כתב נושא: ככה נראה אפרטהייד: בעקבות התוכנית "שאלו את הימין..."  (נקרא 13989 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
בתוכנית "שאלו את הימין האמיתי" האחרונה (01.01.08) חיים נשאל על ידי המשתמש מר מקלדת: "מה דעתך בנושא מדיניות האפרטהייד שהייתה בזמנו בדרום אפריקה?"

חיים עונה בתגובה שדעתו ברורה - אם משהו טוב ליהודים, הוא בעד, ואם משהו לא, הוא נגד. לדבריו, כשהמיעוט הלבן בדרום אפריקה שלט ברוב השחור, "כל העולם היה נגדו", ולכן סחר עם מדינת ישראל וזה היה "טוב ליהודים" משום עושרה של דרום אפריקה.
בהמשך הוא גם  אומר ש"כל עם נורמלי חושב על האינטרסים שלו".

לגבי האינטרסים של עם ישראל, לדבריו של חיים, לישראל היו קשרי ם טובים עם שלטון האפרטהיד, אולם זה לא מדויק:

דרום אפריקה היא המדינה מדינה בשטחה הדרומי של היבשת (קיבלה עצמאות מאנגליה בשנת 1910) ואחת הגדולות והעשירות שביבשת אפריקה.

בשנת 1948 עלתה לשלטון "המפלגה הלאומית" הימנית והחלה לעגן תחיקתית את ההפרדה הגזעית כמדיניות שנקראה "אָפַּרְטְהַיְד" (מילה בשפת האפריקאנס שפרושה "הפרדה").
האפרטהיד הייתה מדיניות ומשטר גזעניים והתקיימה משנת 1948 ועד שנת 1990. מדיניות זו הושתתה על עקרונות של הפרדה גזעית בין לבנים, שחורים וצבעוניים (בני תערובת), ומתן זכויות יתר לאלו הלבנים.
בשנות החמישים והשישים, מדיניות החוץ של ממשלת ישראל התמקדה במדינות אפריקה השחורות ולכן נטתה להתעלם מדרום אפריקה שנחשבה אויבת מסורתית של אותן מדינות. גם הידיעה שרבים רבים ממנהיגי האפרטהייד תמכו בגרמניה הנאצית בזמן מלחמת העולם השנייה לא סייעה ליחסים.

לאחר מלחמת יום הכיפורים, כמעט כל המדינות באפריקה שישראל סייעה להן במשך שנים, חקלאית וצבאית, החליטו לנתק את קשריהן עם ישראל. השגריר אלון ליאל, איש משרד החוץ הישראלי, הסביר כי אפריקה השחורה ראתה בהאחזות בסיני על ידי ישראל כיבוש קולוניאליסטי של מדינה זרה על שטח אפריקה. בישראל רווחת הסברה כי מדינות הנפט הבטיחו סיוע נרחב לכל מדינה אפריקאית שתנתק את קשריה עם ישראל, אף שסיוע כזה לא ניתן. הניתוק נתפש בישראל כבגידה, וכך, מדיניות החוץ של ישראל פנתה אל זרועותיה הפתוחות של דרום אפריקה, שכבר נחשבה כמצורעת בעקבות האפרטהייד.

באפריל 1976 ביקר בארץ נשיא דרום אפריקה ג'ון פורסטר, כאורחו של ראש הממשלה יצחק רבין. היה זה כמובן ביקור נדיר של פורסטר במדינה זרה, בשל הסנקציות. ביקור זה סימל את תחילת ירח הדבש בין שתי המדינות. בימי התחזקות הסנקציות על משטר האפרטהייד בסוף שנות השבעים ובשנות השמונים, שתי המדינות המערביות היחידות שקשריהן כמעט ולא נפגעו היו ישראל וטייוואן.

