חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
** שאלו את הימין האמיתי לתאריך 2 באוקטובר **
מוטי עובד:
אחרי שמפלגת הבעת' עלתה לשלטון ב 1969, עצרו שלטונות עירק תשעה מיהודי בצרה שבעירק.
לאחר שנערך להם משפט מבוים, נמצאו התשעה אשמים בריגול לטובת ישראל (כל אשמתם הייתה עצם
היותם יהודים). הם הוצאו לתליה ונקברו בבגדד. עכשיו, עם נפילת המשטר בעירק, גייסו המשפחות את עו"ד אמנון זכרוני, והן מתכוונות לפנות לשלטונות האמריקאים שיתירו להן להעלות לארץ את גופות התשעה.
מדינת ישראל לא עושה שום דבר! שאלתי לחיים בן פסח ידידינו, 1.מה אפשר לעשות כדי למנוע אובדן כזה עוד
של יהודים בגולה? האם נוכל לשפר את תדמית יהדותינו כלפי העולם, זה קשור לתדמיתינו? 2. מה אנחנו אמורים לעשות כדי לחזק את עם ישראל בנועם כלפי העם שלנו אחינו? הרי ידוע שבמסכת סוטה פרק תשיעי כתוב שחכמת סופרים תסרח בת תתחצף לאמא בן לא יתבייש מאביו ויתחצף לו, איך נוכל להבעיר בהם אש ולחזור למקורות עם המצב הזה לפי הדרך שלנו? או כל אחד על פי דרכו אמונתו? מה אתה חושב? אשמח לשמוע את תשובתך
נאור:
שלום, אני חדש כאן בפורום,
אשמח לשמוע קצת על פועלך, מדוע גורשת [או שמא לא עלית אף-פעם]? מדוע מסרבים להעלות אותך? ומי עומד מאחורי הסירובים?
תודה,
נאור.
רַק_כָּך:
חיים שלום,
האם אתה יכול להשתתף יותר בפורומים?
רק כך.
t.i:
שלום חיים, מדוע אינך רואה במיעוט הדרוזי (הדרוזים מהגליל כמובן) כבני בריתנו? וכל זה בשעה שבסרטונים באנגלית אתה מציין ללא הרף את הנוצרים מאמיני התנ"ך לרבות, הסרבים?
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
שלום חיים היקר, :)
גם אני אגש ישר לַשׁאלה כמו שביקשת:
גְדולי-תורה רבים וּבראשם הרב עובדיה יוסף אומרים שׁכָּרגע יש מצב של "חֲרוֹן-אף" (כעס של ה') על עַם ישראל, כי עַם ישראל בְּדורנוּ לא מקיים מִצווֹת, הולך בדרכי הגויים, מקִים מדינה חילונית, לא לומד תורה, מתנהג בצוּרה מרושׁעת ולא מְמַמשׁ את ייעוּדוֹ בָּעולם להיוֹת גוֹי קדוֹשׁ ואור לעמים.
והקב"ה ברוב-רחמנוּתוֹ עוד מיטיב עימנוּ וגומל לנוּ יום-יום בניסים, וּמַציל אותנוּ מהשמדה המונית על-ידי אוייבינוּ מִסביב רח"ל, אף-על-פי שלא מַגיע לנוּ על-פי דין.
גדולי-התורה אוחזים שהמצב היום מקביל לַמִקרה של יוחנן בן-זכאי בעת המצור הרומי על ירושלים. יוחנן בן-זכאי ביקש מאספסיאנוס להשאיר לו את ישיבת יבנה וחכמיה כי הוא ידע שהקיטרוּג שהיה אז על עַם ישׂראל בַּשׁמיים היה כֹּה גדול, שהדרך היחידה לרכּך אותו הייתה להַרבּוֹת תלמוּד-תורה. מוּבן שאני והדיוֹטוֹת כּמוני לא מַגיעים לִכְדי אַלְפִּית מהבנתם של גדולי-התורה ועומק תפיסתם את המציאוּת.
מה דעתך על כך ?
תודה רבה וּמועדים לשִׂמחה.
בכבוד רב,
גם בשן וגם גִלעד. :)
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה