אז ככה למי שאולי מכיר את הסיפור שלי קצת יודע שכל נושא הזיווג אצלי מאוד תקוע,לאף שדכנית מחבד שהתקשרתי אין מה להציע,האם יש פה מישהו שמקורב לחבד שיכול להסביר לי האם באמת אצלהם זה הכל פוליטיקה כל נושא השידוך והם מחפשים כנראה רק חבדניקים מבית ולא בעלי תשובה כמו שאמר לי אחד.
ועוד דבר הרב שלי כמדומני אמר לי פעם שאם אני יהדר במצוות אז זה יקרה מישהו יכול לתת לי דוגמאות.
וגם אתמול שלחתי לו הודעה וכתבתי לו שאם אני יעבור לישיבה שלו האם זה יפתור לי את בעית השידוך שאני נורא תקוע בה,אז הוא כתב לי בטחון בה' תעשה כל התלוי בך במצוות והשי"ת יעזור"
מה הכונה ב"תעשה כל התלוי בך במצוות" אני צריך שמישהו יסביר לי
ועוד שאלה שמאוד מענינת אותי איך זה שבעולם החרדי כמעט ואין בכלל גירושים ואיך הבנאדם מכין את עצמו פיזית ונפשית שעכשיו הוא חי עם מישהי קבוע 24 שעות ביממה ופתאום ילדים על הראש והכל,
אודה אם למישהו יש תשובה לכך
יום טוב
שמע אף אחד לא יכול להבטיח לך שאם תעשה מעשה מסויים או מצווה אתה תמצא אישה, זה רק הקב"ה יודע
אבל אני כבן אדם מאמין , חושב שיש הרבה הגיון בדבר !
ליהיות תלמיד ישיבה זה דבר מאוד חיובי!
"תעשה כל התלוי בך במצוות" -אני יכול לנסות להסביר אך לא בטוח שזה התכוון המשורר כמו שאומרים חח...
שאם תעשה במצוות זה יקרב אותך לגאולה הפרטית שלך גם, שזה מציאת זיווג - אתה תעשה את מה שהקב"ה מצווה
הוא יימצא לך את הזיווג שלו אתה מייחל
בעולם החרדי זה ידוע שאין הרבה גירושים מכיוון שבעולם החרדי לא מתחתנים עם בת בגלל זיון- סליחה על המילה
אך בעולם החילוני מסתכלים על היופי ושופטים הרבה לפי החיצוניות אני לא אומר שכל אחד אך זה יותר מאפיין
מאשר את העולם החרדי שזה עולם צנוע יותר ולפני כל חתונה הולכים לרב שאומר האם הזיווג הוא הינו מתאים לבני
הזוג או לא, ואם כבוד הרב אומר שהזיווג מתאים אז סימן שהזיווג מתאים ואין בעיות!
איך בן אדם מכין את עצמו נפשית ופיזית לגור 24 שעות עם בת ועוד ילדים והכל על הראש- אתה לא הראשון אחי ואתה
גם לא האחרון, זה עניין של הרגל לפי דעתי - אני עוד מעט בן 18 אז אני לא ממש חושב על זה וזה לא מעסיק את הראש שלי
יותר מידי אך אני מתאר לעצמי שבהתחלה זה מן שוק מסויים אבל אחרי זה, זה הופך לשיגרה ומתרגלים וכל דבר- במיוחד לדברים טובים
וזה אכן דבר טוב!
אז שיהיה לך הרבה בהצלחה ומי יתן ותבחר את הבחירה הנכונה שלך ואני מקווה שלימוד בישיבה אכן יעזור לך!
שיהיה שבת שלום ומבורך!!