שונות > מה שבראש

סקר: אתם מאמינים באלוקים?

<< < (41/67) > >>

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 13:54:32 ---לא אכפת לי מכל השאר, אני עושה את מה שאני עושה כי אני מי שאני וזו - לדעתי - המשמעות שלי.

--- סוף ציטוט ---
במילים אחרות, אם אני מוצא אדם עם דעות ומטרות דומות לשלך, אז אתה דיי מיותר לא?

א.ק:
יפה מאוד, הצחקת אותי  ;D

ולא, זה לא אומר את זה. זה אומר שלכל אחד יש את המשמעות שלו שהוא מוצא לו. המשמעות לא חייבת להיות מיוחדת משל כל השאר; יכול להיות מישהו, ואפילו הרבה אנשים, שזהים לי לחלוטין, זה לא מבטל מהמשמעות שלהם.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 14:06:25 ---יפה מאוד, הצחקת אותי  ;D
ולא, זה לא אומר את זה. זה אומר שלכל אחד יש את המשמעות שלו שהוא מוצא לו. המשמעות לא חייבת להיות מיוחדת משל כל השאר; יכול להיות מישהו, ואפילו הרבה אנשים, שזהים לי לחלוטין, זה לא מבטל מהמשמעות שלהם.

--- סוף ציטוט ---
אני הולך להשתמש בכלי הנשק שלך,
אם אתה אומר שאתה חלק מקבוצה המביעה את אותו הדבר מבחינה קיומית (אקזיסטנציאליסטית) הרי אין בך עצמך שום ייחוד, והרי קבוצה כשלעצמה איננה "יש" קיומי אלא הגדרה אנושית בלבד של סך כל חלקיה, מסקנה: אם אתה עצמך אינך מביע ייחודיות קיומית, הרי לפיכך משמעותך מתבטלת מאליה, ולפיכך קיומך מיותר לחלוטין.

א.ק:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ספטמבר 04, 2008, 14:58:39 ---אני הולך להשתמש בכלי הנשק שלך,
אם אתה אומר שאתה חלק מקבוצה המביעה את אותו הדבר מבחינה קיומית (אקזיסטנציאליסטית) הרי אין בך עצמך שום ייחוד, והרי קבוצה כשלעצמה איננה "יש" קיומי אלא הגדרה אנושית בלבד של סך כל חלקיה, מסקנה: אם אתה עצמך אינך מביע ייחודיות קיומית, הרי לפיכך משמעותך מתבטלת מאליה, ולפיכך קיומך מיותר לחלוטין.

--- סוף ציטוט ---

הייחוד שלי הוא בלתי מעורער, גם כחלק מקבוצה. הייחוד שלי יכול להתבטא בכל דבר, אבל אין שני אנשים זהים (ואין שתי משמעויות זהות, למרות שיש משמעויות דומות מאוד).

ההתפלספות כל כך מיותרת.

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: א.ק על ספטמבר 04, 2008, 16:40:54 ---הייחוד שלי הוא בלתי מעורער, גם כחלק מקבוצה. הייחוד שלי יכול להתבטא בכל דבר, אבל אין שני אנשים זהים (ואין שתי משמעויות זהות, למרות שיש משמעויות דומות מאוד).
ההתפלספות כל כך מיותרת.

--- סוף ציטוט ---
ההתפלספות לא מיותרת כלל, אני דורש דיוק בהגדרה.
הייחוד שלך (אם יש לך דבר כזה כלל על פי הגדרותיך שלך) יכול להתבטא בהרבה דברים, אבל זה עדיין לא מעניק לך משמעות, לא כל דבר שהאדם מבצע במהלך יומו, מעניק לו משמעות.
גם את האמירה המפורסמת של רנה דקארט: "אני חושב משמע אני קיים" הצליחו להפריך מבחינה קיומית.
אין שני אנשים זהים מבחינת DNA קרי שרשרת נוקלאוטידים עם מידע תורשתי, או מבחינת טביעת רשתית עין.
אבל שני אנשים, שלדידם מנסים לקדם אותם דברים ומאמינים שיש להם אותו תפקיד עלי אדמות, יש ויש, לפיכך, לכאורה על פי הגדרותיך שלך, אתה פשוט מיותר ולא השבת כאן דבר.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה