כתב נושא: מדוע הימין האמיתי שונא את הקראים  (נקרא 6356 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק בני1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
מדוע הימין האמיתי שונא את הקראים
« ב- : מרץ 06, 2008, 16:19:58 »
שלום לכולם

קוראים לי בני ואני בעד הזדהות אחוה ושלום וכמובן אהבה בראש העניינים.

תסבירו לי בבקשה, מדוע הימין האמיתי שונא את הקראים?

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #1 ב- : מרץ 06, 2008, 16:25:36 »
בס"ד

כי הם מינים....
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק בני1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : מרץ 06, 2008, 16:52:11 »
האם כבודו מודע למונח "מין", ["רשע", "אפיקורוס"] בהשתמשו בו?

הגדרם ע"פ הרמב"ם, התוכל?
« עריכה אחרונה: מרץ 06, 2008, 16:54:43 על ידי בני1 »

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #3 ב- : מרץ 06, 2008, 17:09:10 »
בס"ד

"מינים" זה אלו שפרשו מהיהדות-המקורית כמו הקראים.
מינות יותר חמורה מאפיקורוסות.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • לָמוּת אוֹ לִכְבּוֹש אֶת הָהָר
« להגיב #4 ב- : מרץ 06, 2008, 17:15:41 »
האם כבודו מודע למונח "מין", ["רשע", "אפיקורוס"] בהשתמשו בו?

הגדרם ע"פ הרמב"ם, התוכל?
אפיקורוס=שכופר בדברי חכמים.הרמב"ם כותב שמי שכופר אפילו בקל-וחומר אחד בתורה נקרא "מין".

התורה מצווה אותנו:"ועשית ככל אשר יורוך,לא תסור מהמצווה.....ימין ושמאל" רואים אנו שהתורה הקדושה מצווה אותנו לקיים את ציווי חכמים,
ולכן מי שטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב(שמצווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!

ולכן אותם אנשים לא באמת מאמינים בדבריהם מכיוון שאותה תורה שהם אומרים שהם הולכים בדרכה סותרת את דרכם,רק מה? תשובה:
העצלים הללו מצאו שיטה מאדד נוחה להיפטר מכמה מצוות מבלי שמצפונם יעיק עליהם.

מי שרוצה לכפור בתורה שיהיה אטיאיסט,אבל שלא ידבר בשם התורה! דבר זה נכון לגבי הרפורמים שביטלו את כל מצוות התורה והם טוענים שמדובר
ב"יהדות מתקדמת",מי שלא מאמין שבורא העולם שברא את כל מעשה שמים וארץ,מסוגל לתת תורה נצחית שנכונה גם אחרי מיליון שנה הוא כופר!!
« עריכה אחרונה: מרץ 06, 2008, 17:16:16 על ידי גור-אריה »

תָּגָר- עַל כָּל מַעֲצוֹר וּמֵצָר אִם תַּעַל אוֹ תֵרֶד
בְּלַהַב הַמֶּרֶד שָׂא אֵש לְהַצִּית - אֵין דָּבָר !
כִּי שֶקֶט הוּא רֶפֶש הַפְקֵר דָּם וָנֶפֶש
לְמַעַן הַהוֹד הַנִּסְתָּר.

מנותק בני1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #5 ב- : מרץ 06, 2008, 17:48:35 »
אתם אומרים דברים מושלמים... אחד משלים את דברי חבר.. וזה טוב, אם נמשיך ככה כי יד לוחצת יד..

לרן הכהניסט!

"מינים" זה אלו שפרשו מהיהדות-המקורית כמו הקראים.
כיצד הינך יודע מי פרש ממי? הרי 70 פנים לתורה, מנין לך אם מישהו מהם פרש אחד מהשני?גם אם מישהו פרש מהשני, האם זו סיבה לשנוא אותם או הם אותנו? האם משה רבנו שנא גויים? האם אברהם אבינו שנא גויים? לא ולא, הוא כיבד כל אחד שנכנס לאוהלו, והסב דעתם לקב"ה.. גם אם הקראים דוגלים בפירושים שלהם, אין זה אומר שהם שונאים את הבורא, הם אינם אויבינו ו"צדיק" באמונתו יחיה (חבקוק ב).

מה תועיל לנו השינאה!
אתה בודאי סבור שהתפילה משמונה עשרה שפותחת ב"למינים ולמלשינים אל תהי תקוה, וכל הזדים כרגע יאבדו, וכל אויבך וכל שונאך מהרה יכרתו, ומלכות הרשעה מהרה תעקר ותשבר ותכלם ותכניעם במהרה בימנו.." אינה מדברת על הקראים, פשוט כי חכמינו התירו חיתון איתם, והיו דברים מעולם.. למדתי בבי"ס ויש אפילו כתובות שמעידות על כך!
אז דע לך, ששינאה צריכה להיות רק כלפי הגויים הכופרים בקודשא בריך הוא!
האם שינאה כלפי אוהבי הבורא, מועילה לנו? מדוע לא נסחבם אלינו ונהיה חברים באהבה וביד לוחצת יד נגרום לקידוש שם הקב"ה בעולם ותשרה עלינו ועליהם הברכה...
גם קראי טוב, הוא אהוב הקב"ה, הכיצד נשנאהו? שמעתה בודאי כיצד ציוה משה רבנו באמרו "מי לה' אלי? ונאספו אליו כל בני לוי... והרגו איש את אחיו.. משום שעבדו לע"ז. אבל הקראים לא כך הם, הם מאמינים בקב"ה ואיסור מוחלט הוא לשונאם... ופגע רע הוא בנו.. האמן לי!

והשאלה כעת, כיצד כופרים בקב"ה?
וכיצד כופרים בתורתו?
מהי המערכת ההגנתית שברא הקב"ה כדי להגן על דבריו שלו בעד וירוסים?

ל "גור-אריה"
בודאי שימך הוא יהודה, ואתה כאריה לא כגור, בשבילי, אבל הגבורה בפי חכמינו היא כזאת "איזהו גיבור הכובש את יצרו"  ולא הגיבור הוא השונא את אוהבי הקב"ה! וכדי להיות חכמים עלינו לראות את הנולד ולהבין זריעת שינאה.. מביאה לרוע, ורוע לא מביא שלום... וההפסד הינו לכולנו!

הבה נאחוז באהבה ונדבוק בה נהפוך את הקראים לאוהבנו ע"י דיבור איתם, ונביא את השלום ונחיה איתם בשלום ו"איש איש יבוא על מקומו בשלום" אז נתחיל מעכשיו לדבר ולכנותם בכינויים חיוביים ומי כמוך יודע ש"לשון רכה תשבר גרם" אבל זריעת שינאה רק תחזק אותם נגדנו.. בדיוק כמו שהערבים שונאים אותנו ואנחנו אותם וחיר לא יוצא מזה...

שוב, אתה נוקט ב"ועשית ככל אשר יורוך" אבל כיצד לך לדעת מי הם החכמים הקובעים, שלנו או שלהם? ועל פי מה נקבעים נכונות הדברים?

אמרת: "הטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב (שהיא מצַווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!,
לדעתי בלבד, הקראים לומדים דבריהם כמונו מהיקשים וגזרות שוות וכל המידות שמהן נדרשת התורה.. (נשאל אותם) אז מדוע יש בינינו לבינם אי הזדהות? במה הם סותרים את התורה?

אם אציג לפניך דיעות משלנו שסוברות שהעולם קדמון או נברא מחומר קדמון, כיצד תגיב? התשנא את אותם החכמים? בכנות, נו..

סיכום, עלינו להבין, הקראים הם מזרענו ואנחנו מזרעם, אין אפס, זה בדוק... פשוט היה פילוג שנבע ממחלוקות. אבל כידוע לכולנו: "כל מחלוקת שהיא לשם שמים סופה להתקיים" והיא תתקיים, בינתיים גם הם קיימים וגם אנחנו אז יש פה בעיה..ולכן אני מציע שנדשדש ונמנע מלכנותם בשמות גנאי.. כי יש להם תפקיד בעולם כמו לנו..
מישהו יודע אם הם שונאים אותנו?

באהבה רבה לכולנו
ויישר כויח לחיים בן פסח שמנהל אתר כה איתן!

מנותק PhobetorXVII

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #6 ב- : מרץ 06, 2008, 17:54:51 »
מי אלה הקראים האלה מישהוא יכול להסביר לי?

מנותק בני1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 06, 2008, 18:08:10 »
לא ראוי שאנחנו נסביר לך מי אלה הקראים, אבל הם אנשים מנומסים.. ויש לנו קצת ניגודים עם ההלכות והפסקים!

אל תדאג, אנחנו נדאג שהכל יבוא על מקומו בשלום עאכ"ז ותשרה בינינו אחוה ודיצה!

על כן וראוי שתעיין ותדלה המידע עליהם מפיהם, (אם הם מעניינים אותך) או שתקרא במילון או באנציקלופדיה של ויקיפידיה, אבל אין לסמוך עליה במאה אחוז!

האמת, שקצת למדתי עליהם אבל מי זוכר.. אני יודע שהם יהודים לכל דבר..

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #8 ב- : מרץ 06, 2008, 19:03:55 »
בבקשה אל תכליל אנחנו לא הימין האמיתי אלה קבוצה של אנשים.
אני הייתי בפורום שלהם והם אנשים נחמדים.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק בני1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : מרץ 06, 2008, 19:06:31 »
טוב, כבקשתך אחי, אני מכבד כל אדם, ובמיוחד כאלה ששונאים הכללות..ותודה שדברת בענווה ובדרך ארץ כיאה לאדם שמעריך את הצלם הקדושה שבתוכו!

מי מאיתנו שונא את הקראים?

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מרץ 06, 2008, 19:08:18 »
אין שום סיבה לשנוא את הקראים, אני לא מבין למה יש לשנוא אותם. האם מחלוקות בין זרמים לא גרמו לשפיכות דמים מיותרת ? האם תלמידי בית שמאי לא הרגו בתלמידי בית הלל ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #11 ב- : מרץ 06, 2008, 19:47:10 »
מי אלה הקראים האלה מישהוא יכול להסביר לי?

זרם ביהדות שאינו מכבל את התורה שבעל פה.
מדובר בזרם קטן מאוד שפעם היה גדול.
למרות שאני לא מסכים איתם אני מעדיף אותם בהרבה על פני הרפורמים למשל.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 06, 2008, 19:51:48 »
אפיקורוס=שכופר בדברי חכמים.הרמב"ם כותב שמי שכופר אפילו בקל-וחומר אחד בתורה נקרא "מין".

התורה מצווה אותנו:"ועשית ככל אשר יורוך,לא תסור מהמצווה.....ימין ושמאל" רואים אנו שהתורה הקדושה מצווה אותנו לקיים את ציווי חכמים,
ולכן מי שטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב(שמצווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!

ולכן אותם אנשים לא באמת מאמינים בדבריהם מכיוון שאותה תורה שהם אומרים שהם הולכים בדרכה סותרת את דרכם,רק מה? תשובה:
העצלים הללו מצאו שיטה מאדד נוחה להיפטר מכמה מצוות מבלי שמצפונם יעיק עליהם.

מי שרוצה לכפור בתורה שיהיה אטיאיסט,אבל שלא ידבר בשם התורה! דבר זה נכון לגבי הרפורמים שביטלו את כל מצוות התורה והם טוענים שמדובר
ב"יהדות מתקדמת",מי שלא מאמין שבורא העולם שברא את כל מעשה שמים וארץ,מסוגל לתת תורה נצחית שנכונה גם אחרי מיליון שנה הוא כופר!!
התורה לא מצווה לציית לכוהנים ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #13 ב- : מרץ 06, 2008, 21:21:53 »
הקראים הם כת של כופרים.  ראוי לציין שהטקטיקה השכיחה ביותר של נוצרים להמיר יהודים על דתם היא ראשית כל לנסות לשכנעם שההלכה אינה ניתנה למשה בסיני במקביל לתורה, ושספרי ההלכה נכתבו ע"י קבוצה של רבנים רודפי שררה כביכול שזממו להחליף את התורה בהלכה כביכול וכך לסלף כביכול את דבר ה'.  היו לי הרבה ויכוחים דתיים עם מינים כאן בגלות ארה"ב, ואני מכיר טוב מאוד את תחבולותיהם ודרך מחשבתם.

הצעד הראשון בהישמדות הוא כפירה בהלכה.  אם אתם לא בטוחים בעצמכם, ואם אתם לא סגורים על עיקרי היהדות, הימנעו מלדבר עם הקראים.  ראו הוזהרתם.
« עריכה אחרונה: מרץ 06, 2008, 21:22:41 על ידי דוקא_כך »
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק גור-אריה

• "אריה ישאג מי לא ירא"
  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • לָמוּת אוֹ לִכְבּוֹש אֶת הָהָר
« להגיב #14 ב- : מרץ 06, 2008, 22:40:16 »

ל "גור-אריה"
בודאי שימך הוא יהודה, ואתה כאריה לא כגור, בשבילי, אבל הגבורה בפי חכמינו היא כזאת "איזהו גיבור הכובש את יצרו"  ולא הגיבור הוא השונא את אוהבי הקב"ה! וכדי להיות חכמים עלינו לראות את הנולד ולהבין זריעת שינאה.. מביאה לרוע, ורוע לא מביא שלום... וההפסד הינו לכולנו!

הבה נאחוז באהבה ונדבוק בה נהפוך את הקראים לאוהבנו ע"י דיבור איתם, ונביא את השלום ונחיה איתם בשלום ו"איש איש יבוא על מקומו בשלום" אז נתחיל מעכשיו לדבר ולכנותם בכינויים חיוביים ומי כמוך יודע ש"לשון רכה תשבר גרם" אבל זריעת שינאה רק תחזק אותם נגדנו.. בדיוק כמו שהערבים שונאים אותנו ואנחנו אותם וחיר לא יוצא מזה...

שוב, אתה נוקט ב"ועשית ככל אשר יורוך" אבל כיצד לך לדעת מי הם החכמים הקובעים, שלנו או שלהם? ועל פי מה נקבעים נכונות הדברים?

אמרת: "הטוען שהוא מאמין בתורה שבכתב (שהיא מצַווה לשמוע בקול חכמים) אך אינו מאמין בדברי חכמים סותר את עצמו!,
לדעתי בלבד, הקראים לומדים דבריהם כמונו מהיקשים וגזרות שוות וכל המידות שמהן נדרשת התורה.. (נשאל אותם) אז מדוע יש בינינו לבינם אי הזדהות? במה הם סותרים את התורה?

קודם כל לגבי שמי אני נשאר באילום שם.....

לגבי טענתך:מי אמר אלו חכמים צודקים? והתשובה לכך שברגע ש"חכמים" כלשהםצודקים הפלת את היסודות מתחת כל טענות הקראים לפיהם לא ניתנה
תורה שבע"פ כלל ואין שום תוספת על מה שנכתב בתורה שבכתב.....

תבין זה לא אי קיום המצוות,יש פה בפורום הרבה חילוניים והם מהמכובדים פה בפורום! אבל מי שבא כביכול שמדובר בתורה פה זה סיפור אחר!

ולגבי "70 פנים לתורה" צריך להבין שמדובר ב70 פנים ספציפיים! וידוע שמי שמגלה פנים בתורה שלא כהלכה אין לו חלק לעולם הבא!
וידוע התייחסותם של חכמינו אל הצדוקים שכפרו בתורה שבע"פ ר"ל

במה הם סותרים את התורה? בעצם כך שהם מתירים לדוגמא:להדליק אש בשבת מחוץ לבית....הרי בתורה כתוב בכל מושבתיכם....האם מדובר בבדיחה?
« עריכה אחרונה: מרץ 06, 2008, 22:46:06 על ידי גור-אריה »

תָּגָר- עַל כָּל מַעֲצוֹר וּמֵצָר אִם תַּעַל אוֹ תֵרֶד
בְּלַהַב הַמֶּרֶד שָׂא אֵש לְהַצִּית - אֵין דָּבָר !
כִּי שֶקֶט הוּא רֶפֶש הַפְקֵר דָּם וָנֶפֶש
לְמַעַן הַהוֹד הַנִּסְתָּר.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #15 ב- : מרץ 06, 2008, 23:58:38 »
לא נמאס להמשיך לטחון את אותו דיון מטומטם על הקראים, יש לנו עמדה מגובשת, הראנו על ידי מספיק הוכחות שכת! הקראים הוציאה עצמה מהיהדות באופן מוחלט! אז למה להמשיך לבזבז את הזמן הזה, המשתמש שפתח את האשכול הזה, בני1, כנס לארכיון הדיונים בדיון הכללי לנושא הקראים יש שם דיון מספיק ארוך על הדברים, יש לנו מספיק דברים להדיין עליהם מאשר לטחון מים על כל כת אזוטרית שרוצה הכרה, עוד מעט יגיע פה איזה סיינטולוג/עדי ה'/יהודים למען יש"ו/בודהיסטים למען היטלר וכו' וכו' וכו'.
הדיון ננעל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.