על מה בדיוק אתה חולק עליו?
אני מזכיר לך את תגובתי לך באשכול אחר בנדון הפורום הדיון הכללי, להלן שוב מה שכתבתי, אני מדגיש בשחור את התייחסותי הספציפית לספרו של קונצל והשאר הם המשך לתגובתך, אשמח אם תענה כאן על הכל ולא לברח כפי שלא ענית על כך באשכול ההוא:
נאציזם ופאן ערביות זה ממש לא שני דיסיפלינות שונות פאן הערביות נבעה ישירות מהנאציזם וקיבלה ממנה את כל השראתה, זה שונה כמובן מהאיסלמיזם שזה אכן דיסיפלינה שונה לחלוטין (אתה עושה כאן סלט ביניהם) ומקורותיה לפני 1400 שנה ולא בנאציזם שלא כמו הפאן ערביות החילונית, למרות שיש לה כמה שורשים קטנים באיסלם כשלעצמו.
קראתי את ספרו של קונצל (הספר יושב יחד עם שאר ספרי ההסטוריה שלי במדף מיוחד אצלי בבית) למרות שאני לא מסכים עם התזה שלו (שאנטישמיות המוסלמית והטרור המוסלמי והיחס למערב, הוא נגזרת של יחסי הגומלין עם גרמניה הנאצית ושזה לא תופעה שכבר הייתה קודם לכן באיסלם מאות בשנים לפני כן מעליית מוחמד) ועוד כמה דברים קטנים, בגדול הוא מדייק בפרטים כשלעצמם
לא הבנתי למה הוא מתחסד וצבוע כלשונך? אשמח אם תפרט למה.אם אתה לא לומד מה כתוב בקוראן ואיך מבינים אותו באיסלם, אתה לעולם לא תלמד איך להלחם בהם והטיעון הזה שלך כל כך מטופש שאני לא יודע מאיפה תפיסה כל כך חסרת אחריות נובעת.
זה שצה"ל לא מלמד את זה, לא הופך אותו לצודק, וזה רק שוב ושוב ושוב חושף את ערוותו של המודיעין הישראלי שנכשל פעם אחר פעם לחזות תהליכים באיסלם (אם אתה לא לומד אותם לעומק עם כל הכלול, אז היומרה שלך להבין אותם היא אינפנטילית לחלוטין).
לגבי מצרים, כפי שראית בהודעתי הקודמת, הבאתי כמה דוגמאות לתהליכים בעיתיים במצרים לגבינו, דברים שאתה מתעלם מהם במפגיע משום מה, לא מעיד על אינטלגנציית יתר.
מה שיש ללמוד מהאידאולוגיה הקומוניסטית זה נטו בשביל הידע הכללי/אינטלקטואלי, ואיך להלחם בנבלות עם האידאולוגיה הזאת וכמובן איך למנוע כל מימד של אופציה של תפיסת מכפילי כח על ידם.
חיים בן פסח הוא לא מורי ורבי, כנ"ל לא הרב כהנא, לא יודע אם שמת לב, כפי שטרחתי להדגיש חזור ושנו בפורום הזה.
חיים בן פסח לא מנותק מהמציאות, אלא מנתח אותה בצורה מדוייקת למדי, ולנין עיצב את המציאות לכל העולם עד היום, ולגבי הערצתך אליו אני חוזר ומדגיש, כפי שכתבתי כבר קודם פעמיים גם אם אינך מעריץ אותו או רואה בו מורה דרך באופן אפיסטימולוגי, בין כה וכה מתוך ניתוח הרטוריקה שלך עולה בבירור שתורתו משפיעה עליך עמוקות ולפיכך הוא מורך ורבך וכל זה מתוך היקש לוגי, וממש לא מטרידות אותי ההכחשות שלך בנדון.
מתיאס קונצל הוא המתחסד הכי גדול והכי מגעיל והכי דוחה והכי צבוע בעולם. בספר שלו הוא פשוט מוקיע את העולם המוסלמי ומתרפס בפני היהודים. אני אישית קראתי כל מילה מהספר הזה ונגעלתי. אין לי בעיה עם זה שהוא מלכלך על העולם המוסלמי, מה שהכי הגעיל אותי זה ההתחסדות הדוחה והצבועה שלו.
לא הבנתי איפה הוא מתרפס בפני היהדות , ואם כן מה הבעיה בזה ואיפה הטעות פה?