הנה למשל תמונה של שלט רשמי במדינת דרום אפריקה אשר מבטא את רוח תקופת האפרטהייד:

(תרגום: "שטח ציבורי זה על מתקניו שמור לשימושם הבלעדי של אנשים לבנים. בפקודת מזכיר המחוז")

ועוד שלט מהתקופה:
(תרגום: אזור רחצה זה שמור לשימושם הבלעדי של חברי קבוצת הצבע הלבן)

חוקי האפרטהייד
חוקי האפרטהייד נוצרו והתפתחו בהדרגה, מרביתם במשך העשור הראשון למשטר תחת הנהגתו של ראש הממשלה הלאומן הקיצוני דניאל פרנסואה מאלאן, ואחריו יוהנס סטריידום והנדריק פרוורד (Hendrik Verwoerd) שנודע כ"אדריכל האפרטהייד". אלה עיקריהם:

חוק איסור נישואי תערובת (1949) – אסר על נישואים בין-גזעיים
חוק המוסר (תיקון משנת 1950) – אסר על יחסי מין בין לבנים לבני גזעים אחרים
חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, שחור או צבעוני
חוק דיכוי הקומוניזם (1950) – איפשר לממשלה לתייג כ"קומוניסטי" ולהוציא מחוץ לחוק כל ארגון, תנועת אופוזיציה, או התאגדות שלא היו לרוחה
חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים בין הגזעים השונים, ולמעשה התיר ללבנים בלבד להתגורר בתוך הערים
חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או המעביד המתירות או מגבילות את התנועה
חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה במתקני שעשועים, גנים ציבוריים, שרותים, חופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם
חוק חינוך הבנטו (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך שזכאים שחורים לקבל, וברמה נמוכה משמעותית מזו של הלבנים
חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע את העסקת לבנים בלבד בתפקידים בכירים
חוק עידוד שלטון עצמי שחור (1958) – הציג חבלי ארץ חלקיים במדינה כ"בנטוסטן" לשחורים, שם יוכלו ליהנות מאוטונומיה לכאורה
חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מתושבי אותם בנטוסטנים

טבח שארפוויל
טבח שארפוויל (Sharpeville Massacre) הוא השם שניתן לאירועי יום ה-21 במרץ 1960 בעיירת השחורים שארפוויל בדרום אפריקה. במהלך אירועים אלה התעמתו כוחות משטרה חמושים עם מפגינים שחורים שביקשו לקיים מצעד מחאה לא אלים, והרגו ופצעו רבים מהם.

בדצמבר 1959 הכריז הארגון שעמד בחוד החנית של המאבק באפרטהייד, הקונגרס הלאומי האפריקני (ANC), על שורת מצעדי מחאה בני יום אחד כנגד "חוק אישורי המעבר", אחד מחוקי האפרטהייד המקשים והמגבילים ביותר על שחורי המדינה. ארגון ההתנגדות המתחרה, הקונגרס הפאן אפריקניסטי (PAC), קרא לעומת זאת למאבק רציף יותר אשר כלל סירוב לשאת אישורים והתייצבות המונית בתחנות המשטרה על מנת להיעצר. כל זאת כחלק ממדיניות המאבק הלא אלים שנקטו תנועות ההתנגדות באותה עת. ANC תכנן להתחיל בצעדי המאבק ביום 31 במרץ 1960, אך היריבים ב-PAC ביקשו להקדימם, והזדרזו לקבוע את תחילת מערכתם לתאריך מוקדם יותר ב-10 ימים.

זהו הרקע למצעד השקט שנע לכיוון תחנת המשטרה בשארפוויל ב-21 במרץ 1960. השוטרים איבדו את עשתונותיהם לנוכח המוני הצועדים ופתחו באש לעברם. כתוצאה מהירי נהרגו 69 מפגינים ו-180 נפצעו, מהם רבים שנורו בגבם בידי כוחות המשטרה.

הירי בשארפוויל היווה נקודת מפנה דרמטית בהיסטוריה של דרום אפריקה. גל של שביתות והיעדרויות מעבודה שטף את המדינה, הממשלה הכריזה על מצב חירום ביום 30 במרץ 1960. מנהיגים של ה-ANC וה-PAC נעצרו, וב-8 באפריל 1960 הכריז ראש הממשלה הנדריק פרוורד (Hendrik Frensch Verwoerd) על שני הארגונים הללו כלא חוקיים (Unlawful Organizations Act No. 34 of 1960).

להשקפת תנועות ההתנגדות, האירוע ותוצאותיו המחישו את כישלונה של דרך ההתנגדות הבלתי-אלימה שהתבססה על דרכו של מהטמה גאנדי. מבחינתם נוצר הכרח למצוא גישה חדשה ומיליטנטית יותר למאבק ההתנגדות לאפרטהייד, וכתוצאה הוקמה הזרוע הצבאית של ANC בראשותו של נלסון מנדלה.
(* מקור לפסקה זאת: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%91%D7%97_%D7%A9%D7%90%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9C)

מהומות סווטו
ביוני 1976 פרצו מהומות בעיר השחורים סווטו שבפאתי יוהנסבורג. המהומות החלו כהפגנות תלמידים על רקע כוונת השלטונות להנחיל את שפת האפריקאנס של שלטון המיעוט הלבן כשפת לימוד בבתי הספר השחורים, אך במהרה התפתחו להתנגשויות אלימות בכל ריכוזי השחורים ברחבי המדינה. למעלה מאלף איש קיפחו את חייהם באותן התנגשויות בין כוחות הביטחון למפגינים שחורים, ודעת הקהל העולמית נזעקה. רבים רואים באותן מהומות את נקודת המפנה, שציינה את תחילת התמוטטותו של האפרטהייד.

סווטו 1976

האפרטהייד והקהילה היהודית
ככלל, לא סבלה הקהילה היהודית הגדולה של דרום אפריקה מגזענות האפרטהייד. היהודים, ברובם יוצאי אירופה (ואף ה"מזרחיים" וכהי העור שביניהם), היו חלק אינטגרלי מהאוכלוסייה האנגלו-סכסית הגדולה במדינה, סווגו כ"לבנים" והיוו חלק מהאליטות, אם לא השלטוניות אזי לפחות החברתיות והכלכליות. עם זאת, מספר יוצא דופן של יהודים נמצא בין ראשי המתנגדים למשטר האפרטהייד - במסגרת החוק ובמחתרת. יהודים שעסקו באופן פעיל ב"מאבק", נעצרו ונשפטו - לא על רקע יהדותם, אלא בשל פעילותם הפוליטית. הקהילה היהודית הוקיעה באופן גורף ועקבי את היהודים שתמכו בקונגרס הלאומי האפריקני ובדרך כלל התייחסה אליהם כבוגדים.

