כתב נושא: סוסיתא  (נקרא 5532 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« ב- : ספטמבר 23, 2010, 13:20:44 »
איזה גדולים היינו פעם. הא?

יש לי חלום. לי יש הרבה חלומות. אבל הנה עוד אחד:

החלום הוא, שבישראל אנחנו נהיה מסוגלים לייצר מכונית (אפילו פשוטה וגרועה מאד שלא מסוגלת בכלל לעבור 110 קמ"ש). אבל מכונית יהודית. אבל מה... הכל רק אנחנו. כלומר אנחנו מוציאים את כל חומרי הגלם הדרושים לשם ייצור מכונית, מהאדמה שלנו. וכל התהליכים מגוש מתכת שהוצא מהאדמה ועד מכונית, הכל קורה בארץ. בלי טאיוואן. בלי הונג קונג.

האם יש לנו מחצבים של ברזל? לא יודע. אולי כן, ולא חיפשנו מספיק.

מקסימום נקנה את חומרי הגלם. - ניתן להם שטרות עבור ברזל. עם ברזל אתה יכול לבנות מגן, עם שטרות לא - החרב תחתוך את השטרות. ברזל מנצח נייר.

ניתן להם כסף, ונקבל ברזל. הרווח הוא שלנו. לכסף אין ערך באמת. פעם היה לכסף ערך באמת, כי הוא היה מטבעות silver וזהב. היום המטבע של חצי שקל עשוי פליז לדעתי, והמטבע של ה- 5 שקל אני לא יודע ממה הוא עשוי. אבל גם זה מתכת, אז בעצם גם זה ערך.

דברים חומריים שיש להם ערך באמת:
קורת גג, מזון, מתכות, עצים.

אנחנו קונים מהם בכסף ברזל, עושים ממנו מכונית, ומוכרים להם את המכונית. הרווחנו כסף. הרווחנו גאווה. הרווחנו עצמאות כלכלית. (ואם לחזק את העצמאות הכלכלית, יש לרכוש עודפים של ברזל, שישבו במחסן).

(וזה מפי בנאדם שההבנה שלו בכסף היא קטנה).

מבחינה פרקטית:
ברזל > זהב
נחושת > זהב

לזהב את יכולת מגנטית כמו לברזל, ולזהב אין יכולת להולכה חשמלית כמו לברזל. המוליך החשמלי הטוב ביותר (אפילו מעל נחושת) הוא כסף (silver). לא זהב.

איזה שימוש אמיתי יש לזהב? למה שיניים מלאכותיות בנויות מזהב? הם יכולות להיות עשויות מבדיל - גם בדיל הוא רך. ובדיל הוא זול. תכשיטים זה דבר מיותר. זהו? הגדולה של הזהב היא רק העובדה שהוא נדיר? יש מושג שנקרא 'ערך עצמי' Eigen Value. סליחה על הגרמנית, אבל ככה אומרים את זה באנגלית, לא אומרים Self Value. השימוש היחיד של זהב צריך להיות בתור ממון. כי הוא שווה ערך יותר מאשר ברזל בגלל היותו נדיר. ולכן, קל יותר פיזית להחזיק בו. (אני יכול להחזיק קילו זהב, אבל להחזיק את האקוויוולנט שלו בברזל - נגיד 100 קילו ברזל, זה בלתי אפשרי). מרגע המצאת החשמל, גם כסף (silver) לא אמור לשמש כממון, אלא רק זהב. ועל נייר אני בכלל לא רוצה לדבר. על נייר מציירים, כותבים, משרטטים, ומקנחים איתו את האף. זה השימוש של נייר.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 23, 2010, 13:34:53 על ידי yossso »
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 23, 2010, 13:38:42 »
מעניין מה אפשר לעשות מאבן. אבן בתור חומר. אפשר להתיך אבן בעיקרון. לא יודע איזה כלי יחזיק את החום שיכול להתיך אבן, אבל אפשר להתיך אבן.

אבן יש כמו חול. למעשה הם אותו הדבר. מחול יוצרים זכוכית, בסדר. ומאבן?

אלך לבחון את התכונות הפיזיקליות של אבן-גיר. - האבן הנפוצה בעולם. ('אבן' זה נשמע מיושן, גם על היהדות אמרו שהיא מיושנת. 'מיושן' זה לא שווה-ערך ל- 'רע' או ל- 'לא חכם').

מכונית שעשויה מאבן? מנוע שעשוי מאבן? משפחת קדמוני. לדמיין זה נחמד. ונחמד זה חשוב.

