תשובה לחיים בן פסח בנושא תשובתו מהשבוע שעבר:
חרד"ל זה קיצור של "חרדי לאומי"
בכל אופן, האזנתי לתשובה שלך ולדעתי כל עוד אין בפרופגנדה שלכם הטפה ללאומניות חילונית במקביל לזאת הדתית שתחייב את החילונים בפטריוטיות בלתי מתפשרת, חילונים שלא כבולים לדת לא יקנו את המצע שלכם. צר לי לשמוע שאתם רוצים לפתוח עוד מפלגה מכיוון שמספר המפלגות הוא כל כך גדול שאני חושב שככל שמקימים יותר מפלגות כך הימין מפסיד את המטרה, שים לב כמה מפלגות שמאלניות יש וכמה ימניות.... ובקשר לחברי הפורום החילונים, כל עוד יש שילטון חילוני זה לא מזיק להם להיות חברים בכל פורום שהוא, אך כשתהיה, אם תהיה, קואליציה דתית שתחוקק חוקים דתיים אפילו שזה לטובת רוב העם לא נראה לי שהם ימשיכו לחבב את הפורומים האלה, אני לא רואה אתכם בקואלציה משאירים את המועדונים ומקומות הבילוי פתוחים, מספיק שתבטלו כמו ששאר המפלגות הדתיות רוצות את משחקי הכדורגל בשבת וכבר שלושת רבעי מהחילונים בפורום בורחים תוך כדי סינון קללות עסיסיות.
לדעתי אתם מפספסים פה איזשהו חלק חשוב בעם ישראל בכך שאתם לא מפתחים (כנראה מכיוון שאין לכם פרספקטיבה חילונית כ'דתיים מלידה') מסר לאומי שלאו דווקא קשור בנימוקים דתיים או אתנים כך שכל אדם באשר הוא יוכל להתחבר למסר בצורה קיצונית ולא מתפשרת, ולדעתי זה חבל!
דוגמא למסר חילוני לאומי שיכול לתפוס את העין לאנשים שבכל זאת לא בוחרים ביחוד האתני ובמסר הדתי לדעתי היא תנועות הנוער האקטיביסטיות של ערש קום המדינה ועוד לפניה.
ההודעה הזאת היא לא שאלה אלא לעיון לעיני בן פסח ושאר חברי הפורום.
ערב טוב.