בתום פגישה עם שר החוץ הסורי, אמר אחמדי-נג'אד כי ארה"ב וישראל מנסות ללבות שנאה בין העדות המוסלמיות השונות במזרח התיכון, כדי שיוכלו לבזוז את עושרו של האזור, וקרא למדינות המוסלמיות להתאחד כדי לחזק את תנועת ההתנגדות לישראל. במקביל, מתח הפרלמנט האיראני ביקורת: אין לנו אסטרטגיה סדורה בנושאי חוץ.
נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, האשים היום (ג') את ארצות הברית ואת ישראל בליבוי המתיחות בין שיעים לסונים במזרח התיכון כדי להבטיח את שליטתן באזור - וקרא למדינות המוסלמיות להתאחד כדי להחליש את המשטר בישראל.
בתום פגישה שערך אחמדי-נג'אד בטהרן עם שר החוץ הסורי, ווליד אל-מועלם, פירסמה לשכתו הודעה לפיה אמר נשיא איראן לאורחו: "זוהי מזימה של ארצות הברית ושל הציונים ליצור מחלוקות בין המוסלמים, בעיקר בין השיעים והסונים, על מנת לבזוז את עושרו של האזור".
נשיא איראן התייחס לניצחון חיזבאללה בלבנון והוסיף: "על מדינות האזור לתמוך בהתנגדות האיסלאמית של העם בלבנון ולסייע לה. זאת, כדי לנסות ליצור אחדות בין הפלגים השונים בפלסטין, ולהחליש במהירות האפשרית את המשטר הציוני הדועך". לדברי אחמדי-נג'אד, בלא תמיכה שכזו, "יגדל הלחץ של ארה"ב ושל המשטר הציוני על המוסלמים פי כמה וכמה".
"הסגנון של הנשיא אינו מועיל"
בתוך כך, הוזמן היום שר החוץ האיראני מנושהר מותקי לדבר בפני הפרלמנט האיראני (המג'לס), כדי לדון בין היתר בעמדותיו של נשיא איראן בנושאי מדיניות חוץ וביטחון לאומי. סוכנות הידיעות אירנ"א דיווחה, כי בדיון נמתחה ביקורת חריפה על מדיניות החוץ של איראן, ובעיקר על התנהלותו של הנשיא אחמדי-נג'אד.
חבר ועדת החוץ והביטחון של המג'לס, אכבר אעלמי, אמר לשר החוץ: "אם הממשלה הכינה תוכנית כוללת בנושא הביטחון הלאומי ואסטרטגיה של מדיניות חוץ מדוע המג'לס לא עודכן בפרטיה? אני סבור שאין לנו אסטרטגיה סדורה במדיניות החוץ וקשרנו את עמדותיו האישיות של הנשיא עם עמדות המשטר, בעוד שכאשר מקבלים החלטות אסור להרשות זאת בנושאי מדיניות החוץ הקשורים בטבורם לביטחון הלאומי של המדינה".
אעלמי המשיך בביקורת ואמר: "אני חושב שהסגנון של הנשיא לא תורם לאינטרסים הלאומיים שלנו ואינו תואם בשום אופן את שאיפות המשטר". דברי הביקורת הללו עוררו קריאות התנגדות של שאר חברי הפרלמנט שהשתתפו בישיבה אולם אעלמי הוסיף: "מה הטעם להעלות את נושא השואה, אירוע שאירע לפני 60 שנה. האם כינוס השואה הניב תוצאה כלשהי?".
בדברי התשובה שלו, הזהיר מותקי כי "המזרח התיכון עומד להיכנס למצב מסוכן ומצב מלחמתי". לדבריו, "המזרח התיכון נמצא בתהליך מסוכן שבו הוא נכנס למצב של 'מלחמה מתמדת'". מותקי ציין כי מצב זה הוא "אינטרס של חלק מהמעצמות, שפועלות במישור הדיפלומטי והחברתי כדי לדאוג לאינטרסים הבלתי לגיטימיים שלהן, ומדברות על פריצת מלחמות דת במזרח התיכון - כמו מלחמת 30 השנים באירופה".
לטענתו, "בנוסף לשפיכות הדמים, בטווח הארוך, תהיה התוצאה הסופית מלחמה פנימית בין מדינות האזור - ואיראן נוקטת מדיניות שמנסה לתת מענה הולם לקשיים האלה".