הנה עוד יהודי גדול:

(הוא יהודי. ובלי קשר ישיר לכך, הוא אדם גדול. הוא לא גדול מבחינת היהודי שבו, כיהודי הוא קטן מאד.)
« עריכה אחרונה: ספטמבר 23, 2010, 14:08:09 על ידי yossso »
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
סוסיתא
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 23, 2010, 20:26:17 »
אני גם חושב שצריך לייצר מכונית ישראלית (אם הודו יכולה, אז גם פה אפשר).
תחשבו כמה כסף זה יחסוך על תיקונים ואחזקה שוטפת של הרכב (חלקי החילוף של כל הרכבים היום מיובאים [כמו הרכבים עצמם] ולכן עולים הרבה מאד כסף).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 23, 2010, 21:41:18 »
נו... ומה יהיה הסמל שלה? מגן דויד, או מנורה? אני אומר מנורה! ושם הרכב? יהודיה. Judea (כמו השם 'יונדאי', רק הרבה יותר טוב). במכונית שלי לא יהיו דאווינים. איך אני שונא את כל העיצובי חללית והחרטא הזה... מה שהכי חשוב בעיני, הוא בולם-זעזועים, נבנה את ההכי איכותי בעולם. אף מעצב לא יתקרב למפעל הרכבים שלי. מצידי שהרכב ייראה כמו עכבר. אתה יודע, יש נשים מכוערות, והם נשואות באושר. כי העובדה היא, שלפרצוף מתרגלים. והעובדה היא, שלטווח הארוך, מה שקובע הוא הפנים. והעובדה היא, שכשאוהבים משהו, מתחילים לראות את היופי שלו, גם אם הוא מכוער (כי יש לו יופי, פשוט פחות, זה הכל). זה לא יהיה אוטו-דאווין, אוטו נועד ע"מ להגיע למקומות מהר, וזה הכל. הוא יהיה בטוח, האוטו יעבור ה- ISO הכי מחמיר. בדיוק כמו שהאתר הזה עמד בסטנדרטים הכי מחמירים של W3C. (ה- 4 אייקונים קטנים מלמטה יעידו על כך). זאת הסיבה שבאקספלורר ובפיירפוקס האתר הזה עובד כמעט כמעט זהה. לאוטו לא יהיה 'עיצוב'. בכלל. אם בגלל הדרישות של הבטיחות והבולם-זעזועים, יצא אוטו מכוער להחריד, אז זה מה יש. (לא צריך גם צבע, שיישאר עם צבע יסוד) אוטו זה לא ציור. והגיע הזמן שבחורים יבינו שלהרשים בחורה עם אוטו, זה רושם לטווח קצר. ואחרי זה? מה עם 'אופי'? אישיות חביבי...
ראש יהודי יש לנו. אני רוצה גאווה! אני רוצה שכאשר לוקחים ילד יהודי יליד הארץ למפעל ייצור הרכבים של 'יהודיה', נוכל לומר לו בגאווה שמי שתיכנן את העיצוב של האוטו (ובעצם כל אלו שיצרו את האוטו בכל שלביו), היה יהודי מארץ הקודש. והילד יוכל להרגיש מה זה גאווה לאומית. כי זה חסר. לעזאזל, זה חסר.

אה כן, יהודיה לא תהיה עשויה 'פיברגלאס', אין לי שום רצון שילעגו לה. היא תהיה עשויה מהחומר שהכי מתאים שממנו היא תהיה עשויה. עם התחשבות קודם כל בבטיחות. (אני מניח שהחומר הוא 'פח', ואני מניח שגומי מסביב יהיה טוב. - זה עובד במכוניות מתנגשות בלונה פארק, אין סיבה לא לעשות את זה פה. מצידי שיהיו כריות עם נוצות אווז. כי כשחיי-אדם (יהודי) מוטלים על הכף, ___ על מראה חיצוני.)
« עריכה אחרונה: ספטמבר 23, 2010, 22:05:01 על ידי yossso »

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
סוסיתא
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 25, 2010, 23:31:23 »
גם אני חושב שיש לייצר רכב ישראלי - חשמלי.
זה יספק הרבה מאוד עבודה ובוודאי שיש לנו את הטכנלוגיה לעשות זאת, אך לא רצון בשלב זה.
הכי קרוב כרגע זו חברת בטר פלייס שמרכזת את נושא המכוניות החשמליות ופיתוחם, אך לא ייצורם.

איזה גדולים היינו פעם. הא?
יש להדגיש שבאותה תקופה ישראל הייתה תחת חרם כבד יחסית.  (החרם הערבי לאחר הקמת המדינה, הוביל לידי כך ש מעל ל 6000 חברות בינלאומיות לא סחרו עם ישראל).

האם יש לנו מחצבים של ברזל? לא יודע. אולי כן, ולא חיפשנו מספיק.
כנראה שאין.
ויש מחסור עצום בברזל בכל רחבי העולם (הסינים גומרים אותו).

לכסף אין ערך באמת.
יש ועוד איך.
ישנה מוסכמה חברתית וכלכלית מה בדיוק שווה הכסף ועל פי זה אנחנו סוחרים...
אם תדפיס שטרות תגלה מהר מאוד שערך הכסף יורד...  איך אפשר לומר בכלל שאין לו ערך?

מבחינה פרקטית:
ברזל > זהב
נחושת > זהב

לזהב את יכולת מגנטית כמו לברזל, ולזהב אין יכולת להולכה חשמלית כמו לברזל. המוליך החשמלי הטוב ביותר (אפילו מעל נחושת) הוא כסף (silver). לא זהב.

איזה שימוש אמיתי יש לזהב? למה שיניים מלאכותיות בנויות מזהב? הם יכולות להיות עשויות מבדיל - גם בדיל הוא רך. ובדיל הוא זול. תכשיטים זה דבר מיותר. זהו? הגדולה של הזהב היא רק העובדה שהוא נדיר? יש מושג שנקרא 'ערך עצמי' Eigen Value. סליחה על הגרמנית, אבל ככה אומרים את זה באנגלית, לא אומרים Self Value. השימוש היחיד של זהב צריך להיות בתור ממון. כי הוא שווה ערך יותר מאשר ברזל בגלל היותו נדיר. ולכן, קל יותר פיזית להחזיק בו. (אני יכול להחזיק קילו זהב, אבל להחזיק את האקוויוולנט שלו בברזל - נגיד 100 קילו ברזל, זה בלתי אפשרי). מרגע המצאת החשמל, גם כסף (silver) לא אמור לשמש כממון, אלא רק זהב. ועל נייר אני בכלל לא רוצה לדבר. על נייר מציירים, כותבים, משרטטים, ומקנחים איתו את האף. זה השימוש של נייר.
מצטער, אבל זה פשוט בליל של חצאי אמיתות...
היתרון העצום של זהב על פני שאר המתכות הוא אעדר נטייתו להקשר כימית (מכונה תכונת ה"אצילות").  הוא לא נקשר לחמצן בניגוד לכסף (רואים זאת היטב כשהוא משחיר) ונחושת, ועל כן מוליכותו אינה נפגעת והיא יציבה לאורך זמן ממושך.
- תכונת האצילות היא זו שמובילה אותנו להשתמש בזהב כמוליך מועדף וככתר מועדף לשיניים (בעבר, היום כבר יש סינתטיים). 
למה לא להשתמש בבדיל ככתר?  נראה לי שאתה קצת מזלזל במומחים שעוסקים בדבר...  מה לגבי מוליכות חום?  מה לגבי הרעלת בדיל? (הבדיל הוא מתכת כבדה רעילה!)
- כמו כן, זו הסיבה שהוא מבוקש ביותר כתכשיט - כיוון שהוא שומר על הברק שלו.
- בנוסף, זהב רך וקל יחסית לעיבוד.
הנ"ל הן התכונות החשובות העיקריות של הזהב (יש עוד) ועל כן יש לו ביקוש.
המחיר הגבוה הוא בשל נדירותו וביחס לביקושו.

אף אחד לא החליט שזהב שווה סתם כך!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 28, 2010, 16:53:28 »
על דבר אחד אני בטוח מסכים: הזהב הוא אחת המתכות בעלת יכולות הריקוע הגבוהות ביותר. (אפשר לעשות ממנו נייר דקיק, ע"י מכות פטיש.)

הניסוי של רת'רפורד (או מדען אחר) שהוביל למסקנה שרעיון "עוגת השזיפים" הוא טעות, ושהאטום הוא בעצם גרעין פרוטונים שסביבו יש אלקטרונים במרחק גדול מאד מהגרעין,  היה באמצעות ירי של אלומת אלקטרונים אל רדיד זהב דקיק במיוחד. (בתחילה חשבו שהאלקטרונים מפוזרים אחידות באטום. כמו ב- "עוגת שזיפים").

