שלום לכולם, בימים אלו אני קורא חוברת קצרה באנגלית בת קצת יותר מ-100 עמודים. היא נקראת The Cyprus Question, והיא נכתבה על-ידי מייקל סטפן (Michael Stephen). כשמה כן היא, החוברת עוסקת בשאלת קפריסין. בסביבות 30 העמודים הראשונים של החוברת מתאר מחבר החוברת, לדעתי בצורה מאוד לא אובייקטיבית, את יחסי הגומלין בין הטורקים ליוונים בקפריסין עד הפלישה הטורקית של 1974. הוא מתאר שם איך היוונים נצלו את כוחם לרעה תוך הפרת החוקה כדי להפלות ולקפח את הטורקים, והוא גם מתאר תיאורים מסמרי שיער על מעשי טבח ושאר מעשי זוועה שעשו היוונים בטורקים. אני לא חושב שהוא משקר, אני די בטוח שליוונים בקפריסין יש דם טורקי על הידיים, אבל אני חושב שהוא מציג רק חצי אמת. אני די בטוח שגם לטורקים יש חלק באשמה, אם כי יש לציין שהיוונים מעוניינים באנוסיס (Enosis), כלומר איחוד עם יוון. לטורקים בקפריסין לעומת זאת אין שאיפה להתאחד עם טורקיה.
אני אישית חושב שזה רק בריא לשני העמים שקפריסין חולקה לשתי מדינות, גם אם בכוח, כי שני העמים האלה פשוט לא יכולים לחיות יחד בהרמוניה. אבל מה דעתכם? מי אשם בסכסוך בקפריסין? האם זה היה דבר נכון לחלק את קפריסין בכוח? האם קפריסין צריכה להיות מדינה אחת? האם שני הלאומים בקפריסין יכולים לחיות בדו קיום או שצריך לגרש או לעודד הגירה המונית של אחד מהם? (בטח יש כאלה מביניכם שחושבים שצריך לעשות את זה לטורקים המוסלמים)