כתב נושא: מדור סליחות...הגיע הזמן לעשות חשבון נפש  (נקרא 2667 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
יום כיפור בפתח, ומטבע הדברים כולנו בני אדם, כולנו חוטאים! וכמו שאומר הפסוק "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", במהלך השנה כולנו טרודים בעבודותינו, בלימודנו, בעסקינו היומיומיים, שוכחים לא שמים לב כשפגענו במישהו כשהעלבנו דיברנו לשון הרע וכהנה רעות רבות. ביום זה נמחלים לנו עבירותינו שבין אדם למקום, כאשר אדם מביע צער וחרטה על מעשיו, אך כידוע אין יום הכיפורים מכפר על עבירות שבין אדם לחבירו מפאת החשיבות הרבה שהקב"ה הטמין באדם "בצלם אלוהים..." תורתנו מקפידה מאוד ביחסי אנוש, וערך נומינוזי רב שייך לעשה ולא תעשה בין אדם לחבירו.

על כן, הגיע הזמן לשבות ממלאכתנו להרגע ולהתפלל באם פגענו באדם מסויים אם ביזנו את צלם דמותינו-צלם אלוקינו, להתחרט ולבקש סליחה בלב שלם מהאנשים בהם פגענו וכן אין יוה"כ מכפר עד שירצה את חבירו!!!

הקב"ה נתן לנו יום חסד יום שמחה, שבו ניתנה לנו הרשות היכולת לשוב ממעשינו הרעים ולחשוב 'האם אני פועל כיאה לבן אדם שמורא שמים סביבו' "כי מלוא כל הארץ כבודו" וכן אמרו חכמים,כי בשעת פטירת רבן יוחנן בן זכאי,אמרו לו תלמידיו:רבנו,ברכנו! אמר להם: יהי רצון,שיהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם. אמרו לו: עד כאן ותו לא?! אמר להם: תדעו, כשאדם עובר עברה, אומר: שלא יראני אדם! (ברכות כח ע"ב). וכל זה מפני שירא,שיבוא לידי בושה. וטוב הוא שימנע מן העברות גם מחמת שמתביש מבני אדם,כי מתוך שלא לשמה בה לשמה (פסחים נ ע"ב) ואיך שלא התבייש מלפני מלך מלכי המלכים הקב"ה בוחן כליות ולב ואין דבר ניסתר מנגד עיניו, שנאמר ,עיני ה' משוטטות בארץ" ועוד "מלוא כל הארץ כבודו" וכי אפשר שמימנו לא להיתביש ומבשר ודם כן וכאן נימדדת האמונה האמיתית של היהודי, והחי תן לליבו.

מדור זה נפתח למען כך שכל אחד מאיתנו ידום וכנקודה למחשבה יביע את פורקן רגשותיו מעשיו הלא טובים בין אדם למקקום ובעיקר בין אדם לחבירו!

אני אתחיל, אני מביע צער וכאב לב עמוק באם פגעתי במישהו העלבתי השפלתי ביזיתי 'הכיתי בסתר' ודיברתי בעזות מצח כלפי מישהו מהפורום מהמשפחה מחבריי ומכל מכריי!

« עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2010, 12:43:55 על ידי אלמ »
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
מדור סליחות...הגיע הזמן לעשות חשבון נפש
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 17, 2010, 09:39:59 »
גם אני פגעתי בחפים מפשע. אם פגעתי בלא חפים מפשע, זה לא איכפת לי. אבל פגעתי בפירוש בחפים מפשע. בעבר. וזה יכול להיות כי הייתי מוחלש. לא מספיק שלם עם עצמי. כשאחרים פגעו בי, לא הרגשתי מספיק חזק בשביל לפגוע בהם בחזרה, על זה אני יכול לסלוח לעצמי. גם לגבי אלו שפגעתי בהם, אני יכול להבין את עצמי. אבל.. אני עדיין רוצה להסביר להם למה אז פגעתי בהם.

בתקופה התנ"ך, לא היה אינטרנט. וגם לא רכבים. האנשים שפגעת בהם, היו מקסימום יושבים בעיירה היהודית השכנה. (שטעטעל)

דווקא זה היה לא באינטרנט, אשר בו פגעתי הרבה בחפים מפשע. אני לא יודע כמה רב הסיכוי שאני אמצא אותם ויוכל להסביר להם למה הייתי לא נחמד. (זה נבע מרצון להרגיש חזק. כי הייתי אז בתפיסה שאומרת שחזק זה מי שדורך יותר חזק על האחר. אמנם ידעתי שהיא שגויה, אבל מצד שני היה נמאס לי להיות כל הזמן בתחתית הסולם החברתי. גם אני רציתי איזה חיוך גם והערצה, שאותה מקבלים תמיד האנשים הפחות ראויים לה. זה בער בי לקבל הערכה וחיוך חם וכאלה. אני נולדתי למשפחה שבה רק פגעו בי. לא הייתה לי *בכלל* הזדמנות לחום ואהבה מסוג שהוא. בגלל זה, היו כמה פעמים שאכן פגעתי בחפים מפשע. בפירוש חפים מפשע.)

הייתי בפנימיה, והיו אנשים שלא אהבתי, הם ביקשו את הרדיו שלי, ונתתי להם. וכאשר בחורה שמאד חיבבתי, ביקשה את הרדיו, דווקא לה לא הסכמתי לתת. אז הייתי כ"כ מוחלש, שכבר מבפנים אני הייתי נגד עצמי. להגיד להם כן, זה סיפור אחד. אבל איך יכולתי להגיד לה לא? זה לא ייתכן. זה אומר שהייתי אנטי-עצמי. אני די בטוח שהיא נעלבה. אככ. חבל. היה בה הכל. היה הייתה חמודה ויוצאת דופן. היה בה מספיק יופי. והיא הייתה מתאימה מאד להיות אישתי היום. היא לא התביישה בזה שהיא הייתה יוצאת דופן (למשל בצורה של הצחוק שלה).

זה מקרה אחד... אחד זה מספיק בשבילכם.

בפירוש הייתי תקיף איתה. קול מצווה וחזק. עשיתי את זה, ואין לי מושג למה. כלומר זה היה טבעי כמו לנשום - זה אפילו לא משהו שאתה חושב עליו, כמו אינסטינקט. עכשיו אני מבין מה זה כשאומרים 'לא הייתי עצמי'. כי באמת, נראה לי שלא ממש, לא ממש, הייתי בשליטה, באותו רגע. חצי בשליטה, אבל חצי אחר פשוט בא לבד.
« עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2010, 09:52:58 על ידי yossso »
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 17, 2010, 10:59:37 »
גם אני מתנצל אם פגעתי במישהו ביו בדיבור/מחשבה/מעשה.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק מתן92

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 19, 2010, 01:44:56 »
אני פגעתי במישהו בפורום אני לא רוצה להגיד את שמו מפאת כבוד בפורום   ואני שוב פעם בפעם ה 1000 מתנצל