שלום לך נדב, אני בהחלט מודה לך על כך שטרחת להרשם ולא בוששת לשאול את השאלות המטרידות אותך.
אנסה לעבור בינתיים על חלק קטן מתמיהותיך, בתקווה שאוכל להתפנות לכתוב קצת יותר.
ראשית, אני באמת לא מבין איך אתם יכולים להצהיר שאתם דמוקרטים ובו - בזמן לתמוך בכהנא. אולי אני מפספס משהו, אבל כהנא לא היה זה שהציע להוציא מחוץ לחוק מדע מיני בין יהודיה לערבי או להפך? זה נשמע לכם כמו דמוקרטיה? לא יודע מה אתכם, לי זה לא מזכיר דמוקרטיה, זה מזכיר לי משהו אחר שאותו אני לא אגיד, פשוט בגלל שהוא נורא מכדי לבטא במילים. איך תסבירו את זה? בנוסף, כהנא ביקש לגרש ערבים מישראל, זה פשע מלחמה, חיים לעומת זאת מדבר על רעיון הגיוני הרבה יותר, עידוד ההגירה. איך זה מתיישב?
האם כאן זו הפעם הראשונה בה נתקלת בסתירה בין המושגים? תמהני.
הרי כבר במגילת העצמאות ישנה סתירה מהותית - מצד אחד מדובר על מדינה יהודית
ומצד שני על עקרונות מערביים כגון שוויון, חרות וכו'. הרב כהנא היה הראשון שהצביע
על הסתירות המהותיות שבין הדמוקרטיה ליהדות במדינה - שהרי אי אפשר לכונן ולקיים
דמוקרטיה ליברלית מוחלטת בד בבד עם חוקים כמו
חוק השבות שמגביל הגירה
לפי דת ומוצא. הרב קרא למסמך העצמאות
מסמך סכיזופרני, הזוי ומנותק מהמציאות
וכולנו מבינים שהוא אכן צדק. אתה רוצה דמוקרטיה מוחלטת? אנא בטל את חוק השבות הגזעני.
אגב, אין שום מדינה בעולם שמקיימת משטר דמוקרטי ליברלי לפי הספר ממש. בכל מדינה
בעולם ישנם חוקים המגבילים את הדמוקרטיה, מי יותר ומי פחות. דמוקרטיה זו בסך הכל
שיטת משטר, וחבל שדווקא בישראל הופכים את השיטה לעיקרון עליון ולמושא לסגידה עיוורת.
אנחנו לא סוגדים לדמוקרטיה, בשבילינו היא בסך הכל כלי. אם הכלי הוא מוצלח, צריך להשתמש
בו בצורה חכמה שלא תפגע בעקרונות היהדות, ואם הכלי אינו מוצלח יש להחליפו.
עוד על הפארסה של דמוקרטיה כנגד יהדות בישראל:
http://www.malchut-israel.org/lishka/yahadut_or_democracy.htmשנית, אותו כנ"ל לגבי תמיכה ביגאל עמיר. אמנם לא מצאתי התייחסות של חיים כלפי האיש הזה, אבל מעיון קצר בפורום אני מסיק שאתם תומכים בו. האם הארגון שלכם תומך ברוצחים?
לכנות את יגאל עמיר רוצח זו דמגוגיה בגרוש. אפשר לא להסכים עם המעשה עצמו, אבל להתעלם
מהמציאות שהובילה להתנקשות. איש שפל ובזוי (רוצח בעצמו, אגב, שרצח ניצולי שואה בעודם שוחים
במים מול חוף ויתקין) עלה לשלטון במרמה תוך הבטחה "לשבור לערבים את הידיים והרגליים" ומיד
רץ לייבא לארץ אלפי מחבלים מטוניס, למסור לידיהם שטחים נרחבים ונשק בכמויות אדירות. אותו
האיש, השיכור והשוטה, פילג את המדינה כולה על ידי נאומי הסתה יומיומיים כנגד כל מי שהעז
להתנגד למסע ההזוי שלו לעבר פרס הנובל (נאום הפרופלורים, למי שזוכר) ושלח שוטרים לשבור
ידיים ורגליים של נשים בהריון שהפגינו מול תכניות הטירוף שלו.
במצב כזה, התנקשות פוליטית היא לא רצח מזעזע של אדם בשל דעות פוליטיות - רחוק מכך.
מי שחוסל אינו אדם חף מפשע אלא איש מסוכן שעשה מעשים זדוניים שהביאו הלכה למעשה
לרציחתם של 1630 יהודים - גברים, נשים ותינוקות, לאלפי משפחות הרוסות ולעשרות אלפי
נכים קטועי גפיים. האם אתה מצטער על חיסולו של עבריין מכנופיה זו או אחרת כשאתה שומע
על כך בחדשות? מדוע, אם כך, תצטער על חיסולו של עבריין שייבא לכאן את ערפאת והטרור?
שלישית, אתם חייבים להתנער מכל מסר גזעני כלפי ערבים. הם בני אדם בדיוק כמונו. בני אדם עם מנטליות אלימה ודת רצחנית, אבל עדיין בני אדם. אני אישית מדגיש בכל הזדמנות את העובדה שאין לי שום דבר נגדם כאנשים, לדעתי עליכם לנהוג כמוני.
ענית לבקשה של עצמך. המנטליות הכוללת את השיוך הדתי, הלאומי והמוסרי היא זו שעושה את האדם
וגוררת את היחס כלפיו. אם לא היינו מבדילים בין בני אדם על בסיס יסודות אלה יכולנו להמשיך את הדמגוגיה
הלאה - החתולים הם בדיוק כמונו, כי הם עשויים מבשר ודם, וגם העצים הם בדיוק כמונו כי הם עשויים
מתרכובות פחמן. הערבים הם אכן לא בני אדם כמונו, "אתם קרויים אדם ואין הם קרויים אדם" אומרים חז"ל -
אין זו גזענות מחמת גזע אלא הבדלה בין האומות: ברוך המבדיל בין קודש לחול, בין אור לחושך ובין ישראל
לעמים. יש עם שהוא אומה קדושה ויש עם שהוא אומה טמאה, כפי שיש אדם קדוש ויש אדם טמא, כפי שיש
דת נכונה וקדושה ויש דת שגויה וטמאה. הליברליות המערבית שמכניסה לנו לראש שכולם שווים וכל השיטות
צודקות היא שיא השקר, הצביעות, הטיפשות והאלילות, כי בלב כל אדם יש תכונה לחפש ולברור את האמת
מהשקר, וזוהי דרכה של היהדות וזוהי דרכה של תורה - יש אל אחד ואמת אבסולוטית אחת.