אישים יהודים בולטים במאבק נגד האפרטהייד
הלן זוסמן - חברת פרלמנט יהודיה מהמפלגה הפרוגרסיבית, שהייתה הקול העקבי הבודד בפרלמנט נגד האפרטהייד, בתקופה שאופוזיציה כזאת הייתה לא פופולרית בקרב הלבנים. כמו כן, זוסמן הייתה חברת הפרלמנט היחידה שנפגשה עם מנדלה בכלאו.
יהודי ריבוניה - ב11 ביולי 1963 נעצרו, ומאוחר יותר הועמדו לדין, 17 ראשי הקונגרס הלאומי האפריקאי, כולל נלסון מנדלה, בעת שתכננו לארגן מערכת גרילה כנגד המשטר. אירוע זה נודע כ"משפט ריבוניה" (Rivonia Trial) על שם השכונה שבה הם ישבו. בין העצורים היו 5 לבנים - כולם יהודים: ארתור גולדרייך, ליונל (ראסטי) ברנסטיין, הילארד פיינשטיין, דניס גולדברג ובוב הפל. גולדרייך ורעייתו היו בעלי החווה שבה נתפסה הנהגת המאבק. צוות ההגנה כלל עורכי דין יהודים שהתמחו בזכויות האדם.
ג'ו האיום - מבחינת הקהילה היהודית, הדמות השנואה ביותר מקרב היהודים תומכי "המאבק" הייתה ג'ו סלובו, מנהיג הזרוע הצבאית של מפלגת הקונגרס הלאומי. סלובו נחשב באותם ימים לטרוריסט וכונה "ג'ו האיום".
רוני קסריל - חניך תנועת הנוער של בית"ר שבעקבות הטבח בשארפוויל הצטרף לקונגרס האפריקאי, השתתף בפעילות טרוריסטית ומונה לימים לראש אגף המודיעין הצבאי. "תמיד הייתי יהודי גאה", אמר שנים אחר כך לעיתונאית נעמי לויצקי. קסריל העיד אחר כך כי כלוחם נאבק מול נשק ישראלי פעמים רבות. מחבר האוטוביוגרפיה "חמוש ומסוכן" ולימים סגן שר הביטחון בממשלת מנדלה.
לאחר סיום האפרטהייד, אותם אנשים שנודו הפכו ברובם לסמלים לאומיים ולמקור גאווה בעיני הקהילה היהודית.

לסיכום, אני מגלה כי חיים  מצדיק דיכוי גזעני של רוב שחור ע"י מועוט לבן אשר מחוקק נגדו חוקי גזע.
והתירוץ? "הם לא חשבו עלינו" אומר חיים. מה חיים מצפה שאדם שחור במרחק של אלפי קילומטרים יחשוב על מדינת ישראל אשר עושה עסקים ומקיימת קשרי מסחר ונשק עם משטר אשר מדכא אותו בצורה גזענית?
האם הצדקת דיכוי גזעני כזה ע"י משטר אשר תמך בגרמניה הנאצית, וחוקק בגלוי חוקי גזע ברורים הוא לא גזענות?
האם כל סרטוני הלעג והבוז שחיים עושה כנגד שחורים הם מקריים? ואל תטעו לחשוב שמדובר ב"יהודים" מול "לא יהודים" - בחלק מסרטוניו, כשחיים מספר על אוכלוסיית ארה"ב, הוא "מדרג" ומציין לטובה את ה"אירופאים הלבנים" לעומת "בני העולם השלישי" (כשאז הוא מונה רשימה של מהגרים, שחורים, וזרים) להם הוא בפרוש קורא "טינופת" ושאר מחמאות.

השחורים היחידים שחיים טוען שהוא אוהב הם שחורים יהודים ממוצא אתיופי, האם זה בלית ברירה? לדעתי, אם שחורים אלו לא היו יהודים, בהתחשב בקשיי הקליטה העצומים שלהם, חיים היה אומר גם עליהם שהם "כושים חסרי תרבות שלא פיתחו והשיגו שום דבר". האם לקרוא להם "האחים שלנו" זה עלה תאנה לגזענותו המוכחת? (כאמור חיים מצדיק במו פיו משטר שהחיל חוקי גזע ברורים).
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 03:50:15 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק האלקשי

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 2820
אח שלו עוצ לי, אם אתה כבר בקטע של להציף בחומר שכל אחד יכול לראות ממילא בויקיפדיה,
אולי תספר לנו איך מתקדמת מדינת דרום אפריקה החדשה, בירת האיידס של העולם, לאחר פירוק האפרטהייד?

*
נתונים מהצבעות התמיכה הרבות של דרום אפריקה בעד ישראל באו"ם לאחר פירוק שלטון האפרטהייד
*
נתונים מההתפתחות הכלכלית האדירה של דרום אפריקה
*
נתונים מרמת הפשיעה הכבדה והשחיתות שכמעט נעלמו בדרום אפריקה לאחר העלמות האפרטהייד הנורא


מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
התעלמת בגסות מהשאלות ששאלתי והתהיות שתהיתי לגבי חיים והשקפת עולמו.

להציף?! כל מה שלא ערב לעיניך הוא "הצפה"? הצפה זה משהו אחר לגמרי, לדוגמא:

אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1
אבי השולט + לימור המלכה = אהבה לנצח נצחים!!!!1

ומה קשור מצבה של דרום אפריקה כיום למשטר האפרטהייד? אני התייחסתי למשטר גזעני אשר הפעיל בפרוש חוקי גזע. משטר אשר כיום חיים מצדיק.

התייחס בבקשה למשטר האפרטהייד המוצדק ע"י חיים. גם אם היום המצב בדרום אפריקה אינו משביע רצון, מה זה קשור למשטר האפרטהייד? האם הוא מוצדק או לא? תן דעתך בבקשה למשטר האפרטהייד עליו כתבתי. ותן דעתך בבקשה להצדקתו ע"י חיים.
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 03:38:35 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
ואגב, גם אני לא מרוצה מהתפתחות המשטר בדרום אפריקה - זה התחיל טוב עם נלסון מנדלה, שמאלן בדעותיו הכלכליות. אולם אחריו, המשטר כיום הוא משטר נאו-ליברלי אשר אחראי לכל התחלואים וההזנחה אליהם רמזת. והכל בחסות "הצמיחה" הניאן-ליברלית, אשר משרתת לרוב הון זר, ולא את האוכלוסייה המקומית.

אבל כאמור, זה נבלה, וההוא (האפרטהייד) טריפה. אלא שאת הטריפה הגזענית, החשוכה והמזעזעת הזו חיים מצדיק. ולזאת אתה מוזמן להתייחס.

מנותק האלקשי

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 2820
אני לא הדובר של חיים, מה שאני כן יודע שדרום אפריקה תחת השלטון הקודם היתה מדינה מודרנית ומתקדמת שתמכה בישראל,
ואילו מדינת דרום אפריקה של היום היא מדינה אנטישמית, כושלת ונחשלת עם 30% חולי איידס ואחוזי פשע מטורפים. עובדה או לא?

זה שהיתה שם גזענות נגד שחורים - נו שווין. זו אותה הגזענות שהיתה בארה"ב רק 30 שנה לפני כן. לא שיקול משמעותי יותר מהשיקולים לעיל.

לגבי "זה התחיל טוב עם נלסון מנדלה", הרשה לי להגיב באופן רשמי:  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
מודרנית ומתקדמת?! עד שנת 1990 היו בה חוקי גזע! סנקציות כלכליות ונידוי מדיני, מה "מתקדם" בזה?

שלא לדבר על כל ההרג והדיכוי כלפי הרוב המקומי במדינה (כאשר המיעוט הלבן הם בכלל צאצאי קולוניאליסטים בריטים ואירופאים)
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 04:59:02 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק oferst

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1000
לא ממש אכפת לי מה חיים חושב או לא חושב על אפרטהייד, אכפת לי ממה שצריך לעשות כאן בישראל וממה שמקדם את האינטרסים של היהדות ובניית בית המקדש.

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
לא ממש אכפת לי מה חיים חושב או לא חושב על אפרטהייד, אכפת לי ממה שצריך לעשות כאן בישראל וממה שמקדם את האינטרסים של היהדות ובניית בית המקדש.

אתם מדברים על חיים כראש ממשלה פוטנציאלי, ולא איכפת לכם שהוא מביע תמיכה במיעוט שטבח והפעיל חוקי גזע נגד שחורים?! מוזר.

מנותק קפה שחור

  • משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
  • הודעות: 15
עזוב חביבי אתה סתם טוחן מים בפורום הזה - לא מצאתי פה בני שיח נורמאלים רק התעלמות קללות ולגלוג. ואני עוד ימני בכלל...
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 10:24:41 על ידי קפה שחור »

מנותק האלקשי

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 2820
עזוב חביבי אתה סתם טוחן מים בפורום הזה - לא מצאתי פה בני שיח נורמאלים רק התעלמות קללות ולגלוג. ואני עוד ימני בכלל...