חצאי אמיתויות אמרת  :old_cheesy2: לא הכל אני זוכר. יש שם הרבה.  :old_cheesy2:
« עריכה אחרונה: ספטמבר 29, 2010, 00:55:14 על ידי yossso »

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
סוסיתא
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 28, 2010, 21:36:07 »
אכן הזהב הוא חומר מיוחד ניתן להכין מסמ"ק אחד של זהב חוט דק מאוד באורך של 2 ק''מ.
אין לשום דבר בימינו כימיט סתאם מחיר כול חומר יקר הוא שמיש למשהוא ויש לו תכונות יוצאות דופן הרבה מעבר ליופי שלו (יהלום למשל).
לגבי יצור רכב בישראל הבעיה שבשביל שוק רכב מצליח צריך שוק גדול מאוד כי הרווח הנקי הוא קטן יחסית הזכירו את הודו אבל בהודו חיים 1.1 מיליארד בני אדם ולמרות העוני הקשה ודאי חיים שם לפחות 50 מליון משפחות שיכולות לרכוש רכב.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק F-C-B-J

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • על חומותייך עיר דוד הפקדתי שומרים.
סוסיתא
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 28, 2010, 22:58:32 »
אני גם חושב שצריך לייצר מכונית ישראלית (אם הודו יכולה, אז גם פה אפשר).

מה שקובע את המחירים בין יקר לזול זה כוח אדם לדוגמא בהודו בשביל צלחת אורז אתה תמצא הרבה פועלים בארץ זה לא ילך וזאת אומרת שיצור הרכב בארץ יהיה יקר מאוד ויגיע למחיר קנייה גבוה מאוד שלא משתלם לשום כיס...!

שים לב גם רוב מפעלי הרכב בעולם נמצאים במקומות בהם כוח אדם זול יחסי ... דרום קוריאה , יפן , תורכיה, טאיוון וכ'ו וכ'ו כמעט ולא מוצאים כבר מפעלים במקומות כמו גרמניה ארה"ב בריטניה וכ'ו...

בקיצור חלום שלא יתגשם לא בשנים הקרובות בכל מקרה... אבל אפשרי לתכנן רכב יהודי ישראלי לכל דבר וליצר אותו ולהרכיב אותו בחו"ל ..
"זָכוֹר אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה לְךָ עֲמָלֵק"

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
סוסיתא
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 28, 2010, 23:16:31 »
מה שקובע את המחירים בין יקר לזול זה כוח אדם לדוגמא בהודו בשביל צלחת אורז אתה תמצא הרבה פועלים בארץ זה לא ילך וזאת אומרת שיצור הרכב בארץ יהיה יקר מאוד ויגיע למחיר קנייה גבוה מאוד שלא משתלם לשום כיס...!

שים לב גם רוב מפעלי הרכב בעולם נמצאים במקומות בהם כוח אדם זול יחסי ... דרום קוריאה , יפן , תורכיה, טאיוון וכ'ו וכ'ו כמעט ולא מוצאים כבר מפעלים במקומות כמו גרמניה ארה"ב בריטניה וכ'ו...

בקיצור חלום שלא יתגשם לא בשנים הקרובות בכל מקרה... אבל אפשרי לתכנן רכב יהודי ישראלי לכל דבר וליצר אותו ולהרכיב אותו בחו"ל ..
כשהזכרתי את הודו לא התכוונתי לנתח השוק הגדול ולכח האדם הזול (בזה אתה צודק), אלא התכוונתי מבחינת תכנון וטכנולוגיה.
תזכור גם שיש פה לא מעט עובדים זרים וערבים שהגיע הזמן שיהיה להם תועלת (אם הזכרת את עניין הכח אדם הזול).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 29, 2010, 00:56:36 »
אכן הזהב הוא חומר מיוחד ניתן להכין מסמ"ק אחד של זהב חוט דק מאוד באורך של 2 ק''מ.

אז באמת אפשר לתפור בגדים מזהב? חשבתי ש- "גיזת הזהב" היא אגדה ספרותית.

מנותק Neo

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הים אותו הים
סוסיתא
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 30, 2010, 23:52:36 »
הניסוי של רת'רפורד (או מדען אחר) שהוביל למסקנה שרעיון "עוגת השזיפים" הוא טעות, ושהאטום הוא בעצם גרעין פרוטונים שסביבו יש אלקטרונים במרחק גדול מאד מהגרעין,  היה באמצעות ירי של אלומת אלקטרונים אל רדיד זהב דקיק במיוחד. (בתחילה חשבו שהאלקטרונים מפוזרים אחידות באטום. כמו ב- "עוגת שזיפים").

לא הבנתי באיזה הקשר אמרת זאת.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
סוסיתא
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 01, 2010, 00:00:30 »
הסכמתי איתך שזהב הוא אכן מתכת יעילה, והבאתי דוגמה לשימוש בו, שקידם את המדע מ- 'סתם חשמל ומגנטיות' אל 'פיזיקה מודרנית'.