כתב נושא: מה משותף לערבים וחרדים?  (נקרא 7491 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדם לא שפוי

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« ב- : מאי 17, 2011, 01:35:31 »
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4069641,00.html

תשובה: שתי אוכלוסיות נבערות וחסרות השכלה כללית.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #1 ב- : מאי 17, 2011, 01:58:09 »

אתה רק מוכיח שאתה הוא זה  שחסר השכלה, כי אתה מביא כתבה על בני ברק במקום להסתכל על האוכלוסיה כולה בכל הארץ,אם תסתכל על האוכלוסיה החרדית שהייתה סגורה עד לפני 2 עשורים תראה איך הם התקדמו יפה מאוד,ויש לא מעט חרדים שהם אנשי עסקים.

שכירים ומנהלים בהייטק,עורכי דין,רופאים,חשמלאים,בעלי רשתות למינהם ,בעלי חנויות,מהנדסי תוכנה,עובדים ביחסי ציבור,במשרדי פרסום,יש חרדים שהקימו ערוצי תקשורת אמיתים ולא תעמולה כמו של החילונים,עיתונים,יחידת חילוץ והצלה בהתנדבות(זקא) ועוד ועוד ועוד.

אז הטיפש זה אתה!

ואם ננסה להשוות את החרדים לערבים אפשר להגיד בקצרה דבר שהוא הכי חשוב:

החרדים בוחרים בדרך החיים ועזרה לזולת לעומתם הערבים בוחרים במוות ושינאת השכן!

אדם שפוי אתה לא זה בטוח.

אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #2 ב- : מאי 17, 2011, 02:05:40 »
אתה רק מוכיח שאתה הוא זה  שחסר השכלה, כי אתה מביא כתבה על בני ברק במקום להסתכל על האוכלוסיה כולה בכל הארץ,אם תסתכל על האוכלוסיה החרדית שהייתה סגורה עד לפני 2 עשורים תראה איך הם התקדמו יפה מאוד,ויש לא מעט חרדים שהם אנשי עסקים.

שכירים ומנהלים בהייטק,עורכי דין,רופאים,חשמלאים,בעלי רשתות למינהם ,בעלי חנויות,מהנדסי תוכנה,עובדים ביחסי ציבור,במשרדי פרסום,יש חרדים שהקימו ערוצי תקשורת אמיתים ולא תעמולה כמו של החילונים,עיתונים,יחידת חילוץ והצלה בהתנדבות(זקא) ועוד ועוד ועוד.

אז הטיפש זה אתה!

ואם ננסה להשוות את החרדים לערבים אפשר להגיד בקצרה דבר שהוא הכי חשוב:

החרדים בוחרים בדרך החיים ועזרה לזולת לעומתם הערבים בוחרים במוות ושינאת השכן!

אדם שפוי אתה לא זה בטוח.

וכדי לחדד את העניין של בורותו של ה"שפוי" נציין שרוב החרדים כלל אינם ניגשים למבחני בגרות (ומכאן ההסבר לאחוזים הנמוכים), אך לעומת זאת בחינוך הערבי ניגשים התלמידים הערבים למבחנים (ובכל זאת האחוזים נמוכים - מעניין למה :old_undecided:).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #3 ב- : מאי 17, 2011, 02:32:48 »
וכדי לחדד את העניין של בורותו של ה"שפוי" נציין שרוב החרדים כלל אינם ניגשים למבחני בגרות (ומכאן ההסבר לאחוזים הנמוכים), אך לעומת זאת בחינוך הערבי ניגשים התלמידים הערבים למבחנים (ובכל זאת האחוזים נמוכים - מעניין למה :old_undecided:).

אדם, שפוי??
מעניין אותי לדעת כמה יחידות בגרות יש לך.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #4 ב- : מאי 17, 2011, 08:07:17 »
האמת שיש משהו משותף.

נטל כלכלי על החברה.

מנותק gambito

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #5 ב- : מאי 17, 2011, 09:01:57 »
אדם שפוי מה קרה שהפכת לימין פתאום?
אתה שמגן על הבלוף שנקרא פלסטין קורא לאהוביך חסריי השכלה כללית ונבערים?

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #6 ב- : מאי 17, 2011, 09:13:53 »

הבסיס בהשוואה שלך קלוקל. תן לי להדגים לך את זה כך:
ישנם שלושה אנשים על שלוש שולחנות. בשולחן הראשון ישנו אדם שלומד מתוך ספר ,בשולחן השני ישנו אדם שלומד מתוך מחשב, בשולחן השלישי ישנו אדם שמסתכל על שני הלומדים. בשולחן הראשון הוא קורא בסינית , בשולחן השני הוא קורא באנגלית , הראשון אף פעם לא ראה לא אנגלית ולא מחשב , אז מבחינתו בשולחן השני והשלישי לא לומדים.

LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #7 ב- : מאי 17, 2011, 09:19:58 »
האמת שיש משהו משותף.

נטל כלכלי על החברה.

באיזה אופן?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #8 ב- : מאי 17, 2011, 09:29:38 »
באיזה אופן?

הערבים? עובדים בשחור, מקבליםקצבאות מפה עד להודעה חדשה וחיים על ביטוח לאומי.

החרדים? לא עובדים בכלל מקבלים קצבאות מפה עד להודה חדשה וחיים על חשבון החילונים.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #9 ב- : מאי 17, 2011, 11:54:28 »
קודם כל 52% מהגברים החרדים ו61% מהנשים החרדיות , שייכים למעגל העבודה(בגילי העבודה העיקריים) . החרדים משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד אחר ומעבר לזה  19% מהאוכלוסייה היהודית עוסקים בפעילות התנדבותית :
 40% מהחרדים (הכי גבוה) ורק  16% מהחילונים(הכי נמוך באוכלוסיה היהודית)
רק 42% מגדירים עצמם כחילונים באוכלוסיה היהודית (החרדים כ8% דתיים הגדירו את עצמם כ12% ומסורתיים כ38%,מתוכם 13% הגדירו את עצמם כמסורתיים דתיים. ), כל השאר מגדירים את עצמם חרדים דתיים ומסורתיים.

אם כך רוב כח העבודה מורכב מאנשים שמגדירים את עצמם כדתיים(גברים94% 83%נשים חלק ממעגל העבודה) ומסורתיים(גברים 91% 80%  נשים כנ"ל) , לא חילוניים(גברים93% 88% נשים כנ"ל)

כל הנתונים על פי הלמ"ס לשנה הקודמת למנין הגוים.

ראוי לציין שהקצבאות שאתה מדבר עליהם מתקבלים בצורה דמוקרטית - מכיוון שהמסורתיים מצביעים למפלגות חרדיות ונותנים להם את הכח לעשות את זה ...גם מהציבור הדתי הלאומי אין התנגדות .

למה אני צריך לשלם מיסים שחלק מהם אולי יכנסו לתקציבים לדברים שלא מעניינים אותי או אף אני מתנגד להם , כגון תרבות בריח אירופאי שאני בז לה , ספורט שלא מעניין אותי , וחינוך חילוני שאני לא מאמין בדרכו...  והחילונים לא צריכים לשלם מיסים שמהם ילכו תקציבים לדברים שכן מעניינים אותי כמו ישיבות ? ...
זה תרעומת לא הגיונית ...

אף אחד לא שואל את האזרח לאן יקחו את כספי המיסים שלו ,המדינה מחליטה מה לעשות איתם .

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #10 ב- : מאי 17, 2011, 12:10:02 »
לא דיברתי על דתיים או מסורתיים. דיברתי על חרדים נטו.

הם מקבלים קצבאות כי הם יושבים ולומדים. על עצם היותם שייכים למגזר מסוים, נראה לך הגיוני? לי לא.

ישנם תקציבים לספורט, ישנם תקציבים לתרבות ישנם תקציבים להרבה מאוד דברים חלקם מיותרים חלקם לא. מה שכן, לא כל אחד שלמד מגמת תיאטרון בתיכון מקבל תקציבים כשחקן, לא כל אחד שמשחק כדורגל בשכונה מקבל קצבה כספורטאי.
מצד שני, ישנם מאות אלפי חרדים שכן מקבלים תקציב.

אין לי בעיה שכמו שממנים נגיד את בניון הבא וכ'ו, יממנו גם את גדולי הרבנים הבאים של הדור. אפילו חובה! אבל לא כל אחד שמחליט שהוא לומד בישיבה צריך לקבל ממון. לא יקרה כלום אם יחלקו את זמנם בין עבודה לתורה. ואם הם רוצים ללמוד רק תורה, אין בעיה. שיחיו מתרומות.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #11 ב- : מאי 17, 2011, 14:24:21 »
פיספסת את הנקודה ,אמרת "וחיים על חשבון החילונים. "... החילונים הם לא בהכרח רוב העובדים. כל התקציבים האלה הושגו בצורה דמוקרטית,אין פה "גזע אדונים" שהחילונים משרתים,זה תקציב כמו כל תקציב אחר ,המיסים בדיוק אותם מיסים.

לא למגדר מסוים, לתרבות לימוד מסוימת . בדיוק כמו שיש חינוך חילוני שמקבל תקציבים(הרבה הרבה יותר גדולים אגב) ,אנחנו לא אומרים להם מה לעשות עם התקציבים שלהם , מצפה לאותו יחס בדיוק . אם ראשי הישיבות מחליטים לתת מהכסף הזה לאברכים כדי שיוכלו להתרכז ביותר לימוד,זכותם.

זה לא רלוונטי איך הכסף מחולק , השאלה היא למה לתרבות וספורט וחינוך חילוני כן ולחינוך תורני לא ? זה נראה לך הגיוני?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #12 ב- : מאי 17, 2011, 14:43:59 »
פיספסת את הנקודה ,אמרת "וחיים על חשבון החילונים. "... החילונים הם לא בהכרח רוב העובדים. כל התקציבים האלה הושגו בצורה דמוקרטית,אין פה "גזע אדונים" שהחילונים משרתים,זה תקציב כמו כל תקציב אחר ,המיסים בדיוק אותם מיסים.

לא למגדר מסוים, לתרבות לימוד מסוימת . בדיוק כמו שיש חינוך חילוני שמקבל תקציבים(הרבה הרבה יותר גדולים אגב) ,אנחנו לא אומרים להם מה לעשות עם התקציבים שלהם , מצפה לאותו יחס בדיוק . אם ראשי הישיבות מחליטים לתת מהכסף הזה לאברכים כדי שיוכלו להתרכז ביותר לימוד,זכותם.

זה לא רלוונטי איך הכסף מחולק , השאלה היא למה לתרבות וספורט וחינוך חילוני כן ולחינוך תורני לא ? זה נראה לך הגיוני?

בחירת מילים לא נכונה, במקום חילונים אני אגיד "אנשים עובדים" ויש לנו בעיה. זה שהתקציבים הושגו באופן דמוקרטי, וזה ממש לא נכון מדובר בסחטנות שהמפלגות החרדיות עושות כל פעם מחדש הן לא יותר מנערות ליווי פוליטיות. ימין שמאל ערבי יהודי זה לא משנה, כל עוד הממשלה תאשר להם תקציבים הם יזרמו איתה. וראינו את זה בעבר.

נחזור לענייננו, מה שקורה בפועל זה שאותו ציבור שנקרא חרדים מקבל חודש חודש סכומי כסף (שלא משנה על כמה הם עומדים כרגע) רק על עצם היותם שייכים לאותו מגזר. למה כל מי שרוצה ללמוד תורה צריך לקבל כסף מהמדינה?

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #13 ב- : מאי 17, 2011, 19:51:24 »
ניסוח מחדש לא יפתור את הבעייה שאתה לא רוצה להתמודד איתה , חלק לא מבוטל מהעובדים ומשלמי המיסים מעוניינים ותומכים בזה ,חלק רעיונית,חלק בצורה שמתבטאת בתמיכה במפלגות האלה בבחירות. יש להם יכולת לעשות את זה שוב ושוב כי ממשיכים לתמוך בהם לעשות את זה - והבסיס כח של המנדטים שלהם הוא לא רק חרדי - הוא מבוסס גם על הרבה מסורתיים. וגם המפלגות הדתיות לאומיות לא רק שלא מתנגדות לזה ,זה במצע של האיחוד הלאומי לתמוך בתקציבים לישיבות.

דבר שני ,בוודאי שזה דמוקרטי ,כך דמוקרטיה עובדת, כל מפלגה מנסה להשיג תקציבים לתחומי עניינה על בסיס הכח שניתן לה בבחירות,זה חלק מהסיבה שיש מפלגות חרדיות. הכח לדרוש תקציבים מגיע דרך בחירות,זה לא יותר "סחיטה" ממה שכל מפלגה לא חרדית או גופים אחרים שמשפיעים על חברי כנסת "סוחטים" מהתקציב השנתי.
בקשר להאשמות שלך נגד המפלגות החרדיות, הם לא תמכו בממשלות מסוימות(למשל של שרון) ואף הפילו ממשלות בעבר(למשל של ברק), אף על פי שהציעו להם תקציבים לתמוך בהן ,לכן זה לא נכון היסטורית.

שוב , מה שעושים עם הכסף (נותנים לתלמידים) הוא לא רלוונטי בדיוק כמו הסכום . זה עניין עקרוני , למה למוסדות חינוך חילוני כן, ולמוסדות חינוך תורני לא ?

במילים אחרות, למה זה אשמת החרדי שלומד תורה שהחינוך החילוני לא משתף את התלמידים בתקציבים שהוא מקבל ? למה לו אסור בגלל שהם לא עושים את זה?  האם הציבור החרדי מתערב מה החינוך החילוני יעשה עם הכסף שהוא מקבל מהתקציב השנתי ? מה נותן לחילונים את הזכות להתערב במה הציבור החרדי עושה עם הכסף שהוא מקבל למוסדות תורניים ? כל הרעיון במוסד חינוכי הוא ללמוד , הם משתמשים בכסף הזה כדי לאפשר יותר לימוד, מה כל כך רע בזה?
« עריכה אחרונה: מאי 17, 2011, 20:02:19 על ידי hebraic »

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #14 ב- : מאי 17, 2011, 20:21:59 »
קודם כל 52% מהגברים החרדים ו61% מהנשים החרדיות , שייכים למעגל העבודה(בגילי העבודה העיקריים) . החרדים משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד אחר ומעבר לזה  19% מהאוכלוסייה היהודית עוסקים בפעילות התנדבותית :
 40% מהחרדים (הכי גבוה) ורק  16% מהחילונים(הכי נמוך באוכלוסיה היהודית)
רק 42% מגדירים עצמם כחילונים באוכלוסיה היהודית (החרדים כ8% דתיים הגדירו את עצמם כ12% ומסורתיים כ38%,מתוכם 13% הגדירו את עצמם כמסורתיים דתיים. ), כל השאר מגדירים את עצמם חרדים דתיים ומסורתיים.

אם כך רוב כח העבודה מורכב מאנשים שמגדירים את עצמם כדתיים(גברים94% 83%נשים חלק ממעגל העבודה) ומסורתיים(גברים 91% 80%  נשים כנ"ל) , לא חילוניים(גברים93% 88% נשים כנ"ל)

כל הנתונים על פי הלמ"ס לשנה הקודמת למנין הגוים.

ראוי לציין שהקצבאות שאתה מדבר עליהם מתקבלים בצורה דמוקרטית - מכיוון שהמסורתיים מצביעים למפלגות חרדיות ונותנים להם את הכח לעשות את זה ...גם מהציבור הדתי הלאומי אין התנגדות .

למה אני צריך לשלם מיסים שחלק מהם אולי יכנסו לתקציבים לדברים שלא מעניינים אותי או אף אני מתנגד להם , כגון תרבות בריח אירופאי שאני בז לה , ספורט שלא מעניין אותי , וחינוך חילוני שאני לא מאמין בדרכו...  והחילונים לא צריכים לשלם מיסים שמהם ילכו תקציבים לדברים שכן מעניינים אותי כמו ישיבות ? ...
זה תרעומת לא הגיונית ...

אף אחד לא שואל את האזרח לאן יקחו את כספי המיסים שלו ,המדינה מחליטה מה לעשות איתם .

:old_afro:

בתור חילוני מסורתי , אתה צודק במאה אחוז !

צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #15 ב- : מאי 17, 2011, 20:56:39 »
"חלק לא מבוטל מהעובדים ומשלמי המיסים מעוניינים ותומכים בזה" אני בספק. אף אחד לא שמח שלוקחים לו X מהכסף בשביל אדם אחר. אף אחד לא מאושר לשלם מיסים.

"תמיכה במפלגות האלה בבחירות" אם ליברמן יבטיח לי כסף ישירות לארנק על עצם היותי שייך למגזר מסוים גם אני יצביע לו. זה לא חוכמה.

כסף לא צומח על העצים ולא מוצאים אותו ברחוב. כשמגזר שלא מייצר כסף מקבל כסף זהבא על חשבון המגזר שכן מייצר כסף. זה בא ישירות ממנו ולא משנה איך תצייר את זה, זה מה שקורה בפועל. אני בתור חייל מרוויח פחות ממה שאברך מרוויח, חייל קרבי מרוויח פחות מהם, והם לא עושים כלום.

לדוגמא ש"ס, לא יותר מנערת ליווי פוליטית. תתמוך בכל מהלך שיכניס לה כסף לכיס, אם אני טועה אשמח לדוגמא ספציפית.

מוסד חינוך חילוני לא מעביר כספים לתלמידים כדי שילמדו בו. זה אבסורד.

למה זה אשמת החרדי שהחינוך החילוני לא משתף את התלמידים? אם מחר מחליטים שכן, איך אתה חושב שתראה הכלכלה שלנו?

למה לציבור החילוני יש זכות להתערב לחינוך החרדי? כי בעל המאה הוא בעל הדעה. כשהחרדים ישיגו את הכסף בעצמם הם יוכלו לחלק אותו בין עצמם איך שבא להם, אבל כשהכסף בא מאלו שלא משתייכים לחינוך החרדי, זה פשוט גזל.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #16 ב- : מאי 18, 2011, 04:21:55 »
אתה יכול להיות בספק ככל שתרצה, עובדה היא ששורה תחתונה מאז שנות התשעים ש"ס ואגודה ביחד הם כח פוליטי שאי אפשר להרכיב בלעדיו ממשלה. שתי המפלגות האלה מתבססות על מנדטים חרדים+מסורתיים. האיחוד הלאומי גם פועל בנושא,והצהיר שיעשה זאת, מה שמוכיח שגם בקרב הדתיים הלאומיים והחילוניים הלאומיים של התקוה אין בעייה עם זה.

"אף אחד לא מאושר לשלם מיסים."
אף אחד גם לא שואל אותו,המיסים האלו ילקחו בלי קשר ,הם נכנסים לתקציב השנתי, רק לאחר מכן מחליטים מה עושים איתו.
האנשים שלרוב מתלוננים על זה, מייצגים מיעוט גמור בכנסת (מר"צ) מה שמראה את אחוז התמיכה המגוחך ב"אפליה" כנגד מוסדות תורניים .
ואני מניח שאתה שייך למיעוט אפילו יותר זניח בימניים שמתלוננים על זה שאין לו שום ביטוי בבחירות.
אפילו עם ההסתה הפרועה של שינוי - עדיין הם הצליחו להשיג פחות מנדטים בשעת השיא שלהם , לעומת החרדים.

כסף לא גודל על העצים זה סיסמא לא רלוונטית , מה הקשר בין כיצד כסף נכנס לתקציב השנתי ובין על מה ראוי לקבל ממנו ?

החרדים הם כן אוכלוסיה יצרנית , תפסיק להתעלם מנתונים,רוב החרדים הגברים והנשים הם חלק ממעגל העבודה , הם מגזר צרכני חשוב , והם מתנדבים למען הקהילה יותר מכל מגזר אחר (בהקמת עמותות וכו' ,פעילות התנדבותית).

אתה לא באמת יודע כמה אברך מרוויח אז תפסיק לדבר שטויות. אני זוכר טוב מאד בכוללים שהכרתי שרווקים היו מקבלים בסביבות ה500 ש"ח. אוקיי ?   המבוגרים עם הילדים היו מקבלים קצת יותר,אבל זה לא היה כל כך הרבה כמו שאתה חושב,אז תפסיק לבלבל במח.
הם מוכנים להפחית מהחומריות על חשבון רוחניות, הם מוכנים להסתפק בזה ,כי הגדילה הרוחנית והלימוד הם יותר חשובים להם מוולבו. איך אנחנו משתמשים בכספי התקציב הוא לא רלוונטי. השאלה היא מדוע לדעתך מוסדות חינוך תורני לא ראויים לקבל את הכסף הזה ?
תפסיק להתעלם מהשאלה.

ש"ס לא תמכו בשרון ,והפילו את ברק . שתי הפרכות לתאוריה שלך . הפרכה אחת מספיקה לרקורד.

"מוסד חינוך חילוני לא מעביר כספים לתלמידים כדי שילמדו בו. זה אבסורד."
מה הקשר?  למה למוסד חינוך חילוני מגיע כסף ולמוסד חינוך תורני לא ?

"אם מחר מחליטים שכן, איך אתה חושב שתראה הכלכלה שלנו? "
חינוך חינם זה לא רעיון גרוע בכלל. הכלכלה שלנו תראה מצוין אם המדינה תממן סטודנטים .

"כי בעל המאה הוא בעל הדעה. "
אבל גם החרדים משלמים על חינוך חילוני בכספי המיסים שלהם ! וגם הדתיים ! וגם המסורתיים!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #17 ב- : מאי 18, 2011, 07:35:22 »
החרדים הם % גדול באוכלוסיה, מן הסתם שיהיו כוח פוליטי שבלעדיו אי אפשר להקים ממשלת ימין. זה לא הופך את זה לבסדר.

אף אחד לא מאושר לשלם מיסים, אבל היום לדוגמא כשהדלק מגיע כמעט ל8 שקלים לליטר, אנשים מתחילים לשאול שאלות, למה הם צריכים להוציא את האקסטרה כמה מאות האלה בחודש כשהאברך מקבל את זה בחינם?.
אם מחר פורצת מלחמה אנשים ישלמו גם 10 שקל לליטר ויסתמו ת'פה. אבל לשלם 8 כדי לממן אנשים שבתכלס יושבים כל היום ולא עושים שום דבר. (התנדבות לא נחשב, עבודה בשחור לא נחשב, אני מדבר על אקט שמכניס כסף למדינה) ואם הם עובדים, למה הם צריכים כסף מהמדינה?

אין לי בעיה שמוסד חינוך תורני יקבל תקציב. השאלה מה נעשה בתקציב. מה שקורה בפועל בשורה התחתונה זה שהמגזר החרדי מקבל את הכסף ישירות לידיים, ולא מדובר במגזר קטן שמונה כמה אלפי  חברים, אלא במגזר ענק והכוח הפוליטי של המפלגות זו הוכחה לכך. מדובר במגזר ענק ששותה את התקציב כמו מים במדבר כשאין לו חלק משמעותי יחסית לגודלו באוכלוסיה לייצור התקציב הזה. ופה הבעיה. החוסר פרופורציה בין היצרניות של המגזר לבין הבזבוז שלו. כל זהעל חשבון שאר האוכלוסיה.

ש"ס נשארו בהתנתקות, לא מזמן דחפו להם קצת תקציבים והם אישרו גיורים צבאיים.
בקשר לברק, אפשר לינק?

חינוך חינם זה מאוד נחמד, אבל יש בעיה. שום דבר בעולם הזה לא חינם, אם זה חינם למגזר מסוים זה בא על חשבון מגזר אחר. ופה בדיוק הבעיה.

אשמח לראות לינק לנתונים שהצגת שמעל 50% מהגברים החרדים עובדים.

החרדים אולי עובדים אבל עובדה שאין פרופורציה בין מה שהם מייצרים לבין מה שהם לוקחים. אם היה מדובר בכל עסק כלכלי אחר, היו סוגרים אותו מזמן. ואם הם עובדים כל כך יפה, למה הם צריכים את הנדבה הזו בסכחום כל כך "פעוט" של 500 שקל?

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #18 ב- : מאי 18, 2011, 17:21:27 »
זה כן הופך את זה לבסדר, ככה זה עובד, מה לעשות.

אין שום רלוונטיות למידת האושר של משלם המיסים,את המיסים הוא ישלם כך או כך, בין אם מוסדות תורניים יקבלו תקציבים ובין שלא,זה לא רלוונטי. מחירי הדלק עולים לפי מחירים בעולם בדר"כ,הממשלה מחליטה על העלאת מיסים, תלונות אליהם.

"השאלה מה נעשה בתקציב"
אף אחד לא שואל אותך... כמו שאותי לא שואלים ... כל מוסד חינוכי עושה בכסף שהוא מקבל מה שהוא רוצה ,בין אם זה לקנות ספרים חדשים,להעלות שכר למורים, או לצבוע את הגדר לירוק.

שוב , התקציב שהם מקבלים הוא קטן בהרבה מהתקציבים של החינוך החילוני ... ולהבדיל מהחינוך החילוני שכל שנה מקבל תקציב קבוע , למוסדות התורניים החרדים אין תקציב קבוע,בגלל זה כל קדנציה צריך לסדר את זה מחדש,מה שאתה קורא לו סחטנות.

קודם כל - לא כל החרדים מקבלים "תקציב" עבור לימודם, חלק נכבד מהחרדים עובד,בדר"כ מי שמקבל את התקציב זה מי שמשקיע בלימוד רוב היום.

"ש"ס נשארו בהתנתקות,"
לא הם לא , מצטט מויקי בערך ש"ס "בנושאים מדיניים עמדתה של ש"ס מתונה יחסית ובהצבעה בכנסת על הסכמי אוסלו א' נמנעו חבריה מלתמוך או מלהתנגד להסכם. עם זאת, מפלגת ש"ס התנגדה לחתימה על הסכם אוסלו ב', למשא ומתן הישראלי-פלסטיני בקמפ דייוויד 2000 ולתוכנית ההתנתקות. "

" לא מזמן דחפו להם קצת תקציבים והם אישרו גיורים צבאיים. "
שאלת הגיורים הצבאיים הייתה קשורה לאם הגיורים שנעשו עד כה כשרים או לא והיה צורך לפסוק בכך(כי הגיורים היו שנויים במחלוקת והיה צריך להכריע), הוקם צוות על ידי הרב שלמה עמאר שליט"א לבדוק את הנושא , הועדה לא הצליחה להגיע להחלטה . הרב עובדיה יוסף שליט"א פסק שכשרים.

"בקשר לברק, אפשר לינק? "
עיין כאן http://www.idi.org.il/BreakingNews/Pages/251.aspx

שוב ,מה שאמרתי זה שאם המדינה תכלכל את הלימודים לכל תלמידיה ,זה דווקא כן יכול להועיל לכלכלה.
מעבר לזה, הכסף ניתן עבור החינוך לא עבור צביעת הקירות , אם החינוך החרדי מאמין שעל ידי מתן תקציבים לתלמידי הישיבות והכוללים הוא יכול להגביר את החינוך והלימוד- זכותם

"אשמח לראות לינק לנתונים שהצגת שמעל 50% מהגברים החרדים עובדים. "
http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201019101

זה לא נדבה, זה תקציב לחינוך מהמדינה שמושג בדרכים דמוקרטיות מכספי הציבור שלרובו,להבדיל מהמיעוט שדוגל בדעה שלך בנושא,זה לא כזה מפריע,אדרבה,חלק גדול ממנו תומך .

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #19 ב- : מאי 18, 2011, 17:41:27 »
זה לא הופך את זה לבסדר. מה שקורה בפועל בשורה התחתונה זה שעצם ההשתייכות למגזר מסוים מקנה להם סכום כסף לא מבוטל מדי חודש, ולא משנה מי בעד זה ומי נגד זה, זה עדיין בא על חשבון אנשים עובדים,  מי שתומך בזה שיתרום מכספו הפרטי, אין שום הצדקה לזהשהממשלה תיקח ישירות מהכיס שלי לכיס שלהם.

למה המוסדות החרדיים צריכים תקציב משלהם?

מחר אני אקים "מוסדות החינוך לג'ינג'ים" אקבל תקציב ואחלק אותו בין הג'ינג'ים בארץ, נשמע לך הגיוני?

ש"ס נשארו באוסלו א' וביצעו הסכמה שבשתיקה. ש"ס התנגדו למשאל עם להתנתקות.

ברק זו לא הוכחה לשום דבר. גם זונה לא שוכבת עם כל אדם ברחוב היא עדיין זונה.

הכסף הולך ישירות לידיים של החרדים ופה העיוות. עם הכסף היה ולך לכיתות למורים וכ'ו, מילא, נגיד. אבל הכסף הזה הולך ישירות לידיים של החרדים בעוד שמי שלא חרדי ורוצה לראות כסף בידיים צריך לקרוע ת'תחת בעבודה.

הלינק שהבאת בעניין החרדים העובדים פותח לי דף של הלמ"ס בלי כלום.

זו נדבה לכל דבר. זו נדבה/מתנה אני לא יודע מכיר עוד הגדרה לכסף שניתן בחינם.
אני חולק עליך, לדעתי לרוב הציבור זה מאוד מפריע.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #20 ב- : מאי 18, 2011, 20:41:36 »
לדעתך זה לא הופך את זה לבסדר, לדעת כל אדם שמבין איך המדינה מתנהלת,זה הדרך היחידה להשיג תקציבים חוץ מעיגון חקיקתי שהמדינה לא מסכימה לתת מכיוון שהחינוך החרדי הוא לא 'ממלכתי', אין פה שום עבירה על החוק,כל המפלגות עושות את זה למען דברים שהם רוצים לו תקציבים,כולם "סחטנים".
"מה שקורה בפועל בשורה התחתונה זה שעצם ההשתייכות למגזר מסוים מקנה להם סכום כסף לא מבוטל מדי חודש"
לא למגזר מסוים, לשיטת חינוך מסוימת. אלא אם אתה מדבר על חקיקה בנוגע למשפחות ברוכות ילדים,שזה עניין בפני עצמו ולא נוגע רק למגזר החרדי (בתוך הציבור היהודי !) .
גם תרבות, וגם ספורט,וגם חינוך חילוני ,וגם משכורות לפרופסורים שמאלניים, הכל בא על חשבון העובדים, אין לטיעון שלך שום תוקף . מה בכך?

"מי שתומך בזה שיתרום מכספו הפרטי"

למה שלחינוך החילוני מי שתומך בזה לא יתרום מכספו הפרטי ?! למה אני צריך לממן חינוך שאני לא מאמין בו ?
אם אין הצדקה לזה , אין גם הצדקה לכך שהדתיים והמסורתיים  והחרדיים ישלמו עבור חינוך חילוני.
אין לי שום בעייה תיאורתית עם האפשרות שבאמת כספי מיסים של דתיים מסורתיים וחרדים יוקצו על חינוך של המגזרים האלה, וממיסי חילונים יוקצה עבור החינוך של המגזר שלהם.אבל בשום פנים ואופן לא נוכל להסכים לחינוך חילוני כן וחינוך חרדי לא.

"למה המוסדות החרדיים צריכים תקציב משלהם? "
למה המוסדות החילוניים צריכים תקציב משלהם ?

אין שום עניין מיוחד בחינוך לג'ינג'ים .יש עניין מיוחד בחינוך תורני חרדי.זה השוואה בלתי קבילה.

"ש"ס נשארו באוסלו א' וביצעו הסכמה שבשתיקה. "
מצטט מויקי בערך "ממשלת ישראל העשרים וחמש"
"בתוך הממשלה הייתה התנגדות קלה בלבד להסכמי אוסלו בשלביו המוקדמים. בהצבעה על הסכם אוסלו בממשלה הצביעו כל שרי הממשלה בעד למעט השרים שמעון שטרית ואריה דרעי שנמנעו. עם חתימת הסכמי אוסלו פרשה ש"ס מהממשלה ובכך תמה ההתנגדות לתהליך השלום בתוך הממשלה."

"ש"ס התנגדו למשאל עם להתנתקות. "

אריק שרון לא שקל משאל עם אפילו כבדיחה,כך שאין לי מושג על בסיס מה אתה סובר כך. הם הצביעו נגד התוכנית ולא היו בממשלה בגללה.

הם הפילו את ברק בגלל קמפ דיוויד ... אני רואה שגיבשת דעה מאד מעוותת על ש"ס ואתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

הכסף הולך ישירות לידיים של הלומדים כדי שיוכלו להשקיע יותר זמן בלימודים מבלי לטרוח בעבודה ,זה סוג של "מלגה"

הלינק של הלמ"ס עובד לי , אינני יודע מדוע הוא לא עובד לך , חפש "לקט נתונים מתוך הסקר החברתי 2009
דתיות בישראל - מאפיינים של קבוצות שונות",זה שם המסמך

אז הנה ,יש מילה יותר מתאימה, מלגה.
נניח שאכן וזה היה מפריע לרוב הציבור,אני לא חושב כך,אבל לצורך הדיון נניח  -  אז ? כיצד זה מבטל את הצדק שבדבר זה שרוב הציבור חושב שזה לא צודק ?
לו היה מפריע לרוב הציבור תקציבים לספורט ,זה היה הופך לאי-צדק לתת תקציבים לספורט?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #21 ב- : מאי 18, 2011, 21:46:21 »
אני אחדד משהו שהייתי צריך להזכיר מהתחלה, אין לי בעיה עם חינוך חרדי בבתי ספר מיוחדים להם, א-יב, הבעיה שלי היא מעבר. רק רציתי להבהיר את זה ולוודא שאנחנו על אותו קו.

יש חוק ויש צדק, לרוב הם לא חופפים.

מגיל 21 (בהנחה ועשה צבא ולא עבד לפני) רוב האנשים עושים אחד מ2 דברים, או לומדים או עובדים או משלבים בין השניים. ואלה שלומדים עושים זאת בכדי לעבוד.
כך שזו סוג של השקעה שמחזירה את עצמה.

מה קורה במגזר החרדי? אין תמורה כלכלית ללמידה הזו. היא הופכת לנטל על שאר האוכלוסיה וזו בדיוק הבעיה שלי. אם הייתה לזה הצדקה כלכלית הם היו משלמים זאת בעצמם ולא לוקחים מהמדינה.

אין לי בעיה עם בתי ספר חרדיים א-יב, אבל ברצינות, בנאדם מבוגר שיושב כל היום ולומד תורה יכול לעשות זאת אם הוא רוצה, אבל שלא יפיל על שאר האוכלוסיה לכלכל אותו.

http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/7270 המקורות שלי.

לפי הסקר, כשבכל אוכלוסיה אחרת ההיענות לעבודה כמעט מוחלטת אצל החרדים היא עומדת על 52%, לא הייתי מתגאה בזה.

איזה עניין מיוחד יש בחינוך תורני חרדי מעבר ל12 שנות לימוד?

העניין במלגה, כמו שמקבלים ספורטאים לדוגמא, זה שלא כל אחד שמשחק כדורגל בשכונה מקבל מלגה, למה כל אחד שנרשם לחינוך החרדי מקבל מלגה?  מילא אם המגזר הזה היה יכול להחזיק את עצמו מהבחינה הזו, נגיד. אבל מה שהוא מייצר (מבחינה כלכלית) לעומת מה שהוא לוקח כדי לממן את המלגות הללו הוא לא פרופורציונאלי.
« עריכה אחרונה: מאי 18, 2011, 23:19:24 על ידי m4a1 »

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #22 ב- : מאי 19, 2011, 15:17:59 »
"מה קורה במגזר החרדי? אין תמורה כלכלית ללמידה הזו."
אתה יכול להגיד את זה על כל ענף במדעי הרוח כמעט .

יש תמורה פיזית מלימודי תורה ,היא מייצרת אנשי רוח תורניים,תלמידי חכמים, היא עצמה היא מצוה חשובה מאין כמוה,ובוודאי תרמה ותורמת לסיוע האלוקי.

אתה עדיין מפספס את הנקודה שלי,למה שאני ושאר הדתיים המסורתיים והחרדים צריכים לפרנס את החינוך החילוני, והם לא יפרנסו חינוך תורני?  מדוע אתה מסרב לענות על זה?

הנקודה היא, אתה מציג את הציבור החרדי בצורה מסולפת ,האמת היא ש1. רוב החרדים אכן עובדים.2. כל החרדים משלמים מיסים. 3. המגזר החרדי הוא מגזר צרכני חשוב ואם כן תורם גם לגדילה בהכנסות ומכניס לא מעט כספים לתקציבים השנתיים.

"איזה עניין מיוחד יש בחינוך תורני חרדי מעבר ל12 שנות לימוד?"
איזה עניין מיוחד יש באונברסיטה ?  איזה עניין מיוחד יש במחקר? בעיון? בהגות?  וכל החומר האקדמי של מקצועות החול כאין וכאפס לעומת ההיקף של התחומים התורניים.

"אבל מה שהוא מייצר (מבחינה כלכלית) לעומת מה שהוא לוקח כדי לממן את המלגות הללו הוא לא פרופורציונאלי. "
כפי שניסיתי להבהיר לעיל , כלכלה היא לא מהות החיים , ובקשר למה שהם לוקחים , כמה באמת אתה חושב שהם לוקחים ?
הנה נתונים ריאליים, ואני מקווה שתתחיל להבין את התמונה האמיתית :
http://budget.msh.gov.il/#0020,2010,0,1,1,1,0,0,0,0,0,0

רואה את הבורדו שם ?  זה כל התקציב לכל המוסדות התורניים , כולם, לא רק החרדיים ,אגב.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #23 ב- : מאי 19, 2011, 17:48:42 »
לא כל סטודנט למדעי הרוח מקבל מימון. כל אברך מקבל. אין מאות אלפי סטודנטים למדעי הרוח, כך שזה זניח. ואלו שכן מקבלים מלגה הם רק הטופ שבטופ.

בקשר לתרומה הפיזית זה כבר דיון אחר. תלמידים חכמים? מסכים בהחלט. אין לי שום וויכוח איתך שאת אלה שמיועדים להיות מנהיגי היהדות בדור הבא יש לממן. לדבר הזה אני אפילו יתרום מכספי הפרטי! אבל, לא כל אחד שמניח תפילין (בכוונה אני מקצין) צריך לקבל מינון. בדיוק כמו שלא כל מי שעשה בגרות בספורט הולך להיות בניון הבא, כך גם לא כל מי שלומד בישיבה יהיה הרב הגדול הבא.

האמת היא ש 1.חצי מהמגזר הזה עובד. 2. איך הם משלמים מיסים, אם הם לא עובדים? מע"מ מכסף שהם גם ככה קיבלו זה לא באמת נחשב. 3. המגזר החרדי הוא מגזר צרכני חשוב? תסביר לי בבקשה איך הוא מכניס כסף לתקציב.

איזה עניין מיוחד יש באוניברסיטה? אני אגיד לך. האוניברסיטה פותחת בפני אדם את האפשרות להתפרנס בעבודות שדורשות הכשרה מאוד מסוימת לדוגמא עו"ד רפואה או פסיכולוגיה. בסיום לימודיו (לרוב גם תוך כדי) אותו אדם ישתמש בידע שלו כדי להרוויח את כספו, ולא יחיה מתרומות מלגות או מתנות.

אני לא מבין גדול בתורה, באמת שלא. גם לא באוניברסיטאות. אבל אני כן יודע שאם אני ירצה לבנות בניין, אני ילך למהנדס, לא לרב. אם אני יהיה חולה, אלך לרופא לא לרב. אם יתבעו אותי אלך לעו"ד לא לרב.
אתה לא באמת יכול להשוות בין הצורך שממלא רב (שהוא חשוב ביותר) לבין הצורך שממלא בעל מקצוע.

כלכלה היא לא מהות החיים אבל כלכלה בריאה תביא לחיים בריאים. ובנאדם שלוקחים לו ישירות מהכיס כדי לשים בכיס של מישהו אחר, בד"כ לא יהיה מבסוט מזה. אני אישית ממש לא. מילא אם המצב הכלכלי היה נהדר ולאנשים היה כסף אני בטוח שלא היו מתלוננים. אבל היום אנשים חיים בצמצום. להרבה מאוד אנשים הכסף לא בא בקלות (הרבה מאוד ילדים בני 14-15 עוזבים לימודים כדי לתמוך כלכלית במשפחה) בזמן שהחרדים מקבלים את הכסף ישירות לידיהם (לא משנה כרגע גמה זה, זה עדיין לא מוצדק)

זה רק הכסף שהולך דרך משרד החינוך, מה עם הדיור וכל זה?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מה משותף לערבים וחרדים?
« להגיב #24 ב- : מאי 20, 2011, 02:19:12 »
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000599605

אחד ההבדלים (אבל לא העיקרי) הוא בסוג הכספים. האקדמיה הגרמנית מוצצת את דמו של היהודי עד השקל האחרון וקמה בלי חוטים מקושרים, בזמן שהגרושים ליהודים מותנים בצייתנות למשטר ובשמירה על שקט תעשייתי