וועדת השרים לחקיקה אישרה הצעת חוק מרוככת בחודש יולי, בה כבר לא מופיע הסעיף הביומטרי, אך עדיין ניתנת לשר התקשרות הסמכות לקבוע תקנות באשר לאופי הסינון ואמצעי זיהוי הגולשים הבגירים. "אני שמח כי נמצאה הדרך לבלום את שטף התועבה שחודר לבתינו ולנפש ילדינו ללא שימוש באמצעים קיצוניים", מסר אז בהודעה חבר הכנסת כהן.
באופן רשמי, נראה שהחקיקה מיועדת לחסום אתרי תועבה, והרי זה משובח. אולם זה מובן וברור שברגע שהטכנולוגיה ליישום החסימה ומעקב אחר משתמשים שמנסים לעוקפה תהיה בידי משרד התשקורת, אפשרי שטכנולוגיה זו תנוצל גם למטרות פוליטיות (הרי כולנו יודעים על השחיתות בחברה הישראלית בכלל ובממשלה בפרט).
נראה איך תתפתח היוזמה הזו. איך שלא יהיה, הניסוח של החוק חובבני ומעורפל, ומזכיר לי במקצת את החוק נגד "גזענות" שבזמנו חוקקה כנסת המינים כדי לפסול את מפלגתו של גדול דורנו (ולצערנו ולדאבוננו הם הצליחו).