קודם כל שלום רב,
המחלוקת נגד החרדים מבחינתי,איננה על שמירת השבת-כי גם אני שומר.
איננה על לימוד התורה-כי גם אני...כשאפשר
איננה על שום דבר מלבד דבר אחד ויחיד והוא:
האם מצוות ישוב ארץ ישראל הכוללת(עיין רמב"ם ורמב"ן ספר המצוות):ישיבה בארץ,כיבוש הארץ ע"י צבא יהודי,גירוש כל הגויים מארצינו(מלבד בודדים בתנאים מאד מסויימים),החלת ריבונות יהודית בארץ הקודש(קרי:מדינה) ואיסור יציאה מהארץ נוהגות בזמן הזה או לא?
ולצערי,החרדים בניגוד לדעת הפוסקים ובניגוד לדעת ה"ספרי" והתנאים והאמוראים שהוא מביא כראיה,בניגוד לדעת הרמב"ן,ובניגוד לדעת הגר"א תלמידיו
ותלמידי תלמידיו,הרי הם כופרים בקיומה של מצווה זו כיום. כאילו והקב"ה ח"ו מבצע "שינויים" בתורה ר"ל וזאת למרות שהם עצמם אומרים בכל בוקר:
"אני מאמין באמונה שלימה,שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו".
זהו חשש לעניות דעתי של "מומר לדבר אחד" ה' יצילינו. שאין דומה מי שעבר עבירה פעם או פעמיים,למי שכופר בכלל בקיומה ר"ל ומתכחש לצו ה'
ומעוות את המושג שנקרא "אמונת חכמים" ל"עבודת חכמים" במקום עבודת ה' ר"ל ולימדונו חז"ל בעניין המרגלים(שהיו צדיקים כפי שהעידה עליהם התורה
ומדרשם ז"ל:"כולם אנשים" כל מקום שנאמר בו "אנשים" בני אדם צדיקים הם) שפסקו נגד מצווה זו בדיוק בטעמים של "פיקוח נפש" ולא היא, משום
שעל מצווה זו יש חובת מלחמה הידועה כמסוכנת. ולכן לא יתכן ש"פיקוח נפש" דוחה ארץ ישראל כדברי הרמב"ם "ישים נפשו בכפו" עכ"ל.
והרי ידוע שבעוון זה נהרגו שישים ריבו(600,000) ישראל. ומדוע נענשו? הרי שמעו לקול רבותם הלו הם נשאי העדה. אלא לומדים אנו שגם לחכמים
יש גבול ציות!!! וצו ה' הוא שיכריע לכל דבר. וכמאמרם ז"ל:"דברי הרב ודברי התלמיד,דברי הרב נשמעים" והם(הצדיקים) בבחינת "תלמידים" מלפני
הקב"ה יתברך ויתעלה שמו,שהוא בבחינת רב ומלך מלכי המלכים.
ואין צורך ללמד אותי על דעותיהם של ה"חרדים"(א היימישע איד כלשונם) מכיוון שאני בא מהם...למדתי בישיבה חרדית ואני מכיר אותם על גווניהם
השונים טוב מאד,ועד עצם היום הזה אני נמצא בקשרים טובים מאד עם חברי מהציבור הנ"ל. ואף עם רבותיי לשעבר. כולל מה שמכונה ה"רבי"
(או אדמו"ר בלשון העם והעיתונאים).
אך יש לזכור:ישראל כולם קדושים,ולכל העם בשגגה כי הרי כוונת רובל לשם שמים גם אם
התוצאות לא תמיד חיביות. ולכן אחתום באהבת ישראל:גור-אריה.