חדשות ודיונים > דיון כללי

לכל החברים

<< < (5/12) > >>

בייקר:
חיים השתמש בביטוי עובדיה כסף שאינו מעיד על כבוד גדול.

האלקשי:
ראיתי בעלון גנז"ה שאלה יפה בשם החתם סופר:

למה אצל משה רבינו שמו קודם לתואר "רבינו" ואילו אצל הרבנים בני זמנינו התואר "רב" קודם לשמם?
מסביר החתם סופר שמשה רבינו היה גדול עוד לפני מתן תורה וגדולתו נובעת מתוכו ולכן שמו קודם לתוארו,
ואילו הרבנים שלנו הם לאחר מתן תורה וכל גדולתם נובעת מהתורה ולכן תוארם קודם לשמם.

למה במקום בו יש חילול השם אין חולקין כבוד לרב? כי אין שום הגיון לחלוק כבוד לעבד במקום בו לא חולקין כבוד לאדון.
כל גדולתו של העבד היא בגלל שהוא משרת את אדונו.

מנין נובע האיסור לבזות תלמידי חכמים? אך ורק מכך שמי שמבזה אותו מבזה את התורה שהוא למד. התורה שייכת
לבורא עולם ונמצאת מקלל את בוראך. לכן דרש רבי עקיבא את הפסוק "את ה' אלוקיך תירא", את  - לרבות תלמידי חכמים.
יראת תלמידי חכמים נובעת ישירות מיראת ה'. ואם כן, איך אפשר לירא מת"ח ולשתוק במקום בו שם שמים מתחלל?

התורה מלמדת אותנו שגם גדולי ישראל עושים טעויות, ואפשר לבקר אותם ולנתח את המשגים שלהם בלי להוריד
אותם מגדולתם. הגמרא אף תולה את חורבן הבית בתלמידי חכמים, ולמה ניתנה הגמרא אם לא לגמירי?

התורה אומרת "כי השוחד יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים" - וכי על עמי ארצות נאמר כאן עיורון השוחד?
זה נאמר על ראשונים כמלאכים! אנחנו אפילו לא חמורים, וחושבים שזה לא חל עלינו, וחכמינו חסינים מהשפעות
השוחד והאתנן. אוי לנו.

eran:
במסכת עבודה זרה דף יז' כתוב: "כל מי שיש בידו למחות ואינו מוחה - נענש עליו". לכן קודם כל אני מוחה בכל מי שהיה לו בכלל הווה אמינא לדבר נגד מרן הגר"ע יוסף שליט"א בצורה שלילית.

האלקשי,

תרים טלפון לאירגון שופר שמוציא את גנז"ה - אני מבטיח לך שהתשובה הזאת לא כוונה בטח ובטח נגד מרן הגר"ע יוסף שליט"א. תשאל אותם מה הם חושבים על הרב עובדיה?

דווקא כך,

תשמע, חבל שאתה מכניס את עצמך לעניין של ביזוי ת"ח, אל תשכח מה שאמרו במסכת אבות "היזהר בגחלתן שלא תיכווה".

האלקשי:

--- ציטוט ---האלקשי,

תרים טלפון לאירגון שופר שמוציא את גנז"ה - אני מבטיח לך שהתשובה הזאת לא כוונה בטח ובטח נגד מרן הגר"ע יוסף שליט"א. תשאל אותם מה הם חושבים על הרב עובדיה?
--- סוף ציטוט ---

ערן, ידידי, סבורני שלארגון שופר אין בעלות על דברי החתם סופר וקל וחומר לא על דברי חז"ל והתורה הקדושה החצובים בסלע.
הם מביאים את הדברים בדיוק כמו שאני מביא את הדברים.

הגר"ע יוסף שליט"א כבודו במקומו מונח ואף אחד לא יכול לקחת ממנו את תורתו ואת אלפי התלמידים שהעמיד.
ברם, כפי שכתבת, "כל מי שיש בידו למחות ואינו מוחה - נענש עליו" - אסור לנו שלא למחות כנגד תרבות של שוחד ואתנן
שפשט כמו סרטן בש"ס ובתנועות פוליטיות אחרות. לצערי, בחסותם של רבנים וגדולי הדור נעשו פשעים גדולים נגד ה' ותורתו
ועל כך אסור לנו לשקוט ולהבליג.

ואם תשאל, הרי אנחנו משולים לעשבים שוטים והגר"ע יוסף משול לעץ אורן, איך בכלל נוכל להעביר עליו ביקורת ולטעון כנגדו
טענות? אלא שביחס לשמים, גם האילן וגם העשבים הם באותו הגובה, וכשמדובר בכבוד שמים ובתורה שמתחללת -
גם העשב הנבזה יוכל לטעון ולמחות כנגד האורן הענק שבענקים.

ואם כבר הזכרת את הגרב"צ מוצפי, הוא התבטא בחריפות גדולה על שרי ש"ס וקרא להם בכינויים לא נעימים ולא מחמיאים, ואת זאת שמעתי במו אזני.
אם אתה יכול לראות בזה ביקורת המנותקת רק על השרים, אשריך. אבל בעל ראיה מציאותית מבין שמי שמעביר ביקורת על שרי ש"ס מעביר ביקורת
גם על מי שמנווט אותם מלמעלה.

דוקא_כך:
אין לי מה להוסיף על דבריו הממצים והקולעים של האלקשי.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה