כתב נושא: שלושה לוחמי מג"ב נפצעו מאבנים של פעילי שמאל קיצוני וערבים  (נקרא 7753 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
כ-200 ערבים ופעילי שמאל התפרעו וידו אבנים לעבר כוחות צה"ל ומג"ב מצפון לירושלים. שלושה לוחמים נפצעו קל.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/202525

מי אמר שה"מפגינים" האלה לא עוברים על החוק?

מנותק ירין הכהניסט

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

כתוב בכתבה ש2 מהמפגינים "עוכבו" לחקירה,ה"עוקבו" הזה זה סתם לצערי זה רק בשבילך להראות שהנה עושים סוף סוף משהו לשמאלנים ולערבים אבל בסוף אני בטוח שישחררו אותם >:( :old_Angry2:

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
ממש בוגדים ,אבנים של מחבלים מושלכות על שוטרים וחיילים כאשר יהודים מסתובבים בייניהם ?!
יש לירות על מנת לפגוע בכל מי שזורק אבן ! , אבן יכולה להרוג וכוונתו של הזורק הינה להרוג ולכן יש לפגוע בו ולא בכדור גומי ... , כדוריי גומי זה לבריכה ...

צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

למה עוכבו לחקירה? מה לא ברור למה הם עשו את זה?

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

כתוב בכתבה ש2 מהמפגינים "עוכבו" לחקירה,ה"עוקבו" הזה זה סתם לצערי זה רק בשבילך להראות שהנה עושים סוף סוף משהו לשמאלנים ולערבים אבל בסוף אני בטוח שישחררו אותם >:( :old_Angry2:

תהיה רגוע. אם ישחררו אותם זה יהיה רק מחוסר ראיות ולא מחוסר אשמה.
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ממש בוגדים ,אבנים של מחבלים מושלכות על שוטרים וחיילים כאשר יהודים מסתובבים בייניהם ?!
יש לירות על מנת לפגוע בכל מי שזורק אבן ! , אבן יכולה להרוג וכוונתו של הזורק הינה להרוג ולכן יש לפגוע בו ולא בכדור גומי ... , כדוריי גומי זה לבריכה ...

אז גם אם מתנחלים זורקים אבנים על חיילי צה"ל, מותר לחיילים לירות במתנחלים על מנת להורגם?

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
כל מי שזורק אבן על שוטר , צריך לירות בו !!! וכל מי שבוגד בעמו ובמדינתו ,צריך להרוג ! :old_wink2:
אז גם אם מתנחלים זורקים אבנים על חיילי צה"ל, מותר לחיילים לירות במתנחלים על מנת להורגם?

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
כל מי שזורק אבן על שוטר , צריך לירות בו !!! וכל מי שבוגד בעמו ובמדינתו ,צריך להרוג ! :old_wink2:

אתה מתחמק משאלות קשות, כיאה לכהניסט...

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

השמאלנים בוגדים במדינה.המתנחלים נאמנים,ודרך אגב כשהמתנחלים זורקים אבנים זה כשצה"ל מתגרה בהם ראשון.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

השמאלנים בוגדים במדינה.המתנחלים נאמנים,ודרך אגב כשהמתנחלים זורקים אבנים זה כשצה"ל מתגרה בהם ראשון.

איך צה"ל מתגרה במתנחלים? ואם הם היו נאמנים הם היו מצייתים לחוק...

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שלושה לוחמי מג"ב נפצעו מאבנים של פעילי שמא
« להגיב #10 ב- : מרץ 31, 2010, 18:37:34 »
בס"ד

איך צה"ל מתגרה במתנחלים? ואם הם היו נאמנים הם היו מצייתים לחוק...

כשהוא בא לפנות אותם,כשהוא הורס מאחזים,כשהם מגנים על פקחים יש"ו שר"י שבאים לחלק דוחות,כשהוא מקל על הערבים ביו"ש.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

כשהוא בא לפנות אותם,כשהוא הורס מאחזים,כשהם מגנים על פקחים יש"ו שר"י שבאים לחלק דוחות.

צה"ל לא פועל על דעת עצמו. הוא פועל על פי החלטות הממשלה הנבחרת על-ידי העם.

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בס"ד

צה"ל לא פועל על דעת עצמו. הוא פועל על פי החלטות הממשלה הנבחרת על-ידי העם.

אני מסכים איתך.אבל צריכים לפחות להיות חיילים עם מצפון.שיהיה להם שכל משלהם,שיהיו מוכנים לאבד את העבודה שלהם,להיות מודחים,לשבת בכלא,לחטוף מכות וכו' מאשר לבצע נזקים ארוכי טווח שלא ניתן יהיה לתקן ח"ו.פיפי יגיד לחייל(סתם דוגמא) ללכת לאנוס את אמא שלו,מה החייל באמת יעשה את זה רק כי פיפי אמר? עכשיו אל תגיד לי איזה דוגמאות אני מביא,העיקרון הוא אותו עיקרון.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

אני מסכים איתך.אבל צריכים לפחות להיות חיילים עם מצפון.שיהיה להם שכל משלהם,שיהיו מוכנים לאבד את העבודה שלהם,להיות מודחים,לשבת בכלא,לחטוף מכות וכו' מאשר לבצע נזקים ארוכי טווח שלא ניתן יהיה לתקן ח"ו.פיפי יגיד לחייל(סתם דוגמא) ללכת לאנוס את אמא שלו,מה החייל באמת יעשה את זה רק כי פיפי אמר? עכשיו אל תגיד לי איזה דוגמאות אני מביא,העיקרון הוא אותו עיקרון.

לא נכון, זה לא אותו עיקרון, אין מה להשוות בכלל. בשביל זה מבחינים בצה"ל בין פקודה חוקית, פקודה בלתי חוקית ופקודה בלתי חוקית בעליל. פקודה היא בלתי חוקית בעליל רק כשיש בה כדי לפגוע בחיי אדם.

מנותק יובל הכהניסט

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 31, 2010, 19:04:59 »
בס"ד
לא נכון, זה לא אותו עיקרון, אין מה להשוות בכלל. בשביל זה מבחינים בצה"ל בין פקודה חוקית, פקודה בלתי חוקית ופקודה בלתי חוקית בעליל. פקודה היא בלתי חוקית בעליל רק כשיש בה כדי לפגוע בחיי אדם.

גירוש זה לא פוגע בחיי אדם?כשמרביצים למתנחלים ומבכריחים אותם לעזוב בעל כורחם זה לא פגיעה בחיי אדם?

ותגדיר מהי פקודה חוקית ופקודה בלתי חוקית?  כי אני לא ממש בקיא בדברים האלה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : מרץ 31, 2010, 19:11:08 »
בס"ד
גירוש זה לא פוגע בחיי אדם?כשמרביצים למתנחלים ומבכריחים אותם לעזוב בעל כורחם זה לא פגיעה בחיי אדם?

ותגדיר מהי פקודה חוקית ופקודה בלתי חוקית?  כי אני לא ממש בקיא בדברים האלה.

אז כדאי שתהיה בקיא לפני שאתה נוקט עמדה בנושאים האלה. אני לא אורים ותומים לנושא אבל אני חושב שיש לי לפחות איזשהו מושג בסיסי:
פקודה חוקית היא פקודה שזה לגיטימי להטיל על חייל כי זה תפקידו כחייל ואם הוא לא מציית לה הוא נענש על סירוב פקודה. למשל אם אני נותן לחייל פקודה לשפר הופעה זאת פקודה חוקית.
פקודה בלתי חוקית היא פקודה שזה לא לגיטימי להטיל על חייל אולם על החייל בכל זאת למלא אותה. אבל החייל אחר צריך להתלונן על המפקד שהטיל עליו פקודה כזאת, אם כי אני בספק אם בצה"ל יענישו מפקד כזה. למשל אם אני נותן לחייל פקודה לעשות בייביסיטר לתינוק שלי על החייל למלא את הפקודה אבל אחר כך הוא זכאי (או שהייתי אומר אפילו חייב) להתלונן למפקד שלו על כך. אבל אם תשאל אותי מפקד כזה יקבל מקסימום נזיפה, לא יותר.
פקודה בלתי חוקית בעליל היא פקודה שבשום פנים ואופן אסור לחייל לציית לה. אם אני פוקד על חייל לאנוס איזו בחורה או להרוג איזה אדם חף מפשע זאת פקודה בלתי חוקית ואם החייל ממלא אותה אז גם הוא וגם המפקד שלו עומדים למשפט.

ועכשיו אתה בבקשה תסביר לי איך פינוי (להלן "גירוש") מהווה איום על חיי אדם.

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
הונלולו , תקשיב לי טוב , אם בית המשפט מורה להרוס מבנה לא חוקי ,שולחים משטרה ולא צבא ... , גם לא בכפרים הערביים ...
צה"ל צריך להתאמן לשם מה שהוא הוקם לעשות וזה להגן על הגבולות מפניי חיילי האויב ולא לבצע פעולות שיטור עבור הממשלה הלא ליגיטימית (להזכירך שרון נבחר לפניי שההתנתקות נולדה ומת אחריה)
נ.ב. לגביי הירי ,אתה אדם נאור לכאורה , מה עושה שוטר בארה"ב ,הדמוקרטיה הגדולה,אם מישהו משליך עליו אבן ?!
מה עושה שוטר רוסי/גרמני/ערבי ??? , תבוסתנות זוהי הבעיה ... ,אם ידעו כל הערבים שהאבן הורגת (אותם...) יפסקו הזריקות חיש מהר ...

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
הונלולו , תקשיב לי טוב , אם בית המשפט מורה להרוס מבנה לא חוקי ,שולחים משטרה ולא צבא ... , גם לא בכפרים הערביים ...
צה"ל צריך להתאמן לשם מה שהוא הוקם לעשות וזה להגן על הגבולות מפניי חיילי האויב ולא לבצע פעולות שיטור עבור הממשלה הלא ליגיטימית (להזכירך שרון נבחר לפניי שההתנתקות נולדה ומת אחריה)
נ.ב. לגביי הירי ,אתה אדם נאור לכאורה , מה עושה שוטר בארה"ב ,הדמוקרטיה הגדולה,אם מישהו משליך עליו אבן ?!
מה עושה שוטר רוסי/גרמני/ערבי ??? , תבוסתנות זוהי הבעיה ... ,אם ידעו כל הערבים שהאבן הורגת (אותם...) יפסקו הזריקות חיש מהר ...

1. אם למשטרה אין מספיק כוח אדם זה לגיטימי לגייס את הצבא שיעזור לה. גם חיילים לפעמים נשלחים לבצע משימות שיטור יומיומיות, אני יודע מניסיון.
2. איו"ש אינה חלק ממדינת ישראל. האזור הזה אף פעם לא סופח לשטח מדינת ישראל. לכן לגיטימי להפעיל שם צבא.
3. ממשלה לא לגיטימית? ממשלת ישראל נבחרה על-ידי העם, היא לא תפסה את השלטון בהפיכה או משהו.
4. אני לא יודע מה ההוראות שנותנים לחייל או שוטר לעשות אם זורקים עליהם אבן, אני רק יודע שאם מותר לירות בשמאלנים או ערבים שזורקים אבנים, מותר לעשות את אותו הדבר גם למתנחלים שזורקים אבנים.

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
1 זה שאתה יודע מניסיון זה לא אומר שזה תקין ,זה לא תפקידו של צה"ל ובטח שלא בחירום (יש חוקים ,אתה יודע ...)
2 איו"ש נמצאת במדינת ישראל (אין דבר כזה פלסטין וגם לא תהיה ,לכן ,זה ישראל) וגם אם היית צודק ,אין זכות לחיילי צה"ל לפגוע באזרחים יהודים ,אחיהם , אלה באוייבים (אתה לא חושב שהמתנחלים אוייבים ,או שכן ?)
3 צודק , אבל מי שנבחר בבחירות אישיות (שגם אני נתתי את קולי עבורו) ,לא דיבר על היתנתקות חד צדדית ,אלה על "ביטחון בשלום של שרון" ,רק בגלל שהכח (תקשורת,בג"ץ,מערכת משפט וכו...) בידיי השמאל ,מהלך זה לא נמנע ... שרון עשה מה שהוא רוצה ובעצם שיקר לבוחריו ...
רק במדינה כשלנו מהלך כזה יכול לצאת לפועל , זה כמו שמחר תצביע לליבני וקדימה ואחריי שהם יעלו לשילטון הם יעשו טרנספר לערביי יפו וישראל ,ללא משאל עם ועל חשבון קולך ...
4 תפריד בן אוייב לאח ואז תבין ... ובכל מקרה חייל /שוטר שבסכנה חייב להגן על עצמו ולירות על מנת לפגוע ...גם המתישבים חייבים להסכים לזה ...

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
1 זה שאתה יודע מניסיון זה לא אומר שזה תקין ,זה לא תפקידו של צה"ל ובטח שלא בחירום (יש חוקים ,אתה יודע ...)
2 איו"ש נמצאת במדינת ישראל (אין דבר כזה פלסטין וגם לא תהיה ,לכן ,זה ישראל) וגם אם היית צודק ,אין זכות לחיילי צה"ל לפגוע באזרחים יהודים ,אחיהם , אלה באוייבים (אתה לא חושב שהמתנחלים אוייבים ,או שכן ?)
3 צודק , אבל מי שנבחר בבחירות אישיות (שגם אני נתתי את קולי עבורו) ,לא דיבר על היתנתקות חד צדדית ,אלה על "ביטחון בשלום של שרון" ,רק בגלל שהכח (תקשורת,בג"ץ,מערכת משפט וכו...) בידיי השמאל ,מהלך זה לא נמנע ... שרון עשה מה שהוא רוצה ובעצם שיקר לבוחריו ...
רק במדינה כשלנו מהלך כזה יכול לצאת לפועל , זה כמו שמחר תצביע לליבני וקדימה ואחריי שהם יעלו לשילטון הם יעשו טרנספר לערביי יפו וישראל ,ללא משאל עם ועל חשבון קולך ...
4 תפריד בן אוייב לאח ואז תבין ... ובכל מקרה חייל /שוטר שבסכנה חייב להגן על עצמו ולירות על מנת לפגוע ...גם המתישבים חייבים להסכים לזה ...

1. לפי מה ששמעתי יש בישראל חוק שאם על המשטרה למלא משימה שאין לה מספיק כוח אדם למלא אותה אפשר לגייס את הצבא שיעזור לה. אנחנו מדברים פה על ישראל, לא על ארצות הברית. לארצות הברית יש כוח אדם כמעט בלתי מוגבל.
2. איו"ש לא נמצאת במדינת ישראל. יש את חוק הגולן, יש את חוק ירושלים, אבל אף פעם לא נחקק דבר כזה "חוק איו"ש". ולא פוגעים פה במתנחלים. לא מכים אותם או יורים עליהם. בסך הכל מפנים אותם. ואני מודה שאני אישית לא אוהב את המתנחלים.
3. זה שפוליטיקאים מסתירים דברים בשביל שיצביעו להם זה ידוע. אבל בכל זאת אריק שרון קיבל מנדט מהעם לבצע את ההתנתקות. הייתה הצבעה בכנסת בעניין ורוב הח"כים הצביעו בעד. עובדה גם שבבחירות שנערכו אחרי ההתנתקות, "קדימה" זכתה ברוב קולות.
4. נו נכון - ולכן כל חייל וכל שוטר צריך להגן על עצמו מפני מתנחל בדיוק כמו שהוא צריך להגן על עצמו מפני שמאלני. ובבקשה תגדיר "אח".

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
אתה מדבר על חוקים ואני על עובדות ...
עובדה 1 : ישראל שולטת גם באיו"ש וגם בגולן וגם בירושליים.
עובדה 2 : השוטרים והחיילים בארץ לא יורים ,לא בגלל שאין כח אדם אלה בגלל הבג"צ ובתי המשפט השמאלנים (שידאגו להם כבר...) ,שוטר/חייל צריך לירות אם האוייב תוקף אותו ...אבן = תקיפה , אוייב = פלסטיני (לפחות עד שיהיה שלום הוא מוגדר אוייב , נכון?)
ויש ביננו הסכמה לגבי שכל מי שתוקף חייל ,דמו בראשו ...

ואחי היהודי ,מתי ראית חיילים שמבצעים פינוי מבתים (שלא בהתנתקות ...)  ,רק הפעם היה חסר כח אדם ?! , במהומות 2000 , לא חסר כח אדם ??? ומה קרה ?
הגיבור אליק רון ,(שבזכות הפעולה הנחרצת מנע אינטיפדה בת"א ,ביום אחד !!!) ננזף ונחקר וסיים את תיפקודו בבושת פנים, במקום לקבל מדליה ...

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עובדה 2 : השוטרים והחיילים בארץ לא יורים ,לא בגלל שאין כח אדם אלה בגלל הבג"צ ובתי המשפט השמאלנים (שידאגו להם כבר...) ,שוטר/חייל צריך לירות אם האוייב תוקף אותו ...אבן = תקיפה , אוייב = פלסטיני (לפחות עד שיהיה שלום הוא מוגדר אוייב , נכון?)

ואחי היהודי ,מתי ראית חיילים שמבצעים פינוי מבתים (שלא בהתנתקות ...)  ,רק הפעם היה חסר כח אדם ?! , במהומות 2000 , לא חסר כח אדם ??? ומה קרה ?
הגיבור אליק רון ,(שבזכות הפעולה הנחרצת מנע אינטיפדה בת"א ,ביום אחד !!!) ננזף ונחקר וסיים את תיפקודו בבושת פנים, במקום לקבל מדליה ...

אתה הראשון שהתחיל לדבר על חוקים. אתה בעצמך כתבת מקודם בסוגריים "יש חוקים".
זה שישראל שולטת גם בגולן וגם באיו"ש עדיין אין פירוש הדבר שיש להם אותו מעמד. הבריטים שולטים באיי פוקלנד אבל איי פוקלנד לא נחשבים ע"פ חוק לחלק אינטגראלי מבריטניה. אותו הדבר לגבי יהודה ושומרון.
אני בכלל לא בטוח שבג"ץ כזה "שמאלני" כמו שמתארים אותו. בג"ץ גם אישר כמה מקרים של הפקעת אדמות של פלסטינים.
כוחות צה"ל לקחו חלק גם בפינוי סיני ב-1982. 

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *

צר לי אך אני חייב לרוץ, אשמח להמשיך איתך את הוויכוח הזה בפעם אחרת. טודלס!