חדשות ודיונים > דיון כללי

לכל החברים

<< < (4/12) > >>

דוקא_כך:

--- ציטוט של: eran על ינואר 13, 2007, 21:40:19 ---בייקר,

חיים בן פסח לא היה מעז "לבזות" את מרן הגר"ע יוסף שליט"א, ואם הוא כן היה עושה זאת הייתי הופך להיות מגדולי מתנגדיו - מייד!!
אני שאלתי אותו על כך והוא ענה לי בתשובה שהוא לא מבין את דרכו הפוליטית של הגר"ע יוסף שליט"א, ושבהחלט אסור לבזות ת"ח.
אם יש פה מישהו שחולק על דרכו הפוליטית של הגר"ע יוסף שליט"א - אז בסדר גמור זכותו לחלוק. אבל להעז לבזות ת"ח - חס ושלום, וכי איפה מצינו שמותר לבזות ת"ח בגלל מחלוקת בהלכה ?

לא לשכוח - כתוב בספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ד"ה קמד:
...והמבזה תלמידי חכמים, והמבזה את המועדות, כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא.

וזה לא משנה אם זה חיים, ערן, גיל לא משנה כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא.

--- סוף ציטוט ---
משום מה הרב עובדיה יוסף מושך אחריו רק ש"סניקים, בעוד שהרב כהנא משך אחריו כל יהודי מוסרי ובר דעת אמוני כחילוני, שידע להעריך אמת כשנחשף לה.  ברור שיש שיקול דעת הלכתי בפסקיו של הרב עובדיה יוסף.  כמו שהיה שיקול דעת בדבריהם ומעשיהם של היהודים שאמרו לאגריפס "אחינו אתה!" והיהודים שהתנגדו לעמדתו של חזקיהו ורצו להיכנע לסנחריב מלך אשור, וכל חברי הסנהדרין למעט שמעון בן-שטח שכבשו פניהם בקרקע ופחדו לומר לינאי המלך את ההלכה (שהיה צריך לעמוד בפניהם ולא לשבת), והרבנים ששיכנעו את יהדות אירופה להישאר באירופה ולא להצטרף למפעל הציוני בא"י.  וכו' וכו'.

אילו הרב עובדיה יוסף היה צעיר, אולי הייתי מאמין שיש סיכוי שהוא יפסיק לסטות מן הדברים אשר הגידו לו ימין ושמאל, ויחזור אל הדרך הישרה של התורה, שמתוארת בפירוט ובדיוק רב בספר "אור הרעיון" של הרב כהנא הי"ד.  אבל הרב עובדיה יוסף זקן, והוא לא ישנה את דעותיו.  היתה לו הזדמנות לקדש שם שמיים, והוא פספס אותה, או שבכלל לא שם לב לקיומה.  מספיק להגן על כבודו---הביקורת שמוטחת בו כאן בפורום ובתכניות של חיים היא לא ברמה חילונית רדודה של "הם כולם גנבים ומושחתים".  כאן מוזכרים דברים הרבה יותר חמורים מבחינה הלכתית.  על אנשים כמוהו נאמר "אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות".  כמובן שאם תהיה לי שאלה בנושא כשרות, או טהרת המשפחה, או חשש לגזל בעבודה, וכו', אני אשמח מאוד אם הוא יועיל לתת לי יעוץ באופן אישי (אם אני אצליח להבין מה שהוא אומר...) ואני אודה לו מאוד על כך ואחלוק לו כבוד.  אבל במה שנוגע לגורלו של עם ישראל---הוא ממש לא הסמכות הראויה.  אבל ממש לא.

eran:
אין אדם בדור האחרון שקידש שם שמים כמו מרן הגר"ע יוסף שליט"א. בחיבוריו, בעבודתו המסורה ברבנות, בהתרת אלפי עגונות, במציאת פתח למאות מקרים סבוכים של מאות ספק ממזרים, בשיעוריו התורנים, במערכת השחיטה והכשרות הנפלאה שהקים, במוסדות התורה שהרים, בחינוכם ובנייתם של אלפי רבנים מורי הוראה בישראל, ומעולה לצטט את הגאון ר' בן-ציון מוצפי: "הרב עובדיה הקים את כל יהדות ספרד לבדו בדור האחרון". הגר"ע יוסף שליט"א הוא מופת הדור האחרון - אשרי הדור שזכה לרב כזה. ושוב אצטט את הגאון ר' בן-ציון מוצפי: "דור שהרב עובדיה נמצא בו הוא אינו יתום".
והרב עובדיה בהחלט יכול לחזור בו, והראיה - הוא פסק שההתנתקות היא איסור גמור של "לא תמעמוד על דם רעך" , ועל כל חברי הכנסת להתנגד לגירוש.

ושוב פעם לא לשכוח - כתוב בספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג ד"ה קמד:
...והמבזה תלמידי חכמים, והמבזה את המועדות, כי אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים אין לו חלק לעולם הבא.

לשנן את האימרה הזה של רבנו יונה שוב שוב.

דוקא_כך:
ערן, בחיאת ראבק, תעשה לי טובה.  אני הרי לא קראתי לו "עובדיה כסף" הפעם, אלא "הרב עובדיה יוסף".  מה עוד אתה רוצה ממני?  אתה רוצה שאני אוריד מהקיר את התמונה של הרב כהנא הי"ד ואתלה במקומה תמונה של הרב עובדיה יוסף?!  שים לב שבעוד שאין לך צורך לשכנע אותי שהרב כהנא הי"ד היה גדול אמיתי בתורה, אתה עובד ממש קשה, שעות נוספות, בניסיון לטשטש את כל הפאשלות של הגדול שלך.  ולהגיד לך את האמת, זה נראה פאתטי.  זה כמו לנסות לשכנע בן-אדם נורמלי שאמנות מודרנית יפה בדיוק כמו אמנות קלאסית.  לא משנה שהעין נמצאת במקום של האוזן, הסנטר נמצא במקום של המצח, יש רק עין אחת במקום של האף, ושלושה שדיים.  משום מה לשכנע בן-אדם שהקאפלה הסיסטינית יפה או שפסל דוד יפה אין צורך.  יצירות אמנות שהן יפות באופן מוחלט, יפות בעיני כל בר-דעת, ולא רק בעיני "מומחים".  כך גם לגבי פסקים הלכתיים ו"זרמים" ביהדות.

אל תנסה להצדיק את הפאשלות של הרב עובדיה יוסף, ואל תנסה לטעון שדברי מהווים פגיעה בכבוד ת"ח, כי זה פשוט לא נכון.

eran:
אני לא אוהב שמדברים על חכמי ישראל כאילו הם ח"ו חברה מהרחוב במושגים של סלנג ( " פאשלות").
נאמר בתורה: "את ה' אלוהיך תירא". דרש ר' עקיבא "את" לרבות ת"ח. השווה הקב"ה את הכבוד היראה שצריך לתת לו, לכבוד והיראה שצריך לתת לפני ת"ח.
זאת אומרת שמן התורה (פסוק מפורש) יש לך חובה לירא ולכבד ת"ח בדיוק כמו שאתה ירא ומכבד את בורא עולם. ויותר מזה אומרים רבותינו שקב"ה מוחל על כבודו ואינו מוחל על כבוד ת"ח.
אז בדיוק כמו שלא הייתה אומר שקב"ה חס וחלילה חס ושלום עשה "פשאלות" (חס וחלילה), כך אסור לך לומר על ת"ח שהם עשו "פשאלות".
ואם אתה עושה כן - חוץ מזה שביטלת מצוות עשה של "את" לרבות ת"ח, גם עברת איסורים גדולים מאוד של ביזוי ת"ח שאפילו הקב"ה לא מוחל עליהם.

דוקא_כך:
כשהבחירה עומדת בין "אם אין קמח אין תורה" לבין קידוש השם, והגדול שלך בוחר בחילול השם על מנת לקבל כסף שנחוץ לתמיכה בישיבות, אתה לא קורא לזה פאשלה?!  לימוד תורה הוא אמצעי, לא המטרה!  המטרה היא קידוש השם.  ומה זה משנה בכלל באיזה מלה אני בחרתי?  בשבילך "פאשלה" זה מלה גסה, בשביל מישהו אחר, זה סתם מלה ניטראלית שזהה במשמעותה למלים כמו "מחדל", "כישלון", "טעות בשיפוט" וכו'.  אני לא מנסה לטעון שהרב עובדיה יוסף לא ראוי להיות רב.  אני בסך הכל אומר שגם בקרב הרבנים יש מדרגות שונות, וכל רב צריך להיות מספיק צנוע ולדעת את מקומו ואת מדרגתו, גם מבחינת ידע וגם מבחינת אמונה, ולבחור בתפקיד שהולם את שניהם.  הרב כהנא הי"ד היה ענק גם בידע וגם באמונה, לכן כל תפקיד שררה בישראל היה הולם אותו.  לא כך הרב עובדיה יוסף, עם כל הכבוד.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה