פרקליטיו יטענו: כל הראיות שאספה המשטרה אינן חוקיות ויש לפסול אותן. טענה נוספת: "החסינות המלאה המוענקת לנשיא הופרה".
סנגוריו של נשיא המדינה משה קצב מתכוונים לטעון בשימוע שייערך לו בתחילת מאי בפני היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז, כי כל הראיות שאספה המשטרה בחקירתו של הנשיא אינן חוקיות ויש לפסול אותן. טענה זו תשמש את הסנגורים גם במשפטו של קצב. ל"הארץ" נודע, כי לטענת הסנגורים, עו"ד אביגדור פלדמן וציון אמיר, הראיות נגד הנשיא נאספו תוך הפרת חסינותו הנשיאותית, שעליה לא ויתר בשום שלב של החקירה.
לדברי פלדמן, בכל חקירותיו של קצב הוא נשאל בעניין החסינות רק פעם אחת - בחקירה ב-23 באוגוסט 2006, כשהחוקרים שאלו אותו אם ניתן לעיין במסמכים ובחומרי מחשב שנתפסו בחיפוש יומיים קודם לכן - והנשיא השיב בחיוב. תשובתו זו שימשה את המשטרה בפניות נוספות לבית המשפט בבקשה להוציא צווי חיפוש וצווי תפיסת מסמכים בחקירה.
"החסינות המלאה המוענקת לנשיא המדינה הופרה", טוען פלדמן. לדבריו, הדבר התבטא ביתר שאת "בחקירה שעסקה בחנינות ועסקה בניהול בית הנשיא והאזנות הסתר - נושאים הנמצאים במסגרת מילוי תפקידו של הנשיא". בדעת הסנגורים לבסס את דרישתם לפסול את כל הראיות שנאספו נגד קצב על תקדים משפטי שנפסק בעליון לפני כשנה, בעניין "פרשת יששכרוב".
באותה הלכה משפטית נקבע, כי לבית משפט יש סמכות לפסול ראיות שהושגו שלא כדין, ולקבוע כי הן אינן קבילות במשפט פלילי. למשל, ראיות שהושגו תוך שימוש באמצעים פסולים כמו חיפוש לא חוקי, אי מתן הודעה לחשוד על זכות השתיקה או זכות ההיוועצות בעורך דין, או הפעלת אמצעים אלימים בחקירה.
קצב יתפטר אם מזוז יעמידו לדין
לטענת עורכי הדין של קצב, חוק יסוד נשיא המדינה מעניק לנשיא חסינות מפני "דין פלילי" - ומונח זה כולל את ההליך הפלילי מראשיתו, כלומר מרגע הגשת תלונה במשטרה ותחילת חקירה משטרתית, ולא רק מרגע הגשת כתב אישום נגדו. לפיכך, לטענתם, החיפוש בלשכתו ותפיסת המסמכים וחומרי המחשב שנעשו לפני שנשאל אם הוא מוכן לאפשר את העיון בהם, נעשו תוך הפרת חסינותו ולפיכך דינם להיפסל. "לא היתה סמכות למשטרת ישראל לקיים חקירה נגד הנשיא", כתבו עורכי הדין לבג"ץ לפני שבוע.
עם זאת, פלדמן ואמיר נערכים להשמיע את כל טענותיהם בשימוע, ולנסות לשכנע את מזוז להימנע מהעמדה לדין, אם הדרישה לפסול את הראיות תידחה. לפי עמדתו של מזוז, החסינות העומדת לנשיא היא מפני הגשת כתב אישום במהלך הכהונה, ואולם אין מניעה לקיים חקירה פלילית, שימוע ולקבל החלטה בדבר העמדה לדין של נשיא במהלך כהונתו. משרד המשפטים סירב אמש להגיב לטענתם של הסנגורים שיש לפסול את הראיות נגד קצב.
עורכי הדין של קצב שבו והתחייבו אתמול בפני בג"ץ שלא לדחות את מועד השימוע, הקבוע ל-2 במאי, ובנוסף שבו והודיעו שקצב יתפטר מכהונתו באופן מיידי אם מזוז יעמוד בדעתו להעמידו לדין לאחר השימוע.