יש המון להקות , חפש קצת באינטרנט אני בטוח שתמצא עוד