כתב נושא: פרס: לא מאבדים את הראש ולא נבהלים ממשברים  (נקרא 1915 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, השתתף בחנוכת בית "קדימה" בתל-אביב והתייחס למצב המפלגה שמציינת שנה לניצחונה בבחירות, על רקע התמיכה הדלה בה מצד הציבור. ציפי לבני נזכרה במעברה מהליכוד לקדימה: "הייתי במפלגה שכל משפט בה התחיל במלה 'לא'. רציתי להיות במפלגה שתפיח תקווה ותקיים"."בתוך כל אמירות הביקורת, חשוב שנזכור ש'קדימה' הוקמה מכל הסיבות הנכונות", אמרה לבני. "זה הזמן שכל אחד ואחת מאיתנו נזכר ביום הפרטי שבו החלטנו לעזוב את המסגרות הישנות ולהצטרף ל'קדימה'. אני הגעתי למפלגה כי היא דיברה אלי, כי היא הפיחה תקווה. מהסיבה הזו אני מאמינה שגם אזרחי ישראל הגיעו אלינו, ובזכותה הם גם יישארו".

המשנה לראש הממשלה, השר שמעון פרס, התייחס בדבריו לניסיונו בן עשרות השנים. "לפני ששים שנה, במאי 1947, גויסתי על ידי דוד בן גוריון ולוי אשכול להגנה, לשירות המדינה. ראיתי ימים טובים וראיתי ימים קשים. מניסיון של ששים שנה אני אומר לכם – אנחנו בדרך הנכונה. יהיו מהמורות, יהיו קשיים, אך אנחנו בדרך הנכונה".

פרס התייחס למצב הנוכחי של מפלגתו. "יש צרות. אנחנו לא מתחבאים מהן ולא מטאטאים אותן. 'קדימה' היא קודם כל תנועה שנושאת תקווה. אנחנו לא מאבדים את הראש ולא נבהלים ממשברים, רק ממשיכים לקוות. לא ניתן לאף רך לב ומהיר שיפוט לחשוב שזהו זה. השגנו בשנה אחת יותר ממה שחשבנו שנשיג, וחובתנו הגדולה היא להמשיך ולקיים את התקווה של העם".

המשנה לראש הממשלה התייחס בנאומו גם לסוגיות המדיניות שעל הפרק. "מזכ"ל האו"ם, מזכירת המדינה, קאנצלרית גרמניה - כולם יודעים שאנחנו לא היינו המכשול לשלום. אנחנו נדע להתגבר על המכשולים".

גם שר הבינוי והשיכון, מאיר שטרית, דיבר על המצב הנוכחי של מפלגת השלטון והפגין אופטימיות. "'קדימה' היא רעיון נהדר. אני גאה בכך שפעלתי להגשמתו והצטרפתי משהוקמה. גם אם המצב יהיה קשה, אנחנו נישאר יחדיו. 'קדימה' תפעל במלוא הכוח וכך היא תשוב ותקבל את אמון הציבור".

"כדי לקיים את מדינת ישראל כמדינה יהודית ניאלץ לוותר על חלקים מארץ-ישראל, וכדי לקיים את מדינת ישראל כמדינה בטוחה נעמיד את ביטחון ישראל במרכזו של כל תהליך" - כך אמרה אמש (יום א') ממלאת מקום ראש הממשלה ושרת החוץ, ציפי לבני, באירוע פתיחת "בית קדימה" בתל-אביב. "הייתי במפלגה שכל משפט בה התחיל במלה 'לא'", הוסיפה לבני. "רציתי להיות במפלגה שתפיח תקווה ותקיים. המפלגה הזו הכריזה על הדרך הזו ואותה היא תקיים".

חנוכת "בית קדימה" בתל-אביב נעשתה במסגרת פריסת השטח של המפלגה בחודשים האחרונים וזהו הסניף הארבעה-עשר שנחנך, בה בעת שהתמיכה במפלגה צנחה באופן ניכר. לאירוע הגיעו בכירי המפלגה ומאתיים מתומכיה באזור תל-אביב. לבני התייחסה בנאומה לסיבות להקמת "קדימה" במלאת שנה למערכת הבחירות שבה זכתה המפלגה.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i