יש לי שאלה אחת אחת לכולם: הרצח שנתן זדה ביצע, תרם משהו למישהו? המצב טוב יותר בזכותו? הוא מנע מהלך פוליטי כלשהו?
אני לא נגד הרג אזרחים, כשזה נובע מכורח המציאות, כמו בדוגמא של הירושימה. ארה"ב החליטה להפציץ את הירושימה ע"מ להגן על אזרחיה שלה, להכניע את האוייב בזמן ולמנוע את המשך המלחמה. בלית ברירה הפתרון הראוי היה השמדת אזרחים.
ניקח דוגמא נוספת. טיל של מסוק צה"לי יורה לבית שבו יש מבוקש והורג את המבוקש יחד עם כל יושבי הבית האזרחים. הרג האזרחים כואב לי מאד, (כן כן, אני יודע, אני יהודון מתחסד ודפוק בראש, אני בוגד בולשביקי נאצי מטונף שאינו ראוי לחיות, שמאלני רדיקלי, כי אני מרשה לעצמי להגיד, שלמרות שהם האויב הם עדיין בני אדם,וכואב לי כשהם סובלים ומתים), אבל אין ספק שהפעולה הכרחית, היות וחיי אזרחים ישראלים חשובים לי יותר מחיי אזרחים "פלסטינאים". ואם יש להרוג אזרחים ערבים ע"מ לחסל טרוריסט אז זה מה שנעשה, ואם נגיע למסקנה שיש לגרש מכאן את כולם, אז בכאב רב זה מה שיש לעשות.
אבל הרג סתמי של אזרחים? רצח חסר מטרה? ירי ע"מ לפגוע בעוברי אורח? אני לעולם לא אצדיק אקט כזה. לעולם. אני יודע שרובם תומכים בטרור ועדיין, הרג אקראי לא ישנה את המצב כהוא זה.