שונות > מה שבראש
בקשר לטיול בחו''ל
ניר:
--- ציטוט של: אֵיתָן על פברואר 23, 2008, 21:54:51 ---ארץ ישראל היא לא הודו.
יהודים שמקיימים מצוות בארצות הגויים לא נחשבים כמצוות שמקיימים אותם בארץ ישראל.
המצוות בגלות הם רק כדי שנהיה בארץ ישראל(ויש לנו כבר את ארץ ישראל רק בידיים זדוניות) לא יהיו לנו כדבר חדש.
ואוריין צודקת מי שעוזב את ארץ ישראל זאת ממש עבודה זרה ולירוק בפניו(זה רק ביטוי,לקב"ה אין דמות ואין פרצוף) של הקב"ה ולסבים וסבתות שלנו.
--- סוף ציטוט ---
מי מדבר על לעזוב את הארץ,מדברים לסוע לטייל.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: ניר על פברואר 23, 2008, 22:01:05 ---מי מדבר על לעזוב את הארץ,מדברים לסוע לטייל.
--- סוף ציטוט ---
גם טיול,זאת ההלכה לא דעתי האישית.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: ניר על פברואר 23, 2008, 21:41:43 ---עזוב אחי נוסעים לקארחנות לתפוס ראש קצת...
היהודים שנרצחים שמה זה בטיולים בהרים,וזה לא דברים שאני מתכוון לעשות שמה..
ובקשר למוסלמים שאני הייתי בהודו,הייתי בבית חב"ד איזה 500 יהודים עשינו שמח בשבת שמה באמצע רחוב.
משהו שלא תעשה בחיים באירופה!
--- סוף ציטוט ---
קרחנות,לתפוס ראש-סליחה על זה שאני קצת "בור" אבל אותם ביטויים שמעתי מהרבה ישראלים ש 90 אחוז מהם אם לא 100 אחוז עשו טראקים "מטורפים" ועישנו צ'ילומים וניסו כל מיני סמים וזה רק טיול,עכשיו אני מבין עוד יותר למה זאת עבודה זרה.
סליחה אם נפגעת בזה שאמרתי שגם אתה כזה אבל לא התכוונתי אליך אחי.
פּז:
לא כל יציאה מהארץ היא כמו עבודה זרה, אין צורך להגזים.
אם העניין הוא כדי למצוא כלה/חתן, למטרות פרנסה, או למטרות בריאותיות (כלומר פיקוח נפש) אז מותר.
חוץ מזה, יותר ויותר רבנים היום מתירים לצאת לחו"ל למטרות נופש, וזאת משום שאמצעי התחבורה כ"כ מפותחים, שאין סכנה שתישאר שם בגלל שהדרך קשה מדי.
אֵיתָן:
--- ציטוט של: פּז על פברואר 23, 2008, 22:38:55 ---לא כל יציאה מהארץ היא כמו עבודה זרה, אין צורך להגזים.
אם העניין הוא כדי למצוא כלה/חתן, למטרות פרנסה, או למטרות בריאותיות (כלומר פיקוח נפש) אז מותר.
חוץ מזה, יותר ויותר רבנים היום מתירים לצאת לחו"ל למטרות נופש, וזאת משום שאמצעי התחבורה כ"כ מפותחים, שאין סכנה שתישאר שם בגלל שהדרך קשה מדי.
--- סוף ציטוט ---
פז היום אין בעיה של פרנסה,כלה\חתן ואם זה למטרות בריאותיות ברור שיהיה התר,ברוך ה' חזרנו לארץ ישראל.
אני מאוד מעוניין לדעת מי אלו אותם רבנים?
יציאה לחו"ל יכולה לגרום ליהודי בלבול והתבוללות וזה מה שקרה לצערי הרב.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה