שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית

האם במוסיקה מזרחית יש אידיאליזם ?

<< < (3/4) > >>

Aviad:
במוסיקה מזרחית יש אידאלים וחצי אחי, השאלה מה אתה מגדיר מוסיקה מזרחית.
חוץ משירי אהבת גבר לאשה יש הרבה שירים אחרים שיש בהם אידאלים ויש בהם מסר!

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: Aviad על אוקטובר 31, 2007, 01:49:47 ---במוסיקה מזרחית יש אידאלים וחצי אחי, השאלה מה אתה מגדיר מוסיקה מזרחית.

--- סוף ציטוט ---

בוא במקום להגדיר נשתמש בדוגמאות, קרי זמרים, שעליהם אין חולק שהמוסיקה שבפיהם מוגדרת "מוסיקה מזרחית". מושיק עפיה? אבי ביטר?

--- ציטוט ---חוץ משירי אהבת גבר לאשה יש הרבה שירים אחרים שיש בהם אידאלים ויש בהם מסר!
--- סוף ציטוט ---

כן, כנראה בדיוק כשהדלקתי את הרדיו היוּ במִקרה דווקא השירים הריקים וה"ארציים" יותר של הנִזכּרים לעיל. איזה חוסר-מזל משווע יש לי... ;)

בכל אופן אם זה מנחם מישהוּ, כמו שאמרתי, הרדידוּת וחוסר-הערכים באמנוּת של היום אינם עוד מאפיין עדתי יותר. הם בהחלט נחלתו של הדור כולו, בלי יוצאים-מן-הכלל.

Aviad:

--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על אוקטובר 31, 2007, 02:18:39 ---בוא במקום להגדיר נשתמש בדוגמאות, קרי זמרים, שעליהם אין חולק שהמוסיקה שבפיהם מוגדרת "מוסיקה מזרחית". מושיק עפיה? אבי ביטר?

כן, כנראה בדיוק כשהדלקתי את הרדיו היוּ במִקרה דווקא השירים הריקים וה"ארציים" יותר של הנִזכּרים לעיל. איזה חוסר-מזל משווע יש לי... ;)

בכל אופן אם זה מנחם מישהוּ, כמו שאמרתי, הרדידוּת וחוסר-הערכים באמנוּת של היום אינם עוד מאפיין עדתי יותר. הם בהחלט נחלתו של הדור כולו, בלי יוצאים-מן-הכלל.

--- סוף ציטוט ---

המוסיקה של היום מבחינתי זה לא מזרחית זה אולי פופ מזרחית או מזרחית ממוסחרת או איך שתרצה לקרוא לזה.
אבל אם תסתכל אחרוה תבין שיש הרבה זמרים טובים ורבים ששרו על א"י שירי קודש ועוד שרים שיש בהם אידיאלים.

היסטוריון:
מישו יכול אולי לפתוח אשכול או לרשום רשימה של שירים לאומיים מזמרים "רגילים". כמדומני שלדקלון (ימני מובהק)יש כמה כאלה.

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: Aviad על אוקטובר 31, 2007, 19:49:08 ---המוסיקה של היום מבחינתי זה לא מזרחית זה אולי פופ מזרחית או מזרחית ממוסחרת או איך שתרצה לקרוא לזה.
אבל אם תסתכל אחרוה תבין שיש הרבה זמרים טובים ורבים ששרו על א"י שירי קודש ועוד שרים שיש בהם אידיאלים.

--- סוף ציטוט ---

כן. אתה יכול לראות לפי הדוגמאות שהבאתי שאני מתכוון לַמוסיקה המזרחית של היום, על-פי הגדרתהּ הפופולארית דהיום.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה