הפתרון הוא , קירוב העם ליהדות
ידידי, אם כל ישראל ילמדו תורה כל היום, מי יחליף את ה"אויב הערבי הנאצי" במלאכתו?
אמנם באמת צריך לקרב את העם ליהדות, אך צריך גם לזכור את אמרת שמעון הצדיק: "על שלושה דברים העולם עומד - על התורה ועל העבודה ועל גמילות-חסדים" (אם נגיד שהעבודה היא לא עבודת הקורבנות).
"ואין לך מלאכה בעולם פחותה, הואיל ואדם מתפרנס ממנה ואינו מצטרך לבריות. ואם תלמיד חכם הוא, כדי שלא יקבל פרס מן הצבור ונמצא נהנה מכתרה של תורה בעולם הזה, ישתדל לעשות מלאכה להתפרנס ממנה ולא יטריח על הצבור. וחסידים הראשונים
היו משתדלים לעשות מלאכה, כדי שיתפרנסו ממנה, ולא היו חוששין למלאכה פחותה, ואע"פ שהיו מהם נשיאים וראשי ישיבות וגדולי הדור. [...] וחסידים אלו, שהיתה מלאכתן בצער והיו מתפרנסין ממלאכות אלו, ואם הכי היו גדולי הדור, ושוקדין על תלמודן, ולמדו תורה הרבה, והעמידו תלמידים הרבה. ואלו היו רוצין לקבל פרס מאנשי דורן, היו נותנין להם ממון הרבה והיו מעשירין אותן והיו מפרנסין אותם כפי כבודם, אבל לא היו רוצים ליהנות מכתרה של תורה ולקבל שכרן בעולם הזה.
וכל מי שאינו עושה מלאכה להתפרנס ממנה, הרי זה חוטא ומחטיא את הבריות" [מנורת המאור פרק ה' - תלמוד תורה עמוד 303-304]