על זה נאמר, מטורללי כל הקצוות התאחדו. קומוניסט עם חולה קונספירציות.

מעניין באמת, למה אתם לא מוצאים "בני שיח". אולי בגלל שבני השיח הפוטנציאליים שלכם מאושפזים באברבאנל?
:uglystupid2:

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
האלקשי, אני מבקש בכל לשון של בקשה לשמור על תרבות דיון.

אתה לא מוכרח לרדת נמוך לפסים אישיים בכל פעם שאין לך רצון או מוטיבציה להשתתף בשיחה.

ועדיין לא התייחסת למה שביקשתי ממך להתייחס אליו.
אם אתה כבר נכנס לאשכול ומגיב, לפחות תתייחס לשאלות ולטענות שעולות בו?
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 12:41:15 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק Altalena

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 339
כן,אנחנו יודעים לקרוא מויקיפדיה.מה הנקודה של הדיון?

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
Altalena, אני אחזור בשבילך על שאלותיי וטענותיי מהדיון הנוכחי:

אני מגלה כי חיים מצדיק דיכוי גזעני של רוב שחור ע"י מועוט לבן אשר מחוקק נגדו חוקי גזע.
והתירוץ? "הם לא חשבו עלינו" אומר חיים. מה חיים מצפה שאדם שחור במרחק של אלפי קילומטרים יחשוב על מדינת ישראל אשר עושה עסקים ומקיימת קשרי מסחר ונשק עם משטר אשר מדכא אותו בצורה גזענית?
האם הצדקת דיכוי גזעני כזה ע"י משטר אשר תמך בגרמניה הנאצית, וחוקק בגלוי חוקי גזע ברורים הוא לא גזענות?
האם כל סרטוני הלעג והבוז שחיים עושה כנגד שחורים הם מקריים? ואל תטעו לחשוב שמדובר ב"יהודים" מול "לא יהודים" - בחלק מסרטוניו, כשחיים מספר על אוכלוסיית ארה"ב, הוא "מדרג" ומציין לטובה את ה"אירופאים הלבנים" לעומת "בני העולם השלישי" (כשאז הוא מונה רשימה של מהגרים, שחורים, וזרים) להם הוא בפרוש קורא "טינופת" ושאר מחמאות.

השחורים היחידים שחיים טוען שהוא אוהב הם שחורים יהודים ממוצא אתיופי, האם זה בלית ברירה? לדעתי, אם שחורים אלו לא היו יהודים, בהתחשב בקשיי הקליטה העצומים שלהם, חיים היה אומר גם עליהם שהם "כושים חסרי תרבות שלא פיתחו והשיגו שום דבר". האם לקרוא להם "האחים שלנו" זה עלה תאנה לגזענותו המוכחת? (כאמור חיים מצדיק במו פיו משטר שהחיל חוקי גזע ברורים).
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 12:49:37 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק אֵיתָן

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 5493
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
עוץ לי תפנה את שאלתך לחיים בתוכנית שלו.
אני שם לב שאתה מאזין קבוע,יישר כח. O0
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 13:06:57 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"


מנותק oferst

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1000
אתם מדברים על חיים כראש ממשלה פוטנציאלי, ולא איכפת לכם שהוא מביע תמיכה במיעוט שטבח והפעיל חוקי גזע נגד שחורים?! מוזר.
עוד פעם לא אכפת לי אם חיים תומך או לא באפרטהייד, אכפת לי ממה שהוא מציע לבצע פה בארץ ישראל ואני לא מוצא בזה דבר רע.

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
עוץ לי תפנה את שאלתך לחיים בתוכנית שלו.
אני שם לב שאתה מאזין קבוע,יישר כח. O0

במקרה הספציפי הזה, שבו חיים הוא הבעיה, אני אמור לבקש ממנו את הפיתרון?
אני לא בטוח.

השאלות ששאלתי שואלות את דעתכם ושיקול דעתכם על דבריו של חיים - חיים כבר אמר בתוכנית את דברו - וציטטתי אותו בהגינות.

מנותק אֵיתָן

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 5493
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
במקרה הספציפי הזה, שבו חיים הוא הבעיה, אני אמור לבקש ממנו את הפיתרון?
אני לא בטוח.

השאלות ששאלתי שואלות את דעתכם ושיקול דעתכם על דבריו של חיים - חיים כבר אמר בתוכנית את דברו - וציטטתי אותו בהגינות.
מקובל,אבל בכל זאת הייתי מעדיף שתפנה את שאלתך לחיים.
אני אישית אתן את תגובתי אחרי צאת השבת,שבת שלום.
בחיים אין שום בעיה,הבעיה היא בך ותפיסת העולם ההזויה שלך.
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 14:13:44 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"


מנותק שלמה

  • מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • הודעות: 6051
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
ושוב שתות לי מוכיח את מחשבות השמאל.
באמת שיש לנו צרות גדולות ממדינה באפריקה.
ובאופן דיפלומטי אכן הפסדנו כשהמדינה הפכה לדמוקרטית!
אוי סליחה היא לא דמוקרטית השליט החדששם אנס סידרתי והוא מודה בזה וזה לא מפריע לו להמשיך להחזיק ברסן השלטון.
ברור שאין לנו צרות כמו ערבים וזה שצריך לענין אותנו זה דרום אפריקה.
תבין אנחנו ככול המדינות צריכים להבין מה טוב לנו כן לנו.
אנחנו צריכים להיות כול כך לא מתחשבים.
לא לדבר אל דמוקרטיה ושיון ואל יתרון ורוח.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
אנחנו צריכים להיות כול כך לא מתחשבים.
לא לדבר אל דמוקרטיה ושיון ואל יתרון ורוח.

אבל חוקי גזע?! משנת 48, שנים בודדות אחרי מה שהעם היהודי עבר בשנות ה-40 באירופה, ועד שנת 1990, עדיין באותה המאה...

לא צורם לכם?

מנותק עוץ לי גוץ לי

  • חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • הודעות: 198
סולידאריות היא מילה גסה עבורך, מה שמזכיר לי:

מכיר את שירו של הכומר מרטין נימלר לאחר ששרד מחנה ריכוז בגרמניה הנאצית? זה הולך ככה:

בגרמניה לקחו הנאצים תחילה את הקומוניסטים,
אני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,
ואז הם לקחו את היהודים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,
ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי,
ואז הם לקחו את הקתולים,
ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,
ואז הם לקחו אותי,
אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 14:57:25 על ידי עוץ לי גוץ לי »

מנותק oferst

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1000
אבל חוקי גזע?! משנת 48, שנים בודדות אחרי מה שהעם היהודי עבר בשנות ה-40 באירופה, ועד שנת 1990, עדיין באותה המאה...

לא צורם לכם?
עוץ לי זה אכן צורם במידה מסויימת אבל אני לא חושב שיש לי הזכות להתערב במה שהולך בארצות אחרות, מה שאכפת לי ממנו הוא מה שאנחנו רוצים לעשות פה בארץ ישראל ואני רוצה מנהיג שידאג לאינטרסים שלי.
« עריכה אחרונה: ינואר 04, 2008, 15:02:58 על ידי oferst »

מנותק Altalena

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 339
גם אני מרגיש חוסר נוחות לגבי התבטאויות של כמה אנשים כאן בנוגע לשחורים,גם בארה"ב .אף פעם לא הצלחנו להגיע לעמק השווה בנושא הזה.

מנותק hebraic

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 575
עוץ-

1.הכושים והמיעוטים באהר"ב בדרך כלל לא מחבבים אותנו (בדיוק כמו הלבנים שם כבדרך אגב), אז אני לא רואה שום סיבה למה לחבב אותם בצורה קולקטיבית (ולרקורד גם אני ביקשתי מחיים למתן קצת את ההערות האלה, כי זה נשמע כמו משהו שזה לא ,ולקרוא למי שהוא מדבר עליהם בשמם , "שחורים אנטישמים")

2. היהודים האתיופים הם יהודים, לא כושים .

3. אני לא חושב שממשלת ישראל עשתה רע בקשרים המסחריים וכו' עם דרום אפריקה  , וחיים צודק שאין שום סיבה שהייתה צריכה למנוע מאיתנו לעשות איתם מסחר  , בטח לא בשביל אנשים ששנאו אותנו וקראו לערפאת ימח שמו אח שלהם

4. לרקורד אני דווקא מבין את השחורים שהתמרדו שם , ואת הסיבות שהתמרדו , ואם הלבנים הנוצרים שם לא הבינו ,אז אני חושב שהם היו טיפשים . אבל זה לא קשור לאינטרסים שלנו , מדינת ישראל לא תמכה בדרום אפריקה טכנית , ודרום אפריקה לא ניסתה להשמיד את השחורים (כמו ששחורים ניסו לעשות ללבנים הנוצרים שם , ואולי אף בצדק, אני לא אומר שלא) ,ככה שלא צריך להרחיק לכת בהשוואה לנאצים

תראה תאכלס , עצם הסיבה שאפריקה כרגע היא יבשת נכשלת שקרועה במלחמות, היא תאכלס באשמת הנוצרים- כי הם גרמו לזה בשלל שיטות (בעיקר על ידי הרס השלטונות הישנים ששמרו על המדינות השונות שם להיות בעלי סדר)
אני לא אומר שהם חסרי אינטלגנציה או משהו ,אני פשוט לא חושב שזה באמת קשור אלינו , לא אנחנו גרמנו לזה , הנוצרים לא בדיוק התנהגו אלינו בצורה נחמדה .

אבל עצם זה שהשחורים מאשימים את זה בנו בדרך כלל - זה מה שגורם לאיבה בין יהודים ושחורים בארה"ב , זה לא שחיים גזען .

« עריכה אחרונה: ינואר 05, 2008, 18:51:42 על ידי hebraic »
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק פּז

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1031
עוץ לי גוץ לי, אני בהחלט חושב שאסור להצדיק את שלטון האפרטהיד באפריקה (אם אכן הוצדק שלטון זה), אך אני חושב שיש להדגיש דברים אחרים.
האם הטבח בדרפור לא נורא?
לי נורא יותר הטבח של הערבים ביהודים פה, בישראל, כדוגמאת אחיקם ודוד הי"ד שנרצחו בדם קר ע"י רוצחים ערביים.

עוץ לי זה אכן צורם במידה מסויימת אבל אני לא חושב שיש לי הזכות להתערב במה שהולך בארצות אחרות, מה שאכפת לי ממנו הוא מה שאנחנו רוצים לעשות פה בארץ ישראל ואני רוצה מנהיג שידאג לאינטרסים שלי.
כלומר אומות העולם, וחבר הלאומים, כל אלה היו בסדר בתקופת השואה?
סיפורה של האונייה סנט לואיס מתאר דבר נורמלי לחלוטין, משום שמה למדינות ההן ולעם היהודי?

גם אני מרגיש חוסר נוחות לגבי התבטאויות של כמה אנשים כאן בנוגע לשחורים,גם בארה"ב .אף פעם לא הצלחנו להגיע לעמק השווה בנושא הזה.
גם אני מרגיש כך.


מנותק hebraic

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 575
מה נורא בטבח דרפור ? מוסלמים שהורגים מוסלמים?

הידד
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD