אני לא מאמין בקיומו של הבוס הזה! תבין כבר. האמונה באל, לא נראית לי הגיונית! אני חושב שזה לא אמתי, ושאם יש אלוהים אז הוא לא מתערב בחיינו ושאין טעם שנתפלל אליו בכלל.
באתי לעולם בשביל לעבוד אותו?
הוא כ''כ גדול הריי, מה הוא צריך אפס כמוני?
הוא מתנהג כמו גנגסטר. לא תעשה ככה וככה, אני אענה אותך! רגע, אבל גם עובדים מצטיינים נרצחים... מה זה? אלוהים טעה? אה, לא? נסתרות דרכי השם עלק. מאמינים באל שלא מבינים מה הקטע שלו בכלל.
לא הרסתי שום דבר. אני בנאדם טוב. אני לא צריך חוקים של אל שאני לא מאמין בקיומו בשביל להיות בנאדם טוב
מדוע אלוהים ברא אותי, אם לפי הטענה שלך אני כזה חלאה?
חחחחחחח הוא עושה טעויות ומתלונן? מה זה? הבוס לא למד את העבודה?
אלוהים לא רק מכה אותי.
נלך לסבא שלי, טוב? עזוב אותי, יאללה, שחרר.
סבא שלי נולד למשפחה יהודית בבלארוס. בתקופת השואה. הנאצים הרגו את הוריו ואחיו, הוא הגיע לארץ לבדו בגיל מאוד צעיר (14. הוא עבר את השואה לפני גיל 13 כנראה. כלומר, לפני גיל בגרות).
אלוהים העניש ילד חף מפשע, בגלל שהילד הוא יהודי- מדוע? בגלל שהוא לא האמין בו? אני די בטוח שהוא כן האמין, ואם לא אז זה כנראה בגלל תנאי מצב (ריחוק מיהדות כי חיים בגולה, חוסר בידע על יהדות וכו'). למה ילד קטן צריך לעבור שואה איומה? כמה מפגר ונורא צריך להיות בשביל לגרום לילד לסבול כל כך?
נעזוב את סבא שלי ז''ל.
נעבור למצרים בתנ''ך! פרעה מעניש את בני ישראל. מדוע האל ברא את פרעה?! למה צריך להעניש את היהודים?! מדוע אל כל-יכול לא יוצר את האנשים כמו שצריך וזהו? טוב, נו, נעזוב גם את זה. חושבים על עונש. במקום להעניש את פרעה ואלו שגרמו לסבלם של היהודים, בוחרים להעניש דווקא את הילדים הבכורים!!! מה הם אשמים? למה לא פרעה מת במקום?! לא חראם על הילדים, מה הם אשמים בדיוק? הם כולה ילדים, אין להם זכויות בכלל. הם כפופים למבוגרים.
אתה מוזמן לראות את זה.
זה יסכם את הטענה שלי. אם לא השתכנעת, באמת שאין לי מה להגיד.
אני מניח שלא תרצה לראות את זה. אבל האמונה שלך מאוד חזקה ואין סיבה שבנאדם כמוך יאבד את אמונתו בגלל סרטון, נכון? טוב, תראה, ואז נראה.
האב שבשמיים הוא אב איום ונורא.
אני לא אגואיסט בקטע הזה. אני לא חושב רק על עצמי. אלוהים ברא אותי, נגיד ש..., אז מה? הוא ברא את כל אויבי. למה הוא בורא אותם? למה הוא רוצה שאני אמות? הריי מלפני שבכלל חשבתי על אלוהים, והייתי ילד קטן, כבר אז היו לי אויבים!
ומגיל מאוד צעיר כבר חשדתי באמונה בו, אגב. אני זוכר שבגיל 6 אבא שלי סיפר לי שבישראל צריך לחסוך במים, הוא אמר שאלוהים לא נותן לנו הרבה מים ושבארץ יש יותר תקופות חמות מאשר תקופות של גשם, ואז יוצא שאין לנו הרבה מים במדינה. אז שאלתי אותו- ''אבא, מה, אלוהים רע?'' הוא צחק ואמר שלא, ושאסור להגיד את זה. אני עדיין חושב שאלוהים רע. אם הוא קיים בכלל.