כתב נושא: "דרוזים?"  (נקרא 7885 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« ב- : אפריל 18, 2010, 20:18:18 »
 אז ככה, ממה שהסקתי במהלך חברותי בפורום, היא שיש שתי דעות בקשר אליהם - להעיף או להשאיר.

הטיעונים בעד:

- עם כל הכבוד לשירות שלהם, הם עדיין לא בני נח, וישנה סכנת התבוללות (שמתממשת בהמונים) מצידם, הדת שלהם הינה דת זרה ואינה מתאימה לארץ ישראל ולמדינה יהודית.

- ישנם דרוזים רבים אשר עוינים למדינה ולדוגמא אפשר להביא את המהומות בפקיעין, את הדרוזים בגולן אשר נאמנים לסוריה, ומחבלים דרוזים למיניהם.

הטיעונים נגד:

- הדרוזים הינם ברובם נאמנים למדינה, הם שונים מהערבים, וזו תהיה גזענות וצעד לא דמוקרטי לגרש אותם.

- הם מתגייסים בהמוניהם וישנם כאלה שנהרגים בזמן שירותם הצבאי.

- אנא נמקו, פרטו והסבירו את דעתכם.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #1 ב- : אפריל 18, 2010, 20:21:58 »
זה די פשוט לדעתי. דרוזים שמתנהגים כמו שצריך - נאמנים למדינה, מכירים בשלטון היהודי שלה, מתגייסים לצבא ומהווים אזרחים נאמנים = אני בעדם.

דרוזים כמו אלו בפקיעין שמסייעים לאויב = צריך להעיף מפה.

אי אפשר לעשות אינדוקציה ממקרים כל כך מעטים. צריך לבחון כל מקרה לגופו.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
"דרוזים?"
« להגיב #2 ב- : אפריל 18, 2010, 20:25:35 »
יש דרוזים צדיקים כמו חבר-הכנסת מהליכוד איוב קרא הי"ו הוא תומך במיכאל בן-ארי.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
"דרוזים?"
« להגיב #3 ב- : אפריל 18, 2010, 20:29:02 »
גם אני חושב ש 'יש ויש' אבל אין לשכוח שגם אלו המתגייסים לצבא זה לא מתוך אידיאולוגיה פנימית המעוררת אותם , דרוזים הולכים איפה שיש כוח.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #4 ב- : אפריל 18, 2010, 20:31:18 »
גם אני חושב ש 'יש ויש' אבל אין לשכוח שגם אלו המתגייסים לצבא זה לא מתוך אידיאולוגיה פנימית המעוררת אותם , דרוזים הולכים איפה שיש כוח.
מסכים, הדרוזים נאמנים למי שחזק, וכרגע אנחנו החזקים.

מנותק אשקלוני!

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #5 ב- : אפריל 18, 2010, 20:33:15 »
תשמע הקומץ הזה של הדרוזים שתומכים בסוריה הוא קומץ קטן מאוד שרובו נמצא בכפר מג'דל שמס ליד הגבול עם סוריה
מהומות פקיעין התרחשו בגלל פגיעה בדת שלהם ש-200 שוטרים נכנסו באמצע תפילה לעצור 4 אנשים ששרפו אנטנה
ותחשוב על זה שהמשטרה לקחה שוטרים דרוזים מפקיעין לירות כדורי גומי על חברים שלהם שהם רואים כל יום ..
הייתי בפקיעין לפני חודש ותדע לך הייתי עם כיפה על הראש ומגן דוד על הצוואר ונתנו לנו הכי כבוד בעולם הראו את את המערה של הרשב"י ואת הבית כנסת העתיק בכפר
הרבה מאוד חיילים דרוזים גם נפלו במלחמות ישראל ורוב רובם משרתים ביחידות קרביות
בקיצור רוב מוחלט של הדרוזים מאוד בעד מדינת ישראל ובעד שירות קרבי ותורמים למדינה זה דבר טוב אין הרבה עמים כמוהם במדינות אחרות שמקריבים את עצמם למען מדינה שהם לא בני עמה
את הדרוזים הבעייתים שתומכים בסוריה אין שאלה בכלל צריך לשלוח אותם לסוריה

לעולם ה' דברך ניצב בשמיים

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #6 ב- : אפריל 18, 2010, 20:35:38 »
מסכים, הדרוזים נאמנים למי שחזק, וכרגע אנחנו החזקים.
דרוזים נאמנים למדינה השולטת בשטח בו הם יושבים, לא ל"חזקים" ולראייה הדרוזים ברמת הגולן - הם נאמנים לסוריה מסיבה מאוד ברורה - מרחפת מעליהם "סכנה" תמידית של חזרה לשלטון סוריה ואם יעיזו להפגין נאמנות למדינת ישראל, הם עשויים למצוא את עצמם בבוא הימים תחת השלטון הסורי מנסים לשרוד כשהשלטון ינסה לפגוע בדרוזים ככול יכולתו.
נ.ב.: מבחינה אתנית, דרוזים הם ערבים לכל דבר ולכן, ההבדל העיקרי הוא בדת.

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
"דרוזים?"
« להגיב #7 ב- : אפריל 18, 2010, 20:37:52 »
גם אני לפני שנה בערך הייתי בפקיעין( יש לי שורשים שם) ואכן החמיצו לי פנים, כנראה שזה לפי המצב רוח שלהם מתי שבא להם להיות טובים עם יהודים (אינטרס כלכלי) ומתי ש'לא בא להם' הם שופכים זעמם עלינו.
אז מה שהצגת לא מסמל משהו מיוחד.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #8 ב- : אפריל 18, 2010, 20:38:18 »
כל מקרה לגופו כמובן, הדרוזים מרמת הגולן שתומכים בסוריה - יתחדשו ויקבלו דרכון של סוריה, כאמור יש דרוזים צדיקים באמת כמו איוב קרא שהוא גם ימני וגם נכה צה"ל שאחיו נהרגו בלבנון הי"ד והוא החריף את נפשו למעננו.

מנותק חד כתער

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #9 ב- : אפריל 18, 2010, 20:59:05 »
דרוזים נאמנים למדינה השולטת בשטח בו הם יושבים, לא ל"חזקים" ולראייה הדרוזים ברמת הגולן - הם נאמנים לסוריה מסיבה מאוד ברורה - מרחפת מעליהם "סכנה" תמידית של חזרה לשלטון סוריה ואם יעיזו להפגין נאמנות למדינת ישראל, הם עשויים למצוא את עצמם בבוא הימים תחת השלטון הסורי מנסים לשרוד כשהשלטון ינסה לפגוע בדרוזים ככול יכולתו.
נ.ב.: מבחינה אתנית, דרוזים הם ערבים לכל דבר ולכן, ההבדל העיקרי הוא בדת.
זה לא בהכרח נכון, הדרוזים בגולן נאמנים לסוריה בגלל שהם מרגישים שהיא חזקה יותר, רואים את מסירת השטחים שלנו כחולשה, ולכן הם מרגישים שסוריה חזקה יותר.

מנותק adirco

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #10 ב- : אפריל 18, 2010, 21:45:28 »
זה לא בהכרח נכון, הדרוזים בגולן נאמנים לסוריה בגלל שהם מרגישים שהיא חזקה יותר, רואים את מסירת השטחים שלנו כחולשה, ולכן הם מרגישים שסוריה חזקה יותר.

דרוזי זה בדיוק כמו כל ערבי במדינה
הם משריצים ילדים כדי להשמיד את מדינת ישראל נקודה
בכלל בגליל  הם עושים מוות לחקלאים יהודים
כמו שהפלסטינים רוצים מדינה פלסטינית הומוגנית ככה אנחנו צריכים לשאוף למדינה יהודית הומוגנית
או לחוקק חוק ילודה לערבים שגרים בישראל
וחוק ישובים ליהודים בלבד שלערבים איך זכות לקנות דירה ולזלוג לערים יהודיות מבהקות כמו שקורה עכשיו בכל עיר ישראלית

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים
"דרוזים?"
« להגיב #11 ב- : אפריל 18, 2010, 21:47:43 »
כמו שהפלסטינים רוצים מדינה פלסטינית הומוגנית ככה אנחנו צריכים לשאוף למדינה יהודית הומוגנית
וחוק ישובים ליהודים בלבד שלערבים איך זכות לקנות דירה ולזלוג לערים יהודיות מבהקות כמו שקורה עכשיו בכל עיר ישראלית
בס"ד

צודק ב 100%
"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב"(במדבר כ'ג:ט)

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #12 ב- : אפריל 18, 2010, 22:00:12 »
מעולם לא הבנתי וגם לא אבין את התנגדותכם למדינה דו לאומית. מעולם לא הבנתי מה מפריע לכם לגור ליד אנשים רק בגלל שהם דוברים שפה אחרת ומאמינים בעקרונות שבסך הכל די דומים (ובבקשה אל תזכירו את הג'יהאד והשהאדה וכל שאר הדברים האלה, זה כבר נדוש וגם ביהדות יש דינים להריגת גר).

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #13 ב- : אפריל 18, 2010, 22:06:42 »
בס"ד

מעולם לא הבנתי וגם לא אבין את התנגדותכם למדינה דו לאומית. מעולם לא הבנתי מה מפריע לכם לגור ליד אנשים רק בגלל שהם דוברים שפה אחרת ומאמינים בעקרונות שבסך הכל די דומים (ובבקשה אל תזכירו את הג'יהאד והשהאדה וכל שאר הדברים האלה, זה כבר נדוש וגם ביהדות יש דינים להריגת גר).
ניסינו את הדרך הכושלת שלכם לשלום ואנחנו משלמים עד עכשיו מחיר יקר מאד... עכשיו אתם צריכים לזוז הצידה ולפנות את הדרך לאנשים השפויים בעם הזה שמבינים שארץ ישראל - לעם ישראל.
ובטחון יהיה לנו פה רק כאשר כל הארץ תהיה מיושבת ביהודים שישלטו בה ביד רמה.
תפנימו - אף אחד לא סובל אותנו.
אין אמונה בגויים!

מנותק adirco

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #14 ב- : אפריל 18, 2010, 22:09:27 »

אתה גר בעיר מעורבת??
כשתגור תבין מה יפריע לך
שעושים חפלות עד אור הבוקר ולא נותנים לך לישון וזה באמצע העיר
כל העיר צריכה לשמוע שאיזה פטוש מתחתן
הפיתרון היחיד הוא הגירה ערבית מארץ ישראל
מדינה דו לאומית? שפירושה התאבדות לאומית לישראל
רוחב גבולות ישראל יהיה רק 10 קילומטר. אפילו אבא אבן השמאלן הקיצוני קרא לגבולות האלה "גבולות אוישוויץ". גולדה מאיר השמאלנית אמרה שיהודי שתומך בנסיגה לגבולות האלה חייב להיות בוגד.
אם תדאג על העולם, אין סיכוי לשרוד. כי העולם רוצה שישראל תושמד. העולם רוצה נפט ערבי, השקעות ערביות

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #15 ב- : אפריל 18, 2010, 22:28:22 »
אתה גר בעיר מעורבת??
כשתגור תבין מה יפריע לך
שעושים חפלות עד אור הבוקר ולא נותנים לך לישון וזה באמצע העיר
כל העיר צריכה לשמוע שאיזה פטוש מתחתן
הפיתרון היחיד הוא הגירה ערבית מארץ ישראל
מדינה דו לאומית? שפירושה התאבדות לאומית לישראל
רוחב גבולות ישראל יהיה רק 10 קילומטר. אפילו אבא אבן השמאלן הקיצוני קרא לגבולות האלה "גבולות אוישוויץ". גולדה מאיר השמאלנית אמרה שיהודי שתומך בנסיגה לגבולות האלה חייב להיות בוגד.
אם תדאג על העולם, אין סיכוי לשרוד. כי העולם רוצה שישראל תושמד. העולם רוצה נפט ערבי, השקעות ערביות
וכשאני כתושב רמת גן גבול בני ברק נאלץ לשמוע בכל יום שישי אחה"צ כל מיני ניידות של חב"ד שמתריעות על כניסת השבת בעוצמות קול שלא תתוארנה?? בנוסף לצפירה המושמעת בכניסת השבת! בסדר קצת חפלות אפשר לחשוב מה רע בקצת שמח, כל עוד זה לא מהווה עבירה על החוק (אחרי 12 בלילה אני מציע שתתקשרו למשטרה אם יש הפרעות...). גם אם אינני גר בעיר מעורבת, אני מכיר מספר אנשים שכן ולא שומע מהם יותר מדי תלונות על הנושא וכששאלתי וביקשתי לדבר על הנושא, פרט לקצת רעש מהמסגדים וחפלות מדי חודש שום דבר....
נ.ב.: גם אם לא יתקיימו ערים מעורבות, מדינה דו לאומית היא בכל אופן פתרון שיש לשקול בכובד ראש.

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #16 ב- : אפריל 18, 2010, 22:34:53 »
וכשאני כתושב רמת גן גבול בני ברק נאלץ לשמוע בכל יום שישי אחה"צ בדרך בן-גוריון שחציה ברמת גן וחציה בבני ברק כל מיני ניידות של חב"ד שמתריעות על כניסת השבת בעוצמות קול שלא תתוארנה?? בנוסף לצפירה המושמעת בכניסת השבת! בסדר קצת חפלות אפשר לחשוב מה רע בקצת שמח, כל עוד זה לא מהווה עבירה על החוק (אחרי 12 בלילה אני מציע שתתקשרו למשטרה אם יש הפרעות...).

בס"ד

אתה "נאלץ לשמוע בכל יום שישי אחה"צ בדרך בן-גוריון שחציה ברמת גן וחציה בבני ברק כל מיני ניידות של חב"ד שמתריעות על כניסת השבת בעוצמות קול שלא תתוארנה??" ליבי יוצא אליך...
אז אתה צודק צריך 2 מדינות לשני עמים בשביל לתקן את העוול החמור שנעשה לך כל יום שישי אחה"צ...
שכחת לקחת את התרופות שלך בבוקר נכון?

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #17 ב- : אפריל 18, 2010, 22:41:38 »
בס"ד

אתה "נאלץ לשמוע בכל יום שישי אחה"צ בדרך בן-גוריון שחציה ברמת גן וחציה בבני ברק כל מיני ניידות של חב"ד שמתריעות על כניסת השבת בעוצמות קול שלא תתוארנה??" ליבי יוצא אליך...
אז אתה צודק צריך 2 מדינות לשני עמים בשביל לתקן את העוול החמור שנעשה לך כל יום שישי אחה"צ...
שכחת לקחת את התרופות שלך בבוקר נכון?
כל עוד לא חווית את זה (ודרך אגב, בהסח הדעת שכחתי לציין שלא מדובר רק בשישי אחה"צ אלא בכל שאר ימות השבוע ובכול מיני שעות של היום) אנא ממך, המנע מלבקר אותי. מעבר לזה, פספסת את הפואנטה שלי וחבל.

מנותק benjo_k

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #18 ב- : אפריל 18, 2010, 22:49:18 »
בס"ד

אה היתה פואנטה? אז באמת פיספסתי אותה...
ובכל שאר ימות השבוע מכריזים בעוצמות קול שלא תתוארנה על כניסת השבת?! בכל שאר ימות השבוע?!
פשש כנראה ממש צדיקים שם? כמה שבתות יש להם בשבוע?

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #19 ב- : אפריל 18, 2010, 22:55:28 »
בס"ד

אה היתה פואנטה? אז באמת פיספסתי אותה...
ובכל שאר ימות השבוע מכריזים בעוצמות קול שלא תתוארנה על כניסת השבת?! בכל שאר ימות השבוע?!
פשש כנראה ממש צדיקים שם? כמה שבתות יש להם בשבוע?
מיותר להתפס לקטנות ידידי, הרי אני בטוח שהבנת בדיוק מה הייתה כוונתי.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #20 ב- : אפריל 18, 2010, 23:02:41 »
הדרוזים הוכיחו ברובם שהם נאמנים למדינה וזה מוכיח את עצמו בצבא וממה שרואים עם דרוזים רבים(יצא לי לראות כמה בצ'טים וזה),הם לא שותפים לאינטרסים הערבים נגד המדינה וגם כמה מהומות(שהיו בהקשר אחר לגמרה)לא אומר שהם בצד של הערבים.הדרוזים תרמו יותר מידי בשביל שיהיה אפשר לשכוח להם את זה רק בגלל מהומה בפקיעין וזה שהם ערבים הם אוכלוסיה שונה רובם בעדנו ולא השתתפו כל כך במה שהערבים עושים נגדנו וזה מה שחשוב.
אל תצביע תשפיע

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #21 ב- : אפריל 18, 2010, 23:08:16 »
הדרוזים הוכיחו ברובם שהם נאמנים למדינה וזה מוכיח את עצמו בצבא וממה שרואים עם דרוזים רבים(יצא לי לראות כמה בצ'טים וזה),הם לא שותפים לאינטרסים הערבים נגד המדינה וגם כמה מהומות(שהיו בהקשר אחר לגמרה)לא אומר שהם בצד של הערבים.הדרוזים תרמו יותר מידי בשביל שיהיה אפשר לשכוח להם את זה רק בגלל מהומה בפקיעין וזה שהם ערבים הם אוכלוסיה שונה רובם בעדנו ולא השתתפו כל כך במה שהערבים עושים נגדנו וזה מה שחשוב.
ציינתי את עובדת היותם ערבים רק בשביל הפרוטוקול  ;D הם אוכלוסייה שונה לחלוטין, הם נפרדו מהעדה הערבית במאה ה11 (התפלגו למעשה מהאסלאם השיעי).

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #22 ב- : אפריל 18, 2010, 23:12:32 »
לBIG הערבים רוצים להשתלט על כמה שיותר מחלקי הארץ הם מצהירים זאת בגלוי כולל העובדה שרובם ככולם נגדנו,והרי זה הוכיח את עצמו בעבר העובדה שלמרות שניראה שהערבים לא עושים כלום בתקופה מסוימת הם קופצים נגדנו בהזדמנות הראשונה כי בסופו של דבר הערבים מזדהים עם האויב החיצוני ואף פועלים בחסותו(כמו הפרעות האחרונות בירושלים ובערים אחרונות בגלל הסתה של חמאס)והשנאה שלהם תמיד תשאר ברקע לא משנה מה.
אל תצביע תשפיע

מנותק big123

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #23 ב- : אפריל 18, 2010, 23:26:30 »
לBIG הערבים רוצים להשתלט על כמה שיותר מחלקי הארץ הם מצהירים זאת בגלוי כולל העובדה שרובם ככולם נגדנו,והרי זה הוכיח את עצמו בעבר העובדה שלמרות שניראה שהערבים לא עושים כלום בתקופה מסוימת הם קופצים נגדנו בהזדמנות הראשונה כי בסופו של דבר הערבים מזדהים עם האויב החיצוני ואף פועלים בחסותו(כמו הפרעות האחרונות בירושלים ובערים אחרונות בגלל הסתה של חמאס)והשנאה שלהם תמיד תשאר ברקע לא משנה מה.
זה גורם לי להרגיש לא נעים אתה יודע למה? כי אני רואה ערבים ביום יום בבית ספר, יש בבית ספר מורים ערבים, ליד הבית ספר מוכר המכולת ערבי, ויש כמה שאף יצא לי לשוחח עמם שיחות ארוכות, ואתה בא ואומר לי שהם רוצים להשמיד אותי ולעזור לאוייבים שלי? אלה לא האנשים שאני מכיר נקודה. הם לא בעניין של להשמיד ולירות ולהרוס.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
"דרוזים?"
« להגיב #24 ב- : אפריל 18, 2010, 23:27:09 »
תחיה תחת שלטון אש"ף/חמאס/כמעט כל מדינה מוסלמית בעולם למשך תקופה קצרה ואז אולי תבין על בשרך את התנגדותנו למדינה דו לאומית, ומסתבר שיש אפילו ערבים שלא יסכימו איתך (אמנם זה מיעוט קטנתן) שיודעים שתחת שלטון ערבי מוסלמי החיים שלהם יהיו בזבל ולכן הם מעדיפים שישאר פה רוב ושלטון יהודי דווקא (זה הכי הגיוני אם אני הייתי ערבי ישראלי גם אני הייתי חושב ככה) , ואם אנחנו נהיה מדינה דו לאומית חס וחלילה תהיה בטוח שיהיה פה שלטון ערבי ולא יהודי שאני ואתה כרגע מאוד נהנים לחיות תחת השלטון היהודי ציוני הזה,במדינה ערבית עם דיבורים כמו שלך נגד אופיה של המדינה היו תולים אותך בכיכר העיר, או במקרה הטוב היו נותנים לך 30 שנה בכלא..