שונות > מה שבראש
סקר: אתם מאמינים באלוקים?
א.ק:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ספטמבר 04, 2008, 17:08:06 ---ההתפלספות לא מיותרת כלל, אני דורש דיוק בהגדרה.
הייחוד שלך (אם יש לך דבר כזה כלל על פי הגדרותיך שלך) יכול להתבטא בהרבה דברים, אבל זה עדיין לא מעניק לך משמעות, לא כל דבר שהאדם מבצע במהלך יומו, מעניק לו משמעות.
גם את האמירה המפורסמת של רנה דקארט: "אני חושב משמע אני קיים" הצליחו להפריך מבחינה קיומית.
אין שני אנשים זהים מבחינת DNA קרי שרשרת נוקלאוטידים עם מידע תורשתי, או מבחינת טביעת רשתית עין.
אבל שני אנשים, שלדידם מנסים לקדם אותם דברים ומאמינים שיש להם אותו תפקיד עלי אדמות, יש ויש, לפיכך, לכאורה על פי הגדרותיך שלך, אתה פשוט מיותר ולא השבת כאן דבר.
--- סוף ציטוט ---
^מתי ואיך הצליחו להפריך את דקארט?
אגב, אמירה פוסט מודרניסטית מפורסמת גורסת כי תקשורת בין בני אדם איננה אפשרית (הייתה לזה איזשהי סיבה, אבל אני לא זוכר אותה כרגע). והחתול של שרדינגר חי ומת בו-זמנית. אפשר לדבר גבוהה-גבוהה עד מחר, זה לא יוביל אותנו לשום מקום.
איך אקזיסטנציאליזם גורס שמה שהוא לא אינדיווידואלי הוא חסר משמעות???
וחוץ מזה, אין 'נחיצות' באקזיסטנציאליזם. אם יש לי מטרה, זו מטרה שאני יצרתי, גיליתי ומימשתי (או לא) לעצמי ובעצמי.
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 17:13:11 ---^מתי ואיך הצליחו להפריך את דקארט?
אגב, אמירה פוסט מודרניסטית מפורסמת גורסת כי תקשורת בין בני אדם איננה אפשרית (הייתה לזה איזשהי סיבה, אבל אני לא זוכר אותה כרגע). והחתול של שרדינגר חי ומת בו-זמנית. אפשר לדבר גבוהה-גבוהה עד מחר, זה לא יוביל אותנו לשום מקום.
וחוץ מזה, אין 'נחיצות' באקזיסטנציאליזם. אם יש לי מטרה, זו מטרה שאני יצרתי, גיליתי ומימשתי (או לא) לעצמי ובעצמי.
--- סוף ציטוט ---
מי שדווקא הפריך את דקראט, היה ז'אן פול סארטר, חביבך משכבר הימים.
תקשורת בין בני אדם אינה אפשרית (על פי האמירה הפוסטמודרנית) לאור פיתוח אניליטי של עירעוריו על עיקרון הסיבתיות של הפילוסוף הסקוטי דוד יום (Hume).
בשל העובדה שמה שהוא אינדיוידואלי הוא סובייקטיבי ולא אובייקטיבי ואם אין משמעות אובייקטיבית ממילא זה חסר כל משמעות.
מש"ל
א.ק:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ספטמבר 04, 2008, 17:26:29 ---בשל העובדה שמה שהוא אינדיוידואלי הוא סובייקטיבי ולא אובייקטיבי ואם אין משמעות אובייקטיבית ממילא זה חסר כל משמעות.
--- סוף ציטוט ---
מי אמר את זה? |:
נץ וגאה בזה:
--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 17:35:17 ---מי אמר את זה? |:
--- סוף ציטוט ---
חוד החנית של המחשבה הפילוסופית המערבית האנליטית הפוסט-מודרנית:
תלמד- תחכים, תכניס קצת מחשבה לקודקוד
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%AA%D7%99_%D7%A2%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8_%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%97
א.ק:
אקזיסטנציאליזם התחלק לכמה זרמים, כשחלקם, הפוסט-מודרניסטים, עסקו בחוסר המשמעות של האדם (ניטשה לדוגמה) ואילו החלק המודרני עסק בקיום המשמעות (סארטר).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה