מפלגתו של ראש הממשלה המכהן, מאטי ונהאנן, צפויה להקים גם את הממשלה הבאה לאחר שהשיגה 51 מושבים בפרלמנט והקדימה במושב אחד את המפלגה השמרנית. לישראלי אורן (לאסה) עוז, שהתמודד מטעם מפלגת "הפינים האמיתיים", חסרו כ-350קולות בכדי להיכנס לפרלמנט. למרות זאת, מפלגתו הגדילה את כוחה לחמישה מושבים.
מפלגת המרכז הפינית צפויה להיות המפלגה השלטת גם בקדנציה הבאה, זאת לאחר שאמש (יום א') השיגה ניצחון דחוק בבחירות הכלליות לפרלמנט. בתום ספירת 99 אחוזים מקולות הבוחרים עלה כי המפלגה, אותה מוביל ראש הממשלה מאטי ונהאנן, זכתה ב-51 מתוך 200 המושבים בפרלמנט, רק מושב אחד יותר מהמפלגה השמרנית שהצליחה להגדיל את כוחה.
למרות הניצחון הדחוק, לא היסס ונהאנן ומיהר להכריז על ניצחונו. "כשמנהלים קמפיין בחירות, תמיד יותר קל לנצח כשאתה בא מהאופוזיציה, הרבה יותר קשה להתמודד כשאתה מנסה לחדש את אמון הציבור. התוצאות ברורות, ניצחנו גם בכמות הקולות וגם במושבים", אמר במסיבת עיתונאים בהלסינקי.
העלייה בכוחם של השמרנים, שעמדו בקדנציה שעברה בראש האופוזיציה, עשויה להביא לשינוי בהרכב ממשלת פינלנד. "יהיה קשה מאוד להתעלם מכוחנו", אמר ראש המפלגה, יירקי קטיינן, ושלח רמז לוונהאגן לקראת פתיחת המשא ומתן הקואליציוני. אם יבחר ראש ממשלת פינלנד לחבור ליריביו עד לא מכבר, הוא צפוי לדחוק אל ספסלי האופוזיציה את המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, שותפתו העיקרית בממשלה האחרונה. הסוציאל-דמוקרטים השיגו 45 מושבים, שמונה פחות מבבחירות שעברו. אם יודחו הסוציאל-דמוקרטים מהקואליציה, תהיה זו הפעם הראשונה מאז 1995 שתוקם בפינלנד ממשלה בלעדם.
לבחירות בפינלנד היתה גם זווית ישראלית, כאשר אורן (לאסה) עוז, בן לאב ישראלי ולאם פינית, התמודד בבחירות מטעם מפלגת "הפינים האמיתיים". המפלגה הצליחה להגדיל את כוחה מ-1.9 לארבעה אחוזים מקרב קולות הבוחרים והכניסה חמישה ממועמדיה לפרלמנט. אך למרות ההישג הנאה, נותר עוז בחוץ.
"אני מאוכזב שלא נכנסתי לפרלמנט אבל מרוצה מהעלייה של המפלגה. התוצאות אחרי ספירת 40 אחוזים מהקולות הראו שיש סיכוי טוב שאכנס אבל בסוף זה לא קרה. בסופו של דבר היו חסרים לי כ-350 קולות בשביל להיכנס לפרלמנט מהמחוז שבו התמודדתי", סיפר עוז. "יצא לי לדבר עם ראש המפלגה שלנו והוא אמר שעשיתי עבודה טובה למען המפלגה וביקש ממני להמשיך", הוסיף.
בנוגע למצב הפוליטי החדש בפינלנד, העריך עוז כי לא צפויים שינויים דרמטיים וכי שתיים מתוך שלוש המפלגות הגדולות ימשיכו להוביל בצוותא את המדינה ואילו השלישית תידחק לאופוזיציה.
למרות האכזבה, עוז נשמע חדור מוטיבציה לקראת המשך פעילותו והאפשרות של חזרה לישראל אינה עומדת על סדר יומו בשלב זה. "זו הפעם הראשונה שהייתי אקטיבי בבחירות והתוצאות הן התחלה טובה להמשך. עוד לא עשיתי תכנונים לעתיד אבל אי אפשר לדעת. עוד שנה יתקיימו בחירות המקומיות ונראה מה יקרה".