חדשות ודיונים > ארכיון דיון כללי
** שאלו את הימין האמיתי לתאריך 25 בספטמבר **
רַק_כָּך:
שלום לך חיים בן-פסח.
שאלתי הפעם היא:
האם אתה אדם דתי? ואם כן- אז איך אתה מגדיר את עצמך מבחינת הדת?
תודה רבה מראש,
רק_כך.
נץ וגאה בזה:
חיים שלום רב,
לא יצא לי זה הרבה זמן לכתוב לַתוכנית שלך, מכיוון שלא היה לי נושא שהיה נראה לי מתאים להעלותו.
עכשיו לדעתי ישנו צורך לִדְבַר נושא שכזה.
כתבתי על זה בעבר כבר בַּפורום:
הַחְלָפַת לימוּדי "מורשת רבין"– קישקושי "פלורליזם" ואזרחות "טובה"– וּבִמקוֹם זאת ללמד את מורשת ג'ינג'ס חאן ונכדוֹ קובלאי חאן לגבי איך מטפלים בבעיה המוסלמית. רצוי שגם יִילָּמד מה קרה בְּמַסְּעוֹת-הצלב בארץ ישראל, וכן את כל הסיפור של צלאח א-דין אל-איובי.
יש לכך הרבה השלכות גם להיום. אודה לך אם תתייחס לָעִניין בְּכובד-ראש. בתודה, נץ.
חג שמח.
נ"ב: בָּהקשר הזה אני חייב לציין את המִשפט המפורסם של הגנרל דאגלס מקארת'ור: "אין ולוּ מִקרה אחד בהיסטוריה בּוֹ התבוסתנוּת לא גבתה מחיר אכזר מן התבוסתן".
דוקא_כך:
שלום חיים,
ממה לדעתך האליטות מפחדים יותר? מה"איום הדמוגרפי" של הציבור האמוני (שהפיכתו לרוב היא בהכרח רק עניין של זמן), או מהאיום הדמוגרפי של ערביי ישראל? האם לדעתך האליטות מעדיפים שמדינת ישראל תושמד ובלבד שהיא לא תהפוך למדינה יהודית אמיתית, היינו "מדינת הלכה"?
איך אתה מסביר את העובדה שלא היו יותר מקרים של קידוש השם לאחר שיגאל עמיר נכלא? האם זה בגלל שהציבור האמוני נרתע, או מכיוון שהאליטות הידקו את האבטחה סביבם והפנו יותר משאבים למחלקה היהודית בשב"כ?
כמו כן, אני מצטרף לתוכחה הנכונה של עז77.
א) העובדה שלא נותנים לך לעלות לארץ היא הוכחה ברורה שאתה יותר מדי חכם (עבור גורמים מסויימים).
ב) אתה מעליב אותי וחברים אחרים, מכיוון שהרי אנו יודעים שכשאתה קורא לעצמך כינוי גנאי, זה בהשוואה לרב כהנא זצוק"ל הי"ד, אז אם אתה אידיוט (ח"ו) בהשוואה לרב כהנא, איך אני וחברים אחרים אמורים להרגיש?!
ג) משה רבינו נבחר ע"י הקב"ה לא בזכות רהיטות לשונו, שהרי ידוע שהוא היה כבד-פה (כפי שהרב כהנא היה בצעירותו), אלא בזכות אהבת ישראל ומסירות נפשו לעם ישראל, אותן יש לך, וזה מה שהופך אותך למנהיג. בשם אהבת ישראל, ובמסגרת קבלת עול מלכות שמיים, ואך ורק לשם שמיים, הריני מוכיח אותך על כך שאתה מבזבז אפילו רגע אחד לגינוי עצמי מיותר במקום להקדיש כל רגע ורגע אך ורק להעברת דבר ה' לעם ישראל.
וכמובן שבהשוואה אליך אני תולעת.
גמח"ט,
דוקא_כך
נדב:
חיים שלום רב,
בְּסִרטונים רבים אתה טוען שמצוי בידיך סקר שמראה כי 97% מערביי ישראל, ערביי השטחים והערבים בַּאֲרָצוֹת מוּסלמיוֹת, תומכים בחיזבאללה. אולם ככל שחיפשתי לא הצלחתי למצוא סקר כזה. הסקרים שמצאתי מְדַבְּרִים על מִספּרים צנועים הרבה יותר, למשל הסקר הזה של מְכוֹן דחף:
http://food.msn.co.il/news/Internal/Internal/200608/20060825121324.htm
שטוען כי רק 18% מערביי ישראל תומכים בחיזבאללה, ואילו 27% מהם תומכים בממשלת ישראל. ראיתי עוד המון סקרים בַּנושא הזה, אבל אף אחד מהם אפילוּ לא התקרב לַמִספּר שאתה ציינת. איפה מצאת את הסקר שלך, ולמה אתה חושב שהוא אמין יותר מסקרים אחרים?
tm1:
חיים שלום,
במערכת המִשפט הישראלית העובדה שיש עורכי-דין ואין שיפוט ישיר והעובדה שהשופטים לא צמודים להלכה (כמו שהיה בסנהדרין) – פוגעות לדעתי בִּיעילוּתהּ.
האם שיטה של מושבעים כמו בארה"ב תהיה יעילה יותר בישראל, כי לסנהדרין העם כנראה לא מוכן ?
תודה וִישר כח.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה