חדשות ודיונים > דיון כללי
לכל החברים
eran:
האלקשי,
מעולה שאתה מזכיר את הגרב"צ מוצפי. גלוי וידוע שהרב מוצפי מגדולי המתנגדים לציונות, ולבחירות. לפי שיטתו של הרב מוצפי יש איסור הילכתי ללכת לבחור בבחירות, פשוט אסור לתת יד איכשהו במפעל הציוני. פעם הוא דרש "כי מציון תצא תורה" , מהציונים תצא התורה , הציונים הוציאו את התורה מאצלם והתעלמו ממנה. ולעומת זאת הגר"ע יוסף שליט"א לא רק אמר שמותר לבחור, הוא אמר שמי שבוחר ש"ס מובטח לו מקום בגן-עדן.
נעשה סדר - לפי הרב מוצפי מי שבוחר עושה עוון, לפי הרב עובדיה זוכה לגן-עדן.
אתה רואה איזה מחלוקת השקפתית עצומה יש בין שניהם, אבל עם כל זאת הרב מוצפי פעם נתן דרשה שלמה (יש לי אותה בבית על דיסק) על מעלתו העצומה של הרב עובדיה, והבאתי 2 ציטוטים של דבריו מקודם.
שוב פעם - וכי רק בגלל ששתי אנשים חולקים בהלכה מותר להם לבזות אחד את השני? חס ושלום.
אתה יודע שלפני 200 שנים בערך היה מחלוקת ענקית בין החסידים והליטאים. הליטאים החרימו את החסידים מכל וכל בטענה "שחדש אסור מן התורה".
אני רוצה להגיד לך שאני למדתי "זמן" (זה תקופה בישיבות של בערך 4 חודשים) בישיבה ליטאית מובהקת, והיו מביאים לנו רבנים לדרוש מכל קשת זרמי החסידות - אפילו רבנים מקהילת ברסלב.
אני רוצה לשאול אותך האלקשי - מה אתה למד מההתפתחות ההיסטורית בין החסידים והליטאים?
אומרים רבותינו - מחלוקת שהיא לשם שמים סופה להתקיים, ושאינה לשם שמים אין סופה להתקיים. מחלוקת בסדר, אבל מי התיר לבזות??
אתם מוציאים דברים מהקשרם ומסלפים את דברי רבותינו, החתם סופר מתהפך בקיברו על שאתם מפנים את דבריכם כלפי הגר"ע יוסף שליט"א.
אני מסכים איתך שאפשר להעביר ביקורת על דרך הפעילות של ש"ס כמו שעשה הרב מוצפי, מצידי אל תסכימו עם ש"ס. אבל זה לא קשור לאיסור של ביזוי ת"ח?
האלקשי, מספיק עם כל הפילוסופיה בגרוש הזאת אנחנו עשבים הוא עץ אורן. את הרב עובדיה יוסף צריך מן בתורה (פסוק מפורש) לירא ממנו בדיוק כמו שאתה ירא מהקב"ה, ואפילו יותר כיוון שהקב"ה מוחל על כבודו ואין מוחל על כבוד ת"ח.
האלקשי:
ערן,
ושוב, נדמה לי שאינך מבין את ההבדל בין ביקורת קשה לבין ביזוי. באם אתה רגיש להתבטאויות כנגד ת"ח,
אני מציע לך להתרחק מכמה וכמה נדבכים חשובים בהספרות התורנית, כגון השגות הראב"ד על הרמב"ם.
אני פשוט לא מבין מהי טענתך. האם הביקורת כלפי הגר"ע יוסף אינה בגדר מחלוקת לשם שמים?
האם כשחז"ל אמרו שהשוחד יעור עיני חכמים הם לא התכוונו לחכמים כגון הגר"ע יוסף?
האם ת"ח עצומים לא יכולים לשגות ולסור מן הדרך? משנה מפורשת היא שאפילו סנהדרין של 71
יכולה לטעות, ואף יוחנן כהן גדול הפך לצדוקי לאחר שנכנס לפני ולפנים במשך 80 שנה. אבל נראה
שלדעתך הגר"ע יוסף הוא הקב"ה עצמו, והוא לא יכול לשגות. מזכיר במקצת את המשיחיזם בחב"ד.
תתפלא, אבל אני שותף מלא לדעתו של הגרב"צ מוצפי בנוגע לאיסור ההשתתפות בבחירות.
הרב מוצפי הוא תומך גדול בהתיישבות ומרבה לשבח את ברוך מרזל ואת מתיישבי חברון, ומרבה
לבקר בחברון ומערת המכפלה. לעומת זאת הרב עובדיה היה ונשאר תומך גדול במדינה ומוסדותיה,
ומהתקשרותו למוסדות הללו צמחה כל הרעה של שחיתות ש"ס. וכן, אפשר להכיר בגדולתו ההלכתית
של הגר"ע יוסף ובכל זאת לשלול את גישתו הרעה והמוטעת שגרמה להרצחם של 1600 יהודים.
מקורה של הגישה הזו היא בקבלת שוחד, חד וחלק.
ובמקום בו יש חילול השם - אין חולקין כבוד לרב. הלכה מפורשת.
האלקשי:
ורק שלא תבין נכון, ערן, אני כותב את שורות התוכחה האלה ומחייך, ולמה?
מכיון שאני רואה כי אתה מכוון את לבך לשמים למרות שבסופו של דבר אינך צודק.
ולוואי והטעויות של כולנו יהיו כאלה.
וכפי רבי נחמן כתב: עדיך להכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם.
(הרב כהנא הי"ד זצ"ל היה נוהג לומר שעדיף לא להכשל כלל, לא בשנאת חינם ולא באהבת חינם)
eran:
האלקשי,
לא רק שאינך צודק, אתה טועה טעות מרה וחמורה. אומרים רבותינו שכמו שיש מצווה לומר דברים שישמעו, כך יש מצווה להמנע מלומר דברים שלא ישמעו. אומרים רבותינו "הוכח תוכיח את אמיתך", כפילות הלשון לאמר לך, תוכיח אפילו 100 פעמים ואין דומה 100 פעמים למאה פעמים ואחד, אבל כל זה דווקא כשהשני מוכן לקבל תוכחה.
אני הזהרתי אותכם - אתם עוברים על ביזוי ת"ח, בשמים לא תוכלו לומר לא ידענו, לא הבנו, כוונתנו הייתה לשם שמים.
האלקשי:
ערן, חבל שאתה מתחמק ולא עונה על שאלות שהוצגו בפניך. אם ברצונך להוכיח אותנו על ביזוי ת"ח כלשונך,
אתה צריך להוכיח מהו הביזוי כאן ומדוע הלכתית אסור לעלות על דל שפתינו שרב זה או אחר טעה, שגה או כשל.
כל עוד אתה מתחמק, הרי אתה בגדר של אומר דברים הלא נשמעים.
אגב, המשפט המצמרר שכתבת בהודעה קודמת - יש בו יותר מנדנוד כפירה ח"ו, ולדעתי ראוי שתחשוב שוב, תחזור בך ותנסח מחדש.
--- ציטוט ---את הרב עובדיה יוסף צריך מן בתורה (פסוק מפורש) לירא ממנו בדיוק כמו שאתה ירא מהקב"ה, ואפילו יותר כיוון שהקב"ה מוחל על כבודו ואין מוחל על כבוד ת"ח.
--- סוף ציטוט ---
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה