שונות > מה שבראש

מי המוזיקאי הישראלי האהוב עליכם?

<< < (7/21) > >>

Scarface:
עמיר בניון, פשוט מלך!

משה לוי:
הבנתי עליו פה מהאתר שעמיר בניון הוא ימני אמיתי

יחיאל:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 18, 2008, 11:38:24 ---^ולמה זה?

מוזיקה היא אמנות, לא אידיאולוגיה. הניסיון שלך לחפוף את שתיהן הוא מסוכן לכל הפחות. אמירה אמנותית היא תמיד "בסדר", תמיד "קבילה" - כל עוד היא אמירה אמנותית נטו!

קח לדוגמה את אחת הלהקות האהובות עליי, Slayer. סלייר עושים שירים שבעיקר מנגחים את הדת הנוצרית (עם כותרות כמו "God hates us all", "Christ Illusion" ועוד) - ואף על פי כן, סולן הלהקה טום אראיה הוא קתולי אדוק. איך זה מתיישב, אתה שואל? זה לא. אבל זה לא צריך להתיישב; עצם זה שהוא צועק שאלוהים שונא את כולנו לא אומר שהוא מאמין בזה.

אין לי שום בעייה לשמוע את ואגנר או את Burzum (נאו-נאצי שעושה מטאל, ניסה להתנקש בחברי להקת המטאל הישראלית Salem ע"י פצצות-דואר), כי זה שאני שומע מה הם אומרים לא אומר שאני מסכים איתם.

מזכיר לי סיפור יהודי נאה: הרשל'ה נקלע יום אחד לעיירה שאינו מכיר כשבכיסו רק פרוסת לחם אחת. הוא נכנס למסעדה והחזיק את הלחם מעל לסיר מלא במרק מהביל, כדי שהלחם יספוג מעט מהריח והטעם של הבשר. בעל המסעדה, גביר יהודי קמצן, ראה את מעשהו של הרשל'ה והתחיל להקים צעקות נוראות. כשהתברר שלהרשל'ה אין כסף לשלם לו, הוא תבע אותו למשפט. השופט שמע את טענותיהם של שני הצדדים וביקש מהגביר לתת לו שק מלא במטבעות כסף. הגביר נתן לו את השק, והשופט טילטל אותו. כשהגביר שאל את השופט למעשיו, הוא ענה לו: "שמעת את צלצול המטבעות?"
"כן", ענה הגביר.
"אז הרשל'ה שילם לך."

--- סוף ציטוט ---
הבולשיט זה מה שיוצא לך מהפה!!!
אומנות זה הדבר הכי קל להעביר אידיאלוגיה!
למשל, אתה רוצה להגיד לי שסאבלימינל והצל לא העבירו שום מסר בשירים שלהם
על ארץ ישראל או על גיוס לצה"ל ועל כל מיני נושאים חשובים בארץ?!

וסתם שאלה, איך אתה מסוגל לשמוע להקה נאו נאצית???

Aaron:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 18, 2008, 11:38:24 ---אין לי שום בעייה לשמוע את ואגנר או את Burzum (נאו-נאצי שעושה מטאל, ניסה להתנקש בחברי להקת המטאל הישראלית Salem ע"י פצצות-דואר), כי זה שאני שומע מה הם אומרים לא אומר שאני מסכים איתם.

--- סוף ציטוט ---
גם להיטלר היית מאזין אם הוא היה עושה מוזיקה טובה? אתה אבוד לגמרי... אין לך עמוד שדרה אם אתה מוכן לשמוע מוזיקה של ניאו נאצי.

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 18, 2008, 18:53:02 ---בולשיט. אמנות יכולה להיות כלי שרת בידי האידיאולוגיה, זה לא הופך את העניין לבסדר, נהפוך הוא. תפיסה אמנותית היא תמיד קבילה ותמיד בסדר, ואמנות (אמיתית) לא מתיימרת להיות המונית אלא להיות שלוחה כללית של נפשו של האמן ולפעמים גם זה לא (כלומר, לפעמים האמן בוחר להציג דווקא דברים שאינם שלו-עצמו).

--- סוף ציטוט ---

כיוון שאני בדר"כ שוחר סדר והגיון, בוא נבהיר כאן מה אתה אומר מפני שאני מודה שמקריאת דבריך התקשיתי להבין את הקשר בין משפט למשפט:

* אמנות היא אמצעי-תקשורת בין האמן לקהל.
* זהו כלי-השפעה עצום, משום שיש בתוכו הכוח להשפיע על הרבה אנשים ברמות רגשיות מאד עמוקות, יותר מאשר קיים בשאר הכלים ה"פשוטים".
* מכאן, ששימוש בכלי זה מסוכן הרבה יותר מכל כלי אחר לתקשורת עם ההמונים.

אתה מזלזל בכוח-ההשפעה של האמנות, בדיוק כפי שאתה מזלזל בכוח-ההשפעה של התקשורת. אתה טועה. אנשים כן נוטים להאמין למה שהם שומעים בחדשות וקוראים בעיתונים, או לחלופין סופגים באמנות. הם נוטים לקנות את דברי ה"מומחים" וה"פרשנים" שמפרשנים להם את המצב כפי שהם רוצים, וכנ"ל לגבי ה"ערכים" הפרטיים של "אנשי-הרוח", שמשפיעים עליהם דרך בימות התיאטרון, המוסיקה, הסרטים ושאר האמנויות. אין לאנשים יכולת אנליטית או כוחות נפשיים לסתור או להפריך את התמונה שמצטיירת להם נונ-סטופ מכל הגופים המערכתיים האליטיסטיים החזקים הללו.

זה לא אומר שהם טפשים. חס וחלילה. להיפך- למרות עוצמתם של אותם גופי תקשורת ואמנות, הרוב המכריע מצליח לגבור על הדיקטטורה החשיבתית החד-צדדית הזאת ולסגל לעצמו חשיבה עצמאית מנותקת, אבל הם לאט-לאט מאבדים עניין ותקווה, שיום אחד הם יצליחו לשנות את המצב ולהכריע את המערכת הקשיחה והבלתי-חדירה הזאת. וזה בדיוק מה שהיא רוצה. זוהי מטרתה: החלשה פסיכולוגית הדרגתית של הציבור הלאומי הפטריוטי, וזה עובד, לצערנו.

אני מציע להאזין גם לקטע הבא מתוך תכניתו של עוה"ד אליקים העצני, "ישר ולעניין", ששודרה לפני 3 שבועות בערוץ 7. ערכתי והעליתי לאתר-איחסון במיוחד בשביל האשכול הזה:

http://www.box.net/index.php?rm=box_v2_mp3_player_shared&single_file=1&node=f_197873800

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה