חדשות ודיונים > ספריית הימין האמיתי

חרדיזם VS מודרן-אורתודוכס - עימות רעיוני דיון 1

<< < (4/5) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על אוקטובר 05, 2009, 23:55:57 ---אם כך אז גם חרדי פסול, וכך גם ליטאי, ספרדי, חסיד ולא אכפת לי מאיזה חצר, נטורי קרתא וכו' וכו' וכו'.
כי על פי ההגיון של שיטתך, גם הם "מצורפים" ליהודי.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
לא!
אל תשווה
!!!!!
ספרדי זה עדה !
זה דומה שאני  לדוגמה משבט נפתלי והוא משבט שמעון
וליטאים וחסידים זה במסגרת של יהדות !
ומדורני זה מיותר להוסיף את זה!
כאילו מה מה היה לפני 500 שנה?!?!?
בכל דור אנחנו מצויים לקיים את התורה שניתנה במעמד הר סיני  ואין קשר בין זה למודרניזציה
יש נבואה בזוהר שלפני הגאולה הקב"ה יתן חכמה בעולם ולמה???
הכל כדי לקיים את הנבואות  קשורות לעם ישראל וזה קשור להתפתחות!
 אבל לתת לעצמיך כזאת הגדרה זה כבר מוגזם והייתי אומר משפיל ........

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: arabhater על אוקטובר 06, 2009, 23:10:31 ---בס"ד
לא!
אל תשווה
!!!!!
ספרדי זה עדה !
זה דומה שאני  לדוגמה משבט נפתלי והוא משבט שמעון
וליטאים וחסידים זה במסגרת של יהדות !
ומדורני זה מיותר להוסיף את זה!
כאילו מה מה היה לפני 500 שנה?!?!?
בכל דור אנחנו מצויים לקיים את התורה שניתנה במעמד הר סיני  ואין קשר בין זה למודרניזציה
יש נבואה בזוהר שלפני הגאולה הקב"ה יתן חכמה בעולם ולמה???
הכל כדי לקיים את הנבואות  קשורות לעם ישראל וזה קשור להתפתחות!
 אבל לתת לעצמיך כזאת הגדרה זה כבר מוגזם והייתי אומר משפיל ........

--- סוף ציטוט ---
קישקוש הבל ורעות רוח,
כאשר ספרדי כוונתי דווקא לזיהוי החרדי-ספרדי הש"סניקי ולא הספרדים כעדה!, לטעון שליטאים וחסידים זה במסגרת היהדות (כשהאש והגופרית ששפכו הליטאים על החסידים לאורך כל שנות קיומה של החסידות) והמודרן-אורתודוכסיה לא, זה ולטעון שהתוספת "מודרן" זה מיותר! זה פשוט עלבון צורב לאינטלגנציה.
עובדתית גם לא היה מושג של "ליטאים" או חסידים במובן העכשיוי לפני 500 שנה, אז חדל קשקשת.
לא משפיל ולא בטיח, להפך היחס החרדי ללימודי מדעים היא פשוט עלבון צורב לרמב"ם ולגר"א ולרבים אחרים שלא שללו את זה קטגורית.
ההסטוריה היהודית דווקא מראה בצורה מאוד חדה וברורה שדווקא החברה שמקימה הוא "החזון איש", היא הגדרתית מוטציה של היהדות ולא איזה דבר אוטנטי, מצטער, אבל אני לא אסמוך את ידיי על תפיסה שכל כך מתכחשת להסטוריה, משקרת במצח נחושה, עיוות של המציאות, וזריקת אנשים טובים שמרגישים מחוייבים להלכה לא פחות מהאוחזים בתפיסה הזו.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על אוקטובר 06, 2009, 23:28:20 ---קישקוש הבל ורעות רוח,
כאשר ספרדי כוונתי דווקא לזיהוי החרדי-ספרדי הש"סניקי ולא הספרדים כעדה!, לטעון שליטאים וחסידים זה במסגרת היהדות (כשהאש והגופרית ששפכו הליטאים על החסידים לאורך כל שנות קיומה של החסידות) והמודרן-אורתודוכסיה לא, זה ולטעון שהתוספת "מודרן" זה מיותר! זה פשוט עלבון צורב לאינטלגנציה.
עובדתית גם לא היה מושג של "ליטאים" או חסידים במובן העכשיוי לפני 500 שנה, אז חדל קשקשת.
לא משפיל ולא בטיח, להפך היחס החרדי ללימודי מדעים היא פשוט עלבון צורב לרמב"ם ולגר"א ולרבים אחרים שלא שללו את זה קטגורית.
ההסטוריה היהודית דווקא מראה בצורה מאוד חדה וברורה שדווקא החברה שמקימה הוא "החזון איש", היא הגדרתית מוטציה של היהדות ולא איזה דבר אוטנטי, מצטער, אבל אני לא אסמוך את ידיי על תפיסה שכל כך מתכחשת להסטוריה, משקרת במצח נחושה, עיוות של המציאות, וזריקת אנשים טובים שמרגישים מחוייבים להלכה לא פחות מהאוחזים בתפיסה הזו.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
זה וויכוח ארוך בע"ה מחר אני אכתוב לך על זה ואנמק בלי נדר

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
אני נטשתי את הוויכוח הזה לפני זמן רב, לפני שנץ שיכפל אותו כאן בספריה, מסיבות השמורות עמי ולא אפרטן כעת.

נץ, אני יודע שנשארתי חייב במספר עימותים איתך בנושא הזרם המודרן-אורתודוקס, ובהזדמנות אני מקווה להמשיך איתך את הדיון עד שייצא עשן לבן מהפורום. בינתיים, אעפ"י שנטשתי את הוויכוח, דעתי נשארה כשהייתה. אני חולק עליך לחלוטין בכל מה שקשור לתנועה ה"אורתודוקס-מודרנית" ועל איך היא מייצגת בדיוק את היהדות.

את כל הדברים שלך בעניין לקחתי לטיפול, בדקתי, שאלתי, בררתי וחקרתי. אמנם לא המשכתי את הוויכוח כאן בכתיבה, אלא פעלתי במישור הפרטי. אבל התשובות שקיבלתי היו לא רק מספקות אלא גם חיזקו עוד יותר את עמדתי. כאמור, אני מנוע מלהיכנס לעימות רעיוני חזיתי איתך ראש בראש, אבל אין ספק בידי כי כל ה"מודרנה האותודוקסית" (או להיפך) היא עוד הגדרה פרדוקסלית שבתכל'ס מייבאת גישות ופילוסופיות-חיים זרות ומאמצת אותן אל חיק היהדות. וחבל.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד על אוקטובר 07, 2009, 01:17:25 ---אני נטשתי את הוויכוח הזה לפני זמן רב, לפני שנץ שיכפל אותו כאן בספריה, מסיבות השמורות עמי ולא אפרטן כעת.

נץ, אני יודע שנשארתי חייב במספר עימותים איתך בנושא הזרם המודרן-אורתודוקס, ובהזדמנות אני מקווה להמשיך איתך את הדיון עד שייצא עשן לבן מהפורום. בינתיים, אעפ"י שנטשתי את הוויכוח, דעתי נשארה כשהייתה. אני חולק עליך לחלוטין בכל מה שקשור לתנועה ה"אורתודוקס-מודרנית" ועל איך היא מייצגת בדיוק את היהדות.

את כל הדברים שלך בעניין לקחתי לטיפול, בדקתי, שאלתי, בררתי וחקרתי. אמנם לא המשכתי את הוויכוח כאן בכתיבה, אלא פעלתי במישור הפרטי. אבל התשובות שקיבלתי היו לא רק מספקות אלא גם חיזקו עוד יותר את עמדתי. כאמור, אני מנוע מלהיכנס לעימות רעיוני חזיתי איתך ראש בראש, אבל אין ספק בידי כי כל ה"מודרנה האותודוקסית" (או להיפך) היא עוד הגדרה פרדוקסלית שבתכל'ס מייבאת גישות ופילוסופיות-חיים זרות ומאמצת אותן אל חיק היהדות. וחבל.

--- סוף ציטוט ---
קיבלתי, רק אומר שאין זרם שלא הכניס אל תוכו אלמנטים של פילוסופיות-חיים (כהגדרך) מחוץ ליהדות וזה כולל את כל סוגי וזרמי החברה החרדית.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה